PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χασαπόπουλος-Αναγνωστάκης δυσκολεύτηκαν λίγο, αλλά τελικά -και μπράβο τους - κατάφεραν να τον πείσουν να πάει στην εκπομπή τους!...


Κατά τ΄άλλα, ο Αναγνωστάκης βάζει στην προμετωπίδα της εκπομπής φιλοσοφικά διλήμματα του τύπου:
Είναι αδύνατον να βελτιωθεί ο κόσμος, αν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος μπορεί. Τα... ανθρωπάκια σαν κι αυτούς, που δεν μπορούν να πουν όχι σε ότι χυδαίο και προκλητικό τους ζητάνε τα αφεντικά τους, είναι μάλλον αδύνατο να βελτιωθούν.
Ανδρέας Ψυχάρης, υποψήφιος Α' Αθηνών (χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά το κανάλι, αλλά και γενικότερα επωφελείται από την δύναμη του πατρός του για να εκλεγεί Βουλευτής):Μαυρίστε τον!...

ΑΞΙΖΕΙ: Ο κύριος που βλέπετε στο video είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Hans-Rudolf Merz




Δείτε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Πάνου Καμμένου. Ο ομιλιτής δεν μπορεί να συγκρατηθεί από το γέλιο, ενώ... το ακροατήριο, αντιδρά λες και βρίσκεται σε θεατρική αίθουσα. Στην Ευρώπη, όπως και να το κάνουμε, αυτά που λένε οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" φαντάζουν και λίγο ως ανέκδοτα. Φυσικά, ακόμη δεν έχουν υπολογίσει το ειδικό πολιτικό βάρος της Μαρίας Κόλια και της Μίκας Ιατρίδη.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...


Να μας πει που και πότε έχει δουλέψει ο Καμμένος» ρώτησε ειρωνικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, συνεχίζοντας το χορό της αντιπαράθεσης με τον αρχηγό του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο... βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας τον Πάνο Καμμένο, από την εκπομπή Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά, ξεσπάθωσε για τα καλά στο πρόσωπο του αρχηγού του νέου κόμματος.

«Ο καλός μου, παλιός, σύντροφος στο κόμμα και φίλος Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να μιλά για λιμουζίνες όταν ο ίδιος κυκλοφοράει με τζιπάρες και οχτώ φουσκωτούς.

Εγώ πάω στη Βουλή με ένα «φιατάκι» και ο κύριος Καμμένος έχει τις τζιπάρες του και τους φουσκωτούς. Δεν είναι αυτός που επί τριάντα χρόνια είναι στην πολιτική σκηνή του τόπου;

Θυμάσαι Γιώργο (Αυτιά) που εδώ συγκεντρωνόμασταν να πάμε να καλύψουμε τα γεγονότα του πολέμου. Ο κύριος Καμμένος πότε έχει δουλέψει στη ζωή του;» είπε σε ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του πρώην «φίλου» του.

Τελευταίο "αντίο" στον Δημήτρη Χριστούλα...


Το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα, είπαν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Μετά από... επιθυμία του ίδιου, δεν θα ψαλεί, αλλά φίλοι και συγγενείς θα στον αποχαιρετήσουν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχει θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Με τον τρόπο αυτό θα πέσει η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η τραγική και συνάμα συμβολική πράξη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα έξω από το κτίριο της Βουλής, θα «στοιχειώνει» για πολύ καιρό ακόμα τη συλλογική μνήμη...

ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ?

Λεφτά... υπάρχουν πάντα, όταν πρόκειται για επικοινωνιακή προβολή.


Σε περιπτώσεις μάλιστα όπως η διαφήμιση ενός υπουργικού έργου, τα λεφτά που υπάρχουν είναι πολλά.
Όπως του υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών. Το οποίο, σύμφωνα με την «Διαύγεια», διαθέτει το ποσόν των 3,7 εκατ. ευρώ για «να διαφημίσει και προβάλλει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ενίσχυση της προσπελασιμότητας’».

ΦΩΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ....

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ.......

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.....

ΔΕΙΤΕ..

Ο ΤΗΣ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ετοιμάζεται και στα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ο Δημήτρης Χριστογιάννης...
Είναι ένα μέρος της σημερινής πραγματικότητας, λόγω κρίσης, που θα πρέπει ο ΓΙΑΤΡΟΣ, να το δει γρήγορα, άμεσα και πραγματικά. Εξ αυτής της ανάγκης δήλωσε παρών στο πρσκλητήριο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ" για να παρακολουθήσει σεμινάριο με θέματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Η πραγματικότητα άλλωστε που ζει τώρα εκεί έξω και εν όψει των προσεχών εκλογών λόγω της υποψηφιότητας του ο πολιτικός πρέπει να έχει απαντήσεις και μάλιστα με υπόβαθρο!
Στην Αθήνα ο Δημήτρης Χριστογιάννης βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή κι εκεί θα πρέπει να σημειώσω πως η παρουσία του εκ Πιερίας ήταν και η μοναδική....
ΆΝΤΕ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΟ ΚΙ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που «μεγαλούργησε» ως αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης που σχηματίστηκε με τη σύμπραξη του ΛΑ.Ο.Σ.

Η ΙΠΠΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ....

Ό Ηρακλής Μπάσδρας με τον τελευταίο Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου την ώρα που επιμένουν ....ΙΠΠΙΚΟΠΙΕΡΙΚΑ!!!

Κοιτάει τον φακό κατάματα και ετοιμάζεται να μας δώσει και συνέντευξη η Ολυάννα...

Η αμαζόνα Ολυάννα εν ώρα εκπαίδευσης....
Όταν ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ έχει κέφια, να τι κάνει.....
Δίνει τα πάντα κι ...όλα σ αυτό που αγαπάει!
Τώρα μάλιστα μετά την ατυχία της πυρκαγιάς εκεί στα επιχειρηματικά του, το έριξε και λίγο στο χαλάρωμα ή καλύτερα στο ...χόμπι!!!
Και το χόμπι του δεν είναι άλλο από τα του ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, όπου όλα φιλοξενούνται εκεί στο δικό του κτήμα... Άλλωστε ο ΌΜΙΛΟΣ, είναι ΗΡΑΚΛΗΣ!
Τώρα που παλεύει με το να επαναφέρει τον ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΟΜΙΛΟ "ΜΠΑΣΔΡΑΣ" και πάλι στο επιχειρηματικό στερέωμα, θέλει και την εκτόνωση του....
ΚΑΙ Η ΙΠΠΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ....
Έτσι δεν είναι αδερφέ Ηρακλή;;;;
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ....
Σ ότι αφορά τα άκρως αθλητικά στην φωτογραφία κατ αποκλειστικότητα σας δίνουμε και την φωτογραφία της πιό μικρής αμαζόνας του Ιππικού Ομίλου Πιερίας...
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΟΛΥΑΝΝΑ...
Κι επειδή στη μετά ΠΑΛΑΙΓΔΑ, ΜΠΑΣΔΡΑ, ΡΟΔΙΑΝΗΣ,  ΠΑΡΑΣΧΟΥ κλπ θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια, έ να που ετοιμάζεται κι επόμενη ημέρα για τον Όμιλο...
Έτσι δεν είναι κυρία Ολυάννα Κασιάρου;;;;

Απροκάλυπτη λογοκρισία από τη Στάη


Απροκάλυπτη λογοκρισία από τη Στάη


Η Έλλη Στάη ντροπιάζει ακόμη μία φορά το επάγγελμά της, λογοκρίνοντας δύο φορές στον αέρα τον ρεπόρτερ της ΝΕΤ Γιώργο Σιδέρη.

Μόνο που το χρηματιστήριο ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ!...


Παγκόσμια επιτυχία. Το Ελληνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό , αλλά η ΕΡΤ του Τσιτσιμπίκου παρουσίασε το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων, πως ... έκλεισαν οι τιμές κατά την σημερινή συνεδρίαση!
Του οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο...

Έτσι είναι...


Όταν είσαι στον κόσμο σου
και δεν έχεις καμία σχέση με την κοινωνία,
βγάζεις βιβλία κατά... της μιζέριας του Έλληνα...
Την ώρα μάλιστα που οι αγρότες δεν μπορούν
να πάρουν τα πρώτα εφόδιά τους για να...
ξεκινήσουν την σαιζόν!
Επειδή οι εταιρίες δεν δίνουν επί πιστώσει
εξαιτίας της "καλής" φήμης που έχει πλέον η χώρα μας...
Κατά τα άλλα...
"Να γίνουμε παραγωγικοί. δουλεία-δουλειά-δουλεία"...
"πυλώνας παραγωγικότητας η γεωργία"....
Γελοίοι, κάντε κάτι να λυθεί το πρόβλημα, χθες!

Μάκης Βορίδης σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας:


Ξεθώριασε ήδη το ηγετικό προφίλ του Σαμαρά.
Θέλω τη στήριξή σας για να είμαι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ..."

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ...

ΘΑ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ....

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΟΙΤΑ ΜΕ...

ΕΠΙΛΟΓΗ αντι-μνημονιακής νίκης βλέπει στην Μαγνησία η "Κοινωνική Συμφωνία" στο πρόσωπο του γνωστού δικηγόρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ...


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συγχαίρει όλους τους μαθητές αγόρια και κορίτσια της πόλης μας για την συμμετοχή τους στο μαθητικό διαγωνισμό πασχαλινής λαμπάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Επίσης συγχαίρει το ΣΤ2 του σχολείου μας για την τρίτη θέση που κατέλαβε στον διαγωνισμό.

Με τιμή το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Η ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δημοτική μας παράταξη συγχαίρει το στέλεχός της Αφροδίτη Λέινα, ξενοδόχο, για την εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).
Της εύχεται επιτυχία στο έργο της, γνωρίζοντας ότι με τις γνώσεις, την εμπειρία, το δημιουργικό της πνεύμα και την αγάπη για τον τόπο μας, έχει να προσφέρει πολλά, πέραν των άλλων, στην τουριστική ανάδειξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Ήταν η τρίτη επιτυχία στελέχους της δημοτικής μας παράταξης πού «πέρασε τα τείχη», κατακτώντας επάξια αξίωμα σε κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Το «χορό» κίνησε ο επικεφαλής της παράταξής μας Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος, ο οποίος στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 εξελέγη εκλέκτορας της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
Ακολούθησε ο Διονύσης Φόλιος, αγρότης – συνδικαλιστής, ο οποίος στις 21 Δεκεμβρίου 2011 εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ)
Βαδίζουμε μπροστά, κοιτάζουμε μπροστά, παρά τις αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας που βασίζεται στο τρίπτυχο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Συμμετέχουμε ενεργά στα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα, ώστε, ώριμοι πλέον, να προβάλλουμε και να αποδείξουμε τις αξίες μας στην κρίση των συνδημοτών μας, διεκδικώντας εκ νέου τη διοίκηση του Δήμου.
Ενός Δήμου που παραπαίει από τους εγωισμούς και τα παραμύθια των διοικούντων.
Ενός Δήμου που διοικείται ακέφαλος από δεκατρείς με δεκατέσσερις, πλέον, δημοτικούς συμβούλους.
Ενός Δήμου που η μονίμως προσωρινή διοίκησή του, δια των «αθώων» αντιδημάρχων της, ενοχοποιεί με «έξυπνα» δελτία τύπου μέλη προηγουμένων διοικήσεων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση ενεργούσαν με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο.
Ας κοιτάξουν καλύτερα το χάλι τους. Ή, αν μπορούν και έχουν θέμα, ας εκδώσουν ένα δελτίου τύπου με το έργο τους και όχι με τη μιζέρια τους. Και ας πάψουν να στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε κάθε επίπεδο.
Αλήθεια, δεν έχουν αντιληφθεί οι συνδημότες μας κατάλαβαν ότι τους εξαπάτησαν;
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί είναι οι ένοχοι;
Δεν πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν για τ’ ότι οδήγησαν αυτόν τον μαγευτικό αγροτουριστικό τόπο σε πλήρη ακυβερνησία;
Τι έχουν κάνει άραγε γι’ αυτόν τον τόπο;
Που είναι η στήριξη των τουριστικών επαγγελμάτων, (οέο);
Που είναι η στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων και των ψαράδων (οέο);
Που είναι το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα (οέο);
Εκεί όμως που τα καταφέρνουν καλά, είναι στα μικρορουσφέτια. Μόνο «ημέτεροι» διμηνήτες και υδρονομείς. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα!
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μόνο ως πρόκληση στη βαθιά δημοκρατική συνείδηση του πιερικού λαού μπορεί να εκληφθεί το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής. Μεγαλειώδεις αγώνες του δημοκρατικού κινήματος σημάδεψαν την ιστορία της Πιερίας η οποία και δεν θα δεχθεί τους μαχαιροβγάλτες της φασιστικής χρυσής αυγής. Λύση απέναντι στο μνημόνιο και τα κόμματά του δεν είναι η ναζιστική συμμορία ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος και μάλιστα τις πιο σκοτεινές της ιστορίας. Χρέος μας είναι να περιφρουρήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία και να στείλουμε πίσω στο χρονοντούλαπο αυτούς που θέλουν να φέρουν τους γερμανούς με την στολή των ΕΣ-ΕΣ. Καλούμε κάθε πολιτικό σχηματισμό, σωματείο, οργάνωση του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν την σημερινή συγκέντρωση.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Νομού Πιερίας

ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..7-4-2012.

Πιερικός Αρχέλαος - Λαύριο 87 - 72

Τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Πιερικός Αρχέλαος. Μετά την πολύ καλή εμφάνισή του νίκησε στην Κατερίνη το Λαύριο με 87-72, κερδίζοντας έτσι έδαφος για την παραμονή του στην Α2 εθνική κατηγορία.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Πουρσανίδης Κ., Νικολούλης και Αργυρού.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 44-40, 64-52, 87-72.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Μποχωρίδης 5, Μπεχλιβάνης 8 (2), Κοντσές, Πανάρας 12 (2), Δαμαλής 9 (3), Φακοπουλίδης 2, Μπουρδάνος 3, Σταμπουλής 4, Μαλτέσιος 2, Μάρτζος 13 (2), Φουτσιτζής 5 (1), Μαρμαρινός 24 (1).

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Μαρκομιχάλης 1, Καρβούνης 6 (2), Σπανάκος, Κακιούζης 12, Σίννης 2, Κούνας 7 (1), Γιαννακόπουλος 12 (1), Περάκης 5, Τύρλας 5, Ψωμαδέρης 5, Ψηλέας 17 (1).

Τα αποτελέσματα: Πανερυθραϊκός - Ν. Κηφισιά 46-76, Παγκράτι - Αμύντας Δάφνης 100-79, Πέραμα - Αρκαδικός 75-64, Πανελευσινιακός - Ερμής Λαγκαδά 93-78, Ίκαροι Σερρών - Απόλλων Πατρών 69-68, ΟΦΗ - Δόξα Λευκάδας 75-64, ΑΕΚ - ΑΕΚ Άργους 99-71.

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες): Πανελευσινιακός 47, Απόλλων Πατρών 44, Ν. Κηφισιά 42, ΑΕΚ 42, Ίκαροι Σερρών 42, Αρκαδικός 40, ΟΦΗ 40, Λαύριο 40, Δόξα Λευκάδας 39, Αμύντας Δάφνης 38, Ερμής Λαγκαδά 38, Πέραμα 37, Πιερικός Αρχέλαος 37, Παγκράτι 36, Πανερυθραϊκός 36, ΑΕΚ Άργους 25.

Η επόμενη αγωνιστική (27η, 21/4): Δόξα Λευκάδας - Πιερικός Αρχέλαος, Λαύριο - ΑΕΚ, Ερμής Λαγκαδά - ΑΕΚ Άργους, Αμύντας Δάφνης - ΟΦΗ, Ν. Κηφισιά - Παγκράτι, Αρκαδικός - Πανερυθραϊκός, Απόλλων Πατρών - Πέραμα, Πανελευσινιακός - Ίκαροι Σερρών.

Aπό το παραλήρημα του χρηματιστηρίου στη σημερινή κατάρρευση των ΜΜΕ ...


Το ποσό των περίπου 632 εκατ. ευρώ (215 δισ. δρχ) συγκέντρωσαν οι εταιρείες των ΜΜΕ από την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο από τα χρήματα των επενδυτών ! Το μυθικό αυτό ποσό για την ελληνική αγορά των Μέσων συγκεντρώθηκε επί της ουσίας από... τον Οκτώβριο του 1998 ως και τον Ιούνιο του 2000, αν και το πρώτο βήμα έκανε το 1994 το Mega, μπαίνοντας στην τότε Σοφοκλέους. Διευκρινίζουμε πως πρόκειται για τα συνολικά έσοδα των εταιρειών συμπεριλαμβανομένων και του κόστους της έκδοσης για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο Αθηνών, δηλαδή το πραγματικό ποσό είναι ελαφρώς μικρότερο από τα 632 εκατ. ευρώ . Το ζητούμενο είναι πως δαπανήθηκαν αυτά τα ποσά , αν δηλαδή τα σχέδια των εταιρειών ΜΜΕ έγιναν πραγματικότητα, αν αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας . Το κεντρικό ερώτημα είναι με τόσα χρήματα που ήλθαν στα ταμεία των Μέσων, πως φτάσαμε στις σημερινές ζημιές





Ο οργανισμός που συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα είναι ο ΔΟΛ με 234 εκατ. ευρώ, με την εισαγωγή που έκανε τον Οκτώβριο του 1999 συγκεντρώνοντας 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια ένα χρόνο μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 184 εκατ. ευρώ . Ακολουθεί η Χ. Κ. Τεγόπουλος με συνολικά έσοδα 107 εκατ. ευρώ , από την εισαγωγή (20 εκατ. ευρώ) τον Δεκέμβριο του 2998 ακολουθώντας το ΔΟΛ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (87 εκατ. ευρώ) τον Ιανουάριο του 2000. Η «Καθημερινή» συγκέντρωσε 72 εκατ. ευρώ , ο Πήγασος 61 εκατ. ευρώ , το Alter 46 εκατ. ευρώ και οι υπόλοιπες εταιρείες μικρότερα ποσά .

Για πρώτη φορά στα χρονικά τα ΜΜΕ ενισχύθηκαν με τόσο σημαντικά κεφάλαια . Υπήρξαν δύο κεντρικές επιλογές που έγιναν στο Internet και την εξαγορά μικρότερων εταιρειών. Ο ΔΟΛ ακολούθησε μια επιλογή συγκέντρωσης επιχειρήσεων ανακοινώνοντας για ένα διάστημα αλλεπάλληλες εξαγορές, παίρνοντας π.χ. τις «Ειδικές Εκδόσεις» και αποκτώντας τα περιοδικά «ΚΛΙΚ», «ΜΕΝ», των επεκτάσεων στον κινηματογράφο, με την Odeon» στα βιβλία με τα «Ελληνικά Γράμματα» κ..α Ήταν όμως και η εποχή της θεωρίας της Νέας Οικονομίας , όταν ο ΔΟΛ, έκανε το πρώτο βήμα με το In.gr κάνοντας τεράστιες αναλογικές επενδύσεις στο Διαδίκτυο που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα . Τότε το όραμα ήταν να εισαχθεί η θυγατρική ΔΟΛ Digital στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Την τρέλα των επενδύσεων στο Internet ακολούθησε ο Σ. Κόκκαλη με το Flash.gr και ο Πήγασος με το www.e-go.gr καθώς ο καθένας ήθελε να δημιουργήσει το δικό του κερδοφόρο «μαγαζϊ». Μικρότερα αναλογικά, σχέδια είχε και ο Α. Λυμπέρης με τη libecom , αλλά και ο Π. Κωστόπουλος με την ΙΜΑΚΟ. Μόνο Κ. Τεγόπουλος, βλέποντας το κόστος είπε όχι στην επένδυση των portal .

Μια από τις σοβαρές πολιτικές ήταν αυτή του Mega το οποίο κέρδισε περίπου 60 εκατ. ευρώ από την πώληση των μεριδίων του στη Multichoice Hellas και τη NetMed NV . Άλλες πολιτικές που ακολούθησαν οι εταιρείες, ήταν οι επενδύσεις στα τυπογραφία (ΔΟΛ, Πήγασος, Καθημερινή, Τεγόπουλος) , ενώ η «Καθημερινή» έκανε μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις, και επένδυσε τα χρήματά της στη ναυτιλία την εποχή της ανθοφορίας. Μικρότερες εταιρείες , όπως η ΙΜΑΚΟ, οι Αττικές και οι εκδόσεις Λυμπέρη επένδυσαν στο ραδιόφωνο. Η πρώτη αγόρασε το Derti και πήρε υπό τον έλεγχό της το Sfera , η δεύτερη το DJ και τον Rock και οι Εκδόσεις Λυμπέρη τον Εν Λευκώ και το Village (σημερινό V FM) . Αντιθέτως οι μεγάλες εταιρείες υποτίμησαν το ραδιόφωνο και μόνο εσχάτως ο Πήγασος μπήκε στο χώρο, εξαγοράζοντας το Gold (σημερινό Sentra) Συνάμα και οι 3 εταιρείες περιοδικών επιχείρησαν την έξοδό τους στα Βαλκάνια , ενώ ο Π. Κωστόπουλος επεκτάθηκε στην Τουρκία. Πιο συντηρητική πολιτική ακολούθησε η «Ναυτεμπορική» που είπε όχι στις διάφορες προτάσεις εξαγοράς της , αλλά και στη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων, χωρίς μέτρο.

Η πολιτική των συμμαχιών δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των εκδοτών. Μόνο οι Αττικές Εκδόσεις με την είσοδο Μπερλουσκόνι έκαναν αυτό το βήμα, ενώ αντιθέτως από τον Πήγασο αποχώρησε η ιταλογαλλική Burda & Rizzoli.

Βασίλης Κουφόπουλος



Πίνακας

Τα χρήματα που πήραν από το ΧΑΑ οι εταιρείες ΜΜΕ




















Σε ένα πεδίο κινούμενης άμμου, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να βρουν ισορροπία.


Σε ένα πεδίο κινούμενης άμμου, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να βρουν ισορροπία αντιμετωπίζοντας τα ρεύματα αμφισβήτησης εν τη γενέσει τους, βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία γνωρίζοντας ότι ... σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει για λόγους πολιτικής επιβίωσης να πετύχουν άθλους.
Σε ένα πεδίο κινούμενης άμμου, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να βρουν ισορροπία αντιμετωπίζοντας τα ρεύματα αμφισβήτησης εν τη γενέσει τους, βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία γνωρίζοντας ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει για λόγους πολιτικής επιβίωσης να πετύχουν άθλους.

Η 6η Μαΐου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.


Ο... κ. Σαχινίδης εκτίμησε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και σημείωσε πως ο καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών είναι θέμα του Πρωθυπουργού και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Άλλοι φοράνε κοστούμι κι άλλοι μαγιό για να κάνουν ρεπορτάζ!

Μετά τη Μαρία Μενούνος η οποία αναγκάστηκε να βγει με μαγιό στην τηλεόραση, αφού έχασε ένα στοίχημα, ήρθε η σειρά μιας νεαρής παρουσιάστριας να βγει για ρεπορτάζ με μαγιό.

Βέβαια, η παρουσιάστρια αμερικανικού καναλιού πήγε στην παραλία να κάνει γυρίσματα και ρεπορτάζ για την εκπομπή της και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα.

Που θα βάλει το μικρόφωνο... έτσι ώστε να μην φαίνεται. Γιατί όπως και να το κάνουμε το μικροσκοπικό μπικίνι που φοράει δεν της δίνει και πολλές επιλογές. Μετά από σκέψη, λοιπόν, η ξανθιά παρουσιάστρια κατέληξε πως πρέπει να το τοποθετήσει στο μέσα μέρος του κάτω μέρους του μπικίνι κι έτσι μπόρεσε να κάνει ανενόχλητη το ρεπορτάζ και φυσικά να χαρίσει όμορφες στιγμές στους λουόμενους.


9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...

ΔΕΙΤΕ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ....

ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ....

Προεκλογική συνεργασία της Αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ....