PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΖΩΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τι πάει καλά στην Πιερία μου; Νομίζω πως όλα πάνε καλά... Στο μυαλό κάποιων. Όχι στο μυαλό του απλού λαού... Εκεί έχει θέμα. Είδατε τις φωτιές στην Πιερία μου; Είδατε τους σεισμούς; Είδατε τις πλημμύρες; Όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερεντζές της έλειπε. Αλήθεια σας λέω. Όλα τα είχαμε και ήρθαν κι αυτά τα δεινά στο κεφάλι μας. Άλλωστε, αν θυμάστε όσοι με παρακολουθείτε εδώ και χρόνια, λέω, πως αν στην Αθήνα το πρόβλημα είναι 10, στην Πιερία είναι 10Χ100... Κι όμως. Ποιος ασχολείται. Κι εγώ ψάχνω βοήθεια. Ψάχνω βοήθεια, από τον Δήμαρχο. Από τους Δημάρχους μου. Και οι τρεις είναι φίλοι. Και ο Σαββούλης και ο Βαγγέλας και ο Κωστάκης... Όλοι τους είναι φίλοι, αλλά... Ρε αδέρφια. Κάντε κάτι. Ναι. Κάνετε κάτι λίγα, όμως δεν φτάνουν. Δεν καταλαβαίνετε πως μας λείπουν τα μικρά; Φτάνει ρε με τα μεγάλα. ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ -ΓΟΥΡΝΕΣ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΛΠ - ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ;;; Έ, ναι ρε αδέρφια. Σας αγαπώ όλους.... Όμως, κάτι δεν πάει καλά εδώ στον τόπο μου. Κι ύστερα; Περιμένω κι από την Σοφούλα μου την Μαυρίδου. Κι εκείνη το παλεύει. Αλλά... Κι ύστερα; Ά ρε Πάτερ Ημών... Ά ρε Σεβασμιώτατε Γεώργιε Α΄ της Πιερίας μου... Κι από σένα θέλω περισσότερα. Ναι. Εσύ τουλάχιστον δεν θα αλλάξεις. Θα μείνεις εκεί ισόβια, αν θέλει ο Θεός. Καλά το πας, όμως και σε σένα λέω το ίδιο. Κι άλλο ρε συ... Κι άλλα αδερφέ μου. Σε αυτόν τον πονεμένο λαό της Πιερίας. Κι άλλαααααααα

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009Από τη Δ/νση Γεωργίας της Ν.Α Πιερίας ανακοινώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα λειτουργήσουν και εφέτος οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Υπουργείου στο Σούνιο Αττικής όπου μπορούν να φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν (πλην των εξόδων μετακίνησης μέχρι την Αθήνα), παιδιά αγροτών καθώς και υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου.

Δικαίωμα συμμετοχής :
1. Παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών (απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης με έτος γέννησης από το 1994 έως και το 2002).
2. Τα παιδιά δεν θα πρέπει να πάσχουν από μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή άλλο αίτιο που να τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της κατασκήνωσης (απαιτείται σχετική γνωμάτευση ιατρού).
3. Για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κλπ.) απαιτείται βεβαίωση από την Κοινότητα, τον Συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό σύλλογο ότι οι γονείς τους είναι πράγματι αγρότες.

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο υγείας, όπου αυτό είναι δυνατόν από πλευράς ασφαλιστικού φορέα.

Κατασκηνωτικές Περίοδοι – Ηλικίες :
1. Από 24 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου (μικτή αγοριών – κοριτσιών, 7-12 ετών)
2. Από 10 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου (μικτή αγοριών – κοριτσιών, 7-12 ετών)
3. Από 27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου (κοριτσιών, 13-15 ετών)
4. Από 12 Αυγούστου έως 28 Αυγούστου (αγοριών, 13-15 ετών)
5. Από 31 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου, περίοδος οικογενειών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στη Δ/νση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τα σχετικά έντυπα, τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.
Τηλέφωνα για πληροφορίες 2351351311, 2351351214, 2351351254.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟ Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου δε θα δεχθεί επισκέψεις για την
ονομαστική του εορτή την Πέμπτη 23 Απριλίου 2009, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Λειτουργεί

η ιστοσελίδα της Δ/νσης Γεωργίας Πιερίας

Από τη Δ/νση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ανακοινώνεται ότι, ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, λειτουργεί επίσημα πλέον η ιστοσελίδα της Δ/νσης Γεωργίας Πιερίας στη διεύθυνση: www.agro.pieria.gr, από όπου οι αγρότες του νομού μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τα τρέχοντα προγράμματα που υλοποιεί η Δ/νση Γεωργίας, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα που τους αφορούν, όπως π.χ. τις ισχύουσες γεωργικές προειδοποιήσεις, τον τοπικό καιρό, κλπ.

Ο Υπουργός Υγείας...και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος , ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Αμφιλοχία , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:ΕΡΩΤΗΣΗ : Η Υπόθεση Παυλίδη μπορεί να οδηγήσει σε διπλές εκλογές?ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Κυβέρνηση έχει συνταγματικό χρόνο για την υλοποίηση των προγραμμάτων της την τετραετία. Κάθε συζήτηση για εκλογές , το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, κακές υπηρεσίες προσφέρει, ιδιαίτερα δε αυτή τη λεπτή και κρίσιμη περίοδο, που η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα.

Η εκλογολογία διαμορφώνει περιβάλλον ρευστότητας και αβεβαιότητας , ό,τι το χειρότερο για να μπορέσουμε όλοι μαζί πλέον από κοινού , να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο.ΕΡΩΤΗΣΗ : Ένα σχόλιο για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κ. Παπανδρέου , γνωρίζετε πολύ καλά , ότι ήταν στη Βουλή και ο ίδιος και οι συνεργάτες του , όταν πριν λίγο καιρό πέρασε ένας Νόμος με τον οποίο κατοχυρώνεται ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων, που φτάνει τους 5.500 νοσηλευτές και 4.000 ιατρούς για τα επόμενα 2 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της χρονιάς που τρέχει.Συνεπώς , τα όσα εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη είναι στην ουσία επιβεβαίωση των αποφάσεων που ήδη τρέχουν ως προς την υλοποίησή τους , από την κυβέρνηση. Και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος , ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Αμφιλοχία , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:ΕΡΩΤΗΣΗ : Η Υπόθεση Παυλίδη μπορεί να οδηγήσει σε διπλές εκλογές?ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Κυβέρνηση έχει συνταγματικό χρόνο για την υλοποίηση των προγραμμάτων της την τετραετία. Κάθε συζήτηση για εκλογές , το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, κακές υπηρεσίες προσφέρει, ιδιαίτερα δε αυτή τη λεπτή και κρίσιμη περίοδο, που η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα.

Η εκλογολογία διαμορφώνει περιβάλλον ρευστότητας και αβεβαιότητας , ό,τι το χειρότερο για να μπορέσουμε όλοι μαζί πλέον από κοινού , να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο.ΕΡΩΤΗΣΗ : Ένα σχόλιο για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κ. Παπανδρέου , γνωρίζετε πολύ καλά , ότι ήταν στη Βουλή και ο ίδιος και οι συνεργάτες του , όταν πριν λίγο καιρό πέρασε ένας Νόμος με τον οποίο κατοχυρώνεται ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων, που φτάνει τους 5.500 νοσηλευτές και 4.000 ιατρούς για τα επόμενα 2 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της χρονιάς που τρέχει.Συνεπώς , τα όσα εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη είναι στην ουσία επιβεβαίωση των αποφάσεων που ήδη τρέχουν ως προς την υλοποίησή τους , από την κυβέρνηση. Και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, οργανισμών και επιχειρήσεων για έναν καθαρό πλανήτη, γιορτάστηκε την Τετάρτη η παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Στις 22 Απριλίου 1970 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει η Γη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.

Αντίστοιχη είναι και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου λόγω της υπεραλίευσης και της μόλυνσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιεία. Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο μόνο, έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 15 χρόνια 55.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές.

Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων και αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

"Στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση"
Σε κοινές εκτιμήσεις κατέληξαν οι συνομιλίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο. Οι συνομιλίες, οι οποίες έγιναν σε κλίμα πολύ θερμό και φιλικό, κάλυψαν το κυπριακό, την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ΕΕ αποτελεί την αποτελεσματικότερη εγγύηση για την ασφάλεια της Κύπρου και για αυτό είναι περιττό και αναχρονιστικό το υπάρχον σύστημα εγγυήσεων.

ΔΥΝΑΜΙΚΑΟ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

4ος ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΛΟΓΗ" ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ...

ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ...

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΙΟΥ...
ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...ΓΙΑΤΙ?
ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΣΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ...
ΙΔΩΜΕΝ..

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...?

Εκτίναξη των ελλειμμάτων, αλλά και του δημόσιου χρέους το 2008, τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ των «27» διαπιστώνει η Eurostat, βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Για την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε η αύξηση του ελλείμματος από 3,6% το 2007 σε 5% του ΑΕΠ το 2008, αλλά και του δημόσιου χρέους στο 97,6% (πολύ πάνω από την τιμή αναφοράς 60%). Το μόνο θετικό στοιχείο ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξαν υποσημειώσεις και αστερίσκοι σε ότι αφορά την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων στην ανακοίνωση της Eurostat.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, εξήγησε από πού προέρχεται η αύξηση του ελλείμματος, μίλησε για εξελίξεις που η κυβέρνηση έχει προβλέψει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τόνισε ότι «οι στόχοι που έχουμε θέσει για περιορισμό του ελλείμματος σε 3,7% του ΑΕΠ το 2009 και κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010 ισχύουν στο ακέραιο».