PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Αχ αυτή η ΠΙΕΡΙΑ μου, που όσο με πληγώνει, τόσο με πορώνει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, όλο λέω θα τα αφήσω κι όλο, ξανά και ξανά, εκεί εγώ. Να θέλω τα καλύτερα κι ας μην κάποιοι εκεί έξω τα αξίζουν. Αχ αυτή η Πιερία μου, που της αξίζουν τα καλύτερα, μα τα καλύτερα δεν έρχονται. Γιατί; Μα οι άνθρωποι. Ξέρεις πως άνθρωποι ή οι άνθρωποι του τόπου που γεννήθηκα, είναι σαν τα μούτρα μου; Χαχαχαχαααα Κι εγώ πληγώνομαι, που θέλω και θέλω και θέλω τα καλύτερα για τον τόπο μου. Έ, δεν είμαι πλεονέκτης; Βέβαια και είμαι. Και άκου να σου πω. Της Πιερίας της αξίζουν τα μεγάλα. Της αξίζουν τα όμορφα. Της αξίζουν τα ωραία και καλύτερα. Όμως… Όμως, κοίτα γύρω και θα δεις. Κι αν δεν δεις, απλά ρώτα. Πήγαινε στον πεζόδρομο και ρώτα να σου πουν, ποιος φταίει και η Κατερίνη, ο βορράς ή ο νότος είναι στα μαύρα χάλια τους και τότε… Τότε θα καταλάβεις πως στον τόπο μας βασιλεύει το μέτριο και η μετριότις. Χάλια. Και θέλεις κι αύριο; Αχ αυτή η Πιερία μου… Που όσο με πληγώνει τόσο με πορώνει…

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.............!!!

ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ …ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ  …ΟΥΡΑΝΩΝ.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ


 • Όπως τότε και τώρα. Όπως την δεκαετία 60, 70 ή ακόμα και του 50 ή του 80 οι ευεργέτες ήταν το αύριο της ΕΛΛΑΔΑΣ. Τότε θυμάμαι, υπήρχε το ΙΔΡΥΜΑ «ΝΙΑΡΧΟΥ» ή «ΩΝΑΣΗ» ή το άλλο του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ» που έδιναν και μόνο έδιναν. Τότε υπήρχαν πράγματι άνθρωποι με λεφτά που έδιναν …λεφτά!
 • Τότε είχε ο Ωνάσης τον Σκορπιό, το περιβόητο νησί εκεί στη Λευκάδα και γύρω γύρω τα χωριά έβλεπαν εξ αυτού και καλό. Σπούδαζε παιδιά, έκανε καλά αρρώστους, έχτιζε δρόμους ή γέφυρες ή πότιζε χωράφια. Τότε ακόμα και φτωχά κορίτσια …προίκιζαν οι ευεργέτες. Για εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά; Χαμός. Εκεί έδιναν πολλά και περισσότερα.
 • Βέβαια υπήρχαν κι οι άλλοι, της ξενιτιάς παιδιά που έφευγαν χωρίς μία στην τσέπη κι εκεί σε Αυστραλία ή Γερμανία ή Αμερική ή Σουηδία και Καναδά, γινόταν μεγάλοι και τρανοί και δεν ξεχνούσαν μήτε τον τόπο τους μήτε τους συντοπίτες τους.
 • ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΟΡΑΜΑ.
 • Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΡΑΜΑ.
 • Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΠΡΩΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.
 • Και πιο παλιά αν θέλετε υπήρχαν κι άλλοι φωτισμένοι ευεργέτες. Συγγρός ή Αβέρωφ, ή Ευγενίδης ή Σίνας ή Βαρβάκης. Ακόμη και την εποχή της επανάστασης του 1821 υπήρχαν άνθρωποι με λεφτά που έδιναν και μόνον…
 • Πάμε στο τώρα(;) τώρα; Τώρα που τελείωσε η εικονική πραγματικότητα των πιστωτικών καρτών ή των σκαφάτων βιλαδόρων και των ψευτοπλουσίων με τα αεριτζίδικα δάνεια, τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κι οι καλοζωία πάει περίπατο.
 • Τώρα χέρια ψηλά στα συσσίτια και στις λαϊκές, εκεί όπου ο Έλληνας πλέον, πρώην λεφτάς, πάει για να ζήσει. Τόσο απλά. Για να ζήσει και μόνον.
 • Κι οι γυναίκες δεν έχουν σεντ μήτε να κάνουν μαστογραφία, που κάποτε αυτή η εξέταση ήταν ωσάν να πηγαίνεις στον ΩΡΙΛά να σου κοιτάξει τις …αμυγδαλές ή σε μια κομμώτρια Κολωνακιέζα απλά και μόνο για ένα χτένισμα. Και προσοχή, μιλάμε για εξέταση ΖΩΗΣ. Για πρόληψη καρκίνου, που σώζει ζωές.
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ …ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ;
 • ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ …ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΝΑ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ» ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ 700 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ …ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ, ΕΞ ΑΥΤΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;
 • Ξέρω πως δεν θα του αρέσει ο χαρακτηρισμός ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ. Έ λοιπόν αντικαθιστώ τις δύο λέξεις με άλλες δύο …ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
 • Τότε κατοχικά ή τότε μεταπολεμικά και τώρα «κατοχικά» ή τώρα «μεταπολεμικά» μήπως ήρθε η ώρα των σύγχρονων ευεργετών; Μήπως ήρθε η ώρα να δράσουν οι αληθινοί Έλληνες; Μήπως και πάλι η αληθινή Ελλάδα έχει ανάγκη τους αληθινούς Έλληνες;
 • Κι εγώ θα φωτίσω λίγο παραπάνω την περίπτωση του ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ του Πιεριέως. Του παιδιού που έφυγε εξ αυτής κι έγινε μεγάλος. Κι άλλοι βέβαια έγιναν μεγάλοι, όμως λίγο, έως …καθόλου δεν πρόσφεραν ή στερούνταν θέλησης προσφοράς. Εκείνος όμως βρήκε την δύναμη για προσφορά και προσφέρει. Τι προσφέρει; Μα ΖΩΗ…
 • Θα αναφέρω ενδεικτικά. Τροφοδοσία με πετρέλαιο για τον προηγούμενο δύσκολο χειμώνα στα σχολειά του τόπου μας ή με υλικά εκπαίδευσης. Θα αναφέρω τις εκατοντάδες εξετάσεις για πρόληψη καρκίνου του μαστού στην Πιερία. Θα αναφέρω την εγχείρηση του μικρού στο Ωνάσειο που οι γονείς του είναι άνεργοι και βρήκαν κλειστές πόρτες όπου κι αν πήγαν. Θα αναφέρω και τώρα που μακάρι να γίνει, την περίπτωση του …ακρωτηριασμένου νέου στα πάνω άκρα του, που θα δει τεχνητά χέρια εκεί που τώρα απλά υπήρχε …πόνος. Αυτά κι άλλα πολλά που θα χρειαζόμουν χιλιάδες λέξεων για να τα καταγράψω.
 • ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ …ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ  …ΟΥΡΑΝΩΝ.
 • Άλλωστε πάντα μετά τις καταιγίδες έρχεται η ώρα του ουρανού. Έρχεται η ώρα του …ουράνιου τόξου. Ζούμε όμως ακόμα εν μέσω καταιγίδας Διονύση μου. Κι επειδή πολλοί προτιμούν από το να δώσουν τα λεφτά που έκαναν για να ζήσει ο διπλανός τους, να τα βάλουν σε σεντούκια κι εσύ το αντίθετο, σου φωνάζουμε ΕΥΓΕ. Εύγε διότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι.
 • Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, ΕΙΝΑΙ Η …ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ; Και ψάχνοντας να που βρήκα τι ομάδα είσαι. Είσαι ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ…. Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…
 • Αμήν και πότε…

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΣΟΥ....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
16:45
ΠΑΟΚ - ΑΜΑΖΩΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
20:00
ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΕ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20:15