PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ...
ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ..ΝΕΑ?

ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ..!!!


"Σοκαρίστηκε" η Γερμανία και όλος ο πληθυσμός ανά τον κόσμο που υποστήριζε την ομάδα με την πρόβλεψη που έκανε το χταπόδι σήμερα ότι θα κερδίσει η Ισπανία στον ημιτελικό με την Γερμανία!

Ποια είναι η Αριάδνη Παγκάλου που διορίσθηκε στη Βουλή επί …ΝΔ;

http://makiavelis.blogspot.com/2010/07/blog-post_9766.html

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....



ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ...Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ" ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

1,500 ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ..
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ..
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...
ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ-ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΕΘΝΙΚΗ, μονόδρομος εχει γινει-ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΝΤΑΛΙΚΕΣ...ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΙΧ....
ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ....ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

ΤΥΧΑΙΟ?

Στατιστικά με εμπειρία ΔΝΤ και διαχείριση χρεών με γνώσεις Goldman Sachs!!!!!!!!
Τυχαίο???

Ορίστηκε ως νέος πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο Ανδρέας Γεωργίου.

Ποιός είναι ο κ. Γεωργίου?

Πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας του ΔΝΤ
(deputy head of the IFM's statistics service).

To πρωϊ στο ΜΕGA, o κος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στον κο Γεωργίου είπε:

"Ούτε το ΔΝΤ ήξερε για τον κο Γεωργίου, την τελευταία στιγμή υπέβαλλε υποψηφιότητα για την θέση..."

Ας θυμηθούμε τώρα ποιός είναι ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ:

Ο Πέτρος Χριστοδούλου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, είναι ο νέος πρόεδρος
του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τμήμα trading της Credit Suisse First Boston, στο Λονδίνο το 1985, ενώ έχει
εργαστεί στην Goldman Sachs στο Λονδίνο (1987-1988), στην Goldman Sachs στον Καναδά (1988-1989),
στην JP Morgan στο Λονδίνο (1991-1998).

Δηλαδή για να καταλάβουμε ο Πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

Ο Γενικός γραμματέας του ΟΔΔΗΧ, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

Στατιστικά με εμπειρία ΔΝΤ και διαχείριση χρεών με γνώσεις Goldman Sachs!!!

Tυχαίο??

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ..!!!!

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα στατιστικά που έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας είναι απογοητευτικά για το επίπεδο της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων. Συγκεκριμένα:
- Το 37,09% των μαθητών έχουν γράψει κάτω από 10
- Το μάθημα με τις περισσότερες αποτυχίες είναι η Ιστορία γενικής Παιδείας με το ποσοστό μαθητών που ΔΕΝ έπιασαν το 10 να ανέρχεται σε 63,66%. Ακολουθούν τα Μαθηματικά και η Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης με ποσοστά αποτυχίας 61,34% και 61,33% αντίστοιχα
.

Ουρουγουάη και Ολλανδία (21:30, ΝΕΤ)



Στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν στρέφονται όλα τα βλέμματα το βράδυ της Τρίτης, αφού Ουρουγουάη και Ολλανδία (21:30, ΝΕΤ) διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για μία θέση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της 11ης Ιουλίου.
Την επιστροφή τους στο... παγκόσμιο ποδοσφαιρικό προσκήνιο διεκδικούν η Ουρουγουάη και η Ολλανδία μετά από πολλά χρόνια απουσίας στα μεγάλα... ραντεβού και στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης ο στόχος είναι κοινός.
Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου αποτελεί μονοδρόμο για τη «σελέστε» και τους «οράνιε» και στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν αναμένεται μία σκληρή «μάχη» ανάμεσα στους Λατινοαμερικάνους και Ευρωπαίους.

ΠΑΛΑΜΑΣ ...ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Και χορό τριγύρω σου θσ στήσουν,

Με βιολιά και με ζουρνάδες γύφτοι,

Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες,

Και τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου

και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες.


                            ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

ΣΤΗΝ 26η ΘΕΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Η σειρά κατάταξης των ακροαματικοτήτων των ραδιοφωνικών σταθμών τηςκατηγορίας "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" σε εθνική κλίμακα από το μεγαλύτερο Radio Portal στηχώρα μας. 
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης καταγράφει την σημαντική 26ηπανελλαδική θέση, με πρώτο (και καλύτερο) τον συνεργαζόμενο "REAL FM" τουΝίκου Χατζηνικολάου.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 95.3
ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ!

ΤΟ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ...ΧΑΣΙΣ



«Οι νέες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σχετικά με τα ναρκωτικά έρχονται σε σύγκρουση με δηλώσεις του στο παρελθόν όταν έλεγε να φυτεύεται ινδική κάνναβη σε γλάστρες…»
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης προσθέτοντας: «Αποκρούουμε το χθες του, χαιρετίζουμε το σήμερα».

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό ήταν η Τρίτη 6 Ιουλίου, καθώς με κοινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης επισημοποίησαν την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τον πρώτο στον δεύτερο.
Η αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι ή πρώτη μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη, επί των ημερών του οποίου ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση 12 πρωταθλημάτων και πέντε κυπέλλων Ελλάδας.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ"


Στο πλαίσιο του προγράμματος Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α. 2010
                                        
Φοιτητές, Πανεπιστημιακοί και Ειδικοί Επιστήμονες από 40 χώρες του κόσμου επισκέφθηκαν το Διεθνές Ίδρυμα
 Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ξεναγήθηκαν στην Έκθεση «Αλέξανδρος ο Μέγας – Ιστορία, Αρχαιολογία, Μύθος»

          


 Την έκθεση «Αλέξανδρος ο Μέγας – Ιστορία, Αρχαιολογία,Μύθος», στο “Αλεξάνδρειο” επισκέφθηκαν την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010, Φοιτητές, Πανεπιστημιακοί και Ειδικοί Επιστήμονες από 40 χώρες του κόσμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.
          Στους χώρους της έκθεσης τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Ι.Μ.Μ.Α. και Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Ζαπουνίδης και ο Ταμίας Νικόλαος Πίτσιας.
          Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θ.Υ.Ε.Σ.Π.Α.), που υλοποιείται φέτος για εικοστή τρίτη χρονιά. Σε όλους δόθηκε το ενημερωτικό τρίπτυχο της έκθεσης.
          Το πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ ξεκίνησε το 1988 μετά από απόφαση της Συγκλήτου (για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Στο πλαίσιο του προγράμματος που άρχισε στις 7 Ιουνίου και θα τελειώσει στις 15 Ιουλίου λειτουργούν δέκα τμήματα (αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων) που διδάσκονται για τέσσερις ώρες καθημερινά την Νέα Ελληνική Γλώσσα. Γίνονται επίσης διαλέξεις (στα τμήματα μέσων και προχωρημένων) Λογοτεχνίας, Ιστορίας και Τέχνης καθώς και διαλέξεις γενικότερου ενδιαφέροντος (Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, Γλώσσα & Πολιτισμός, Διπλωματία & Πολιτική στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, Το Μακεδονικό Ζήτημα, η Κύπρος στον Ελληνικό Πολιτισμό κ.ά.).
          Οι φοιτητές επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -με συστηματική ξενάγηση από αρχαιολόγους του τομέα Αρχαιολογίας- εντός και εκτός Αττικής (Ακρόπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μυκήνες, Επίδαυρο, Ναύπλιο, Δελφούς, Όσιο Λουκά, Μεσολόγγι, Ολυμπία, Μυστρά, Δίον, Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου «Αλεξάνδρειον», Πέλλα, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη, Σούνιο). Πραγματοποιείται επίσης επίσκεψη και επίσημη υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων.
          Στο πρόγραμμα διδάσκουν 38 Πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες και παίρνουν μέρος 288 διδασκόμενοι (φοιτητές και διδάσκοντες σε τμήματα νεοελληνικών σπουδών 98 ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων) από 40 χώρες: Αγγλία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μεξικό, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Τσεχία.
          Υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των είκοσι δύο χρόνων λειτουργίας του προγράμματος έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα 4.702 σπουδαστές από 75 χώρες.
          Το παραπάνω πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο από πλευράς διάρκειας σπουδών και αριθμού συμμετεχόντων που οργανώνεται στον ελληνικό χώρο αλλά και γενικότερα και ενισχύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, από τη Βουλή των Ελλήνων, από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Λεβέντη και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Επιστολή του Νομάρχη Πιερίας στην Υπουργό Υγείας για τη διακοπή των καρτών μετακίνησης των ΑμεΑ

Επιστολή του Νομάρχη Πιερίας στην Υπουργό Υγείας
για τη διακοπή των καρτών μετακίνησης των ΑμεΑ

Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με θέμα τη διακοπή της δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία με τα ΚΤΕΛ απέστειλε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο Νομάρχης αναφέρει στην επιστολή του:


Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Σας είναι γνωστό ότι από την 1η Ιουλίου 2010 τα ΚΤΕΛ έχουν προχωρήσει στη διακοπή της παροχής δωρεάν μετακίνησης στα άτομα με αναπηρία, με συνέπεια να έχει προκύψει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και ανεξάρτητα από τις περικοπές έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία να εξακολουθήσει να επιδοτεί τη μετακίνηση των πολιτών με αναπηρία, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο και εκφράζοντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πρέπει επίσης να επισημάνω την άνιση και άδικη μεταχείριση που υφίστανται οι πολίτες της περιφέρειας σε σύγκριση με τους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί το κράτος επιδοτεί τη μεταφορά όλων των πολιτών και οι κάτοικοι της επαρχίας να αντιμετωπίζονται και να αισθάνονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Παρακαλώ να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, διασφαλίζοντας το δικαίωμα της προσπελασιμότητας των πολιτών με αναπηρία.

Ο Νομάρχης Πιερίας
Γιώργος Παπαστεργίου

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΛΕΜ




Στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Μεσογειακών Χωρών (ARLEM) και της Επιτροπής CIVEX της Επιτροπής των Περιφερειών ο Νομάρχης Πιερίας

          Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Μεσογειακών Χωρών (ARLEM), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 2 Ιουλίου 2010, με θέμα την αστική ανάπτυξη και την τοπική διαχείριση των υδατικών πόρων, συμμετείχε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών.

          Η Ευρω-Μεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη στις 21 Ιανουαρίου 2010, οπότε και ξεκίνησε τις εργασίες της ως το αρμόδιο πολιτικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ). Ο Νομάρχης Πιερίας συμμετέχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SUDEV), που αριθμεί 41 μέλη.


          Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής SUDEV, που είχε θέμα την τοπική διαχείριση των υδατικών πόρων, ο Νομάρχης Πιερίας στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι ο τρόπος διαχείρισης των υδάτων είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μεμονωμένα των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας. Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και το θέμα να αντιμετωπιστεί από κοινού, νομικά και οικονομικά, καθώς χρειάζεται ένα νομικό πλαίσιο που να θέτει όρια στα εθνικά κράτη και συγχρόνως κοινές δράσεις που πρέπει να γίνουν από περισσότερες από μία χώρες. 

          Μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία είναι ο τρόπος διαχείρισης των υδάτων, η εξοικονόμηση και όχι η σπατάλη του νερού, η ποιότητα του πόσιμου και του μη πόσιμου νερού, καθώς και η περιβαλλοντική ρύπανση. Ο Νομάρχης αναφέρθηκε και σε παραδείγματα, όπως το ζήτημα του ποταμού Αξιού που διέρχεται από τα Σκόπια και είναι αποδέκτης των αποβλήτων εργοστασίων και ολόκληρων χωριών ή πόλεων, ενώ τόνισε ότι ετοιμάζονται πάνω από 10 φράγματα κάτι που θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης, σημείωσε το ζήτημα της κοινής αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται στον ποταμό Έβρο.
         
          Επιπλέον, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. οφείλει να διαθέσει μεγαλύτερα κονδύλια για την εξοικονόμηση του νερού, με την κατασκευή φραγμάτων και άλλων έργων, καθώς και να αναλάβει μια εκστρατεία ενημέρωσης του πολίτη για τα ζητήματα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων και τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτά τα θέματα.

          Παράλληλα, την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας συμμετείχε και στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής CIVEX της Επιτροπής των Περιφερειών στην οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής γνωμοδότησαν για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονιάς και ειδικότερα της ανατολικής εταιρικής σχέσης, τον εκσυγχρονισμό, τις μεταρρυθμίσεις και τη διοικητική ικανότητα των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, της Αρμενίας και της Λευκορωσίας, για την κατάσταση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη Γεωργία και την Ουκρανία και για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και των δύο χωρών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο άδικο και αναποτελεσματικό, τονίζοντας πως δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του θα ψηφίσει μόνο ορισμένα άρθρα, τα οποία θεωρεί ότι πράγματι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.



Την απόσυρση του διάτρητου και αντισυνταγματικού, όπως το χαρακτηρίζει, ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας."Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντισυνταγματικές. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ μαζί με επιστημονικούς φορείς θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακόμα και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις", ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Είναι πλέον φανερό ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει την κοινωνική ασφάλιση στερείται στοιχειώδους συνταγματικής νομιμότητας. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει και φέρνει σήμερα στην ολομέλεια ένα διάτρητο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 πμ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ....

Αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των μαθημάτων των πανελλαδικών. Η κατάθεση των μηχανογραφικών για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αρχίζει από την Τετάρτη (7/7) και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

Πτώση των βάσεων
των σχολών δείχνουν οι επιδόσεις του συνόλου των υποψηφίων. Οι περιζήτητες σχολές διατηρούν τις βάσεις τους, ενώ στις λεγόμενες σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης υπάρχει πτώση των βάσεων.

ΟΥΤΕ ΦΟΙΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

κυπαρίσσι
 Γυμνόσπερμο, κωνοφόρο ,αειθαλές φυτό το κυπαρίσσι ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσοειδών με 18 είδη που βρίσκονται στις περιοχές της Βορείου Αμερικής, στις χώρες της Μεσογείου και στη Δυτική Ασία.
Τα περισσότερα είδη είναι δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα και έχουν σχήμα πυραμίδας. Λίγα είναι τα θαμνώδη είδη που είναι αυτοφυή άγριων βραχωδών περιοχών με απλωμένα κλαδιά που δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 7 μέτρα.
Ο φλοιός του δέντρου χωρίζεται σε λωρίδες που αποχωρίζονται και πέφτουν τα φύλλα του είναι απλωτά βελονοειδή και σε μεγαλύτερη ηλικία αποκτούν λέπια. Οι κώνοι του κυπαρισσιού έχουν σχήμα σφαιρικό και φέρουν ζεύγη ξυλωδών λεπιών που βγαίνουν από τον άξονα του κάθε κώνου. Τα λέπια αυτά όταν γονιμοποιηθούν φέρουν αρκετά σπόρια που ωριμάζουν κάθε δεύτερο χρόνο. Ο κώνος ανοίγει 2 χρόνια αργότερα.
TO ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ  ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΕΙΡΑΖΕΙ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....




ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ....ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 3 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ....
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΦΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ?
ΤΙ ΦΥΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ..?
ΓΑιΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ?

Οι έμποροι ζητούν τη στήριξη των καταναλωτών!


Επ’ ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα αρχίσουν την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και θα λήξουν την Τρίτη, 31 Αυγούστου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στη Παμβώτιδα λίμνη. Οι αγώνες συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο πλήθος συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, καθώς ήταν η τελευταία διοργάνωση πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουλίου στον ίδιο στίβο. Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 8 αθλητές σε 6 αγωνίσματα και κατέκτησαν 2 χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Μπικογιάννης Γιάννης στο σκιφ παίδων και στο διπλό σκιφ παίδων οι αθλητές Χαρισσόπουλος Αντώνης και Μπικογιάννης Γιάννης.
Στο σκιφ παίδων ο Χαρισσόπουλος Αντώνης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ενώ στο διπλό σκιφ κορασίδων οι αθλήτριες Νικολαΐδου Δέσποινα και Μαρανή Νίκη τερμάτισαν τρίτες και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.



Οι αθλητές Κωστόπουλος Γιάννης, Ζέρβας Ρένος,Τσολόπουλος Αλέξανδρος και Καραβάσης Κώστας αγωνίστηκαν στη τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου και τερμάτισαν έκτοι.



«Η ομάδα έκανε πολύ καλές κούρσες και η συνολική εμφάνιση ήταν ενθαρρυντική ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το οποίο προετοιμαζόμαστε εντατικά» δήλωσε ο προπονητής Γ.Μπικογιάννης και πρόσθεσε ότι «η θερινή προετοιμασία δεν θα χαλαρώσει και μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς κάποιοι από τους αθλητές της ομάδας θα πάρουν μέρος και στους αγώνες πρόκρισης για την συμμετοχή τους στους Βαλκανικούς Αγώνες με την Εθνική Ομάδα.»

5 χρυσά για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα





Η μεγαλύτερη δύναμη των Βαλκανίων εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα στο άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, αφού και φέτος κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στον Ιππικό Όμιλο Πιερίας στην Κατερίνη.

Οι Έλληνες ιππείς και αμαζόνες κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά δέκα μετάλλια, ένα περισσότερο από πέρσι, εκ των οποίων τα πέντε ήταν χρυσά. Συγκεκριμένα, κέρδισαν τα τρία χρυσά μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα, δύο χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα των κατηγοριών παίδων και εφήβων, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα.
Στην Κατηγορία Παίδων η Ελλάδα τα πήρε όλα. Κέρδισε τόσο την 1η θέση στο Ομαδικό Αγώνισμα όσο και τα τρία μετάλλια στο ατομικό αγώνισμα. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Φανή Σταφυλοπάτη με τον 11χρονο Cassian με πολύ καλό ποσοστό 71,607%, δεύτερη ήταν η Μαριάννα Μπάσδρα με τον Forever με ποσοστό 70,35% και τρίτη η ΦωτεινήΓεωργίτσου με την Kolliante με ποσοστό 70,26%.

Στην Κατηγορία Εφήβων η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Ομαδικό και Ατομικό Αγώνισμα και το ασημένιο επίσης στο ατομικό. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον Red Diamondμε ποσοστό 71,80%, ενώ δεύτερη ήταν η Ρέα Καπετάνου με την Gilbaeks Sika με ποσοστό 69,75% και στην 3η θέση ο Alp Karliova με τον Risander από την Τουρκία.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ομαδικό Αγώνισμα και στο ατομικό το ασημένιο και το χάλκινο. Δεύτερη Βαλκανιονίκης ήταν η Κέλλη Σκλαβούνου με τη Dynastie με ποσοστό 67,65% και τρίτη η Χαρά Πουλή με τον Wandango με ποσοστό 67,15%. Βαλκανιονίκης 2010 αναδείχθηκε με πολύ καλό ποσοστό, 69,45%, ο Ρουμάνος Sorin Alexandrescu με τον Mercur Casino.

Ασφαλτοστρώσεις…στο εθνικό δίκτυο καλοκαιριάτικα ΕΛΕΟΣ...ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΛΙ!






Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην εθνική οδό λόγω των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού άξονα, που θα επιφέρουν νέα ταλαιπωρία στους οδηγούς, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που αυξάνεται η κίνηση προς την παραλιακή ζώνη της Πιερίας.



Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από σήμερα Τρίτη 06/07/2010 είναι οι εξής:



1. Στο τμήμα από τη Χ.Θ. 456 (βόρεια του Α/Κ Κορινού) έως τη Χ.Θ.461 (νότια του Α/Κ Μεθώνης - Αγαθούπολης):



1.1. Περιορισμός σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.



1.2. Περιορισμός σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα και εκτροπή του στον ανατολικό κλάδο του αυτοκινητόδρομου.



1.3. Διακοπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Μακρύγιαλου στην κατεύθυνση προς Αθήνα.



Οι οδηγοί με προορισμό το Μακρύγιαλο στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα πρέπει να εξέρχονται από τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης. Οι προερχόμενοι από το Μακρύγιαλο, με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης.



2. Στο τμήμα από τη Χ.Θ. 465 (βόρεια του Α/Κ Μεθώνης - Αγαθούπολης) έως τη Χ.Θ. 473 (νότια του Α/Κ Κλειδιού), θα παραμείνουν ως έχουν οι υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δηλαδή:



2.1. Περιορισμός σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.



2.2. Περιορισμός σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα και εκτροπή του στον ανατολικό κλάδο του αυτοκινητόδρομου.



2.3. Διακοπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Αιγινίου σε όλες τις κατευθύνσεις πλην της εξόδου από Αθήνα.



Οι οδηγοί με προορισμό το Αιγίνιο στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα πρέπει να αναστρέφουν από τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης και να εξέρχονται προς Αιγίνιο από τον Α/Κ Αιγινίου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Οι προερχόμενοι από το Αιγίνιο, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης.



Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εφιστά την προσοχή των χρηστών κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και ζητά την κατανόησή τους για την όποια ταλαιπωρία.

Εντυπωσιακές παρουσίες!

Δύο μέρες και νύχτες γεμάτες νιάτα, ομορφιά και εντυπωσιακές παρουσίες πρόσφεραν στο κοινό της Πιερίας οι 22 υποψήφιες του διαγωνισμού Miss Παγκόσμιος Τουρισμός που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στην Αθήνα.

Τα δροσερά κορίτσια που τράβηξαν τα βλέμματα όλων, όπου κι αν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πιερία, κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να γίνουν talk of the town από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 1 Ιουλίου.
Στο photoshooting που έγινε στο Lions Blue τα κορίτσια πόζαραν στο φακό των φωτογράφων, οι οποίοι αποθανάτισαν τις εκθαμβωτικές τους παρουσίες και τα καλλίγραμμα κορμιά τους.
Στο DIAS HOTEL RESTAURANT στον Πλαταμώνα το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουνίου διοργανώθηκε ο διαγωνισμός Queen of Tourism, με τις επίδοξες βασίλισσες της ομορφιάς να αστράφτουν στην εντυπωσιακή βραδιά. Κερδισμένη της βραδιάς ήταν η Miss Παραγουάη.
Και το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου στο Villa White στην Παραλία Κατερίνης διοργανώθηκε η βράδιά Miss Disco όπου συνοδεία δυνατής μουσικής τα κορίτσια έκαναν πασαρέλα, χόρεψαν και διασκέδασαν έως αργά. Κορίτσι της Disco αναδείχθηκε η Miss Ιταλία.
Οι υποψήφιες απόλαυσαν την φιλοξενία και το άψογο service του Hotel DANAI στην Ολυμπιακή Ακτή, χορηγού των εκδηλώσεων
Την Οργάνωση της Παραγωγής είχαν το Models Academy του κ. Κουτούλια και η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 9.30 μμ


Απόψε το βράδυ στο Κέιπ Τάουν θα γίνει γνωστή η πρώτη φιναλίστ για το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στέμμα. Η Ολλανδία θα συγκρουστεί με την Ουρουγουάη στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ (9:30 μ.μ., ΝΕΤ) και όποια από τις δύο καταφέρει να προκριθεί θα έχει ολοκληρώσει ένα μικρό θαύμα.

ΑΙΧΜΕΣ ΡΕΠΠΑ

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών άφησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου για το σχεδιασμό έργων στη Θεσσαλονίκη.




Ερωτηθείς τι θα γίνει με την ΕΘΕΛ με αφορμή δημοσιεύμα κυριακάτικης εφημερίδας περί ιδιωτικοποίησής της, ο κ. Ρέππας τόνισε πως το υπουργείο προωθεί «πρόγραμμα εξυγίανσης», το οποίο όμως διαχώρισε απόλυτα από την ιδιωτικοποίηση: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση όμως με την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, έτσι όπως δήθεν παρουσιάζεται» σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν ξέρω αν το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιο Γραφείο Πρωθυπουργού έχει κάποια τέτοια σύλληψη. Αν τεθεί υπόψη μας, εμείς θα δώσουμε ένα περήφανο όχι, γιατί πιστεύουμε ότι οι αστικές συγκοινωνίες επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο».





Δ. Ρέππας: Δεν θέλω να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους

Ο κ. Ρέππας άφησε κι άλλες αιχμές, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μνημονίου που έχει συναφθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου. Συγκεκριμένα, αν και σημείωσε πως χρειάζονται προγράμματα εξυγίανσης, υπογράμμισε πως «είμαστε η Κυβέρνηση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και στην πολιτική μας ενσωματώνουμε τις προβλέψεις και τις ρυθμίσεις του Μνημονίου βεβαίως, αλλά ενσωματώνουμε και τις αρχές της δικής μας πολιτικής, γιατί η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχές μας υπήρχαν πριν από το Μνημόνιο και θα υπάρχουν και μετά το Μνημόνιο και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».



Συνεχίζοντας έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό του τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής:



«Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για αυτούς τους Οργανισμούς και τους εργαζόμενους, κι εκείνοι θα αναλάβουν την ευθύνη να συμβάλλουν στο να βρούμε την καλύτερη λύση ... αλλά δεν μου αρέσει και δεν θέλω επειδή είμαστε αυτή η κυβέρνηση να κουνάμε συνέχεια το δάχτυλό μας στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς, στους δημόσιους υπάλληλους. Υπάρχει πλούτος σε αυτήν τη χώρα που πρέπει να φορολογηθεί, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλά εισοδήματα που πρέπει να συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο κι αυτό πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικά».



«Και σας παρακαλώ πολύ, εγώ δεν θέλω να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, γιατί θα μας κουνήσουν κι εκείνοι τα πέντε δάχτυλα ξέρετε πως κάποια στιγμή» πρόσθεσε.
NAFTEMPORIKI


**** ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ...ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ....ΠΑΣΟΚ!

Στη Βουλή η «μάχη» του Ασφαλιστικού

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται σήμερα η σφοδρή αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου θα γίνει την Πέμπτη, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των συνδικάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.