PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στην “Τράπεζα της Αγάπης” παρέδωσε η ΝΟΔΕ τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

 
  Στην “Τράπεζα της Αγάπης” παρέδωσε η ΝΟΔΕ τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πιεριέων στο κάλεσμα της ΝΟΔΕ για συγκέντρωση ρούχων με σκοπό τη διάθεσή τους σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.



Περισσότερα από 1200 ρούχα (28 κουτιά), προσφορές συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν από τη ΝΟΔΕ Πιερίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης “ΣΤΗΡΙΖΩ” που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα από τις κατά τόπους ΝΟΔΕ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η διαδικασία της συλλογής των ρούχων που διήρκησε μία εβδομάδα , ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ της ΝΟΔΕ τα ρούχα παραδόθηκαν στην “Τράπεζα της Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους- Κατερίνης- Πλαταμώνος η οποία με τη σειρά της θα τα διαθέσει σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου, σε μία σεμνή εκδήλωση- τελετή παράδοσης, ο υπεύθυνος της “Τράπεζας της Αγάπης”, πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Νικόλαος Φωτίου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ προκειμένου να παραλάβει το συγκεντρωμένο υλικό.

Σας παραδίδουμε το υλικό που συγκεντρώσαμε με απόλυτο σεβασμό γνωρίζοντας το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει διαχρονικά η Μητρόπολή μας. Ευελπιστούμε ότι συμβάλουμε και εμείς, με την ελάχιστη αυτή συνεισφορά μας, στην ανακούφιση δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας ” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μόσχος Γιαλένιος καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης ενώ σημείωσε ότι η πανελλαδική αυτή πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας είναι μια καλή αφορμή ώστε να επαναπροσδιοριστεί, πέρα από την πολιτική διάσταση και η κοινωνική διάσταση της ύπαρξης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων της αστικής μας δημοκρατίας.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για μία, πραγματικά, πρωτόγνωρη, για έναν πολιτικό φορέα, πρωτοβουλία” ανέφερε ο πατέρας Νικόλαος, σημειώνοντας ότι η ευαισθησία των συμπολιτών μας πιάνει πάντα τόπο. “Εύχομαι πραγματικά να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες και εθελοντικές δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι “η Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς”.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ



Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό


Ένα Πολυθέαμα για παιδιά με τίτλο «Παιδικό ξεφάντωμα» από την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» της Ζέτας Στεφάνου και της Μυρτώς Δημητρίου, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου  της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια, χορό, τραγούδι και διασκέδαση, όπου οι εμψυχωτές-συντελεστές παρασύρουν τα παιδιά σε ένα ξέφρενο ξεφάντωμα, μεταμορφώνοντάς τα άλλοτε σε χορευτές και άλλοτε σε ηθοποιούς, δημιουργώντας μαζί τους τη μια στιγμή τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και την άλλη το μαγικό σύννεφο. 

Οργάνωση προγράμματος: Ζέτα Στεφάνου-Μυρτώ Δημητρίου

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΡΕ ΚΟΖΙΑ ΉΜΑΝΕ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ... ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΖΙΝ ΚΑΙ ΒΖΙΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΔΗΓΟΥΣ;;;

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ..... ΤΩΡΑ;;;; 
Χαμός στο ...ίσωμα γίνεται εκεί στον πεζόεδρομο! Οι έμποροι καταστηματάρχες και πεζοί ΕΧΟΥΝ "ΣΑΛΤΑΡΕΙ" μ αυτό που γίνεται με τα ΔΙΤΡΟΧΑ εκεί μέσα! ΡΕ ΚΟΖΙΑ ΉΜΑΝΕ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ... ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΖΙΝ ΚΑΙ ΒΖΙΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΔΗΓΟΥΣ;;;; Τους βαρέθηκα ρε... Στο τέλος ρε θα πάρω καμιά ΓΚΛΙΤΣΑ και θα τους αρχίσω και θα τους ....ξαπλώνω σαν ...τραχανά ρε!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.... ΒΑΛΕ ΡΕ ΙΤΣΙΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.....


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ Π.Ν.


ΚΑΤΕΡΙΝΗ : 

 
  Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ως συνδιοργανωτής με τη Σχολή Γονέων "Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης" της εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Μαζαράκη Κωνσταντίνο-Αινιάν, με θέμα" Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Β. Ελλάδος το 1912" εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Βλαχόπουλο Νικόλαο και μέλος του Δ.Σ. κ. Τριανταφύλλου Ιωάννη. Τον λόγο πήρε στη διάρκεια της διάλεξης και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κ. Βλαχόπουλος Νικόλαος.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ Μ ΑΦΗΝΕΙ!!! ΓΙΑΤΙ;;;;

Το ΠΑΡΚΟ ρε παιδιά της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ υπάρχει καμιά πιθανότητα να το δούμε σε ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ;;;; Εσείς εκεί στο Δήμο, ή κάποιοι τουλάχιστον από σας πρεσβεύετε την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΛΥΜΠΟΥ μου κι όμως, εδώ δίπλα σας είναι το ΠΑΡΚΟ κι είναι υπό τις ευθύνες κάποιων από σας και ΤΙΠΟΤΑ!!! Τίποτα κι αγρόν.... ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ.... Σάββα και κυρ Σάββα αδερφέ, δεν παίρνεις καμιά βίτσα και να κατέβεις κατά ΔΣ μεριά και να αρχίσεις;;;;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ Μ ΑΦΗΝΕΙ!!! ΓΙΑΤΙ;;;;
Δε μ αφήνει απλά και μόνο γιατί ....ριμάζει!!!! ΙΔΩΜΕΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Tελετή απονομής πτυχίων


ΚΑΤΕΡΙΝΗ : 


  
 
  Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα πραγματοποιήσει την τελετή απονομής πτυχίων στου Εθελοντές του Τμήματος του, το Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

Επίσης ανακοινώνει, ότι τα μαθήματα της Σχολής 2012-13 Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ., στην οδό Αγ. Παρασκευής 33 στην Κατερίνη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους το αργότερο έως τέλος Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδαwww.samarites.gr



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ! ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ..

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ....
ΤΗΝ ...ΕΚΑΝΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ;;;;
Έ ΒΕΒΑΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ! ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ....
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΕΣΕΙ! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΜΑΣ!!!!!

ΕΝΤΕΧΝΗ-ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30ΜΜ


Live 




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ά ΡΕ ΛΑΚΗ, Ά ΡΕ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ...... ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΙ;;;;;

Μιά φορά κι έναν καιρό είχα έναν φίλο που τον λέγανε ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ....
Μιά φορά κι έναν καιρό είχα έναν Περιφερειακό Σύμβουλο που τον έλεγαν ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ....
Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν στην Πιερία ο .....ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ!!!!
ΠΟΥ ΝΑΑΑΑΑ ΣΑΙ....
ΠΟΥ ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΑΙ......
Ά ΡΕ ΛΑΚΗ, Ά ΡΕ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ...... ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΙ;;;;; 

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΓΑ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.



 
   ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΓΑ
Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΓΑ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.
 
Με την παρουσία ταχυδρόμων των ΕΛΤΑ γίνεται, πλέον, η απογραφή συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ, ύστερα από επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, προς τη διοίκηση του ΟΓΑ, ζητώντας την τροποποίηση απόφασης όσον αφορά στη διαδικασία καταγραφής.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Παπαθανασίου είχε ζητήσει να εξουσιοδοτηθούν οι αρμόδιοι Ανταποκριτές ΟΓΑ του τόπου κατοικίας των συνταξιούχων και επιδοματούχων και να προβαίνουν στην καταγραφή φυσικής παρουσίας όλων των ανωτέρω και όχι μόνο των αποδεδειγμένα ανίκανων. 
Επίσης, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά του ΟΓΑ όπου εξήγησε ότι με την ισχύουσα διαδικασία καταγραφής ταλαιπωρούνται οι πολίτες, και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται καθημερινώς στα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες ενώ αρκετοί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έτσι, όχι μόνο αντιμετωπίζουν τα όποια έξοδα μετακίνησής τους αλλά νιώθουν και άγχος από τις πολύωρες καθυστερήσεις που σημειώνονται.
Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου, που στάλθηκε στις 24/10/2012, έχει ως εξής:
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
«Σας γνωρίζουμε ότι,  με την ανακοίνωση της διαδικασίας καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων καθώς και επιδοματούχων του ΟΓΑ από 01-10-2012 έως 30-11-20112, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα λόγω  μεγάλης προσέλευσης των συνταξιούχων και επιδοματούχων  στα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες, καθώς και   των αποδεδειγμένα και μόνο ανίκανων  από τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν  οι Υπηρεσίες αυτές την εν λόγω καταγραφή.
Ύστερα από τα ανωτέρω κι επειδή δεχόμαστε καθημερινώς παράπονα των ενδιαφερομένων, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και φοβούμενοι ότι θα χάσουν  το χρονικό περιθώριο για την καταγραφή τους και θα ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων ή των επιδομάτων τους, παρακαλούμε όπως προβείτε σε τροποποίηση της απόφασή σας όσον αφορά στη διαδικασία καταγραφής και εξουσιοδοτήσετε τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ του τόπου κατοικίας των συνταξιούχων και επιδοματούχων να προβαίνουν στην καταγραφή φυσικής παρουσίας όλων των ανωτέρω και όχι μόνο των αποδεδειγμένα ανίκανων.
Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα ταλαιπωρείται πλέον ο πολίτης, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και με την ισχύουσα διαδικασία καταγραφής, είναι υποχρεωμένος να προσέρχεται καθημερινώς στα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες χωρίς μάλιστα να μπορεί να εξυπηρετηθεί και να χρεώνεται πλέον των εξόδων μετακίνησής του και την ταλαιπωρία της καθυστέρησης και του άγχους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 
    
                                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                          ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».



Aναρτήθηκε από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΠΙΤΑ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ Ή ...ΤΑΓΙΕΡ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟ 2011 ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ. ΠΕΡΣΥ ΟΜΩΣ...
ΦΕΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ;;; ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΙΤΑ Η ΕΣΕΤ ΝΑ ΕΚΟΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ;;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΑ! ΆΡΑ; ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ!
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ Ή ...ΤΑΓΙΕΡ ΦΕΤΟΣ, ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΩΡΓΟ;;;;
ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ..... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚ - ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΑΧΗΚΑ, ΕΒΓΑΛΑ ΛΑΡΥΓΓΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΥ ...ΠΟΝΕΣΑΝ!!!

Αυτό το έγραψε ένας ΑΓΝΟΣ ΠΑΟΚτσης κι εμείς το αναπαράγουμε.... Έτσι απλά για να δείτε ....ψυχή!!!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ, ΜΟΝΟ ΠΑΟΚτσήδες ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...
ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...
ΤΟΥ ΠΑΟΚΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....
ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ...ΨΗΛΑ! ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.......

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ...ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΑΝΕ "ΞΕΦΤΙΛΑ" ΤΗΝ ...ΤΡΟΪΚΑ

Φτου σας ξεφτίλες που τρώτε τρώτε και λογαριασμό δεν δίνετε... Επιτέλους σας "χαστούκισε" Ελληνικό Δικαστήριο
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ  
Για πρώτη φορά το δικαστικό σώμα εξέδωσε παρόμοια απόφαση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η ίδια κοινωνική ομάδα πληρώνει και πάλι τον «λογαριασμό» των νέων μέτρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στη περίπτωση που ψηφιστεί το πακέτο τότε στην πρώτη προσφυγή που θα κατατεθεί στα δικαστήρια ο εναγόμενος θα δικαιωθεί και ο νόμος στην πράξη δεν θα ισχύσει. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, κρίθηκε σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.
Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματ

ι
κότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η για πέμπτη συνεχόμενη φορά μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων. Η Ολομέλεια η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος. Με άλλα λόγια, προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.
Ειδικότερα, ομόφωνοι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά. Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα με ισχυρά πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο, και χωρίς ορθή κλιμάκωση.
Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1.1.2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65 έτος.





ΠΗΓΗ: Ομάδα facebook ΣΚΟΠΕΛΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ.....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΚΙ ΟΤΑΝ ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ...ΟΚ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΝΕΙΣ ...ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ;;; ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ... ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ....ΚΟΥΒΑ!!!

Γιώργος Κωνσταντόπουλος, έγινε από υποψήφιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!!
Γιώργος Κωνσταντόπουλος, έγινε από υποψήφιος αρκετές φορές ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!!
Γιώργος Κωνσταντόπουλος που αν δεν προσέξει θα ξαναγίνει και θα ξαναμείνει υποψήφιος βουλευτής!!!
ΚΙ ΟΤΑΝ ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ...ΟΚ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΝΕΙΣ ...ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ;;; ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ... ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ....ΚΟΥΒΑ!!!
Γι αυτό ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!

της έμεινε συνήθειο !!!




Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;;; ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΚΑΠΟΝΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....

ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΛΕΜΕ ...ΚΑΝΕΝΑ! ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ.... ΡΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.... 
ΜΟΝΟ ΜΑΣΑ, ΧΑΨΑ ΚΑΙ ΞΑΠΛΑ!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ!!! 
ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;;; ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΚΑΠΟΝΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.... 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

έξυπνο για μην χάνετε τίποτα ...!!!




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

14η Γιορτή Τσίπουρου στη Μεσαία Μηλιά



 
  
  Πρώτη ξεκίνησε πρώτη παραμένει

  
  Στις πλαγιές των Πιερίων εκεί που συναντιέται ο μύθος και η ιστορία μας, εκεί σμίγει η ευφορία της γης με το μεράκι των ανθρώπων με αποτέλεσμα την παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων που η ποιότητα τους είναι μοναδική.
Η συλλογή και η επεξεργασία αυτών των προϊόντων για τους κατοίκους της Μηλιάς ήταν πάντα μια γιορτή. Μια γιορτή χαράς και ικανοποίησης για την απόδοση των κόπων που έδωσε καλή σοδιά. 
 
Αυτή την εποχή στα παραδοσιακά ρακοκάζανα γινόταν από παλιά και γίνεται και σήμερα η ιεροτελεστεία της παραγωγής του τσίπουρου.


Στη Μεσαία Μηλιά η φύση είναι στολισμένη με τα φθινοπωρινά χρώματα και ο αέρας έχει την ευωδιά από το άρωμα του τσίπουρου

Σ αυτό το περιβάλλον εδώ και 14 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος, οι φορείς του και οι κάτοικοι του χωριού σας προσκαλούν να μυηθείτε στα μυστικά της απόσταξης και κυρίως να απολαύσουμε άφθονο τσίπουρο και τα ντόπια εδέσματα.
Η γιορτή ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, στην πλατεία του χωριού, σε στεγασμένο θερμενόμενο χώρο και περιλαμβάνει:

Προσφορά άφθονου Μηλιώτικύ τσίπουρου, με ποικιλία μεζέδων και τοπικών εδεσμάτων.
Πλούσια έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς
Παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας
Πλούσιο γλέντι με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα.

Ο σημαντικός σκοπός αυτής της γιορτής, είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής του τσίπουρου και των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Και πέραν τούτου όμως το κέφι, με άφθονο τσίπουρο συνοδεία διαφόρων γευστικών απολαύσεων, προβλέπεται άφθονο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας : Δεν θα το επιτρέψουμε!






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΕ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ Ή ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ....ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΞΙΑ;;;;;

Πιερικός.....
Βατανιακός....
Αιγινιακός.....
ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ...ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ!
Πόσο όμως εμείς ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ;;;;
ΚΑΘΟΛΟΥ...
Ή ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!!
ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΕ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ Ή ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ....ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΞΙΑ;;;;; 

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου συνοδευόμενοι από την κ. Διονυσία Τσίρου μέλη του Συλλόγου Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Γουλανδρή.



Χθες Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου συνοδευόμενοι από την κ. Διονυσία Τσίρου μέλη του Συλλόγου Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Γουλανδρή. Ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου από τον Πρόεδρο του Ν.Μ.Λ. κ. Νίκο Βλαχόπουλο και μέλη του Δ.Σ. κ. Τριανταφύλλου Ιωάννη και κ. Φελώνη Χρήστο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ...ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Αφού κύριοι κύριοι Βουλευτές δεν βρίσκουμε το όνομα πάνω στο οποίο θα "κάτσουμε" για τη θέση του ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, λέω να πάμε στον ....ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗ! Είναι ο καλύτερος...... χα χα χα 
ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;; ΕΚΕΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ...ΑΣΘΕΝΕΙΣ, Ή ΟΙ ...ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΚΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ 
Βέβαια εκεί έχει κάποιος το προβάδισμα, διότι θα βάλει όλους του τους συγγενείς να αρρωστήσουν κι ο ίδιος θα αρρωστήσει για να τον ψηφίσει! χα χα χα 
Έ ΡΕ ΓΕΛΙΑ......
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ...ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΥ ΠΕΡ.ΤΜ. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Σχετικά με την περικοπή ΚΑΤΆ 50 % των δαπανών Φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ"


Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές


Όπως είναι ήδη γνωστό στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013-2016 προβλέπει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της μισθολογικής δαπάνης στο μέσο όρων των χωρών του ΟΟΣΑ, να κρατήσει σταθερές τις πιστώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα. 
 
Σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας, έγινε λόγος για μείωση των δαπανών αλλά και για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, η οποία θα προέλθει από την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων με ορθολογικό τρόπο και διαδικασίες, ώστε αυτά να αποδίδουν τα βέλτιστα αποτελέσματα. 
Ξεκαθαρίστηκε ότι «πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες δεν έχουν πλέον θέση» .

Στην κατεύθυνση της αξιοποίησης γνώσεων αλλά και εμπειρίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στο χώρο της υγείας, η πολιτική ηγεσία προτείνει τη δημιουργία κοινών επιτροπών όπου θα επιχειρηθεί να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας ανά κατηγορία.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες Φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ, σε συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον κ. Λυκουρέντζο συζητήθηκε το θέμα του εξορθολογισμού των δαπανών και αφού δεσμεύτηκε ο Υπουργός στην διατήρηση της τιμής της Φυσικοθεραπευτικής Συνεδρίας πρότεινε να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού το Υπουργείο, ο ΕΟΠΥΥ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, για τον εξορθολογισμό των δαπανών Φυσικοθεραπείας, για την συγκρότηση της οποίας ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών είχε ορίσει 3 μέλη.

Είναι γνωστή η δέσμευση της μείωσης κατά 15% (950 εκατομμύρια ευρώ) των ετησίων ( ύψους 7 δις ευρώ) δαπανών του ΕΟΠΥΥ .

Οι προτάσεις του κλιμακίου της τρόικας στο γραπτό κείμενο που κατέθεσε στην κυβέρνηση επιβάλλουν την μείωση των δαπανών για το 2013 ,στον συγκεκριμένο κωδικό Διαγνωστικά-παρακλινικές-Φυσικοθεραπείας, που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ το 2012, κατά 80 εκατομμύρια ευρώ (15%).

Η δαπάνη της Φυσικοθεραπείας υπολογίζεται σε 1,2 % των συνολικών δαπανών του ΕΟΠΥΥ και υπολογίζεται σε 85 εκατομμύρια ετησίως, επί του συνόλου των 500 εκατομμυρίων του κωδικού Διαγνωστικά-Παρακλινικές-Φυσικοθεραπεία .

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, είχε τη βούληση και την καλή διάθεση να προσφέρει σε έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με τις γνώσεις του και την εμπειρία του ,συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά στον οποίο κατέθεσαν τις κοστολογημένες προτάσεις τους που αφορούσαν περικοπή δαπανών 38%.
Προτάσεις ρεαλιστικές που συμβάλουν στην βιωσιμότητα των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας , εξορθολογίζοντας τις δαπάνες και συνεπικουρώντας στη μείωση της σπατάλης.

Ο Κύριος Αναπληρωτής δέχτηκε τις προτάσεις, παραπέμποντας στον Υπηρεσιακό παράγοντα κύριο Βαφειάδη (Διευθυντής σχεδιασμού ) υπεύθυνο για την σύνταξη του Νέου Κανονισμού Παροχών, ο εν λόγω υπηρεσιακός παράγοντας μετά την διαβούλευση υποσχέθηκε ότι θα συμπεριλάβει στο Νέο Κανονισμό τα συμφωνηθέντα.
Όμως τα συμφωνηθέντα με τον κύριο Βαφειάδη δεν προτάθηκαν και δεν περιλαμβάνονται στον Νέο Κανονισμό Παροχών που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, έτσι η πρόταση του κ. Βαφειάδη ορίζει οριζόντια μείωση στην δαπάνη Φυσικοθεραπείας κατά 37,5% που μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα (rebate ) υπολογίζεται να φτάσει στο 50%, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ.

Με την διαφαινόμενη οριζόντια μείωση της δαπάνης, τουλάχιστον 1000 Εργαστήρια (από το σύνολο των 2100 Εργ. Φυσικοθεραπείας) θα βάλουν λουκέτο, γιατί σύμφωνα με το Π.Δ 29/1987 , πρέπει να διατηρούν αναγκαστικά επαγγελματικό χώρο 70 τ.μ, εξοπλίζοντας τον υποχρεωτικά ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και δεν θα αντέξουν σε τέτοια μεγάλη μείωση των αμοιβών τους.
Θυμίζουμε ότι ο Φυσικοθεραπευτής δέχεται ασφαλισμένους μόνο με παραπεμπτικό που συνταγογραφείται από Γιατρό ανάλογης ειδικότητας και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι ο ένας και μοναδικός φορέας Υπηρεσιών Υγείας.

Εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1) Αφού τόσο η συνολική μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ έπρεπε να είναι 15%, όσο και η επιμέρους μείωση των δαπανών Παρακλινικές-Διαγνωστικά-Φυσικοθεραπείες έπρεπε να είναι 15%, γιατί η μείωση στην δαπάνη Φυσικοθεραπείας έπρεπε να είναι 50%;

2) Ποιός και με ποιό σκεπτικό εισηγήθηκε την μείωση κατά 50% επιλεκτικά στην δαπάνη Φυσικοθεραπείας και δεν τηρήθηκε η αναλογικότητα που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

3 )Ποιός και γιατί δεν δέχτηκε τις εισηγήσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ,που ήταν ρεαλιστικές ,οδηγούσαν σε μεγάλη μείωση των δαπανών (38%), χωρίς να επηρεάζουν τον Μικρό Εργαστηριούχο Φυσικοθεραπευτή αλλά στόχευαν στην περικοπή του ''λίπους'' ;

4) Ποιός και γιατί αποφάσισε ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ οδηγώντας στην ανεργία μεγάλο μέρος των Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, αφού υπήρχαν κοστολογημένες προτάσεις για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων ;



    ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ           ΟΥΖΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ







Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΝΟΙΩΣΗ Ή ΝΟΙΩΘΩ Ή ΔΑΚΡΥ Ή ΓΕΛΙΟ Ή ΕΡΩΤΑΣ Ή ΑΓΑΠΗ...... ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!

Τέτοια όμορφα λόγια όταν κάποιοι τα γράφουν εμείς δεν έχουμε παρά να τα αναπαράγουμε..... Τέτοιες όμορφες σκέψεις εμείς τις δίνουμε και τις μοιράζουμε για να δημιουργηθεί περισσότερο συναίσθημα και μεγαλύτερη ...νοιώση!!!!
Νοιώση όταν λέω εννοώ βέβαια τη λέξη που προέρχεται από το νοιώθω!!!!
ΝΟΙΩΣΗ Ή ΝΟΙΩΘΩ Ή ΔΑΚΡΥ Ή ΓΕΛΙΟ Ή ΕΡΩΤΑΣ Ή ΑΓΑΠΗ...... ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ

Απεγνωσμένη προσπάθεια κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζαρκανέλας να υπερασπιστεί την εταιρεία ΤΟSOH και τα «χωματάκια» της, καθώς και τη Δημοτική Αρχή, απαξιώνοντας επιστήμονες και πολιτικούς (ακόμα και από τη δική του «πολυκατοικία»).




Γράφει η Κατερίνα Κουρίτα
 



  Απεγνωσμένη προσπάθεια κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζαρκανέλας να υπερασπιστεί την εταιρεία ΤΟSOH και τα «χωματάκια» της, καθώς και τη Δημοτική Αρχή, απαξιώνοντας επιστήμονες και πολιτικούς (ακόμα και από τη δική του «πολυκατοικία»).
Με φτηνά και επικοινωνιακά τσιτάτα, με προσωπικό υβρεολόγιο, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα προσπαθεί να ακυρώσει χιλιάδες πολίτες, φορείς, συλλόγους και σωματεία που -είτε με την υπογραφή τους είτε με τη συμμετοχή τους στις λαϊκές συνελεύσεις- τάσσονται κατά της ταφής του βιομηχανικού απόβλητου της ΤΟSOH στους πρόποδες του Ολύμπου. 

Τάσσονται ενάντια σε όσους (και είναι ελάχιστοι) ισχυρίζονται πως το υλικό είναι «μη επικίνδυνο», αποσιωπώντας πως ο όρος αυτός δεν είναι έκφραση της καθομιλουμένης, αλλά νομικός νεολογισμός, μέσω του οποίου αποκρύπτεται η επικινδυνότητα του απόβλητου. Μοναδικός τους σκοπός είναι να παραπλανήσουν τώρα και τους πολίτες, όπως «παραπλάνησαν» τις αρμόδιες υπηρεσίες ή το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ με τη … «φυτική γη». Ακόμη και μαθητές του Δημοτικού μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά των όρων «μη επικίνδυνο» και «ακίνδυνο» απόβλητο, χωρίς να χρειάζεται να μελετήσουν καταλόγους χημικών στοιχείων και ποσοστά βαρέων μετάλλων. Όταν κάτι είναι άσπρο το λέμε άσπρο και όχι «μη άσπρο»...στα απλά ελληνικά. Όταν το λέμε «μη άσπρο» κάτι άλλο εννοούμε ή κάτι θέλουμε να κρύψουμε...
Αυτό όμως που τον πειράζει και τον ενοχλεί πάνω απ όλα, είναι η ύπαρξη και η δράση του ΚΚΕ. Είναι η πολιτική του ΚΚΕ που παραμένει εδώ και πολλές γενιές αταλάντευτη στο να υπερασπίζεται με κάθε τίμημα τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών. Είναι η πολιτική του ΚΚΕ (ανεξάρτητα από ονόματα και πρόσωπα) να οργανώνει και να συμμετέχει σε λαϊκούς αγώνες.
Και μόνο το τι διάλεξε να υπερασπιστεί μετά τόσα χρόνια απουσίας απ΄τα κοινά, δεν αφήνει καμία απορία για τις προθέσεις του. Αναμενόμενος και ο τρόπος που απαντά σε όποιον αμφισβητεί τη «νομιμότητα». Ύβρις, αλαζονεία, προσωπικό υβρεολόγιο και αντικομμουνιστική χολή. « Άξιος ο μισθός του»... Τίποτα καινούριο έχει να μας πει;
Για παράδειγμα, ας μας πει ο κ . Ζαρκανέλας αν τα ίδια είπε και στη Χαλκηδόνα και κατά πόσο εισακούστηκε. Αν ενεπλάκη και στον εκεί διάλογο. Αν ταιριάζει στον Όλυμπο ο ρόλος της χαβούζας, και αν σαν επιστήμονας και ντόπιος επικροτεί την αφαίρεση εκατομμυρίων κυβικών μέτρων της "σάρκας" του και η αντικατάστασή της με σκουπίδια κι απόβλητα.
Τέλος είμαι σίγουρη ότι ο θυρωρός της δική του «πολυκατοικίας», τον γνωρίζει.... και μάλιστα καλά. Ενδιαφέρον θα είχε να ακούσουμε τη γνώμη του θυρωρού...
Έτσι για να διαλυθεί οποιαδήποτε αμφιβολία...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

"Κάτσε φρόνημα Κώστα, Ζήνοοοο, Νίκο, Θόδωρε, Νίκο, Γιάννη..... αν κουνηθείς κατά την Δημαρχιακή μου πολυθρόνα, ΜΠΑΜ και την ΕΦΑΓΕΣ...." ΧΑ ΧΑ ΧΑ


"Όποιος κουνηθεί θα τον...πυροβολήσω" φαίνεται να λέει ο Σάββας Χιονίδης στους επίδοξους αντιπάλους του για τον Δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς εκλογές!
Κι όμως.....
"Κάτσε φρόνημα Κώστα, Ζήνοοοο, Νίκο, Θόδωρε, Νίκο, Γιάννη..... αν κουνηθείς κατά την Δημαρχιακή μου πολυθρόνα, ΜΠΑΜ και την ΕΦΑΓΕΣ...." ΧΑ ΧΑ ΧΑ

O Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου Νίκος Βλαχόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Ιωάννης Τριανταφύλλου με τον γιο του Αποστόλη στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης με θέμα τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Β. Ελλάδος το 1912




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΈΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ....

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗΗΗΗΗΗΗ ΠΩ ΠΩ ΠΩ 
Τι είναι αυτό ρε παιδιά;;; πω πω πω 
ΈΛΕΟΣ.... Άλλος από δω, άλλος από εκεί, ο έτσι κι ο γιουβέτσι! 
Στις προηγούμενες λέγανε για τον Παυλίδη, ή τον Μωισιάδη τον γιατρό, ή τον Μηλιώτη που ήταν κι εν τέλει..... Λέγανε για τον Τσακιρίδη, ωχ λάθος συγνώμη, για τώρα μιλάωωωωωω...... 
Ο Νίκ Τσακιρίδ λένε πως θέλει να είναι υποψήφιος..... τι; δεν καταλάβατε; 
Ο ΝΙΚ θα είναι;;; ποιός ξέρει...... 
Κι ύστερα ο Παυλίδης και πάλι όπως τότε.... Σαν το παλιό καλό κρασί ο Θόδωρος..... 
Κι ο Γιάννης ο Μαλτζάρης;;; Έ ρε παιδιά.... Φίλος είναι, αλλά παντού ο Γιάννης;;;; φτάνει κι έλεος.... τον ίδιο τον ρωτήσατε;;;; 
Κι ύστερα ήρθε κι Ζήνος..... κάποιοι λένε πως κι ο Ζήνων ο Σατραζέμης θέλει. Τον ίδιο τον ρωτήσατε ρε παιδιά;;;; 
Κι ύστερα κι ο Κουκοδήμος.... κάποιοι λένε.... μπλα μπλά.... τον ίδιο τον ρωτήσατε;;;;; 
ΈΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ.... ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΧΑΝΤΖΗΠΕΤΡΗΣ" ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ……. ΣΟΦΟΥ ΕΣΤΙ



 

  
   Ο κ. Ζαρκανέλας, εκτός από απρόσκλητος;συνήγορος της ΤΟSOH έγινε και άδικος επιτιμητής, όλων ημών, που επιμένουμε να διαφωνούμε μεγαλοφώνως και επίμονα, με την άποψη ότι, Τα απόβλητα της ανωτέρω εταιρίας είναι ακίνδυνα...
Και γίνεται και προκλητικά προσβλητικός, όταν αποφαίνεται έστω Και με επιφύλαξη ότι, υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, μεταξύ εμού και της εξαίρετης και καταξιωμένης δασκάλας και παιδαγωγού, συντρόφισσας Κατερίνας Κουρίτα.

Που μας “χωρίζουν τρεις γενιές Κομμουνιστών — καθαρόαιμων. “ Το ότι είμαστε Κομμουνιστές, είναι τιμή μας και καμάρι μας, και μακάρι να μείνουμε μέχρι τέλους της ζωής μας τέτοιοι για να αποκτήσουμε επάξια τον τίτλο και την τιμή αυτή. Δογματικοί δεν είμαστε εμείς κ. Δόκτορ Βιολόγε Περιβαλλοντολόγε, γιατί επιμένουμε για την επικινδυνότητα της τέφρας της ΤΟSΟΗ, αλλά εσείς που υπεραμύνεστε των συμφερόντων αυτής της ιδιωτικής εταιρίας, ως απρόσκλητος συνήγορος. Και δεν κατανοώ το μένος σας, Κατά της Κατερίνας Κουρίτα, την οποία προσπαθείτε να μειώσετε με ταπεινωτικούς και αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς. Η Κατερίνα Κουρίτα σας απάντησε με πολιτικά επιχειρήματα, και εσείς σαν ένοχος μιμούμενος τον ήρωα της λαϊκής παροιμίας Προσπαθείτε να ‘ διώξετε τη μύγα από το αυτί. σας . “ Το ότι υπήρξατε λαντζέρης και σερβιτόρος με την πραγματική έννοια του όρου, αυτό σας τιμά, και Πρέπει να είστε υπερήφανος γι’ αυτό. Και ο γράφων αισθάνεται ύψιστη υπερηφάνεια που διετέλεσε Βοσκός Ζευγολάτης και οικοδόμος. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχόμουν να γίνω πολιτικός λαντζέρης Και υπηρέτης ιδιωτικών συμφερόντων, όπως κάνετε εσείς, και μάλιστα αυτόκλητος. Φαίνεται όμως ότι εκτός των άλλων, έχετε και αδύνατη μνήμη ή μάλλον μνήμη επιλεκτική. Ξεχάσατε ότι στην προ ετών κόντρα μας για το αμμορυχείο Λιτοχώρου, με αποκαλέσατε “Δογματικό “και “Σταλινικό
Και τότε και τώρα, σας απάντησα και σας απαντώ. Τιμή μου ο τίτλος που μου αποδίδετε. Και να σας υπενθυμίσω και κάτι ιστορικό που ίσως δεν γνωρίζετε ή κάνετε πως δεν γνωρίζεται. Ο Στάλιν έζησε και πέθανε με λιτότητα όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες άρχοντες. Φορούσε συνεχώς ένα στρατιωτικό αμπέχωνο, και κοιμόταν σε ένα ξύλινο κρεβάτι πάνω στο οποίο και πέθανε. Και προπαντός δεν άφησε ούτε δεκάρα, Ούτε στα παιδιά του ούτε στα εγγόνια του από τον Κρατικό κορβανά που διαχειριζόταν ως πρόεδρος συλλογικού οργάνου, όπως άφησαν οι μεγάλοι “ Δημοκράτες “ πολιτικοί της Δύσης μη εξαιρουμένων των ημεδαπών. Αν δεν υπήρχε ο Στάλιν και ο Σοβιετικός Στρατός, σήμερα όλοι εμείς που επιζήσαμε από τη Ναζιστική Χιτλερική λαίλαπα θα είχαμε γίνει σαπούνι.

Λιτόχωρο 29-10-2012
Νίκος Κουκουτάτσιος
π . Δήμαρχος Λιτοχώρου.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑ ΚΙ ...ΕΧΘΡΟΙ! ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!

Πάμε ....καλημέρες;;;;;
Να πούμε μια γλυκιά γλυκιά καλημέρα σ όλη την Πιερία και  σ όλους όσοι αγαπούν τις ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ μου;;;;
Κι όταν η Πιερία μου, γίνει ΠΙΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ...ΤΡΑΝΗ, έ τότε..... ΖΗΤΩ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑ ΚΙ ...ΕΧΘΡΟΙ! ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!

Π.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.



 

  Το στοιχείο της ενότητας μεταξύ των Ελλήνων της Μητροπολιτικής Ελλάδας και των Ελλήνων της απανταχού ομογένειας τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου, Παντελής Αντωνόπουλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της παμμακεδονικής ένωσης Οντάριο Καναδά.
Η επιστολή έχει αρχικά ευχαριστήριο χαρακτήρα, επειδή οι ομογενείς του Οντάριο φιλοξένησαν τον ίδιο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και το χορευτικό του συλλόγου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που έγιναν στον Καναδά με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912 – 2012). 


Ο κ. Αντωνόπουλος όμως δεν παραλείπει, μεταξύ άλλων, να επισημάνει ότι μόνο με ενότητα θα «κρατηθεί η χώρα ψηλά, μπροστά στις νέες επιβουλές, απειλές και πιέσεις που δέχεται από γείτονές της».
Τονίζει δε ότι είναι αναγκαίο «η Ελλάδα και οι Έλληνες να παραμείνουν όρθιοι μπροστά σ’ αυτή την τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση», εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του ότι «μια τυχόν πλήρης κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα ήταν μόνο μια τεράστια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια επώδυνη δοκιμασία για τα εθνικά θέματα της χώρας».
Κλείνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα εκφράζει την πεποίθηση ότι και με την ηθική συμπαράσταση των ομογενών, υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα να αρχίσει κάποια στιγμή να ξεπερνά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, «ώστε αφενός μεν να απαλλαγούμε από τις καταπιεστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, αφετέρου δε να παραμείνει η Ελλάδα μακριά από τυχόν εθνικές περιπέτειες».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου, Παντελή Αντωνόπουλου, προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της παμμακεδονικής ένωσης Οντάριο Καναδά, έχει ως εξής:
«Παντελεήμονας Δ.Δίου-Ολύμπου, 26 Οκτωβρίου 2012.
Κύριε Πρόεδρε και Κύριοι Σύμβουλοι του Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο Καναδά.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, εκ βάθους καρδίας, να σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία που προσφέρατε σ’ εμένα, σε μέλη της διοίκησης του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και στο χορευτικό του συλλόγου, δίνοντάς μας τη χαρά να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις σας στο Οντάριο Καναδά, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, το 1912.
Κοντά σας και κοντά στους άλλους απόδημους Έλληνες και Ελληνίδες του Οντάριο νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση, επειδή διαπιστώσαμε ότι αν και μένετε μακριά από τη Μητροπολιτική Ελλάδα, εντούτοις διατηρείτε το εθνικό σας φρόνημα ακέραιο. Νιώσαμε ότι στις ψυχές σας έχετε φυλαγμένη την Ελλάδα μας και την ιστορική – πνευματική κληρονομιά της.
Ήταν ευτυχής συγκυρία για εμάς το γεγονός ότι μαζί σας γιορτάσαμε τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας από τον τουρκικό και τον βουλγαρικό ζυγό. Ευχόμαστε δε να παραμείνουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, τόσο οι Έλληνες της Μητροπολιτικής Ελλάδας όσο και οι Έλληνες της Ομογένειας, ώστε να κρατήσουμε τη χώρα ψηλά μπροστά στις νέες επιβουλές, απειλές και πιέσεις που δέχεται από γείτονές της.
Ευχόμαστε, επίσης, η Ελλάδα και οι Έλληνες να παραμείνουμε όρθιοι μπροστά σ’ αυτή την τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση που διερχόμαστε, επειδή μια τυχόν πλήρης κατάρρευση της χώρας δεν θα ήταν μόνο μια τεράστια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια επώδυνη δοκιμασία για τα εθνικά μας θέματα.
Ελπίζουμε, λοιπόν, και με τη δική σας ηθική συμπαράσταση, να αρχίσουμε κάποια στιγμή να ξεπερνάμε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά μας, ώστε αφενός μεν να απαλλαγούμε από τις καταπιεστικές απαιτήσεις των δανειστών μας, αφετέρου δε να παραμείνει η Ελλάδα μακριά από τυχόν εθνικές περιπέτειες.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Παντελής Αντωνόπουλος»



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ