PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Οπως ειναι αναμενόμενο μια τέτοια είδηση κάνει αμέσως το γύρω του κόσμου. Μπορεί να μην υπήρχαν θύματα αλλά ειναι τεράστιας σημασίας οτι η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα μπροστά απο τη βουλή!!!






ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΑΣ...

Ενώ με τηλεφωνημα οι τρομοκρατες  προειδοποίησαν πως υπάρχει βόμβα οι εύζωνοι στο μνημειο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, μπροστα στη Βουλη ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ  στις θέσεις τους την ωρα της εκρηξης...!!!


ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΙΟ....ΦΕΤΟΣ ΒΑΛΑΝΕ ΒΟΜΒΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....ολα ισιωμα...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»
Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ μετέβη στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος περιορίστηκε στη δήλωση «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται». Στη συνέχεια ενημερώθηκε για το συμβάν από τον Πρόεδρο της Βουλής.
Οι δράστες είχαν στόχο να σπείρουν φόβο και πανικό, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης γύρω στις 21.30.
«Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε» είπε. Ο χώρος του Κοινοβουλίου «είναι ένας χώρος υψηλού συμβολισμού [....] Είναι αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα είναι μία ανοιχτή και ασφαλής πόλη και θα παραμείνει έτσι. Δεν θα τη μετατρέψουμε σε στρατοκρατούμενη πόλη» πρόσθεσε.
«Σας διαβεβαιώνω ότι οι θρασείς δράστες της επίθεσης θα συλληφθούν» κατέληξε.
Λίγο νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου έκαναν λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού». Τόνισαν ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, και ότι «στη βία η Δημοκρατία απαντά με περισσότερη Δημοκρατία».
Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρ.Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι πρόκειται για χτύπημα κατά της Δημοκρατίας.
«Κάποιοι επιχειρούν να στείλουν μήνυμα που πρέπει να ανησυχήσει όλους τους δημοκράτες. Κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με τη Δημοκρατία. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε» απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
«H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ' ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος
«Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας» προσέθεσε.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού τονίζεται: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.»
Το ΚΚΕ επίσης καταδικασε την επίθεση. «Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων 'Roketsan', η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες… Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της».

BOMBA KAI ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΗΝΑ....ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ..!!

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 7:59 ΑΠΟΨΕ,βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:43 και προειδοποίησε για έκρηξη 17 λεπτά αργότερα.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου και στο παρακείμενο φυλάκιο, αφού το ωστικό κύμα κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής.

Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΗΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

ΤΟ "ΣΤΥΛ" ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΝΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό εξύβρισης σε βάρος του ποδοσφαιριστή Κώστα Καλλιμάνη, μετά τη χθεσινή προπόνηση, από δύο άτομα αγνώστου ταυτότητας, επισημαίνει ότι: καταδικάζει το μεμονωμένο γεγονός, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν προάγει το φίλαθλο πνεύμα.


Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θέλει τους φιλάθλους του κοντά στην ομάδα και όχι απέναντί της.

το ακανθώδες ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων.

Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν τέσσερις γονείς με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, ανοίγοντας και στη χώρα μας τη συζήτηση για το ακανθώδες ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων.




Όπως τονίζει στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.



Το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι -εάν η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού- είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.



Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με την θρησκευτική ελευθερία. Αφορά σε μια μαθήτρια που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των Θρησκευτικών.



Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει ότι δεν υποχρεούνται κανένας μαθητής να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο εκδόθηκε εγκύκλιος που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές.

Newsroom ΔΟΛ


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αρωμα χειμώνα θα μυρίσει από το βράδυ του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, καθώς η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τη Δευτέρα.




'Ηδη το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει εκδόσει απαγορευτικό προς όλα τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.



Από το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βορειοδυτικά ορεινά και μάλιστα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ.Στερεά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.



Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.



Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο.



Περιορισμένη μάλιστα θα είναι και η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.




Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με τους ανέμους να κυμαίνονται στα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ , ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ...ΛΑΕ?

Νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα προβλέπονται εντός του 2010, μετά την προαναγγελία αύξησης των φορολογικών συντελεστών στις γονικές παροχές.


Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, όσες δωρεές και γονικές παροχές γίνουν στο εξής θα φορολογούνται με βάση τη νέα κλίμακα, η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα είναι προοδευτική και θα έχει υψηλό αφορολόγητο.
Σήμερα το αφορολόγητο όριο είναι 95.000 ευρώ και από εκεί και πάνω επιβάλλεται συντελεστής 1%. Στο εξής θα υπάρχει ένα υψηλό αφορολόγητο (300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) και το υπόλοιπο θα φορολογείται με συντελεστές που θα αυξάνονται σταδιακά, όσο μεγαλύτερη είναι η περιουσία.

Και επειδή ο νέος φορολογικός νόμος είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και δεν προβλέπεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ή Μαρτίου, η τροπολογία ορίζει πως όσοι κάνουν τώρα γονικές παροχές θα φορολογούνται προσωρινά με 1% και στη συνέχεια θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου τους με βάση το νέο μέτρο.
Στους χαμένους της απόφασης περιλαμβάνονται όσοι δεν πρόλαβαν το προηγούμενο διάστημα να μεταβιβάσουν ακίνητα με γονική παροχή των οποίων η αντικειμενική αξία είναι άνω των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα του Σαββάτου, η νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει σχεδόν στο σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων μεγάλες επιβαρύνσεις καθώς οι τιμές ζώνης θα επηρεάσουν τόσο τον προσδιορισμό του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Κερδισμένοι των μέτρων αναμένεται να είναι οι πολίτες που θα αποκτήσουν ακίνητο χαμηλής αντικειμενικής αξίας, δηλαδή κάτω από 200.000 ευρώ.


Αυτό με την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για αύξηση του αφορολογήτου από τις 95.000 ευρώ που είναι σήμερα στα επίπεδα των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα Νέα του Σαββάτου, επιπλέον επιβάρυνση έρχεται και για τους ιδιώτες που χτίζουν σπίτια με αυτεπιστασία, όπως και για τους επαγγελματίες των διάφορων κλάδων της οικοδομής, λόγω της αύξησης του Ελάχιστου Κατασκευαστικού Κόστους Οικοδομής (ΕΚΚΟ)

Για τους ιδιώτες, η αύξηση του ΕΚΚΟ συνεπάγεται καταβολή περισσότερου ΦΠΑ, ενώ για τους επαγγελματίες σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο εισοδήματος, αφού θα πρέπει να εμφανίσουν υψηλότερα τιμολόγια από ό,τι πέρυσι.

Η αύξηση του ΕΚΚΟ αυξάνει και το εισόδημα που πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία οι επαγγελματίες της οικοδομής (κτίστες, εργολάβοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλουμινάδες κ.λπ.).

Αναλογικά με το ύψος της αύξησης του ΕΚΚΟ, θα πρέπει και εκείνοι να εκδώσουν υψηλότερα τιμολόγια και άρα να εμφανίσουν μεγαλύτερο εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο.

Newsroom ΔΟΛ

NO COMMENTS


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, NEWS 24/7