PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου στις 12\12\2011


(Έκθεση εσόδων – εξόδων Γ΄ τριμήνου, Δημοτικά τέλη, Αναμόρφωση προϋπολογισμού).

Τα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος είχαν την τιμητική τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

- Ήλθε λοιπόν προς έγκρισιν στο σώμα η έκθεση εσόδων – εξόδων του τρίτου τριμήνου 2011. Δυστυχώς όμως τα στοιχεία σε ορισμένες στήλες ήταν λανθασμένα (παρατοποθετημένα) λόγω τεχνικού προβλήματος και χρειάστηκαν οι διευκρινίσεις του διευθυντή της οικονομ. Υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου (τον οποίο κι ευχαριστούμε για την γενικότερη ενημέρωση) για να βγάλουμε έστω και την τελευταία στιγμή κάποια άκρη! Όχι βέβαια ότι υπήρξε κάποια μεγάλη διαφορά. Δύο στοιχεία είναι αρκετά για να βγάλει κανείς συμπεράσματα· στα έσοδα διαπιστώνεται παντελής αδυναμία είσπραξης όχι μόνο των οφειλών παρελθόντων ετών, αλλά ακόμη και της χρονιάς που διανύουμε! Στα δε έξοδα τα ποσά που επενδύθηκαν σε έργα, μελέτες, έρευνες κλπ. είναι ξεκάθαρα κάτω απ’ το μισό της (ούτως ή άλλως όχι ιδιαίτερα υψηλής) προϋπολογισθείσας ετήσιας δαπάνης. Και φτάνουμε πια στο τέλος του έτους!

Για μία ακόμη φορά λοιπόν δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, αφού εξ αρχής είχαμε χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό πλασματικό, μη ρεαλιστικό κι αντιαναπτυξιακό. Όσο για την δήλωση του δημαρχεύοντος πως τουλάχιστον πέτυχε ο δήμος να αποπληρώσει περίπου 3 εκατ. ευρώ παλαιότερων οφειλών, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πανηγυρίζουμε ή να δίνουμε συγχαρητήρια τη στιγμή που ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου του δήλωσε πως το συνολικό χρέος άγγιξε τα 20 εκατ. (υπενθυμίζω ότι το συνολικό χρέος την άνοιξη ήταν 17,6 εκ. με βάση τα στοιχεία της επίσημης απογραφής!).

- Στο θέμα όλων των δημοτικών τελών, πιστοί στις αρχές μας, τηρήσαμε ουσιαστικά την ίδια στάση με πέρσι και συμφωνήσαμε με όσες εισηγήσεις της οικονομ. επιτροπής ήταν βασισμένες στην αρχή της ανταποδοτικότητας. Έτσι σχεδόν όλα τα τέλη παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, χωρίς καμία αύξηση, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Ήδη από πέρσι δήλωνα πως θα ήταν καλό να υπάρξει σύγκλιση στις τιμές ορισμένων τελών ανάμεσα σε δημοτικές ενότητες, όπως π.χ. στα τέλη κοινόχρηστων χώρων κι αιγιαλού. Είναι πολύ θετικό λοιπόν που φέτος υπήρξε αυτή η σύγκλιση στα τέλη αιγιαλού Λιτοχώρου κι Ανατ. Ολύμπου κι έτσι η περσινή αναλογία 4\15 έγινε πια 6\12.

Σχετικά τώρα με το θέμα των τελών άρδευσης θεωρούμε απαράδεκτο, πέρα από τις όποιες δικαιολογίες ακούστηκαν, να μην έχουμε εγκαίρως στη διάθεσή μας την γραπτή εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, παρά μόνο να μας εισηγείται προφορικά τις θέσεις και τις προτάσεις του για το νέο τιμολόγιο τελών την ώρα της συζήτησης του θέματος! Στο κάτω – κάτω θα ήταν προτιμότερο να αναβληθεί το συγκεκριμένο θέμα για να προλάβουμε όλοι να ενημερωθούμε επαρκώς μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Δεν θα διαφωνήσω εξ αρχής με την πρόταση για υπολογισμό των τελών ανά στρέμμα και καλλιέργεια. Πρέπει όμως πρώτα να εξετάσουμε όλοι ενδελεχώς, εάν πράγματι το προτεινόμενο νέο σύστημα βοηθήσει στην σωστή είσπραξη των τελών και στην εξάλειψη των αδικιών. Εάν όντως μπορεί να το κάνει, τότε οπωσδήποτε θα το στηρίξουμε γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα με την άρδευση είναι το θέμα του ελλείμματος που δημιουργείται κάθε χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι φέτος παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και τις βαρύγδουπες δηλώσεις για εξυγίανση, το έλλειμμα στην άρδευση από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να αυξήθηκε κατά 100.000 περίπου σε σχέση με την περσινή (προεκλογική) χρονιά! Περισσότερα όταν έλθει στο σώμα προς συζήτηση ο επίσημος απολογισμός της υπηρεσίας άρδευσης.

- Τέλος στην προτεινόμενη αναμόρφωση προϋπολογισμού ήταν η μοναδική φορά που ψηφίσαμε θετικά κι αυτό γιατί υπήρξε η διαβεβαίωση του οικονομικού διευθυντή κ. Παπαγεωργίου ότι η υπηρεσία του ζήτησε τη συγκεκριμένη αναμόρφωση προκειμένου να μπορέσει να γίνει πρόβλεψη για μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές προσωπικού για τον μήνα Ιανουάριο το αργότερο μέχρι τις 27\12. Υπενθυμίζουμε ότι στην αμέσως προηγούμενη αναμόρφωση υπήρχαν και πάλι νέοι κωδικοί για ποσά μισθοδοσίας και εισφορών και μας είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση πως δεν είχαν προβλεφθεί αυτά στον αρχικό προϋπολογισμό!

Τα οικονομικά θέματα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. έχουν πάντοτε αυξημένο ενδιαφέρον κυρίως εξ αιτίας και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε όλοι και την συζήτηση για τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2012 που θα πραγματοποιηθεί λογικά στην επόμενη συνεδρίαση, ελπίζοντας πως θα είναι περισσότερο ρεαλιστικός και με στοιχεία που θα δηλώνουν προσπάθεια για ανάπτυξη!

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ...ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ;
ΖΟΥΝΕ; ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ....
ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ....
ΓΙΟΥΛΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ;;;
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ....ΒΑΓΓΕΛΤΣ ΜΕ ΤΣ ΔΙΚΟΙΤ ΠΑΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΤΕΡΑΣΤΙΑ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΟΥ; ΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ...ΚΑΤΙ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΡΕ ΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ;;;
ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΕΚΕΙ Ή ΧΑΘΗΚΕ;;;
ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.... 
ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ....
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Όταν τσαντίζονται οι φορτηγατζήδες ας φυλάγονται οι ΚΑΚΟΙ...
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ;
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ... ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
ΤΑΣΟΣ ΑΛΧΑΤΖΙΔΗΣ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ...ΠΡΩΗΝ!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ...
ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ;;; 
ΑΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ;
ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ ΧΑΝΕΙΣ....
ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΟΥΣ....
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ 95,3 ΣΤΑ FM.
"ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΗΛΙΔΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 8 ΜΕ 10πμ!!!
ΤΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ; ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ....
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ....
www.953fm.gr κάνε κλικ κι έλα κι άκου ...ιντερνετικά FM! OYAOY
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ....
ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ....
ΠΡΟΣΕΞΕ ΣΟΦΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ...
ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ...ΦΙΔΑΚΙ, ΟΡΘΙΟ!!!
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ....
ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΦΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ...ΓΑΤΑΚΙ!
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ;
ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΦΙΔΑΚΙ.... ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΦΙΔΑΚΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ....
TI ETOIMAZEI O ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΦΙΛΟΣ ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ;
ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ....
ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ....
ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ....ΖΩΗ;;;
ΝΑΙ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΝΕΑ ΖΩΗ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ...ΣΙΕΛ! 
Ε
Ε 
ΈΡΧΕΤΑΙ.....
ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.... ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ.....
ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ...ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ "ΦΡΕΣΚΙΑ" ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ;
ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΚΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΜΠΑΤΣΕΣ....
ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ....
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΕΙ...
ΤΙ; Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;;;;
Ά ΜΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ....
Ή ΜΗΠΩΣ ...ΝΑΙ!!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;
ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Ή ΕΠΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ ...ΟΚ!!!
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ....
ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ...ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!

μια μέρα αποβολή αποφάσισαν τελικά να "τιμωρήσουν" τον Λαρισαίο μαθητή που άνοιξε τη παλάμη του και μούντζωσε τους επισήμους στη παρέλαση.

«Ήταν μεγάλο λάθος η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

alt



Δεν έχουν εξοικονομηθεί λεφτά, αλλά έγινε παράλληλα και μεγάλη ζημιά στην εικόνα μας προς τα έξω σχετικά με το Σκοπιανό», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας με αφορμή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τη σύσταση αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας, επανέφερε το πάγιο αίτημα που έχει καταθέσει για επανασύσταση και αυτόνομη λειτουργία των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Τουρισμού, λέγοντας ότι από την κατάργησή τους δεν έχει υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ αντίθετα, εκτός από το εθνικό ζήτημα, έχουν προκληθεί επιπλέον πολλές αρρυθμίες και δυσλειτουργίες στους τομείς ευθύνης τους.

Κατά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας της σχολής εμπορικού ναυτικού της Μηχανιώνας και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία της σχολής στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέγραψε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας και δήλωσε ότι η πολιτική βούλησή του είναι να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα το συντομότερο δυνατό και να δοθούν λύσεις, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επισκευή των εργαστηρίων της σχολής εμπορικού ναυτικού και τη χωροθέτηση των ζωνών λιμένος για να προχωρήσει άμεσα το εγχείρημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Επίσης ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ βρίσκεται ήδη στη Βουλή και πως πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή, βοηθώντας στην ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρ

Δημοσκόπηση MARC στο ΕΘΝΟΣ:

Με τις προτάσεις Διαμαντοπούλου, κυρίως για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο με τεχνοκράτες, έχουν γελάσει πολλοί εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΛΙΣ... 132 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ»



Μετά τα «Καγιέν» (και) οι πισίνες... οδηγούν τους αγρότες στο γκισέ της Εφορίας
* Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέα φορολογική επιβάρυνση των αγροτών με εντολή της τρόικας

Αίσθηση, πολλές συζητήσεις και ακόμη περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με το οποίο σε αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων στον Δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας έχουν βρεθεί περίπου 30 πισίνες!

Αίμα ζητάνε κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα τα ερπετά της Τρόικας!

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ?

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα από τους πρυτάνεις για την υπουργό Παιδείας που βάλθηκε να τους ξεκάνει και εκείνοι απαντούν με τη διαρκή αποδόμηση της.

Σε πέντε ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2012.



Με τον λογαριασμό της ΔΕΗ του Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη από τις πέντε ισόποσες δόσεις για το χαράτσι του 2012 στα ακίνητα. Ο έφορος θα αποφασίσει την αναστολή της διακοπής ρεύματος αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σε πέντε ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2012. Το πρώτο «μπουγιουρντί» από τη ΔΕΗ θα έλθει με τον λογαριασμό του Απριλίου και το πέμπτο με αυτόν του Ιανουαρίου του 2013. Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα κρίνουν τις ενστάσεις των πολιτών καθώς εγκαταλείφθηκε η ιδέα...
για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών.

Ετσι ο έφορος θα είναι αυτός που θα αποφασίζει αν θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ή αν θα πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν.

Για τα λάθη που έχον καταγραφεί στους φετινούς λογαριασμούς δίνεται περιθώριο συμψηφισμών έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων.

Ολες οι τελικές ρυθμίσεις για το χαράτσι της επόμενης χρονιάς που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος» περιέχονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και σύντομα θα κατατεθεί και στη Βουλή, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέα απειλή για τις συντάξεις


Στο τραπέζι οι κύριες, μετά το αναδρομικό ψαλίδι 15%-40% στις επικουρικές
Νέα απειλή για τις συντάξεις
ΝΕΑ επιδρομή στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Οριστικοποιείται και θα επιβληθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012, ακόμη και αν ψηφιστεί αργότερα, η σφαγή των επικουρικών κατά 15% έως 40%.

χριστουγεννιάτικο δέντρο με λογαριασμούς της ΔΕΗ, στολίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρωτοβουλία κατοίκων της Τoύμπας.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων πολιτικών φαινομένων.



Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την επιπλέον μείωση των μισθών και συντάξεων, περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης, νέο ηλεκτροσόκ...
με αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα 12-15%, νέοι φόροι ακίνητης περιουσίας, εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας, κατάργησης της έκπτωσης για τις αποδείξεις, ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, περικοπές στην παιδεία, στην υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την επιβολή ένα σωρό άλλων μέτρων.

Έχασε την εκδήλωση ο ΑΝΤ1 με τον Γερουλάνο και ο υπουργός ξαναγύρισε για να σκηνοθετήσουν το γύρισμα!




Σε ρόλο ηθοποιού θαύμασαν τον υπουργό πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο όσοι τυχεροί παρακολούθησαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την περασμένη Τρίτη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αποδέχθηκε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης σε γεγονός που παρέστη να υποδυθεί τον εαυτόν του!

Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα αποφασίσει η κυβέρνηση, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού, αυτήν την εβδομάδα.


Με τα ασφαλιστικά Ταμεία σε κατάσταση «εμφράγματος», η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα προωθήσει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% μεσοσταθμικά. Η ρύθμιση θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη μείωση μέσα σε ένα χρόνο στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, στο υπουργικό θα συζητηθεί η ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε ένα, η μείωση του εφάπαξ και η μείωση των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων.

Ένας άλλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση αποτελεί η εισφοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι για τη χρηματοδότηση των ταμείων.

Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενημερώσει για το διάλογο των κοινωνικών εταίρων, που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, με αντικείμενο τη μείωση του κατώτατου μισθού και του μη μισθολογικού κόστους.

Πάντως, ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι η τρόικα δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα νέας μείωσης των κύριων συντάξεων

Εισπράκτορες Φ.Π.Α. θα γίνουν οι τράπεζες



Για να μπουν στο παιχνίδι δυναμικά και οι καταναλωτές, το δέλεαρ δεν είναι άλλο από τη μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Το σχέδιο είναι έτοιμο, έχει την έγκριση της τρόικας αλλά και τη σφραγίδα της συμβολής της ομάδας Ράιχενμπαχ στις τεχνικές πτυχές του. Προβλέπει ότι στις περιπτώσεις όπου οι συναλλαγές γίνονται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, όπως επίσης και στην περίπτωση χρήσης τραπεζικών επιταγών, δεδομένου ότι τα χρήματα αποδίδονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις με τις οποίες έγινε η συναλλαγή, η ίδια η τράπεζα θα παρακρατά τον Φ.Π.Α. και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο. Στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής, πλην Φ.Π.Α., στις επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται κάθε δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον Φ.Π.Α. και να μην τον αποδίδουν στο Δημόσιο όπως έχουν κάνει για παράδειγμα περίπου 200.000 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ούτε μια περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. το τελευταίο εξάμηνο, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην κατρακύλα των εσόδων του προϋπολογισμού και στη μαύρη τρύπα 1,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, έτσι δε λύνεται ευρύτερα το πρόβλημα απόδοσης του Φ.Π.Α. στο Δημόσιο καθώς η συνταγή δεν αγγίζει συναλλαγές με χρήμα και φυσική μορφή.

Σε πέντε ισόποσες δόσεις το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ από το 2012.


Προβλέπεται αύξηση του αριθμού αυτών που θα καταβάλλουν μειωμένο τέλος και συμψηφισμός των λαθών που έχουν γίνει στον υπολογισμό του ειδικού τέλους το 2011



Με τον νέο χρόνο, το χαράτσι στα ακίνητα θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, με την πρώτη να κάνει την εμφάνισή της τον Απρίλιο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την πέμπτη να καταφθάνει τον Ιανουάριο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις των πολιτών, θα κριθούν από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, καθώς, όπως σημειώνει "Το Έθνος", εγκαταλείφθηκε η ιδέα για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών.
Έτσι, ο έφορος θα αποφασίζει το κατά πόσο θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ή αν θα πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν.

Ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για να διαπιστώσει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία του.

Θα πρέπει ακόμα να διαπιστώσει αν κύριος του ακινήτου ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικές συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων, και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.

Σε περιπτώσεις αδυναμίας καταβολής του τέλους θα μπορεί, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, να αποφασίζει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες δόσεις είτε και τη μείωση του τέλους.

Μετά τα λάθη που έχουν καταγραφεί στους φετινούς λογαριασμούς, όπως σημειώνει το "Έθνος", δίνεται περιθώριο συμψηφισμών έως τα τέλη Μαρτίου.
Λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων του 2011 διορθώνονται με το ειδικό τέλος του έτους 2012.

Αν το χαράτσι το οποίο προκύπτει μετά τη διόρθωση των λαθών είναι μικρότερο από το τέλος που λογίστηκε, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.
Στις περιπτώσεις που προκύπτει αρνητική διαφορά το ποσό επιστρέφεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος με τον επόμενο λογαριασμό. Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται με το ειδικό τέλος κατά την 31η Μαρτίου 2012.

Μειωμένο τέλος για περισσότερους
Στο μεταξύ, θα διευρυνθεί ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων (0,5 ευρώ/τ.μ.).
Έτσι στις ευπαθείς ομάδας εντάσσονται πρόσωπα που παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 80% και άνω και πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, σε ποσοστό από 67% και άνω.

Ο μειωμένος συντελεστής του τέλους εφαρμόζεται και στην περίπτωση που η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα στον ή στη σύζυγο του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων.
Προϋπόθεση του μειωμένου τέλους είναι ότι και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας και των δύο συζύγων δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Ειδικά για τους πολύτεκνους, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται και όταν κύριος ή επικαρπωτής της κύριας και ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα είναι ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα, λόγω θανάτου του ενός εκ των γονέων.

Στο… φουλ δουλεύουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ!

Ολοένα περισσότεροι Έλληνες οδηγούνται πλέον, θέλοντας και μη, λόγω της κρίσης, στον ψυχίατρο.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα σχεδόν ένας στους δύο ψυχικά ασθενείς μπαίνει για νοσηλεία με τη θέλησή του.

Από το 2009 μέχρι σήμερα καταγράφεται αύξηση κατά 8,7% στη ζήτηση ψυχιατρικών υπηρεσιών, με τις συναισθηματικές διαταραχές, ιδίως τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη να καταλαμβάνουν ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των ψυχικών ασθενειών.

Η αγωνία για το αύριο, η αβεβαιότητα που προκαλεί το κλείσιμο επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία πληρωμών, οι περικοπές των μισθών δοκιμάζουν τα όρια των περισσοτέρων ανθρώπων. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων τα ραντεβού με τους ψυχίατρους έχουν πολλαπλασιαστεί, στα δε Επείγοντα καταγράφεται σταθερή αύξηση των περιστατικών που διαγιγνώσκονται με οξεία κρίση άγχους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ....

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ.....

ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟ ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΟ....


Oλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, ανάβουν λιγότερο τα καλοριφέρ και έχουν το τζάκι να καίει όλη μέρα για να ζεσταθούν.
H συνεχώς αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου έστρεψε πολλούς καταναλωτές σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Οι ειδικοί του χώρου κάνουν λόγο για αύξηση στις πωλήσεις σομπών έως και 70% και των καυσόξυλων έως 30%.

Ο ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΩΝ..



Ο Λουκάνικος, ο σκύλος δηλαδή που βρίσκεται σε όλες τις διαδηλώσεις της Αθήνας, από το 2006 μέχρι σήμερα είναι για το περιοδικό TIMES το πρόσωπο του 2011 στην Ελλάδα.
Το περιοδικό έχει εκτενές αφιέρωμα, στον σκύλο, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Κανέλος, αλλά οι διαδηλωτές τον βάφτισαν φέτος Λουκάνικο

"Το ποσό που γράφτηκε δεν ειναι αληθινό.Επίσης στο Αλτερ εργασθηκα ένα χρόνο δωρεάν



Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν"
, ήταν το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη λίστα αμοιβών του ΑΛΤΕΡ, που "διέρρευσε" από εργαζόμενους του καναλιού και τον εμφανίζει να παίρνει...
1.000.000 ευρώ το χρόνο (εδώ ολόκληρη η λίστα). Πάντως κάποιοι τον στρίμωξαν πολύ στο twitter, μιλώντας για προκλητικά πόσα, ενώ ο κ.Χατζηνικολάου συμπλήρωσε "Θυμίζω ότι κανω ετήσια δήλωση πόθεν εσχες στον εισαγγελέα".

Μήπως για να συνηθίσουμε σιγά σιγά να λέμε απλά μόνο ...'καλές γιορτές' και όχι ...'καλά Χριστούγεννα';


Μπορεί για τα προηγούμενα 99 χρόνια ελεύθερης ζωής της Θεσσαλονίκης, κάθε χρόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων να υπήρχε έστω μια μικρή συμβολική φάτνη σε κάποια γωνιά της πλατείας Αριστοτέλους, αλλά φέτος, για πρώτη φορά, η φάτνη ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ! Μήπως για να συνηθίσουμε σιγά σιγά να λέμε απλά μόνο ...'καλές γιορτές' και όχι
...'καλά Χριστούγεννα';
Γιατί δήμαρχε Μπουτάρη εξαφανίστηκε η ΦΑΤΝΗ; όχι μόνο από την πλατεία, αλλά σε ολόκληρη το κέντρο δεν υπάρχει ούτε μια για δείγμα που να θυμίζει τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης! Την επισήμανση αυτή, έκανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Που μας κατάντησαν...να θέλουν οι Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Τουρκία...


Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει βάση το πιο κάτω άρθρο της Deutsche Welle, όμως σε κάθε περίπτωση και εφόσον το ρεπορτάζ της Γερμανικής Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας αληθεύει, τότε μιλάμε για πραγματική κατάντια..
Και γράφουμε αληθεύει γιατί η εμπλοκή στο ρεπορτάζ, της Τουρκικής τηλεόρασης και "δήθεν" Ελλήνων στην Πόλη, δεν ..
μπορεί να μην αφήνει ισχυρές υποψίες προπαγάνδας
Που μας κατάντησαν...να θέλουν οι Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Τουρκία...
«Θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη – ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ
που μετέδωσε η γερμανική Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία SWR.
Ο αριθμός των Ελλήνων που, λόγω κρίσης, αναζητούν δουλειά στην Τουρκία και, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη αυξάνεται συνεχώς. «Θέλω να φύγω με τον σύζυγο και την κόρη μου. Για την κόρη μου δεν υπάρχει πλέον μέλλον εδώ. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά παντού είναι καλύτερα από ότι εδώ. Εάν όλα πάνε καλά, θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη. Εάν όχι τότε μπορεί να πάμε Αυστραλία. Το θέμα είναι να φύγουμε», λέει μια κυρία, κάτοικος Αθηνών, σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.
Για πολλούς Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν, η Κων/πολη είναι η πρώτη επιλογή. Πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος διδάσκει εδώ και ένα χρόνο στην Κων/πολη:
«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η φάση βελτίωσης στις σχέσεις των δυο χωρών, δηλαδή πριν από 12 χρόνια, έχει αλλάξει κάτι και στον τρόπο σκέψης των δυο λαών, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλο. Αυτή η αλλαγή οδήγησε πολλούς Έλληνες, ανάλογα και με το μορφωτικό τους επίπεδο, να σκεφτούν ‘γιατί να μην δοκιμάσω την τύχη μου και στην Τουρκία’ πέρα από τις παραδοσιακές χώρες υποδοχής μεταναστών, όπως η Μεγ. Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία ή η Γαλλία;»
Για τον ίδιο η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Σήμερα διευθύνει το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Καντίρ Χας της Κων/πολης. «Ως ακαδημαϊκοί γνωρίζουμε για μια στατιστική που θέλει τουλάχιστον δυο από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο να είναι τουρκικά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι τέτοιο».
Ένας ελκυστικός προορισμός
Ο παρόμοιος τρόπος ζωής διευκολύνειΟ παρόμοιος τρόπος ζωής διευκολύνειΣε καμία περίπτωση βέβαια δεν μπορεί να γίνει λόγος για ένα μαζικό κύμα μετανάστευσης. Ο κ. Τριανταφύλλου έχει υπόψη του 20 περιπτώσεις καθηγητών που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία ενώ γνωρίζει για 300 περίπου φοιτητές που μαθαίνουν εντατικά την τουρκική γλώσσα. Η νέα γενιά δεν έχει πια το φόβο της επαφής, συμπληρώνει ο συνάδελφός του Νίκος Ουσούνολου:
«Κυρίως οι πιο νέοι, που δεν έχουν οι ίδιοι κακές εμπειρίες με την Τουρκία, θέλουν να έρθουν στην Κων/πολη. Ενθουσιάζονται μάλιστα με τη δυναμική της πόλης. Φυσικά είναι μόνον η αρχή. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. Αλλά πριν από 10 ή 20 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο».
Αξιοσημείωτος είναι και ο αριθμός των 40 Ελλήνων πιλότων που εργάζονται στο μεταξύ σε τουρκικές αεροπορικές εταιρίες, όλοι πρώην μέλη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Για πολλούς Έλληνες, σημειώνει το ρεπορτάζ του SWR, η Τουρκία είναι ένας ελκυστικός προορισμός όχι μόνον λόγω της ραγδαίας οικονομικής της ανάπτυξης, αλλά και εξαιτίας των μικρών αποστάσεων που χωρίζουν τις δυο χώρες. Είναι όμως και ο παρόμοιος τρόπος ζωής που ισχύει ειδικά για την Κων/πολη, υποστηρίζει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου:
«Πιστεύω ότι όταν έρχονται Έλληνες σε αυτή τη χώρα, ειδικά όταν έρχονται στην Κων/πολη, την οποία πολλοί διαφοροποιούν από την υπόλοιπη Τουρκία, τότε διαπιστώνουν πόσο κοντά βρίσκονται οι δυο λαοί. Στο φαγητό, στη νυχτερινή ζωή και πολλά άλλα. Αυτό διευκολύνει πολλούς Έλληνες στην απόφασή τους».

Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ.


Παίρνει 4,5 % στην πρόθεση ψήφου, την ώρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. παίρνει 5,3, ο Κουβέλης 7,1% και το ΚΚΕ 9,1%.
Το ΠΑΣΟΚ την Α΄Θεσαλονίκης, πληρώνει την..
λανθασμένη οικονομική πολιτική του Γ.Παπανδρέου που οδήγησε τα μεγάλα αστικά κέντρα στην ερημοποίηση, αλλά και την αποτυχημένη διοίκηση του δημάρχου που υποστήριξε, καθώς η Θεσαλονίκη, παραμένει πρωτεύουσα της βρωμιάς, της ανεργίας, των προβλημάτων και των ...ιδεοληψιών.

Και φυσικά, μας ευχήθηκαν με το δικό τους τρόπο!

Μπορεί ο Αγιος Βασίλης να είναι ένας ηλικιωμένος κύριος, δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν κάτι άλλο, όπως μια νέα, ωραία και πολύ σέξι γυναίκα στη θέση του.


Πολλές από τις αγαπημένες μας σταρ έχουν κατά καιρούς βάλει τα ρούχα του, κάνοντας τη χάρη -έστω και για λίγο- των περισσότερων αντρών.

Και φυσικά, μας ευχήθηκαν με το δικό τους τρόπο!













Αρναούτογλου, Φερεντίνος, Σεφερλής συναντώνται στον ΑΝΤ1



σε μια επετειακή εκπομπή που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα προβάλει επιλεγμένα αποσπάσματα από... εκπομπές που έχει φιλοξενήσει το κανάλι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, θα δούμε μονταρισμένα στιγμιότυπα από τις εκπομπές, «Πρίζα», «Μπάμ» και «Ταξί» σε ένα φρεσκαρισμένο κοκτέιλ γέλιου, που θα θυμίζει κάτι από το «Twenty» του Mega, με τη διαφορά, όπως ήδη αναφέρθηκε ότι δεν θα περιλαμβάνονται άλλου τύπου εκπομπές ή σειρές. Ο ΑΝΤ1 ποντάρει στην κωμωδία και σε πρόσωπα πρώτης γραμμής, τα οποία έκαναν τα βήματά τους πριν αρκετά χρόνια ως απάντηση στην τηλεοπτική ανέχεια. Να σημειωθεί ότι το κανάλι δεν έχει καταλήξει ακόμη στο όνομα του παρουσιαστή/στρια.

Κάθε ημέρα που περνά, τα μέτρα που απαιτούνται για να καλύψουν τις τρύπες στο έλλειμμα αβγατίζουν



Στα «γνωστά» από τις ανακοινώσεις της τρόικας και της κυβέρνησης 7,7 δισ. ευρώ νέων μέτρων της... διετίας 2013- 2014, υπάρχει ο κίνδυνος να προστεθούν ακόμη 5- 6 δισ. ευρώ μέτρων για να καλύψουν το άνοιγμα του φετινού ελλείμματος: λόγω ύφεσης, απραξίας του εισπρακτικού μηχανισμού και ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται πως ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ φέτος. Το «άνοιγμα» του προϋπολογισμού είναι 2-3 δισ. ευρώ, αλλά λόγω της ύφεσης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να το καλύψουν είναι υψηλότερα, γιατί δεν αποδίδουν όσο αρχικά υπολογίζεται.

Μία πρώτη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος θα υπάρξει τον Ιανουάριο. Αλλά η εκτίμηση δεν θα είναι και η τελική. «Δεν μπορεί καν να γίνει τώρα πρόβλεψη για την τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πλήρη εικόνα θα έχουμε τον Μάρτιο», λέει αρμόδιο στέλεχος, συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο ισχύει και για την ύφεση που ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί ότι θα ανασχεθεί το 2012».

Ετσι, αναφέρει, δεν αποκλείεται στο τελικό μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου του 2012 να επαναληφθεί ό,τι έγινε φέτος. Τα μέτρα να αβγατίσουν και άλλο, και άλλο. Μόνο που - συνεχίζει - οι αντοχές της οικονομίας στερεύουν. Η πρόβλεψη για ολική περικοπή φοροαπαλλαγών, ειδικών φορολογικών καθεστώτων, μειωμένου ΦΠΑ αλλά και οι παρεμβάσεις σε ειδικά μισθολόγια, ασφαλιστικό, επιδόματα δεν φαίνεται να φτάνουν για να καλυφθεί μεγάλο ποσό. Εκτός και αν επανέλθει η πρόταση για μαζικές απολύσεις ή αν δημιουργηθεί -με έξωθεν βοήθεια- ένα ισχυρό σχέδιο τόνωσης της ελληνικής οικονομίας για να βγει από την ύφεση...

Προς το παρόν η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο κλείσιμο του 2011. Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας έως το τέλος Φεβρουαρίου (τα έσοδα του πρώτου διμήνουυ περνούν λογιστικά στο προηγούμενο έτος) και ελπίζουν η «τρύπα» να κλείσει στο 9,5% του ΑΕΠ περιορίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο τα νέα μέτρα.

Στο πεδίο των επενδυτικών δαπανών ο αγώνας είναι ανάστροφος. Μένουν στο ράφι - παρά τις συνεχείς περικοπές - 2,5 δισ. ευρώ πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Καθώς τα έργα του ΕΣΠΑ δεν «τσουλάνε» επιχειρείται να μεταφερθούν τα κονδύλια σε εθνικά έργα. Ο λόγος είναι ότι αν δεν δοθούν τα λεφτά αυτά η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη. Αν όμως δοθούν σε έργα του ΕΣΠΑ χωρίς να προλάβει το Δημόσιο να υποβάλλει στις 31 Δεκεμβρίου αιτήματα πληρωμής της κοινοτικής συνδρομής (95%), τότε θα μεγαλώσει κι άλλο η τρύπα στο έλλειμμα.

Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος κίνδυνος. Αν δεν γίνει το PSI με τους όρους που θέλει η ελληνική κυβέρνηση. Τότε οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι υψηλότεροι και τα μέτρα θα αβγατίσουν πολύ περισσότερο....

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ...


Εκανε πρωτοσέλιδα για τη γερμανική εφημερίδα «Bild» μοιράζοντας δραχμές στους δρόμους και περιέγραφε την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλάει τα χρήματά της στα μπουζούκια. Με ... αυτόν τον τρόπο, ο Πάουλ Ροντσχάιμερ, στα 26 του χρόνια, κατάφερε να γίνει από τους πιο «αντιπαθητικούς» ξένους απεσταλμένους στη χώρα μας.

Εκανε πρωτοσέλιδα για τη γερμανική εφημερίδα «Bild» μοιράζοντας δραχμές στους δρόμους και περιέγραφε την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλάει τα χρήματά της στα μπουζούκια. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πάουλ Ροντσχάιμερ, στα 26 του χρόνια, κατάφερε να γίνει από τους πιο «αντιπαθητικούς» ξένους απεσταλμένους στη χώρα μας.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» καλεί τους Ελληνες να αλλάξουν νοοτροπία και να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για τη «ροή» των γερμανικών δισεκατομμυρίων.

Τι καταλογίζετε στους Ελληνες;

Η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικά ιθύνοντες αλλά και τμήματα του πληθυσμού, που μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας ξόδευαν υπερβολικά πολλά χρήματα. Επιπλέον, στην Ελλάδα εδραιώθηκε ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από διαφθορά και κακοδιαχείριση, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις και ριζική αλλαγή νοοτροπίας.

Αν ήσασταν Ελληνας, πώς θα αντιδρούσατε;

Κατ΄ αρχάς θα έβλεπα κριτικά την κατάσταση. Δεν βοηθάει μόνο να κατηγορείς τους πολιτικούς και να βγαίνουν στους δρόμους. Απαιτείται νέα νοοτροπία, πλήρης αλλαγή, αλλιώς δεν θα πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να θεωρήσει εαυτόν ως ένα σύνολο, μια ένωση, που θέλει να χτίσει κάτι καινούργιο.

Πώς αξιολογείτε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης;

Η Ανγκελα Μέρκελ κέρδισε τις εντυπώσεις με έξυπνες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Νομίζω ότι είναι σωστό και σημαντικό η Γερμανία να αναλάβει τον ρόλο της στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκός ρόλος, με αλληλεγγύη, αλλά ταυτόχρονα να χειριστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΕ.

Πώς εννοείτε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;

Βρίσκω σωστή την έννοια της αλληλεγγύης. Αλλά δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει: εφόσον η Γερμανία δίνει δισεκατομμύρια σε οικονομική βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Περιγράφω ό,τι συμβαίνει

Τα άρθρα σας για την «Bild» ενόχλησαν πολλούς Ελληνες. Αυτή η εικόνα που περιγράφετε είναι η εικόνα που έχετε πραγματικά για την Ελλάδα;

Εχω μια πολύπλευρη εικόνα της Ελλάδας, όχι μόνο από τα ρεπορτάζ μου αλλά και από τις υπέροχες διακοπές που έχω περάσει εδώ. Στα ρεπορτάζ, όμως, για την οικονομική κρίση περιγράφω ό,τι συμβαίνει.

Τι λέτε όμως τώρα που γίνεται σαφές ότι η κρίση δεν είναι Ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα;

Η κρίση όμως ξεκίνησε με την Ελλάδα, επειδή ήταν η πρώτη χώρα που χρειάστηκε χρήματα από τους εταίρους της.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....



Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα υπάρχει γιατί, μετά από μια πορεία 37 και πλέον χρόνων, βρίσκεται στη συνείδηση του κάθε έλληνα πολίτη σαν εκείνο το κόμμα που διεύρυνε και κατοχύρωσε τη ... δημοκρατία στη χώρα, που υπεράσπισε την Εθνική της Ανεξαρτησία, που πάλεψε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει όσο ακουμπά στις ρίζες του, όσο ακούει την κοινωνία, όσο παραμένει πιστό στις αξίες και στα οράματά του. Φθάσαμε όμως στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του.

Σήμερα μέσα σ' αυτή την ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία οφείλουμε να επισημάνουμε:

Αποδείχθηκε μία ακόμη φορά με εμφατικό τρόπο ότι όταν το ΠΑΣΟΚ αποκόπτεται από τη βάση του οδηγείται σε ήττες. Την τελευταία διετία οι άστοχες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, η αναποτελεσματική κυβερνητική παρουσία των κορυφαίων στελεχών του και οι αντιλαϊκές πολιτικές που εκφράστηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο, σκέπασαν με ομίχλη τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας την ευκαιρία σε νεόκοπους πολιτικούς και σκεπτικιστές μιας νέας εποχής της πλήρους παγκοσμιοποίησης και των αδηφάγων οικονομικών συμφερόντων να βγουν στην επιφάνεια και να μιλούν για την ανατολή μιας νέας πολιτικής δύναμης που θα καλύψει το «παλιό και φθαρμένο».

Αποδείχθηκε δηλαδή το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με το προβαλλόμενο πολιτικό προσωπικό του κινήματος και αναφέρομαι σε όσους είτε μέσα από υπουργικούς ρόλους είτε μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων επιλέχτηκαν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Αναδείξαμε από το πουθενά πολιτικάντηδες και τους εμπιστευτήκαμε κρίσιμες θέσεις, με κριτήριο όχι την ικανότητα αλλά τη δουλικότητα. Μας επιβλήθηκαν «στελέχη» με κριτήριο όχι τη δυνατότητα να διοικήσουν αλλά τη σχέση τους με διάφορους πόλους εξουσίας. Ετσι βρεθήκαμε σε μια κυβερνητική πλειοψηφία με πρόσωπα είτε που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική, είτε με παράγοντες που ήρθανε στο ΠΑΣΟΚ μετά το 2000, είτε με αλεξιπτωτιστές που έκαναν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις με πόλους εξουσίας.

Αποδείχθηκε επίσης ότι η εξουσία είναι ιδιαίτερα βλαπτική για το κίνημά μας όταν δεν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη κατεύθυνση, όταν δεν υπάρχει σχέδιο, όταν δεν υπάρχει στρατηγική. Για πολλούς έγινε αυτοσκοπός, διαβατήριο για την προσωπική τους ανέλιξη.

Για πολύ λίγους, δυστυχώς, ίσχυσε ότι «είμαστε στην εξουσία για να υπηρετήσουμε το λαό».

Αποδείχθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιβιώσει έχοντας απέναντί του το σύνολο της κοινωνίας. Οσοι σχεδίασαν σε κλειστά γραφεία πολιτικές σύγκρουσης με το λαό να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα. Αποδείχθηκε ότι η κρίση ιδεολογίας οδήγησε σε αδυναμία ανάλυσης και σε κρίση στρατηγικού σχεδιασμού. Αλλά πάνω από όλα έθεσε ένα τεράστιο και ίσως το πιο κρίσιμο ερώτημα: Κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής μας;

Πρέπει εδώ να πούμε ότι δεν γίνεται να ταυτιστούμε ούτε με δεξιές, ούτε με νεοφιλελεύθερες απόψεις, ούτε με φασίζουσες λογικές που αποθεώνουν το πρόσωπο και τον τακτικισμό. Μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους εμπνευστές της μεγάλης κεντροδεξιάς, της διαχείρισης, της σπατάλης και του συμβιβασμού; Μπορεί σε ένα πολιτικό νεφέλωμα με διαχειριστική λογική να χωράνε πολλά, αλλά αυτό δεν είναι κόμμα που μπορεί να έχει μακρά πνοή.

Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ξανασυναντήσουμε ΑΜΕΣΑ το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε ΠΑΣΟΚ plus ούτε ΠΑΣΟΚ μπας κλας.

Δεν έχει ανάγκη η κοινωνία ούτε το ΠΑΣΟΚ του συμβιβασμού, ούτε το ΠΑΣΟΚ της εκσυγχρονιστικής περιόδου, ούτε το ΠΑΣΟΚ των κηπουρών και των παρατρεχάμενων. Τα μεταλλαγμένα πολιτικά προϊόντα είναι επικίνδυνα και για το λαό και για τη χώρα.

Οι απαντήσεις θα δοθούν μόνο μέσα από τις καταστατικές μας διαδικασίες, που οφείλουν όλοι να τις σεβαστούν μέσα από ένα ανοικτό, δημοκρατικό, καθαρό συνέδριο.

Ανήμποροι άνθρωποι επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εισαγωγή τους σε κάποιο νοσοκομείο.



Στην απόγνωσή τους φθάνουν να υποκριθούν τους πάσχοντες, ακόμα και τους ψυχικά διαταραγμένους, για να... πετύχουν ολιγοήμερη νοσηλεία
Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία

Μοιάζει απίστευτο, αλλά η συχνότητα των περιστατικών καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα: Εκατοντάδες άστεγοι «υποδύονται» τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό, έστω και για μία νύχτα.

Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να στήσουν έως και ψεύτικους καβγάδες έξω από τα αστυνομικά τμήματα, πολλές φορές μαζί με τους συγγενείς τους, έτσι ώστε με εισαγγελική παρέμβαση να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους για εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ώστε να βρουν, στην κυριολεξία, ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν!

Ομολογώ ότι η θεματολογία του πρωτοσέλιδου του ΒΗΜΑτος με αιφνιδίασε.



Σε μια περίοδο κοσμογονικών πολιτικών διεργασιών η εφημερίδα επιλέγει ως πρώτο θέμα την... καταγγελία ενός Εισαγγελέα για τα κακώς κείμενα της Δημόσιας Υγείας.

Δεν αμφισβητώ τη σοβαρότητα του θέματος αλλά έχουν δει τόσο πολλά τα μάτια μας, που κάτι δεν μου "κολλάει". Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά ο Βασίλης Φλωρίδης είναι αδερφός του Γιώργου Φλωρίδη και...φημίζεται για τις συχνές παρεμβάσεις του μέσω του Τύπου.

Ενδεχομένως να αποτελεί...


...κάποιο τύπου χτύπημα στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος είναι σήμερα ο πολιτικός προϊστάμενος της Υγείας. Ίσως να είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το δημοσιονομικό ναυάγιο του 2011 και τις δυσκολίες που συναντά το PSI.

Το μόνο σίγουρο είναι δεν έπιασε ξαφνικά ο καημός τη φυλλάδα του ΔΟΛ για τη διαφθορά στα νοσοκομεία...

- Με τις υγείες μας!

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕΓΑΛΕ?

Χιλιάδες φίλαθλοι θα δουν την Πιερικάρα στις 5 το απόγευμα στο Πιερικό Στάδιο για το κύπελο Ελλάδος.

17,1 εκ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Δίον, Άγ.Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσα και Ν.Έφεσο.


Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.

Στην έγκριση της μελέτης που αφορά σε Δίκτυα αποχέτευσης Τ.Κ. Δίου-Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας και Ν. Εφέσου, ύψους 17,1 εκ. ευρώ, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου καθώς και στην υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης» με άξονα προτεραιότητας την «αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΗΠροσθήκη  εικόνας υποβολή της πρότασης στη διαχειριστική αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, από την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Τσιμήτρη καθώς και από την «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.» και την Διευθύντρια κ. Μπέτυ Παρτσαλίδου, τον κ. Νίκο Διαμαντίδη και τον κ. Πέτρο Μυλωνόπουλο, στην οποία (Πιερική Αναπτυξιακή) ανατέθηκε η μελέτη από το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ

«Έργο ποιότητας ζωής» το χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «προτεραιότητα μας είναι η ολοκλήρωση των μελετών που ήδη υπάρχουν αλλά και η σύνταξη νέων, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ».

Προσθέτοντας, ανέφερε: «Στοχεύουμε στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων καθώς και στην απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να δοθεί μια νέα προοπτική στις υποδομές και στην ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων του νέου δήμου, σε συνάρτηση πάντα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η σχετική πρόσκληση αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης δημοτικών διαμερισμάτων με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων, τα οποία παράλληλα βρίσκονται στις περιοχές εφαρμογής του Άξονα 3 και του Άξονα 4 του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος της εκσκαφής των τάφρων αποχέτευσης εντός των οικισμών μελετήθηκε αφενός σε συνάρτηση με το υφιστάμενο δίκτυο συλλογής ομβρίων και αφετέρου με τη δυνατότητα υλοποίησης των μελλοντικών ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι ιδιωτικές συνδέσεις επιδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με αποτέλεσμα τα έξοδα σύνδεσης των δημοτών με τον Βιολογικό, να καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα .

Μήκη Εσωτερικών Δικτύων:

Δ.Δ. Δίου-Πλατανακίων 13,5 χλμ περίπου

Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα 20.2 χλμ περίπου

Δ.Δ. Κονταριώτισσας 22,3 χλμ περίπου

Δ.Δ. Νέας Εφέσου 19,70 χλμ περίπου.

ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Τα εξωτερικά δίκτυα συγκεντρώνουν και μεταφέρουν τα λύματα των οικισμών στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Κατερίνης.

Η κατασκευή των δικτύων συμπεριλαμβάνεται στην ήδη εγκεκριμένη μελέτη για τα δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Βροντούς και Δ.Δ. Καρίτσας, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, έργο το οποίο είναι σε φάση δημοπράτησης.