PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πραγματικά απίστευτο!! Από την Εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”

Γιώργο Παπανδρέου, δες το σκίτσο, ίσως σε βοηθήσει!!




ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?

ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ?

Τόπαιζε ενάμισι, και, χρόνο, "αραχτός" στο ΄Αμυνας


αφήνοντας τους άλλους να βολοδέρνουν, να σφάζονται και ν΄ απαξιώνονται, μαζεύοντας πόντους για το παιχνίδι της εναλλακτικής λύσης.

Κάποια στιγμή που τα πράγματα ζόρισαν, (συνετέλεσαν κι οι δικοί του βουλευτές αντιδρώντας - στις αρχές Ιουνίου - στο μεσοπρόθεσμο) κι ήρθε ο ανασχηματισμός, τούγινε σκληρό μαρκάρισμα και πιέστηκε φορτικά για να μπει στην πρώτη γραμμή. Αντέδρασε, στην αρχή σθεναρά και ανυποχώρητα, μιας και δεν είχε κάτι τέτοιο στην προσωπική του στρατηγική.

Το ό, τι δέχτηκε, είχε να κάνει με τη σατανικότητά του και την αναπροσαρμογή των σχεδιασμών του, φυσικά, επί το σατανικότερον : αναλαμβάνω το οικονομικών, σε μια στιγμή που ο Πακακωνσταντίνου έχει χρεωθεί μια σειρά σφαγιαστικών μέτρων κι έχει ταυτιστεί μ΄ ένα προφίλ αδίστακτου προς την κοινωνία και άβουλου "yes men" προς την τρόϊκα. Το παίζω ευαίσθητος και φιλολαϊκός, ενώ ταυτόχρονα κοντράρω τους τροϊκανούς, διεκδικώντας το ρόλο του "αντιστασιακού" !

Στις εκλογές που προκαλώ, ξεμπερδεύω με τον ηττημένο (καταποντισμένο...), Παπανδρέου και παίρνω τα ηνία, ως "άλλος", σ΄ ένα "άλλο" ΠΑΣΟΚ, απαλλαγμένο από τα νεοφιλελεύθερα στοιχεία του. Με την εντός μηνών κατρακύλα του Σαμαρά, εμφανίζομαι ως η μοναδική εναλλακτική λύση !

ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Της Ελλάδας τα παράξενα

CLUB DALI MAKRYGIALOS PIERIAS

Όχι, δεν είναι αυτή... Ούτε αυτή... Δείτε ποιά είναι.. Η κόρη του Rowan Atkinson (Mr. Bean)..


Όχι, δεν είναι αυτή...


Ούτε αυτή...





Δείτε ποιά είναι...





ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ.

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ..

ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ..

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΡΟΙΚΑ.

ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣΣΣΣΣ

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ

ΟΙ ΚΟΤΕΣΣΣΣΣΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ?

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ.....ΠΑΜΕ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ..ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ....

ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε τη γυναίκα του και την κουνιάδα του στον... ΟΑΕΔ!

Πρέπει να σας πάρουν με τις πέτρες για να τον παραιτήσετε;

ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ..

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΟΧΙ,,,,,,


Κακό πράγμα οι εθισμοί και...

ΠΤΩΧΕΣΑΥΜΕ...

ΤΙ ΜΩΡΟ.......




Πήγα στη Θεσσαλονίκη
πέρασα απ’ το Ντεπό
και περπάτησα στη Νίκης
μ’ ένα άπαιχτο μΩρό!

Είναι το μΩρό σε λέω
με ωμέγα …κεφαλαίο!

Και το βράδυ στο Βαρδάρη
μες σε γλέντια και...
καπνούς
εκεί της έκανα ....παζάρι
για …ανήθικους σκοπούς!

Είναι το μΩρό σε λέω
με ωμέγα …κεφαλαίο!

Ξημερώματα στο τμήμα
μ' ανακρίναν με …ορμή!
-Αστυνόμοι, έπεσα θύμα
σ’ ….ατελείωτο κορμί!

Είναι το μΩρό σε λέω
με ωμέγα …κεφαλαίο!

Μ’ ερωτήσεις, τέλος πάντων
μ’ αυτοψίες και πολλά
στο βιβλίο των συμβάντων
γράψαν την αναφορά:

"-Είκοσι το παλληκάρι
και αυτή δεκαεπτά,
τρία χρόνια που να πάρει
ήτανε η διαφορά!"

ΥΓ.
…κι είχε ...ωμέγα …κεφαλαίο
το μΩρό αυτό ….σε λέω!»

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ PIERIA -GR......ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ......?

ΤΟ PIERIA -GR ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟΟ ΕΝΑ.....BLOGS ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ.
ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ.

Καθαρός ο Όλυμπος από ραδιενέργεια



* ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ 1987 ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

* ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΗΓΗ.

Καθαρό από επιβλαβή στοιχεία για την ανθρώπινη υγεία είναι το πεδίο βολής αλλά και ευρύτερα η περιοχή του Λιτοχώρου και του Ολύμπου, σύμφωνα με επιστημονικούς ελέγχους που έχουν γίνει εκεί καθώς και από άλλα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από το 1999 και εξής.

Οι επιστημονικοί έλεγχοι έχουν αποδείξει ότι α) δεν υπάρχουν τυχόν υπολείμματα από την εποχή που έγινε το ατύχημα του Τσερνομπίλ (1987) και β) δεν ευσταθούν και ισχυρισμοί κάποιων πολιτών ότι δήθεν υπάρχει ουράνιο στο πεδίο βολής (εξαιτίας υποτιθέμενης χρήσης μολυσμένου στρατιωτικού υλικού).

ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ

Οι ισχυρισμοί ότι υπάρχει ουράνιο στο πεδίο βολής είχαν ακουστεί πολύ έντονα το 1999, κυρίως δε κατά το διάστημα όπου είχε γίνει η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην πρ. Γιουγκοσλαβία αλλά και στη συνέχεια.

Κατά τους τότε ισχυρισμούς, η ύπαρξη ουρανίου σχετίζονταν με βλήματα που δήθεν είχαν αγοραστεί από τις ΗΠΑ και περιείχαν εμπλουτισμένο ουράνιο. Ωστόσο, εκείνη την εποχή υπήρξαν διαβεβαιώσεις του στρατού ότι η Ελλάδα δεν διέθετε αμερικανικά βλήματα αλλά χρησιμοποιούσε βλήματα που είχαν παραχθεί από την ελληνική στρατιωτική βιομηχανία, ήταν βλήματα που δεν είχαν ουράνιο αλλά και ότι ήταν κατά πολύ φθηνότερα από τα αμερικανικά.

Οι ισχυρισμοί περί ύπαρξης ουρανίου στο πεδίο βολής κατέπεσαν, όταν εκείνη την εποχή πραγματοποιήθηκε και έλεγχος από επιστήμονες με ειδικά μηχανήματα (οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από τους ελέγχους εκείνης της εποχής).

Η όλη διαδικασία έγινε στο πεδίο βολής με την παρουσία αιρετών των δήμων Λιτοχώρου και Δίου, δημοσιογράφων αλλά και πολιτών. Τα δε πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων ανακοινώθηκαν επιτόπου και σύμφωνα με αυτά δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη ραδιενεργών υλικών εντός του πεδίου βολής. Στη συνέχεια, εκδόθηκε και επίσημη έκθεση με καταγεγραμμένα αποτελέσματα.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 7 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ισχυρισμοί για ύπαρξη ουρανίου έχουν ακουστεί και κατά τα τελευταία χρόνια, πρόσφατα όμως υπήρξαν σχετικές αναφορές σε μπλογκς καθώς και στην τοπική τηλεόραση. Οι ισχυρισμοί όμως αυτοί παραμένουν επιστημονικά ατεκμηρίωτοι.

Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που έγιναν σε επτά σημεία του Λιτοχώρου και του Ολύμπου αποδείχθηκε ότι «οι τιμές είναι φυσιολογικές» (Έκθεση αποτελεσμάτων μετρήσεων ραδιενέργειεας επτά δειγμάτων εδάφους).

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι έγιναν από το εργαστήριο πυρηνικής τεχνολογίας της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. και οι περιοχές από όπου ελήφθησαν δείγματα εδάφους ήταν οι εξής: Γυμνάσιο Λιτοχώρου, Πριόνια, Λατομείο ΔΕΑΛ, Μοναστήρι, Καναπίτσα, Πλάκα και Σκανδαλίθρα.

Τα δείγματα εδάφους «συλλέχθηκαν από βάθος 0-10 cm» και «μετρήθηκε η ραδιενέργεια των δειγμάτων αυτών». Διερευνήθηκαν τυχόν ραδιενέργειες «ανά μονάδα μάζας εδάφους (Bq/kg) των ραδιονουκλιδίων U-238 και Ra-226 της σειράς Ουρανίου, του Ra-228 της σειράς Θορίου, του Κ-40 και του Cs-137 (προϊόν σχάσης από το ατύχημα του Chernobyl. Αποδείχθηκε δε ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία στο έδαφος των περιοχών από όπου ελήφθησαν τα δείγματα.

ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρη στρατιωτική πηγή, μέχρι και σήμερα στην ταξιαρχία Λιτοχώρου δεν χρησιμοποιούνται βλήματα που περιέχουν άκρως επιβλαβή στοιχεία για την υγεία του ανθρώπου, όπως για παράδειγμα είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Κατά την ίδια πηγή, αν τυχόν γινόταν χρήση βλημάτων με τέτοια επιβλαβή στοιχεία, τότε οι πρώτοι που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, και μάλιστα άκρως σοβαρά, θα ήταν οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες της ταξιαρχίας Λιτοχώρου.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Όπως είναι γνωστό, στο υπό διαβούλευση σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τις ανθρώπινες δραστηριότητες στον Όλυμπο υπάρχει δυνητική (κατά μία άποψη) αναφορά για απομάκρυνση του πεδίου βολής Λιτοχώρου.

Το ζήτημα αυτό καθώς και άλλα θέματα που αναφέρονται στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος, αποτέλεσαν αντικείμενο διαβούλευσης στην ηλεκτρονική σελίδα open.gov του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής (η ηλεκτρονική διαβούλευση έχει ήδη ολοκληρωθεί).

Το ίδιο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, όπου και ακούστηκαν απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες, ως εξής:

Κατά μία (κυριαρχούσα μάλλον) άποψη, το πεδίο βολής είναι ανάγκη να απομακρυνθεί, επειδή αυτού του είδους στρατιωτικές δραστηριότητες δεν συνάδουν με την ύπαρξη ενός παγκόσμιου μνημείου της φύσης και της ιστορίας.

Κατά μία άλλη άποψη, το πεδίο βολής επιβάλλεται να απομακρυνθεί και εκ του γεγονότος ότι από τις εκεί στρατιωτικές δραστηριότητες επιβαρύνεται η περιοχή με ουράνιο (ισχυρισμός που από τους μέχρι στιγμής επιστημονικούς ελέγχους αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθεί).

Κατατέθηκε όμως και η άποψη ότι σε περίπτωση κατά την οποία απομακρυνθεί το πεδίο βολής, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο απομάκρυνσης ολόκληρης της ταξιαρχίας ή σημαντικού τμήματος της ταξιαρχίας Λιτοχώρου. Κατά την άποψη αυτή, ένα τέτοιο γεγονός θα επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου (στην άποψη αυτή πάντως υπήρξε και αντίλογος, ότι δηλαδή από την απομάκρυνση του πεδίου βολής δεν συντρέχει λόγος απομάκρυνσης της ταξιαρχίας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχετικά με το πεδίο βολής, την τελική απόφαση για το τι θα αναφέρει το προεδρικό διάταγμα, που αργότερα θα υπογραφεί, αναμένεται να λάβει το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής αφού, προφανώς, ληφθούν υπόψη και θέσεις που περιλαμβάνονται στις διαδικασίες διαβούλευσης.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η κυριαρχούσα μάλλον άποψη για το πεδίο βολής είναι η απομάκρυνσή του, όχι όμως για λόγους δήθεν ύπαρξης ραδιενέργειας, η ύπαρξη της οποίας έως τώρα δεν έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον επιστημονικά.

Φιλμ με Όλυμπο και ολύμπιες γεύσεις


* ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

* ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

Ένα φιλμ υπό μορφή ντοκιμαντέρ γυρίζεται αυτές τις μέρες στον Όλυμπο καθώς και σε παρολύμπιες περιοχές από τον Αυστριακό σκηνοθέτη Johannes Eglaϋ. Θέμα του φιλμ είναι ο Όλυμπος και οι κάτοικοί του σε συνάρτηση με τη γαστρονομία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το θέμα του φιλμ θα είναι ο Όλυμπος με τους γνήσιους ανθρώπους του, με το τι γεύονται, με τι γεύσεις προσφέρουν. Τίτλος του φιλμ θα είναι «στιγμές γεύσης» και πώς το βουνό των θεών «ταΐζει» τους ανθρώπους του».

Αυτό το ντοκιμαντέρ αναμένεται να αποτελέσει μια δωρεάν προβολή του ιερού βουνού, του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ευρύτερα της Πιερίας και της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Την περασμένη Παρασκευή 21/10, ο σκηνοθέτης μαζί με τη Ελληνίδα συνεργάτιδά του, Ελίνα Αλεξοπούλου, ήρθαν στον δήμο Δίου-Ολύμπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ελευθερίου.

Θέμα της συνάντησής τους ήταν ο χρονικός και γεωγραφικός προγραμματισμός για κινηματογραφικές λήψεις που πρέπει να γίνουν από διάφορα σημεία γύρω – γύρω από τον Όλυμπο, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, εκ μέρους του σκηνοθέτη ζητήθηκε η στήριξη του δήμου, ιδιαίτερα όμως ως προς την καθοδήγηση και μετάβαση του τηλεοπτικού συνεργείου σε συγκεκριμένα σημεία από όπου θα πραγματοποιηθούν οι λήψεις.

Ακόμη, όπως ανέφερε η κ. Αλεξοπούλου, για τις λήψεις θα γίνει χρήση και ελικοπτέρου, το κόστος του οποίου θα βαρύνει την εταιρία παραγωγής του ντοκιμαντέρ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο όταν είχε έρθει στον δήμο Δίου-Ολύμπου ένας άλλος αυστριακός σκηνοθέτης (εκ μέρους της ίδιας εταιρίας κινηματογραφικής παραγωγής), ο Stefanus Domanig, ο οποίος επισκέφθηκε διάφορες περιοχές του Ολύμπου και του δήμου Δίου-Ολύμπου, ιδιαίτερα όμως επισκέφθηκε το κάστρο του Πλαταμώνα, τον Παλιό Παντελεήμονα, το Λιτόχωρο, τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο του Δίου.

Η ξενάγηση του Stefanus Domanig και της συνεργάτιδάς του, Ελίνας Αλεξοπούλου, στον Όλυμπο και σε παρολύμπιες περιοχές, έγινε αρχικά από τον εκλεγμένο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γ. Παπαθανασίου.

Τις επόμενες μέρες ο Αυστριακός σκηνοθέτης ξεναγήθηκε από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γ. Φαρμάκη, την αντιδήμαρχο πολιτισμού Μ. Τσιμήτρη, τη δημοτική σύμβουλο Σ. Ζουρζούρα καθώς και από άλλα στελέχη του δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΦΙΛΜ ΜΕ «ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΥΣΗΣ» Ή ΠΩΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ «ΤΑΪΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ

Μιλώντας για την παρουσία του στον Όλυμπο και στον δήμο Δίου-Ολύμπου ο Stefanus Domanig ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι προέρχεται από τη Βιέννη και ότι ήρθε στη Νότια Πιερία επειδή θέλει να γυρίσει ένα ξεχωριστό φιλμ σε μορφή ντοκιμαντέρ.

«Το θέμα του φιλμ θα είναι ο Όλυμπος με τους γνήσιους ανθρώπους του, με το τι γεύονται, με τι γεύσεις προσφέρουν. Τίτλος του φιλμ θα είναι «στιγμές γεύσης» και πώς το βουνό των θεών «ταΐζει» τους ανθρώπους του», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι πρόκειται για μια «έρευνα» που γίνεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Γερμανία, τώρα δε γίνεται και στην Ελλάδα και επιλέχθηκε η περιοχή του Ολύμπου και ο δήμος Δίου-Ολύμπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Όταν είχαμε κάνει τη σκέψη να γυρίσουμε αυτό το φιλμ στην Ελλάδα, είχαμε την πρόθεση να έρθουμε εδώ στον Όλυμπο αυτή την περίοδο, όπως και το κάναμε. Στη συνέχεια δε να επανέλθουμε και πάλι εδώ και να κάνουμε γυρίσματα σε παρολύμπιες περιοχές», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Πάντοτε μας ενδιέφερε για το πώς ζουν οι άνθρωποι που κατοικούν σε ορεινές περιοχές, τι πολιτισμό έχουν αλλά και τι κερδίζουν, τι παίρνουν οι άνθρωποι από κάθε βουνό. Διότι, όπως γνωρίζουμε, κάθε χώρα και κάθε ορεινή περιοχή έχει μια διαφορετική ζωή στο βουνό».

Μιλώντας για τη σειρά των γυρισμάτων που ήδη έχουν γίνει, είπε ότι έχουν ξεκινήσει 50 ντοκιμαντέρ σε ορεινές περιοχές, αρχίζοντας τα γυρίσματα από τα Πυρηναία όρη, γυρίσματα που θα ολοκληρωθούν σε διάφορες οροσειρές μέχρι και την Κίνα.

«ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ»

«Δεν έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχω ξανάρθει. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ στον Όλυμπο και στον δήμο Δίου-Ολύμπου», υπογράμμισε.

Απαντώντας δε στο ερώτημα για το ποιες είναι οι εντυπώσεις του, είπε: «Ερχόμενος εδώ, λοιπόν, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, είναι πραγματικά αυτό που περίμενα, διότι ο συνδυασμός του βουνού με τη θάλασσα, με τους τόσο υπέροχους, ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους που γνώρισα, είναι ακριβώς αυτό που ψάχναμε για να κάνουμε αυτό το ντοκιμαντέρ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμεινα από την επίσκεψή μου στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο.

Έμεινα ικανοποιημένος από τη διατήρηση των μνημείων και εκείνο που διαπίστωσα ήταν το ότι ο θεός Διόνυσος λατρεύονταν και εδώ στο Δίον, γεγονός που έρχεται σε άμεση σχέση με το φιλμ που θέλουμε να γυρίσουμε με βάση τη γαστρονομία των Μακεδόνων και των κατοίκων του Ολύμπου…

Πρέπει να ξέρετε ότι ο Διόνυσος είναι και δικός μας θεός (θεός των Αυστριακών), θεός της διασκέδασης, του κρασιού και του κεφιού», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ.

1.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο


* Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ.

* ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ, Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ, Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΚΛΠ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, το τμήμα γυναικών της ένωσης Ποντίων Πιερίας διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του ενδομητρίου και των ωοθηκών, για τους παράγοντες κινδύνου και για τη σημασία της πρόληψης.

Ομιλητής ήταν ο ιατρός Δημήτρης Προκοπίδης, μέλος της ελληνικής εταιρείας έρευνας και αντιμετώπισης του ιού των θηλωμάτων (HPV). Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22/10 στην αίθουσα διαλέξεων της ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του ιατρού Δ. Προκοπίδη, έχουν ως εξής:

«Ο καρκίνος δεν είναι καινούργια ασθένεια. Είναι γνωστός από την αρχαιότητα, μάλιστα έχουν βρεθεί καρκίνοι ακόμα και σε απολιθώματα ζώων, δηλαδή πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Το γονιδίωμα του ανθρώπου δεν έχει αλλάξει. Έχουν όμως αυξηθεί τρομακτικά οι παράγοντες που προωθούν την εξαλλαγή, όπως περιβαλλοντικοί παράγοντες (ραδιενέργεια, τρύπα του όζοντος κ.α.) διατροφικοί (πλήθος ουσιών τοξικών και καρκινογόνων που πλέον έχουν σημαντική θέση στη διατροφική μας αλυσίδα), καθώς και ο κατ’ εξοχήν καρκινογόνος παράγοντας που είναι το τσιγάρο κλπ.

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δεν επισκέπτονται εύκολα τον γιατρό τους για να εκθέσουν προβλήματα υγείας που αφορούν στη γυναικεία τους φύση δηλαδή στο μαστό και το γεννητικό τους σύστημα. Το θεωρούν ακόμα ταμπού, περισσότερο συχνά απ’ ότι πιστεύουμε, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε πλήθος περιπτώσεων κατά την οποία η έγκαιρη διάγνωση θα αποτελούσε καθοριστικό παράγοντα στη ριζική επίλυση του προβλήματος που μεταφράζεται, στην ουσία, σε παράταση και πολύ συχνά στην επιβίωση.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα εντοπίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο, όπου 1.000 και πλέον γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξ αιτίας του. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην εγκατάλειψη της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και στην υιοθέτηση μιας διατροφής πλούσιας σε θερμίδες και λιπαρά.

Παράλληλα, η έλλειψη άσκησης, η κατανάλωση αλκοόλ και η μετάθεση της πρώτης εγκυμοσύνης μετά το 35ο έτος της ηλικίας, προκαλεί αύξηση της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Από την άλλη η μειωμένη παροχή υγείας στην περιφέρεια σε σχέση με το κέντρο, η εσφαλμένη τακτική παρακολούθησης και η, για οποιοδήποτε λόγο, αμέλεια της γυναίκας να υιοθετήσει ένα πιο υπεύθυνο τρόπο ελέγχου, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Ο σωστός τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών, η αυτοεξέταση του μαστού, η παρακολούθηση μετά το 30ο έτος της ηλικίας με υπέρηχο μαστού και από το 36ο έτος και με μαστογραφία, προλαμβάνει έγκαιρα και αποτελεσματικά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Φυσικά, ο έλεγχος του μαστού θα γίνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και σε μικρότερες, κατά την οποία η γυναίκα θα παρατηρήσει αλλαγή στην επιφάνεια του μαστού, στη μορφολογία, ή θα ψηλαφίσει κάτι που δεν υπήρχε πριν, ή όταν παρατηρήσει έκκριση υγρού κυρίως αιματηρού από τη θηλή και φυσικά μετά από τις υποδείξεις, κατά περίπτωση, από τον θεράποντα γιατρό της.

Η αυτοεξέταση του μαστού (δηλ. οι γυναίκες να μάθουν να εξετάζονται μόνες τους) πρέπει να γίνεται από την δεύτερη δεκαετία της ηλικίας, κάθε μήνα την 5η με 10η ημέρα του κύκλο, ώστε να ανακαλύπτεται έγκαιρα κάθε ύποπτη ανωμαλία και να την αναφέρουν στο γιατρό τους. Η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει θεραπεία και ίαση σε πολύ υψηλό ποσοστό, έως και 85%.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ – ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Ένας άλλος καρκίνος που προσβάλλει συχνά τις γυναίκες, είναι αυτός του τραχήλου της μήτρας. Ο συγκεκριμένος καρκίνος όχι μόνο μπορεί να διαγνωσθεί έγκαιρα, αλλά είναι δυνατόν να διαγνωσθούν προκαρκινικές αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου (δυσπλασίες), πολύ πριν αυτές προχωρήσουν και γίνουν καρκίνος.

Η σημαντική αυτή πρόοδος της προληπτικής ιατρικής οφείλεται στο Test Παπανικολάου και βασίζεται στη λήψη υγρών από τον τράχηλο της μήτρας. Πρόκειται για πολύ απλή εξέταση γιατί είναι ανώδυνη, είναι αναίμακτη, είναι σύντομη και μπορεί να γίνει και σε εξωτερικό ιατρείο.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εμφανίζεται σε γυναίκες άνω των 35 ετών, αλλά μπορεί να εμφανισθεί και σε νεότερες.

Έτσι, επειδή η προκαρκινοματώδεις αλλαγές (δυσπλασίες) στα κύτταρα του τραχήλου, μπορεί να έχουν αρχίσει ακόμη και 10 χρόνια πριν να εμφανισθεί ο καρκίνος, πρέπει κάθε γυναίκα που έχει ή είχε σεξουαλικές σχέσεις ή είναι πάνω από 18 χρονών, να κάνει τεστ Παπανικολάου μαζί με γυναικολογική εξέταση.

Αφού διαγνωσθεί έγκαιρα μία δυσπλασία, η θεραπεία έγκειται σε μία απλή επέμβαση από τον κόλπο στον τράχηλο της μήτρας με αφαίρεση ενός κωνοειδούς τμήματός του (κωνοειδής εκτομή). Με αυτό τον τρόπο η γυναίκα μπορεί να θεραπευθεί 100% χωρίς να αφαιρεθεί η μήτρα και κυρίως χωρίς τις σοβαρές συνέπειες ενός καρκίνου που θα είχε διαγνωσθεί αργά, εφόσον εν θα είχε παραμεληθεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ

Το τεστ Παπανικολάου, το τόσο πολύτιμο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, δεν είναι σε θέση να διαγνώσει άλλες μορφές γυναικολογικού καρκίνου, γι αυτό η γυναίκα πρέπει τακτικά να εξετάζεται και από τον γυναικολόγο για να είναι δυνατόν να διαγνωσθούν και άλλοι καρκίνοι, όπως αυτός των ωοθηκών, της μήτρας, του αιδοίου, ή κολπίτιδες, ινομυώματα κλπ.

Οι γυναίκες επιπλέον οφείλουν να επισκέπτονται τον γυναικολόγο τους σε περιπτώσεις διαταραχής της περιόδου ή αμέσως, όταν εμφανίζεται αίμα από τον κόλπο σε γυναίκες τις οποίες η περίοδος ήδη έχει σταματήσει από καιρό.

Οι ανωμαλίες της περιόδου σε γυναίκες 40-50 ετών μπορεί να οφείλονται στην κλιμακτήριο ή σε άλλες καλοήθεις παθήσεις, παρόλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται όποτε αυτές παρουσιάζονται.

Θα πρέπει επίσης να επισκέπτονται το γυναικολόγο τους όταν παρουσιάζεται έντονος κνησμός στα γεννητικά όργανα ή όταν υπάρχει πόνος χαμηλά στην κοιλιά, στο υπογάστριο, ή όταν παρατηρούνται άφθονα κολπικά υγρά, καθώς και αιμορραγίες, ενώ η έμμηνος ρύση σταμάτησε από καιρό, ή όταν παρατηρείται αιμορραγία από τον κόλπο η οποία δεν έχει σχέση με την περίοδο, καθώς και για μικροαιμορραγίες κατά την επαφή.

ΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ – ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται πολύς χρόνος για τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) και για το εμβόλιο κατά του καρκίνου. Ο ιός ΗPV είναι ο ιός που δημιουργεί τα κονδυλώματα στον άνθρωπο και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. Ορισμένα από περισσότερα από 60 στελέχη του ιού σχετίζονται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του αιδοίου. Μια μεγάλη επιτυχία της ιατρικής επιστήμης είναι η δημιουργία εμβολίων κατά του ιού του ΗPV.

Γι αυτό τον λόγο προτείνεται ο εμβολιασμός στις κοπέλες μικρής ηλικίας και την πρόληψη από μόλυνση του ιού των κονδυλωμάτων και κατά συνέπεια η μειωμένη προσβολή αργότερα από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, από το γεγονός ότι αυτός ο ιός σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται για την εξαλλαγή προς τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Υπ’ αυτή την έννοια, έμμεσα γίνεται λόγος για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Κυκλοφορούν δύο μορφές εμβολίων.

Ο εμβολιασμός γίνεται σε τρεις δόσεις οι οποίες πρέπει να πραγματοποιη­θούν μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Γίνεται η πρώτη δόση και δυο μήνες μετά την πρώτη δόση, γίνεται η δεύτερη. Η τρίτη δόση γίνεται τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη δόση. Φυσικά όλα αυτά, καθώς και για οποιαδήποτε ιατρική πράξη, πρέπει να γίνεται συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα ιατρό».

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 10-0

Άλλη μία μεγάλη νίκη ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Υπέταξε με σκορ 10-0 την συμπαθή ομάδα του Απόλλωνα Λιτοχώρου. Παρά του ότι η πλειοψηφία των παιδιών αγωνίστηκαν και το πρωί σε άλλο παιγνίδι στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, παρά του ότι στο ΠΑΙΔΙΚΟ σήμερα προστέθηκαν μικρότερα παιδιά από το ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και πέτυχε ευρεία νίκη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τα γκόλ. 3 ο Μιχάλης Γκανάβας, 3 ο Τζοβάνι ο Κλιάνης, 2 ο Τσοποζίδης, και απο 1 Τζίνοβιτς και Χατζηδίμπας.

ΣΧΟΛ ΠΟΔ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΠΑΙΔΙΚΟ) (ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΑΣ:Γαβριηλίδης, Κλιάνης,Τζίνοβιτς, Νάτσιος, Μπίνιας Β,Κατσίκης, Ναζλίδης, Κωστόπουλος Δαμιανός, Χατζηδίμπας, Γκανάβας,Τσοποζίδης, επίσης αγωνίστηκαν και οι ,

Καλλέργης Αστέριος,Χ'Κων/νου,Καραγιάννης, Μπίνιας Κ, Νίκου,Μελικιάν.

Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης «Ελλάδα των Περιφερειών», στην οποία συμμετείχε και το «Μέτωπο Ανάπτυξης»


Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Δ.Σ. στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Συμμετείχαν 250 αντιπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Νικήτρια των εκλογών αναδείχθηκε η παράταξη «Ελλάδα των Περιφερειών», που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 130 ψήφους, που αντιστοιχούν σε 6 έδρες από τις 72 που αντιστοιχούν στις επτά παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές.

Να σημειωθεί ότι οι έδρες στο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. είναι 25. Τις 13 από αυτές καταλαμβάνουν αυτοδικαίως οι Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών.

Από αυτούς, οι 8 πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, επομένως η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται με 14 αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. Η παράταξη που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, «Συμμαχία των Περιφερειών», έλαβε 88 ψήφους και καταλαμβάνει 4 έδρες, ενώ με τους 5 Περιφερειάρχες που πρόσκεινται στο χώρο της εκπροσωπείται στο Δ.Σ. με 9 αντιπροσώπους. Τις υπόλοιπες 2 έδρες, καταλαμβάνουν 1 η «Λαϊκή Συσπείρωση» που έλαβε 15 ψήφους και υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ και 1 η «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» που έλαβε 8 ψήφους και υποστηρίχθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι παρατάξεις «Αριστερή Συνεργασία» που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΝ, η «Οικολογία Αυτοδιοίκηση» που υποστηρίχθηκε από τους Οικολόγους και το «Άρμα Πολιτών» που υποστηρίχθηκε από το αντίστοιχο κόμμα δεν κατέλαβαν καμιά έδρα.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οι είκοσι πέντε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συνέρχονται στην πρώτη συνεδρίαση για να συγκροτηθούν σε σώμα. Σίγουρος πρόεδρος θεωρείται ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής.

Από το «Μέτωπο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας» έχει εκλεγεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πασχαλίδης και θεωρείται επίσης σίγουρη η συμμετοχή του σε κάποια από τις θέσεις της εκτελεστικής γραμματείας.

Να σημειωθεί πως στο εκλογικό συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε., από την Πιερία συμμετείχαν και ψήφισαν η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου που συμμετείχε αυτοδικαίως και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης της παράταξης Ψωμιάδη και Γρηγόρης Παπαχρήστος της παράταξης Μπόλαρη, οι οποίοι εκλέχτηκαν από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΘΗΛΥΚΙΑ ΓΥΛΑ...

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ.



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου οι διασυλλογικοί αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία, προς τιμή του μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα.

Με τη συμμετοχή πάνω από 190 αθλητών σε 150 πληρώματα από 12 συλλόγους από όλη την Βόρεια Ελλάδα και την Κέρκυρα, οι αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, δυο εβδομάδες πριν τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου για την κωπηλασία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, συμμετέχοντας με 12 αθλητές σε 7 αγωνίσματα όπου και κατέκτησε ένα χρυσό και τρία αργυρά μετάλλια.

Πιο συγκεκριμένα, στο αγώνισμα διπλό σκιφ Εφήβων, ο Ν.Ο.ΚΑΤ. μονοπώλησε τα μετάλλια, κατακτώντας τόσο το χρυσό και το κύπελλο με τους αθλητές Μπικογιάννη Γιάννη και Ζέρβα Ειρηναίο, όσο και το αργυρό μετάλλιο με τους αθλητές Κακούρη Νίκο και Ρετζούλη Σωτήρη.

Στο σκιφ παίδων 12-14 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ράπτης Νίκος ενώ στο ίδιο αγώνισμα όγδοος κατατάχθηκε ο «νεοφώτιστος» κωπηλάτης Σαββίδης Λευτέρης στον παρθενικό του αγώνα.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Μπικογιάννης Γιάννης και Ζέρβας Ειρηναίος στο διπλό παίδων, ενώ στο ίδιο αγώνισμα κατατάχθηκαν 5οι οι Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος.

Για λίγο έμεινε εκτός μεταλλίων η Νικολαΐδου Δέσποινα στο σκιφ Νεανίδων όπου κατατάχθηκε τέταρτη, ενώ στο σκιφ Εφήβων 5ος κατατάχθηκε ο Τσολόπουλος Αλέξανδρος και 8ος ο Κουνατίδης Δημήτρης.

Στο διπλό σκιφ 12-14 ετών 5οι κατατάχθηκαν οι νεαροί αθλητές Μπικογάννης Αστέριος και Παπαθανασίου Παναγιώτης και τέλος στο σκιφ Παίδων από το Ν.Ο.ΚΑΤ. κατατάχθηκαν 7ος ο Τσολόπουλος Αλέξανδρος , 10ος ο Ρετζούλης Σωτήρης και 12ος ο Κουνατίδης Δημήτρης στα 23 πληρώματα.

Την αποστολή συνόδεψαν οι προπονητές του τμήματος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Μπικογάννης Γ. και Λαλούμης Λ. καθώς και ο έφορος του τμήματος Νικολαΐδης Γ. η έφορος Δ.Σχέσεων Παρλίτση Χ. και το μέλος του Δ.Σ. και παλιός Πρωταθλητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Καρυώτης Κ. όπως και πολλοί γονείς και φίλοι της κωπηλασίας που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Η Ελλάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια του 1ου "Two Nations Cup" , του αγώνα οκτακώπων ανάμεσα στο ελληνικό και τουρκικό πλήρωμα


Το ελληνικό πλήρωμα με τον Αλέξανδρο Χαϊτίδη στο πηδάλιο και τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο, Αλέξανδρο Λουλούδη, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιάννη Χρήστου,Γιάννη Τσίλη, Απόστολο Γκουντούλα και Νίκο Γκουντούλα στα κουπιά , πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και παρά την αρκετά καμπυλωτή διαδρομή που ακολούθησε , βάση των τοποθετημένων σημαδούρων, κατάφερε να παραμείνει πρώτη ως τον τερματισμό .

Ο τελικός χρόνος της ελληνικής βάρκας στα 3000μ. της απόστασης ήταν 7.57.39 ενώ της τουρκικής 8.01.87. "Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους και τον χαρήκαμε όλοι. Εύχομαι και τις επόμενες χρονιές να έχουμε την δυνατότητα να μετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες" τόνισε ο Νίκος Γκουντούλας ενώ ο Γιάννης Χρήστου είπε "Αν και κάναμε τουλάχιστον 100μ. παραπάνω από την τουρκική βάρκα πήραμε τελικά τη νίκη. Μου άρεσε πολύ αυτή η εμπειρία και ελπίζω να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός"

Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό ο Νίκος Γκουντούλας ως εκπρόσωπος των συναθλητών του παρέλαβε το βαρύ και επιβλητικό τρόπαιο από τα χέρια του δημάρχου της περιοχής και μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές το σήκωσε στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης για να εισρπάξουν όλοι μαζί το χειροκρότημα του κόσμου που είχε παραμείνει στο χώρο.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Κυριακής (23/10) στις 10:40 με πτήση της Ολυμπιακής.

και λέω σε τι κόσμο βρέθηκα δεν τον αντέχω πια βαρέθηκα Δεν τον αντέχω πια βαρέθηκα αχ θεέ μου σε τι κόσμο βρέθηκα!

κι ο κόσμος πάει να με πατήσει και με πατάει κι εγώ πονώ

και λέω σε τι κόσμο βρέθηκα δεν τον αντέχω πια βαρέθηκα Δε τον αντέχω πια βαρέθηκα αχ θεέ μου σε τι κόσμο βρέθηκα!

..κρύβω το δάκρυ μου όταν κλαίω και πέφτω μπρούμυτα στο χώμα..

Κακό δεν κάνω σε κανέναν και βοηθάω τους φτωχούς μα εξαπατώ κι αυτούς και εμένα γιατί έχει η γη πολλούς κακούς..

Δοξάζω τον θεό και λέω σ’ευχαριστώ που ζω ακόμα

ΠΑΣΟΚ...ΠΡΩΤΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011
Ώρα 13:00 μ.μ. στο «ΤΡΙΑΝΟΝ»
Αγαπητοί φίλοι,
Σας καλούμε σε συνάντηση-συζήτηση των ελλήνων σκηνοθετών ταινιών μικρού μήκους (με αφορμή την παρουσίαση των ταινιών τους στον κινηματογράφο “Τριανόν” που ξεκίνησε εχθές, μετά από την προβολή τους στο το Φεστιβάλ Δράμας), με τους έλληνες bloggers.

Η συνάντηση αυτή μεταξύ των σκηνοθετών και των blogs γίνεται για να τονίσουμε την σημασία και την ελευθερία που χαρακτηρίζει την μορφή αυτού του διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης και παράλληλα να ακουστεί η φωνή των νέων δημιουργών που δυστυχώς τελευταία όλο και μειώνεται μέσα από τον παραδοσιακό Τύπο.
Οι νέοι έλληνες σκηνοθέτες θα μιλήσουν για το έργο τους και θα καταθέσουν τις απόψεις τους γύρω από την ελληνική κινηματογραφία.
Η συζήτηση-συνάντηση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών
210-8228936, 210-8229133
Εθ. Φεστ. Κιν. Δράμας:
210-3300309,210-3302818
(25210)-47575

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας

τα εγκαίνια του νέου Σχολείου

στο οποίο στεγάζονται το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

και το 25ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

που θα πραγματοποιηθούν

την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:30 το πρωί

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΕΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ THN ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

. Την ευθύνη της διενέργειας του εράνου στην περιοχή μας έχει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών.

Με κεντρικό μήνυμα «Στο έργο και εγώ όλοι μαζί για τη ζωή», ο έρανος έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει κάθε ενεργό πολίτη προκειμένου να προσφέρει για τους συνανθρώπους του.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναπτύσσει την κύρια στρατηγική της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου που αποτέλεσε και τον πρωτεύοντα ρόλο της συστάσεώς της.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι επιτυχέστερη σε χώρους εκτός των Νοσοκομείων και όταν η προσέγγιση του πολίτη γίνεται στο χώρο της εργασίας ή της κατοικίας του από Νοσηλευτές. H Eλληνική Aντικαρκινική Eταιρεία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

Τσάμπα μάγκες μέσα στη βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κρύβονται απο το λαό...