PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ


Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου έπεσε στα χέρια του Χάρρυ Κλυνν λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ, με αφορμή την έκθεση έργων ζωγραφικής του ιδίου που θα φιλοξενηθούν στο Mediterranean Village. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αφορμής δοθείσης, έκανε και σχόλιο αναφορικά με τις εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας θίασος από τη Μακεδονία! «Με λύπησε», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον υδροκεφαλισμό, όπως είπε, της Αθήνας. Καλοπροαίρετη και σωστή χαρακτήρισε την παρατήρηση ο Βασίλης Λάμπρου…

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ....

Πόσοι είμαστε?...




Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για... τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Ρίτσα μάγκωσε ο γκασμας στα μέτρα που χτυπούν τις κοινωνικές παροχές...




Εν ολίγοις, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ιδού πως το αποτύπωσε στον ΑΝΤ-1, το ρεπορτάζ του κυρίου Νίκου Ρογκάκου:
Τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο . Ο Στουρνάρας κρούει τον κώδωνα κινδύνου λέγοντας πως κινδυνεύει- αυτή η ταλαίπωρη - η πατρίς .
Δεν... πρέπει οι διαφορετικές επιλογές (των Βενιζελου - Κουβελη) να θέσουν σε κίνδυνο τη διάσωση της χώρας.
Το δια ταύτα, το συμπλήρωσε απλά και λαϊκά ο Ρογκάκος: Ρίτσα μάγκωσε ο γκασμας στα μέτρα που χτυπούν τις κοινωνικές παροχές... 

Μητσοτάκης - Βορίδης...





Στην παραλία Αφράτα ο γέρο Μητσοτάκης έκανε το τραπέζι στο Μάκη Βορίδη. Και παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής αυτής της Κρήτης, μαζί με τους άλλους φωστήρες της πολιτικής, Μπουμπούκο και Πλεύρη, η... πρόσκληση ήταν μόνο για το Βορίδη.
Τι έφαγαν, το μάθαμε (κατσικάκι κρι-κρι. Ο Μητσοτάκης λέει πως έχει λιγότερη χοληστερίνη από το ψάρι).Το τι είπαν, το υποψιαζόμαστε. Η κόρη θέλει συμμαχους.
Εκτός κι αν ο γηραιός τον πάει Παραλία, κι ο νέος ξηγιέται φύκια...

Δύσκολοι καιροί για... σταδιακή απαγκίστρωση από ... το Μνημόνιο!

πάλι διορίζουν...




Ακόμη και γυναίκες με ανδρικά ονόματα...
Μία ιδιότυπη ιστορία διορισμών ημετέρων έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες με την οποία συνεχώς ασχολείται η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Για ποια αναλογία ένας προς δέκα μιλάμε που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ως ισοδύναμο μέτρο για... να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Εδώ μιλάμε για διορισμούς σχεδόν κάθε ημέρα, με μια μόνο διαφορά. Τους ονομάζουν μετακλητούς υπαλλήλους και τοποθετούνται παντού, για πλήρωση, όπως λένε κενών θέσεων. Και το σημαντικότερο διορίζουν μετακλητούς οι πάντες από τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ, πρώην Πρόεδροι της Βουλής, πρώην Πρωθυπουργός έως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει βεβαίως νόμος που επιτρέπει τέτοιους διορισμούς, αλλά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι ανάγκη να υπάρχουν τόσοι μετακλητοί σε πολιτικά γραφεία;

"Άναψε" ο Μπουμπούκος (ΒΙΝΤΕΟ)...




Ένα ακόμη σόου έδωσε ο Μπουμπούκος, που βρέθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και "αρπάχτηκε" με την... βουλευτή Επικρατείας του Συνασπισμού, Θεανώ Φωτίου.
Τα "αίματα άναψαν" όταν η κουβέντα έφτασε στις μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία.
Δείτε το βίντεο:


ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ..




Αν βρίσκεστε στη Μύκονο και σας κάνει σήμα ο κύριος της φωτογραφίας να σταματήσετε, μην απορήσετε, είναι της δημοτικής αστυνομίας.
Mε αυτή την άκρως καλοκαιρινή "στολή" (βερμούδα "λουλουδέ" και αθλητικά παπούτσια), οι ... υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας της Μυκόνου , τριγυρνάνε στα σοκάκια του νησιού, χωρίς διακριτικά και βέβαια χωρίς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους τουρίστες...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ..




Η κρίση ευνοεί τις «δουλίτσες». Δεν υπάρχουν δουλειές, υπάρχουν «δουλίτσες». Και μπροστά στην απόγνωση, με μόνους φίλους τα γόνατα στα οποία έχεις πέσει, σου συμβαίνουν διάφορα. Ας πούμε, προθυμοποιείσαι να... δουλέψεις τσάμπα, στην αρχή.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης.




Τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό και .... στο γυμνάσιο (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Η εισοδηματική αυτή ενίσχυση παύει να καταβάλλεται μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάβε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ..




Σε διαρκή πτώση βρίσκεται η κατανάλωση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταστημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης του Κύκλου Εργασιών στο... Λιανικό Εμπόριο σημείωσε τον Μάιο πτώση 9,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σε όλες τις κατηγορίες του εμπορίου δεν παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης, με εξαίρεση αυτές που πραγματοποιούνται στα πολυκαταστήματα. Οι υπόλοιποι εμπορικοί κλάδοι εμφάνισαν μεγάλη κάμψη στον τζίρο τους, ακόμη και αυτοί που αφορούν την πώληση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης όπως είναι τα τρόφιμα.

Τους… φταίει και ο καιρός για τις κενές θέσεις στο Λονδίνο...




Οι αντιδράσεις για τα άδεια καθίσματα, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών, σε πολλά γήπεδα του Λονδίνου, συνεχίζονται, και στους Βρετανούς φταίει ακόμα και ο καιρός… Με ρεπόρτερ του «Skynews» να... φυλακίζει με την κάμερά του επίσημο από το Αζερμπαϊτζάν, καταγράφοντάς τον να του πουλά εισιτήριο στη «μαύρη» αγορά!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τύπος δημοσιεύει και αναλυτικότατο δελτίο για τις καιρικές συνθήκες για να ενημερώνεται ο κόσμος. Στη Μεγάλη Βρετανία θεωρούν πως τους κάνει… πόλεμο και ο καιρός, καθώς και άλλες χρονιές είχαν βροχοπτώσεις αυτή την περίοδο, αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό…

Να θυμίσουμε πως η οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου πήρε μέτρα… Στο πλαίσιο αυτό πήρε πίσω εισιτήρια που είχαν δοθεί σε Ομοσπονδίες και τα διέθεσε στον κόσμο, μετά και το «χέρι» που έβαλες η ΔΟΕ στους Βρετανούς…       

Υφυπουργός στην Κόστα Ρίκα πρωταγωνίστρια σε ερωτικό βίντεο!..





Ακριβά στοίχισε στην Καρίνα Μπολάνιος υφυπουργό Πολιτισμού και Νεότητας της Κόστα Ρίκα ένα ερωτικό βίντεο-αφιέρωση στον εραστή της, όταν αυτό «ξέφυγε» από τα χέρια του και κατέληξε στο YouTube.

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ..


Βαριές κουβέντες μεταξύ Χρυσοχοϊδη - Βενιζέλου...


Στην αρχή, φαινόταν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ήταν ο μόνος από τους «κορυφαίους» που προσπαθούσε να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός δεν ακολούθησε το δρόμο του ... Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου, όταν οι δύο τελευταίοι αρνήθηκαν μια θέση στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, το γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης συμμετέχει στα όργανα μάλλον δεν σημαίνει τίποτα. Χθες, αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εις επήκοον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και όλα δείχνουν ότι το ρήγμα στις σχέσεις τους είναι ανυπέρβλητο –αν υποτεθεί ότι οι λέξεις «πάντα» και «ποτέ» υπάρχουν στην πολιτική.

Εγκύρως πληροφορούμαι ότι στη χθεσινή τρικυμιώδη συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν κάποια στιγμή ο Βενιζέλος υπονόησε ότι όσοι διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου υπηρετούσαν προσωπικές τους στρατηγικές, ο Χρυσοχοΐδης εξερράγη και είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε έντονο ύφος: «Μη μου μιλάς έτσι εμένα»! Μια ωραία ατμόσφαιρα….

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑ....

Ο ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...

Το αδέσποτο της γειτονιάς σου!

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ..

FUCK OLYMPICS LIES

Τα σκατά βρωμάνε… λέγαμε μικροί

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ...

Mας κάνατε σκλάβους... Δεν θα πληρώσετε για το έγκλημά σας;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...

Καρκινοπαθείς...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ..

Ακόμη κι αν αυριο μετά τη συνάντηση παριστάνουν και οι τρεις τα αθώα αγγελούδια...




Τίτλοι τέλους στο ειδυλλιακό κλίμα που με τόση φροντίδα το Μαξίμου παρουσίαζε στα ΜΜΕ, για τις σχέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη?
Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν έχει να δηλώσει τίποτα για την άτυπη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα.
Ζητώντας μ΄αυτό το τρόπο κι από την άλλη πλευρά να δείξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Αλλά οι τριγμοί έχουν ήδη αρχίσει από τη στιγμή που τα 'παν κατ' ιδίαν Κουβέλης και Βενιζέλος.
Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ - δημοσιογραφικό όργανο πλέον του Σαμαρά - ο κύριος Λακόπουλος (μόνος του το... σκέφτηκε, δεν του 'πε τίποτα ο Ψυχάρης)εξεγείρεται σήμερα.
Πως είναι δυνατόν ο Σαμαράς να κυβερνά έτσι, κάνοντας διαβουλεύσεις κάθε λίγο και λιγάκι με τους άλλους δύο. Υπάρχουν και τα τηλέφωνα.
To MEGA που ανήκει στο ίδιο club σιγοντάρει μαζί με άλλα φιλοσαμαρικά Μέσα την αυτονόμηση του Σαμαρά .
Η αποψινή δε δήλωση - μη δήλωση του Κεδίκογλου μάλλον είναι προάγγελος της ρήξης.
Ακόμη κι αν αυριο μετά τη συνάντηση παριστάνουν και οι τρεις τα αθώα αγγελούδια...

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για την ΑΠΩΛΕΙΑ του Χ . Λ. ΤΣΟΛΑΚΗ






Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον απρόσμενο θάνατο του αγαπημένου Δασκάλου Χρίστου Τσολάκη. Το υψηλό επιστημονικό και παιδαγωγικό του ήθος,η μαχητικότητα και η αγωνιστικότητά του, η ενεργή και ανιδιοτελής συμμετοχή του στα γλωσσοεκπαιδευτικά πράγματα–πάντα με την έγνοια να προχωρούν αυτά προς τα εμπρός, για παιδεία πραγματικά δημόσια προς όφελος του λαού- αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Συλλυπούμαστε θερμά την οικογένειά του και όλους του τους οικείους, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Κατερίνη,31Ιουλίου 2012

ΤοΔ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Πιερίας

Επιστολή του Nίκου Κουκουτάτσιου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δίου Ολύμπου για τα τέλη




Νίκος Κουκουτάτσιος ΠΡΟΣ Δουμπιώτη 21 Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Λιτόχωρο 1-8-1012. Δήμου Δίου Ολύμπου
Ανοιχτή Επιστολή
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την αριθ. 232/2011 απόφαση σας, που πάρθηκε στις 23-11-2011, αποφασίσατε κατά πλειοψηφία εκτός των άλλων νομίμων ανταποδοτικών τελών, και την επιβολή τέλους βιολογικού καθαρισμού για το έτος 2012, χωρίς ενδεχομένως να έχετε αντιληφθεί την μη σύννομη επιβολή αυτού του τέλους.

Μέσα στον Αυγούστου αναμένεται η λειτουργία του Βιολογικού Νότιας Πιερίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η τ. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟ
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 125.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ