PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΛΙΠΑΚΙ....

Στριμωγμένα περίπου 60 άτομα σε ένα τεράστιο σώβρακο, ώστε να γιορτάσουν την Ημέρα Guinness World Records. Ντυμένοι με..... εσώρουχα και κάλτσες, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο Canary Wharf στο Λονδίνο για να σπάσουν το ρεκόρ για το " Οι περισσότεροι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σε ένα ενιαία ρούχο."



Ο συγκυβερνήτης Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί ότι στις χιονισμένες κορφές της Αράχοβας θα πάρει τα κεφάλια των φιλελεύθερων ανταρτών του Κολωνακίου.

Ζήτημα εβδομάδων η κατάρρευση;

Αρνητική πρωτιά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι Financial Times τον χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο υπουργό Οικονομικών στην Ευρωζώνη.


Με τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης "έστεψαν" τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι Financial Times.

Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση.

Κατατάσσεται έτσι τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.

Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ.


Η κοινωνία και ο λαός ζυγώνουν στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και απόγνωσης. Δεν είναι μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ (αυτό θέλουν να συζητάμε τώρα όλη μέρα). Είναι η συνολική μας κατάσταση.

Δηλωμένοι άνεργοι κοντά στο εκατομμύριο. Χώρια και άγνωστο πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι επίσης άνεργοι.

Τα νέα παιδιά φεύγουν κατά χιλιάδες για ξένες χώρες και αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Ένα βιογραφικό με τη μορφή στάμπας στο μπλουζάκι της επέλεξε να τυπώσει παίκτρια του «Black Out»,

Βίντεο από την παρουσία της στο πρωινό του ΑΝΤ1



Ένα βιογραφικό με τη μορφή στάμπας στο μπλουζάκι της επέλεξε να τυπώσει παίκτρια του «Black Out», μήπως και ανοίξουν πόρτες εργασίας.

Φορώντας το μαύρο «περιεκτικό» μπλουζάκι, η Αφροδίτη Γκαλένη εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, στην οποία ήταν καλεσμένη.

«Από το να το τυπώσω σε χαρτί και να τυλίγω σουβλάκια, καλύτερα αυτό», είπε στην εκπομπή μιλώντας για το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας, προσθέτοντας: «ποτέ δεν ξέρεις».

Δείτε το βίντεο:

«Μου έλειψε το σεξ μαζί της» λέει ο σύζυγος.





Την χώρισε πριν από καιρό αλλά τώρα που την είδε πόσο πάχυνε την...
“λιγουρεύεται” και πάλι! Δείτε φωτογραφίες

Μετά που χώρισε με τον σύζυγό της, η Pauline Potter (η οποία ήταν ήδη υπέρβαρη) έβαλε τόσο πολύ βάρος που κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ Γκίνες και έγινε η πιο υπέρβαρη γυναίκα στον κόσμο.

Μετά που είδε την… αλλαγή της πρώην συντρόφου του, ο Alex Potter, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, ένιωσε να ήθελε να είναι ξανά μαζί της.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κιλά που απέκτησε η Pauline μετά τον χωρισμό τους, «την έκαναν ακόμα πιο ελκυστική».

Ο Alex επέστρεψε στην πρώην του και τώρα ζουν μαζί στην Καλιφόρνια.


Σύμφωνα με την Pauline, «οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι με το να χάσουν βάρος θα κερδίσουν τον άντρα που επιθυμούν. Ωστόσο, σε μένα συνέβη το αντίθετο».

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ..

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΑΝΤΕΛΗΜΟΝΑ

Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΑΝΤΕΛΗΜΟΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ".
ΘΕΜΑ : " ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ " .
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
ΤΟ ΔΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΑΝΤΕΛΗΜΟΝΑ

ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΜΕ..

ΤΟ ΓΕΛΙΟ...

Ώρα να γυρίσεις πλευρό....

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΒΑΖΕΙ ΟΞΕΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με το Διευθυντή και το Διδακτικό Προσωπικό διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Σας περιμένουμε, παιδιά και γονείς, με χαρά μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στις:

-26 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 μ.μ. : για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών. Τα στολίδια θα διατεθούν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

-10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 μ.μ. : στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν τις κατασκευές τους τις οποίες μπορούν να πουλήσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα θα υπάρχει προβολή Χριστουγεννιατικης ταινίας, η αίθουσα του Αϊ Βασίλη, ο πίνακας των ευχών, ενώ θα ακουστούν και παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία.
Στην εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου θα υπάρχει μπουφές και καφές για τους γονείς. Ο μπουφές θα αποτελείται από σπιτικές λιχουδιές, προσφορά των μαμάδων του σχολείου.

Εκδήλωση Πολιτιστικού Ομίλου Λιτόχωρου για τα 35 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό


Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:


«Πολιτιστικός Όμιλος
1976 – 2011
Μαζί θυμόμαστε
& προτείνουμε…!»

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς» και σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

Η εκδήλωση απευθύνεται τιμητικά στα παλιά Διοικητικά Συμβούλια, τους χορευτές, τους δασκάλους χορού, τους Δημάρχους και σε όλα τα μέλη του Ομίλου.

Από το Δ.Σ.

«Σταματήστε να προκαλείτε πανικό στους πολίτες με τις δηλώσεις σας» - 7 μέτρα για τους ρύπους

alt



Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, να προσέχουν τι δηλώνουν και να είναι πιο υπεύθυνες οι τοποθετήσεις τους, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τον πανικό που προκλήθηκε χθες όταν και έγινε γνωστό πως τις τελευταίες πέντε μέρες στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Να τονίσω για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως καλό θα ήταν όλοι οι υπεύθυνοι να προχωρούν σε υπεύθυνες τοποθετήσεις για να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Να σημειωθεί πως τις δηλώσεις αυτές ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τις έκανε στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην αντιπεριφέρεια με σκοπό τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαράς, εκπρόσωπος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τυριακίδης, εκπρόσωποι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μιχάλης Τζόλλας, η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Βιομηχανίας Ιωάννα Τζακη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας η σύσκεψη αυτή έγινε ώστε να παρθούν προληπτικά μέτρα καθώς το φαινόμενο θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη, όπου και θα μεταβληθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τα 7 μέτρα μείωσης του φαινομένου

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να παρθούν άμεσα εφτά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην μείωση του φαινομένου:

1) Η τροχαία να φροντίσει για τη συνεχή ροή των αυτοκινήτων στις βασικές αρτηρίες του κέντρου: Εγνατία – Λαγκαδά – Τσιμισκή – Μητροπόλεως – Λεωφ. Νίκης, ώστε να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

2) Οι Δήμοι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το καθαρισμό-πλύσιμο των δρόμων, σε ώρες που δε θα εμποδίζεται η κυκλοφορία και να διαφυλάξουν ότι δε θα υπάρχει το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.

3) Οι πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, και κατά το δυνατόν να αποφεύγεται το κέντρο της πόλης.

4) Οι Δημόσιες Υπηρεσίες οφείλουν να μειώσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στις απολύτως απαραίτητες.

5) Οι Βιομηχανίες οφείλουν να διατηρήσουν τις εκπομπές τους στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και να αποφεύγονται διακοπές και εκκινήσεις μονάδων.

6) Η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να φροντίσει για τον έλεγχο της απαγόρευσης ανοιχτών εστιών καύσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

7) Να ελεγχθεί η απαγόρευση εκκαπνισμού εστιών καύσεων (πλοία) στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης από τον ΟΛΘ.

Σε επιφυλακή οι φορείς για την περίπτωση επανεμφάνισης του φαινομένου

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, για την εξασθένηση του φαινομένου, στην σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα σε περίπτωση επανεμφάνισής του φαινομένου με αυξημένη ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η εφαρμογή μικρού δακτυλίου στον αστικό ιστό της πόλης όπως ακριβώς ορίζεται από τον νόμο, ενώ θα προχωρήσουν και στο κλείσιμο των σχολείων. «Ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η έκτακτη σύσκεψη είναι γιατί τα καιρικά φαινόμενα που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, θα παραταθούν μέχρι μεθαύριο Πέμπτη, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη να λάβουμε μέτρα προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων μικροσωματιδίων», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ παράλληλα επισήμανε σε όλους τους τόνους προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. «Τα μέτρα που αποφασίσαμε, εφόσον εφαρμοστούν σωστά από όλους τους φορείς, θα οδηγήσουν σε μια άμβλυνση του φαινομένου και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών από την Πέμπτη, θα εκλείψει οριστικά η ύπαρξη του φαινομένου. Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το πρόβλημα, ενημερώσαμε τους πολίτες για τις υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων που παρατηρήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και συστήσαμε τον περιορισμό των περιττών μετακινήσεων ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. Σήμερα προχωράμε στη δεύτερη φάση της κινητοποίησής μας με συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται μέχρι να υπάρξει εξασθένιση του καιρικού φαινομένου που έχουμε τις τελευταίες ημέρες και που προκαλεί την αύξηση στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων μικροσωματιδίων», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς ένας από τους παράγοντες που ευθύνεται για την αύξηση των μικροσωματιδίων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι το ότι πολλοί πολίτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν στραφεί στην καύση ξύλων ως μέσο θέρμανσης με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αερίων ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Ζέρβας: «Πρωτόγνωρο το φαινόμενο για τα δεδομένα της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης»

Για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου έκανε λόγο από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κώστας Ζέρβας. «Οι σημερινές μετρήσεις που έγιναν και αφορούν τη χθεσινή μέρα βρίσκονται στα ίδια υψηλά επίπεδα, με τις προηγούμενες πέντε μέρες. Συγκεκριμένα έχει ξεπεραστεί το όριο των 110 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων. Το ότι έχουν τεθεί αυτά τα όρια, όχι από την ελληνική νομοθεσία, αλλά από ευρωπαϊκούς κανονισμούς σημαίνει ότι είναι πολύ υψηλές οι τιμές για ένα αστικό περιβάλλον και για μία πόλη που κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Μάλιστα άλλες ευρωπαϊκές πόλεις με αντίστοιχες τιμές έχουν λάβει τέτοια μέτρα». Ο κ. Ζέρβας στο πλαίσιο αυτό τόνισε επίσης πως είναι σίγουρος πως η Περιφέρεια θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως αυτό το φαινόμενο σε τέτοια ένταση είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Τόνισε δε, πως «το περιβάλλον είναι κάτι το οποίο πρέπει να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Είναι αναγκαίο να αντιλαμβανόμαστε ότι αν είμαστε σε επιφυλακή για την προστασία του προστατεύουμε την ποιότητα ζωής του ίδιου του πολίτη» .

Όσον αφορά τους λόγους στους οποίους οφείλεται η μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου ο κ. Ζέρβας τόνισε πως είναι μετεωρολογικοί. «Αυτή την περίοδο υπάρχει το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής. Εγκλωβίζονται μάζες αέρα στα χαμηλά επίπεδα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους οπότε σε συνδυασμό και με την άπνοια που υπάρχει και την πολύ υψηλή υγρασία, αυξάνονται οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων».

Μάτης: «Να διαθέσει προσωπικό ο δήμος»

Παράλληλα παρέμβαση για την ανάγκη λήψης μέτρων έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει πως τα μέτρα είναι συγκεκριμένα και απαραίτητα. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαχειρίζεται το κέντρο της πόλης, πρέπει να διαθέσει ότι ανθρώπινο δυναμικό απαιτείται για να εφαρμοστούν με τον πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο».

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tην Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Εφηβικό - Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 27.11.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 16,00 ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και

- Παιδικό - Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 27.11.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.



... από σήμερα, φταίνε η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, οι "ιπτάμενοι" Ολλανδοί, ο Βέλγος Χατζηπετρής-και... γιατί όχι, και οι αδερφοί Καραμαζώφ...

Έλα μωρέ, δεν είδατε; Στη θέση τη δική μας, βρίσκονται η Ισπανία και η Ιταλία!
Άσε που το...

'πε και η ίδια η Μέρκελ. Ήταν λάθος το πρόγραμμα που τους δώσαμε!
Και το 2010 τους δώσαμε λίγα. Έπρεπε περισσότερα!
Τι να πεις! Μάλλον αυτό που λέει ο Στάθης. Όπου τα βρουν λυτά τα ντόπερμαν, οι πολίτες ξέρουν τι θα κάνουν...

ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων εκείνων των οφειλετών του που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.



Μετά τις χειροπέδες, οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, θα δουν το όνομά τους να... «φιγουράρει» στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη λίστα αυτών που χρωστούν λεφτά στο δημόσιο. Το όνομά τους θα δουν δημοσιοποιημένο και όσοι ...
φυγάδευσαν λεφτά στην Ελβετία…Την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων εκείνων των οφειλετών του που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει προθεσμία στους οφειλέτες, προκειμένου να παρουσιαστούν στις εφορίες και να διευθετήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με το δημόσιο. Διαφορετικά το όνομά τους θα δημοσιοποιηθεί και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ξέρουν ποιοι και πόσα χρωστούν. Και να που η στιγμή αυτή σχεδόν έφτασε και δεκάδες επιχειρηματίες, που αδυνατούν ή αποφεύγουν να κλείσουν τους λογαριασμούς με το κράτος, θα δουν το όνομά τους να «φιγουράρει» στη λίστα του υπουργείου με τους οφειλέτες. Εξάλλου, στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι λίστες με τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα και συγκεκριμένα από 100.000 ευρώ και πάνω στο εξωτερικό, το 2009 και το 2010.

Από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποίησε για την ολοκλήρωση της προθεσμίας, ενώ αποκάλυψε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η Ελλάδα και η Ελβετία να υπογράψουν προσύμφωνο, βάσει του οποίου θα πρέπει οι Έλληνες «εξαγωγείς» χρημάτων προς τις ελβετικές τράπεζες ή να δεχθούν να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί και να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ή τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν και οι ίδιοι θα κληθούν να ελεγχθούν από τις ελληνικές Αρχές...

Όλη η Ελλάδα μια τεράστια ορχήστρα!


Διευθυντές της ορχήστρας, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και ρεπόρτερ των καναλιών που ποδηγετούν την κοινή γνώμη: για όλα φταίει ο κακός Σαμαράς που δεν υπογράφει!
Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που ανακάλυψαν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, τον κουρασμένο Καραμανλή και τις φοβερές δεξιότητες του ικανού ηγέτη Γιώργου Παπανδρέου! Αυτοί οι
δημοσιογράφοι που έλεγαν οτι προτιμούν έναν πρωθυπουργό που κάνει κανό, από έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται πάνω από ένα ταψί τυρόπιτες! Αυτοί οι δημοσιογράφοι που ενώ ήταν έτοιμοι να αποκαλύψουν τα 'έργα και τις ημέρες' του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, έβαζαν στις εφημερίδες τους ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις του Τ.Τ.!
Το χρήμα πάνω από όλα! Η τσέπη μας! Και άσε την πατρίδα στους χαχόλους...

Αυτούς πάλι θα τους πείσουμε ότι για όλα φταίει ο Σαμαράς...

Γίνεται χαμός στα χωριά



Ο χειμώνας ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα περίπου στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, το πετρέλαιο πωλείται πλέον στο 1 ευρώ και οι Βορειοελλαδίτες το ΄ριξαν στις ξυλόσομπες. Επειδή όμως, τα περισσότερα σπίτια στα χωριά, είναι πλέον μεγάλα, διόροφα, δεν μπορούν να ζεσταθούν με μια σόμπα, όπως τις παλιές καλές εποχές, αλλά έχουν κεντρική θέρμανση με καυστήρα. Καυστήρα ξύλου όμως, που..
"τρώει" μεγάλες ποσότητες.
Αλλά και στις πόλεις, αυξάνεται γεωμετρικά η χρήση τζακιών, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ανάγκες για καυσόξυλα.
Έτσι, στα χωριά της Β.Ελλάδας, έχουν πέσει με τα μούτρα στην ξύλευση και δεν πρόκειται να αφήσουν δέντρο στα δάση ! Τα δάση καταστρέφονται, καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι Έλληνες, όταν οσμιστούν "κρίση" ή κίνδυνο, γίνονται υπερβολικοί.
Όπως μια φήμη για "θερμό επεισόδιο" τους στέλνει στα σούπερ μάρκετς για κούτες γάλατα και μακαρόνια, έτσι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του "ακριβού πετρελαίου" και της "επερχόμενης χρεοκοπίας", οδήγησε τα αγροτικά νοικοκυριά, να στοιβάζουν στις αυλές τους ξύλα για μια δεκαετία !
Μιλάμε για τους αγρότες που κόβουν ξύλα για ίδια χρήση, με δικά τους μέσα, για τα τζάμπα ξύλα δηλαδή και το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα , που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τα Δασαρχεία είναι απλώς ανύπαρκτα και δεν μπορούν να ελέγξουν την υπερξύλευση.

"Επιστολή Ελληνίδας" που ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ


Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.

Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
...



"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,

Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ.

Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί.

Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.

Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου.

Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.

Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.

Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.

Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….

Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:

Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς.

Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.

Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.

Tι πανηγυρίζουν οι Γιούνκερ και Παπαδήμος ;;;

Δεν μας λένε και εμάς για να μοιραστούν την χαρά τους...


Τι ακριβώς συνέβη...
Γιατί τόσο μεγάλη χαρά και ενθουσιασμός ;;
Tι θέλει να μας πει ο Γιούνκερ...ότι ο κ. Παπαδήμος είναι νικητής ;;
Αγώνα σε ρινγκ είχαμε και ο κ. Παπαδήμος ανακηρύχθηκε πρωταθλητής ;;

"Επιστολή Ελληνίδας" που ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ



Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.

Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
...



"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,

Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ.

Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί.

Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.

Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου.

Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.

Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.

Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.

Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….

Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:

Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς.

Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.

Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.