PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ...ΖΕΣΤΑ....
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ...

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ...

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΤΣ ΜΠΑΡ

ΚΑΙ ......3.50 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΑ..!!!

ΠΙΕΡΙΑ...ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ..!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ....

ΩΡΑ 23.18 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ....ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ....

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ...

ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΤΑ "ΠΑΠΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ, ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ" ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ?

ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ....

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ..ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..
Μελβούρνη: Ελληνικό χρώμα στην οθόνη


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες δύο ιδιαίτερα αξιόλογων και βραβευμένων Ελληνοαυστραλών σκηνοθετών.

Στις 25 Ιουλίου θα γίνει η πρεμιέρα της νέας ταινίας της Άννα Κόκκινου «Blessed».

Το σενάριο της ταινίας «Κατά Μέτωπο» (στα αγγλικά «Head On») είχε γράψει ο πολυβραβευμένος ομογενής συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας, ο οποίος έχει γράψει μέρος του σεναρίου και της νέας ταινίας της Κόκκινου.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου θα γίνει η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Αλκίνοου Τσιλιμιδού «Blind Company» με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φριλς.

Το φιλμ γυρίστηκε στη μαγευτική Τασμανία με κεντρικό ήρωα ένα φορέα του Aids γιατί, όπως λέει, ο Τσιλιμιδός τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα «οι άνθρωποι που έχασαν κάθε ελπίδα από τον κόσμο ή τους ξέχασε ο κόσμος».

Μεταξύ των εκατοντάδων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που θα προβληθούν στο φεστιβάλ της Μελβούρνης θα είναι και δύο από την Ελλάδα.

Πρόκειται για το τελευταίο φιλμ του Κώστα Γαβρά, μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή με τίτλο Eden is West («Παράδεισος στη Δύση») που είναι και η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης στην Ελλάδα και έχει ως θέμα της την λαθρομετανάστευση.

Θα προβληθεί επίσης το φιλμ «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου που κέρδισε φέτος το πρώτο βραβείο του τμήματος «Ενα κάποιο βλέμμα» («Un certain regard») στο Φεστιβάλ Καννών.
«Η όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, που ανεβαίνει αύριο στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία, είναι έργο γραμμένο το 1928, στην εποχή δηλαδή όπου το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ απειλεί πλέον και την Ευρώπη.

Εκτοτε παραμένει ένα έργο επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και, ίσως, το διασημότερο σχόλιο «στην κατασκευή» του σύγχρονου οικονομικοκοινωνικού συστήματος...

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Βακούσης κ.ά.

ΛΕΥΚΩΜΑ

Παντερμαλής: Λεύκωμα για το Δίον

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο εγνωσμένου σήμερα κύρους αρχαιολόγος, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, «ένας νεαρός, με όμορφη και ευγενική θωριά», όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, έφτανε στο Δίον κι άρχισε να σκάβει νυχθημερόν για να ανακαλύψει τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς του.

Τέσσερις δεκαετίες μετά, οι άνθρωποι του Δίου, σε αναγνώριση του μεγάλου του έργου, τον τίμησαν με την έκδοση ενός λευκώματος (από το Δήμο Δίου), που φέρει τον τίτλο: «Δίον 1970-2009. Ο τόπος & οι άνθρωποι».

Ο τόπος και οι άνθρωποι του Δίου «αγκάλιασαν» το Δημήτρη Παντερμαλή και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ανταπέδωσαν την αγάπη αυτή με σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και μεταμόρφωσαν μια γεωργική και κτηνοτροφική, κατά βάση, περιοχή, σε κέντρο αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,12% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 2.169,34 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 231,9 εκατ. ευρώ.


Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 157 ενισχύθηκαν, 50 υποχώρησαν και 54 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΣΚΟΠΙΑ...

Την προσεχή κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός της ζώνης Σένγκεν προανήγγειλε την Τρίτη ο Χαβιέρ Σολάνα επισκεπτόμενος τα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας στην περιοχή. Ο επικεφαλής ΚΕΠΠΑ παρότρυνε παράλληλα την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ για λύση του ζητήματος της ονομασίας.

«Φέρνω καλά νέα σε σάς και στη χώρα σας σχετικά με το καθεστώς φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου. Ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι αυτό θέμα. Αυτό θα επιλυθεί και ελπίζω ότι σε μερικές ημέρες θα έχετε λάβει τις καλές ειδήσεις.

»Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους ανθρώπους στη χώρα σας, και κυρίως τους νέους, να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα και να έρχονται πιο κοντά με τους πολίτες των χωρών της ΕΕ» δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ανάλογο μήνυμα απηύθυνε τη Δευτέρα και στο Βελιγράδι, κατά τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία της Σερβίας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται την Τετάρτη να απευθύνει σύσταση προς το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2010.

Ο Χαβιέρ Σολάνα εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

«Σήμερα, δεν κομίζω ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Μεταφέρω, όμως, πνεύμα εποικοδομητικής και καλής συνεργασίας» ανέφερε και σημείωσε ότι για την ενίσχυση της πορείας της, στο δρόμο για την ένταξη στην ΕΕ η ΠΓΔΜ πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει πλήρως τους νόμους, που απορρέουν από την ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας.

Στη συνάντηση που είχε με τον Νίκολα Γκρούεφσκι ο επικεφαλής ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας και την πρόσφατη επίσκεψη του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε Σκόπια και Αθήνα.

Σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Σολάνα εκτίμησε πως υπάρχει ενθουσιασμός και βούληση για την επίλυση.

«Το ζήτημα της ονομασίας είναι σημαντικό και πρέπει να επιλυθεί. Νομίζω πως όλοι έχουν τη διάθεση να λυθεί το ζήτημα αυτό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ΚΕΠΠΑ και πρόσθεσε: «Η ΕΕ δεν έχει ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις, όμως, αν μπορούμε να βοηθήσουμε, θα βοηθήσουμε'.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως ανέφερε, ενημέρωσε τον Χαβιέρ Σολάνα για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η κυβέρνησή του σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων εκείνων που θα επιτρέψουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα πράξει τα μέγιστα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο επικεφαλής ΚΕΠΠΑ θα συναντηθεί στα Σκόπια και με τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, καθώς και με τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Σολάνα θα μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Μαυροβούνιο όπου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΗΜΑ

Σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη ο Έλληνας πρέσβης στην Αγκυρα, Φώτης Ξύδας, για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο ανατολικό Αιγαίο.

Ο Έλληνας πρέσβης διαμαρτυρήθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Χαϊντάρ Μπεργκ, ενώ τη Δευτέρα είχε διαμαρτυρηθεί στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, ο πρώτος σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας, Στέφανος Βενιζέλος.

Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης οι Τούρκοι παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο σε τρεις περιπτώσεις και σε διάστημα λίγων λεπτών.

Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τέσσερα πάνω από το Αγαθονήσι και τέσσερα πάνω από τους Φούρνους.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία αναχαίτισε τα τουρκικά μαχητικά πάνω από την Ικαρία.

ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ







Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009















Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναχωρεί σήμερα για επίσκεψη στη Ρώμη, όπου αύριο (15/7) θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του κ. S. Berlusconi.



Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:







Τετάρτη, 15 Ιουλίου





13:30 Συνομιλίες με τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. S. Berlusconi



13:55 Δηλώσεις σε εκπροσώπους ΜΜΕ



14:05 Γεύμα εργασίας



16:15 Αναχώρηση από τη Ρώμη για την Αθήνα

ΣΥΝ ,...ΣΥΡΙΖΑ...

"Παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων"

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρίστο Γεραρή.

Μετά τη συνάντηση, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι εξέφρασε στον κ. Γεραρή την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «το τελευταίο διάστημα παραβιάζεται η νομοθεσία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικότερα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών» και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «βήμα-βήμα εγκαθιδρύει ένα κράτος Όργουελ».

Ο πρόεδρος τρου ΣΥΝ σημείωσε ότι το υλικό από τις κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας "είναι ανεξέλεγκτο" και αναφέρθηκε στην «πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τράπεζες DNA», αλλά και «στις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών που το τελευταίο διάστημα διαφημίζονται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικές από τα δελτία ειδήσεων».

ΛΑΟΣ

"Παράδειγμα η Ισπανία"

"Ο κ. Καραμανλής από τη στιγμή που αποφάσισε να πάει στην Ισπανία δεν θα πρέπει να περιορισθεί σε επίσκεψη μόνο στην ηπειρωτική χώρα" δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην Ισπανία.

"Θα πρέπει να πάει και στα Κανάρια για να δει πώς προστατεύει η χώρα αυτή τους πολίτες της από τους λαθρομετανάστες, που επιχειρούν να μπουν από τη Δυτική Αφρική και πώς η Ισπανία έλυσε το πρόβλημα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ακόμη, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την ομιλία του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου στη συνάντηση της Σύμης, ο κ. Αϊβαλιώτης επεσήμανε ότι "μετά από 20 χρόνια εξουσίας ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα Υπουργίας του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου, τώρα ανακαλύπτει την “Ατζέντα της Σύμης. Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου θα αποπειραθεί να κάνει ... διά - Συμη την κατάντια μας".

ΚΚΕ

"Ευθύνη της ΕΕ η μετανάστευση"

"Αντίθετα με τα όσα ισχυρίστηκαν ο Έλληνας και ο Ισπανός πρωθυπουργός, η ΕΕ όχι μόνο ευθύνεται αλλά και επιθυμεί την μετανάστευση", τονίζει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφορικά με τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση Καραμανλή-Θαπατέρο. "Οι απάνθρωπες συμφωνίες και τα μέτρα κατά των μεταναστών στοχεύουν σε μετανάστες ομήρους, μισοπαράνομους και φοβισμένους, ώστε να γίνονται εύκολο θύμα στην άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών και να τους αξιοποιούν για την προώθηση γενικότερων αντιδραστικών σχεδίων", επισημαίνεται.

"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αποφάσισαν και προωθούν μαζί φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην ΕΕ, είναι ακόμα χειρότερες από τα φοροεισπρακτικά μέτρα σε βάρος του λαού, γιατί κάνουν πιο βαθειά και πιο μεγάλη την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη ληστεία των αυτοαπασχολούμενων από τους επιχειρηματικούς ομίλους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

"Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα...."

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που διεξάγεται στη Σκιάθο.

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση της ανομίας και της ατιμωρησίας, σε μια κυβέρνηση της συνεχούς συγκάλυψης όλο και νέων υποθέσεων, των απότομων απρόβλεπτων και σπασμωδικών αποφάσεων μέσα στον πανικό της, των υπόγειων συμψηφισμών και διαδρομών, μιας κυβέρνησης όμηρο ειδικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων, το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο και όραμα για τον πολίτη», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

ΑΡΗΣ..ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ...

Ενημέρωση για τον διάλογο στην Παιδεία

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μπαμπινιώτη, για τις συζητήσεις περί της αναδιαμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού των σχολείων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής επειδή οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και συνέπεια και έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.

«Στόχος, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός.




Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα σχολεία θα κλείσουν λόγω του ιού της γρίπης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, δήλωσε ότι «υπάρχει διαρκής επαφή με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας» και υπογράμμισε ότι «το θέμα αφορά τις νομαρχίες». ARHS