PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΦΟΒΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ..ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ...
ΑΨΟΓΟΣ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΤΟ ΤΣΙΚΟΝΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

TO DIS EKSAMARTIN OYK ANTROS SOFOY...

Άρωμα αποκριάς αυτή την ώρα στο κέντρο της Κατερίνης.!!...




Άρωμα και τι Άρωμα!!!ΤΣΙΚΝΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΨΗΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΨΗΤΑ , ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΠOΛΙΤΕΣ ΕΝΩ ΣΤΟ "ΧOΡΟ" ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΑΜΠΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ CLUB ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ...ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ...
Η ΚΑΠΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΣΙΚΝΑ ΣΟΥ "ΠΑΙΡΝEΙ" ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ...!!!
ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΠΝΟΥ, ΟΧΙ ΝΕΦΟΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΘΕΥΡΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑΒΕΡNΕΣ ΚΑΙ ΟΥΖΕΡΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΗΔΗ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ...
Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ...ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΕΙΤΕ ..ΕΙΤΕ ...ΕΙΤΕ..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις τσίκνα (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Πρόκειται για μια ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς καθώς η 40ημερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Η Τσικνοπέμπτη ανοίγει ουσιαστικά ένα δεκαήμερο που τελειώνει με την Καθαρά Δευτέρα. Στη διάρκεια αυτών των δέκα ημερών επιτρέπεται η κρεατοφαγία και η διασκέδαση και τούτο γιατί, μετά την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά η Σαρακοστή που περιλαμβάνει αυστηρή νηστεία και προσευχή με στόχο τη ψυχική και σωματική προετοιμασία των πιστών για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η




Ο Νομάρχης Πιερίας σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα

«Θρέψη & φυτοπροστασία της ακτινιδιάς - Φυτοπροστασία της ελιάς»

που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας
και θα πραγματοποιηθεί
στις 25 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 10:30 π.μ.
στην αίθουσα
της ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ν.Ε.Λ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



Η Ν.Ε.Λ.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν στην Κατερίνη τμήματα μάθησης: α) Διατροφής-Διαιτολογίας, διάρκειας 25 ωρών, β) Α΄Βοήθειες, διάρκειας 25 ωρών, γ) Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Εικόνας- Photoshop Corel, διάρκειας 75 ωρών, δ) Ζωγραφικής (Α Επιπέδου), διάρκειας 75 ωρών, ε) Διακόσμησης Σπιτιού-Κήπου, διάρκειας 75 ωρών. Τα μαθήματα αφορούν άτομα άνω των 18 ετών, εργαζόμενα ή μη και τα τμήματα δεν είναι επιδοτούμενα.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 20 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2009 και ώρες από 09.00΄-13.00΄ στα γραφεία μας (Ανδριανουπόλεως 14) όλες τις εργάσιμες ημέρες .

Πληροφορίες και στο τηλέφωνο 2351074972, 2351022310

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Ο Νίκος Μουρατίδης με δύο νέα βιβλία στην Κατερίνη
καλεσμένος του Βιβλιοπωλείου ΝΕΣΤΩΡ

Ο Νίκος Μουρατίδης, γνωστός και αγαπητός όχι μόνο από την συμμετοχή του στα talent show της τηλεόρασης, ήρθε καλεσμένος του βιβλιοπωλείου ΝΕΣΤΩΡ για να παρουσιάσει τα δύο νέα του βιβλία: Ο μικρός Αλκιβιάδης στο νησί των Πειρατών και το πρώτο του μυθιστόρημα για ενήλικες το πασίγνωστο πια Αθήνα-Θεσσαλονίκη.



Η καινούργια περιπέτεια του μικρού Αλκιβιάδη είναι γεμάτη φαντασία, τόλμη, ανατροπές και χιούμορ.

Με την επιτυχία που είχε το πρώτο του παιδικό βιβλίο με ήρωα τον μικρό Αλκιβιάδη τώρα επανέρχεται με μια συναρπαστική νέα περιπέτεια. Ευτυχισμένος πού βρήκε τον πατέρα του, ο μικρός Αλκιβιάδης, προσπαθεί να προσαρμοστεί στον καινούργιο τους σπίτι στον Πειραιά και να αντιμετωπίσει τον ενδεχόμενο γάμο του πατέρα του με την Δανάη.
Υπάρχουν όμως και σοβαρότερα θέματα: Ο Κρίτωνας δεν θέλει να πάει σχολείο, η Αριστίππη δείχνει περίεργη συμπεριφορά, και ο πατέρας του πρέπει να φύγει για τον πόλεμο πού ξέσπασε στον Εύξεινο Πόντο. Ένα πόλεμο που -όπως όλοι οι πόλεμοι- είναι άδικος, βρώμικος, αχόρταγος και γεμάτος υποκρισία.
Πριν φύγει, του δείχνει ένα μπαούλο με πράγματα της μητέρας του. Ρούχα, αντικείμενα και πολύτιμα κοσμήματα. Χωρίς να το ξέρουν, αυτή την πολύ προσωπική τους στιγμή, την παρακολουθεί η Αριστίππη.
Όσο καιρό ο πατέρας του λείπει στον πόλεμο, επισκέπτεται το σπίτι στον Πειραιά η γιαγιά του Αλκιβιάδη, η μητέρα της μητέρας του, μια γυναίκα περίεργη πού πολλοί λένε ότι είναι μάγισσα και έχει σχέσεις με τους θεούς και τα ξωτικά.
Η Αριστίππη πού νοιώθει ανασφάλεια για το μέλλον το δικό της και του Κρίτωνα, αποφασίζει να κλέψει τα κοσμήματα της μητέρας του Αλκιβιάδη, και να τα πουλήσει στην γιαγιά του για να βγάλει χρήματα. Μια πράξη πού θα δοκιμάσει τη φιλία των παιδιών.
Αυτά πού θα συμβούν στην συνέχεια, δεν τα χωράει ανθρώπου νους.
Πως θα βρεθούν σε ένα καράβι ταξιδεύοντας για την Δήλο;
Πως θα πέσουν θύματα πειρατών, οι οποίοι θα απαγάγουν και την Αριστίππη ανάμεσα στους υπόλοιπους;
Πως θα την απελευθερώσουν, και πως θα ρεζιλέψουν όλους αυτούς τους αδίστακτους ληστές των θαλασσών;
Και η επιστροφή στον Πειραιά θα γίνει με την εύνοια των θεών ή θα ναυαγήσουν σε κανένα ξερονήσι;

Το πείσμα η τόλμη και η εξυπνάδα κάνουν τον μικρό Αλκιβιάδη να μοιάζει με ήρωας όχι μόνο στα μάτια των μικρών παιδιών αλλά και των μεγάλων.


Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Τελικά ποια είναι πραγματικά η παράνομη σχέση; Αυτή που απλά βιώνεται εκτός γάμου ή αυτή που βιώνεται εντός γάμου και μπορεί να παραβιάζει όλη την προσωπική ευτυχία του ζευγαριού αλλά και τις ζωές των παιδιών;
Σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται μια επέμβαση μέσα στην ψυχή μιας γυναίκας (της Σοφίας αλλά και κάθε άλλης Σοφίας), σα να είναι το καλύτερο νυστέρι του αιώνα μας. Μια επέμβαση που αν επρόκειτο για παθολογική διάγνωση θα γινόταν επέμβαση ρουτίνας. Γιατί οι ‘εγκλωβισμένες’ γυναίκες όπως τις αποκάλεσε ο συγγραφέας, είναι πολλές. Και όχι απλά την έκανε την επέμβαση, αλλά με μεγάλη επιτυχία, γιατί κατάφερε να ελευθερώσει την ψυχή της Σοφίας από την αιχμαλωσία που ζούσε, παρ’ όλες τις επιπλοκές που της έτυχαν. Σημαντικό είναι ότι ο συγγραφέας δεν έριξε το φταίξιμο στο σύζυγο της Σοφίας, το Γιάννη, αλλά στα λάθη του παρελθόντος που τα αφήνουμε και μεγεθύνονται και παραμένουμε θεατές. Μας έδειξε την έμμεση καταπίεση που νιώθει μια γυναίκα στο να δέχεται την κατάσταση μέσα στην οποία ζει, χωρίς καν να ψάχνει τον εσωτερικό της κόσμο για να δει τι είναι αυτό που αναζητά για να νιώσει πραγματικά γυναίκα, και ελεύθερη. Και ως αποτέλεσμα να φυλακίζει όλα αυτά τα σκοτεινά μέρη της ψυχής της μέσα στο σώμα της παραμελώντας τον εαυτό της. Και ξαφνικά να συμβαίνει το θαύμα! Ένα λάθος τηλεφώνημα, μια φωνή, μια αίσθηση έξυπνου χιούμορ και ευχάριστης διάθεσης, για την οποία γίνεται θετικός δέκτης στο πι και φι. Η φωνή της ψυχής της, η προδιάθεσή της, που θα την βάλει στην αναζήτηση της περιπέτειας και της ελευθερίας της ψυχής της.
Στο συγγραφικό επίπεδο, βλέπουμε πόσο έξυπνο και γρήγορο είναι το επαναλαμβανόμενο γύρισμα που γίνεται από την διήγηση της Σοφίας στην αφήγηση του Ανδρέα. Κάτι το οποίο μας βάζει πολύ νωρίς στην καθημερινότητα των δύο ηρώων του μυθιστορήματος και της παράλληλης τους δράσης. Και βέβαια διαβάζοντας, οι εικόνες τρέχουν από μόνες τους. Δεν χρειάζεται να σταματήσει κανείς να τις φανταστεί. Η καταπληκτική λεπτομέρεια, χωρίς καθόλου φλυαρία, λεπτομέρεια που ξυπνά τις μικρές πραγματικότητες της καθημερινότητας, που τις προσπερνούμε αλλά είναι τόσο σημαντικές. Τη στιγμή που η Σοφία δεν μπορούσε να χτυπήσει το κουδούνι με τα χέρια της, θυμήθηκε αυτόματα και μηχανικά ότι μπορούσε να το κάνει με τη μύτη της. Τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνο και άκουσε τη φωνή του Ανδρέα, θυμήθηκε ότι κάτι λείπει από την ψυχή της και την καρδιά της. Και έτσι προχώρησε. Ζούσε κάθε στιγμή. Καλή ή κακή. Και κατάφερε να βρει την ελευθερία της. Η πραγματικότητα είναι σκληρή αν δεν την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Και αν χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε με το χιούμορ που την αντιμετωπίζει η ηρωίδα του συγγραφέα τότε αυτή είναι πρώτη αναγνώριση του πραγματικού μας θέλω . Αυτό είναι η μισή πορεία προς την ελευθερία. Η κάθε στιγμή είναι σημαντική. Και η δύναμη που βρίσκει η ηρωίδα παίρνοντας τις αποφάσεις της, μας προκαλεί τη συγκίνηση και τη φόρτιση, όπου όσο πικρόγλυκο και αν είναι, καταφέρνει να κλείσει ένα κύκλο, και να είναι έτοιμη για ένα καινούριο. Να είναι έτοιμη για όλα. Γι’ αυτό ας πάρουμε αυτό το μήνυμα που μας δίνει ο συγγραφέας. Ακόμα και αν το ξέρουμε, είναι ευκαιρία να το κάνουμε φυλακτό μας και να προχωρήσουμε. Και οι άνδρες και οι γυναίκες. Και πιο πολύ οι ‘εγκλωβισμένες’ γυναίκες.




Ο Νίκος Μουρατίδης θα παραστεί στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ, την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 8:30μμ. θα μιλήσει και θα υπογράψει αντίτυπα των δύο βιβλίων του Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Ο μικρός Αλκιβιάδης στο νησί των Πειρατών.
Την παρουσίαση θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Μωυσιάδης




Αποσπάσματα από κριτικές για το βιβλίο
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


«...το Αθήνα-Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε για να μας θυμίσει ότι κάπου εδώ δίπλα μας ζουν και βασιλεύουν μεγάλοι, ελληνικοί και δύσκολοι (φυσικά) έρωτες. Διαβάζεται μονορούφι».
ΤΟ ΒΗΜΑ- ΑΘΗΝΑ


«...ο Νίκος Μουρατίδης γράφει μια τρυφερή ιστορία για τα μεγάλα πάθη που μπορεί να κρύβονται στην καθημερινότητα. Οι ήρωες της ιστορίας είναι παντρεμένοι στο μέσον του βίου τους και απελπισμένοι. Ένα λάθος τηλεφώνημα εκμηδενίζει την απόσταση ανάμεσα τους και ανοίγει το δρόμο για το άγνωστο και το απαγορευμένο. Όμως οι συμπτώσεις που γίνονται καθοριστικές υπό το βάρος των ενοχών, θα παίξουν το ρόλο τους».

Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



«...ο Νίκος Μουρατίδης στο πρώτο του μυθιστόρημα καταπιάνεται μ’ ένα θέμα καθαρά αισθηματικό, «κεντάει» τους χαρακτήρες και εκπλήσσει με την ευαισθησία της ματιάς του».
FAQ

«...ο Ν.Μ. γράφει στις μεγάλες του ευαισθησίες παρατηρώντας τον κόσμο στις σκιές του και αφιερώνει το μυθιστόρημα του Αθήνα –Θεσσαλονίκη σ’ όλες τις εγκλωβισμένες γυναίκες».
DOWNTOWN

«...ο πιο ανώδυνος και απολαυστικός τρόπος να ζήσης τον μεγάλο, απαγορευμένο έρωτα είναι το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ένα μαγευτικό ταξίδι στην γοητεία που κρύβει το άγνωστο».
THE MIRROR

«...μια ερωτική ιστορία όπου οι πρωταγωνιστές δυσανασχετώντας στον (ξεχωριστό) έγγαμο βίο τους, παραβαίνουν την πιο γνωστή από τις 10 εντολές. Το βιβλίο έχει χιούμορ, παρακάμπτει το μελό και διαπνέεται από φεμινιστικά αισιόδοξο πνεύμα».

GRAZIA


«...κοιτάζοντας τον εσωτερικό κόσμο δύο παντρεμένων που γνωρίστηκαν από λάθος τηλεφώνημα, ερωτεύτηκαν παράφορα και δεν εξόρκισαν το ψέμα αφού αυτό τους έφερνε κοντά. Η όμορφη και καλοδουλεμένη πλοκή κάνει το βιβλίο ενδιαφέρον».

ΤΟ ΚΑΡΦΙ