PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ


19.30
ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΩΝ, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ!!!

Ο ΑΓΙΑΞ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ...!

Ο Άγιαξ θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δευτεραθλητής Ολλανδίας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν οι δύο ομάδες που κληρώθηκαν πρώτες στο ταμπλό των μη πρωταθλητών και θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στις 27-28 Ιουλίου και 3-4 Αυγούστου.

ΑΜΕΣΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ...
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ...

ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ...
ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ...

ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ...!!!

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ....
"ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ"  ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...
ΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ...ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΗΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?
 ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ...
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ....

ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΓΡΑΨΑΜΕ,\
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ....
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ...
ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΣΚΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ..
ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ, ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ..
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΝΤΟΥΖ, ΤΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΤΡΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΚ....ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μόγκρεν Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ...ΜΠΕΣΑ


Τη νικήτρια του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μόγκρεν (2-0 οι Ισραηλινοί στο πρώτο ματς) θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, μόλις... ξεμπερδέψει με την Μπέσα. Βατή και η κλήρωση του Άρη, κόντρα στην πολωνική Γιαγκελόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 5 Αυγούστου. Η κλήρωση της φάσης των πλέι οφ διεξάγεται στις 6 Αυγούστου.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ  ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ...

ΣΩΣΤΟΝ...!

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?

ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ?

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΑΛΛΟΥ....

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες.




«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα επιτρέψουν στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας να επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο πολίτης για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες περίθαλψης που δικαιούται μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση



Οι νοσοκομειακοί γιατροί απορρίπτουν-όπως τονίζουν-την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του νομοσχεδίου που παρουσίασε η υπουργός Υγείας και την καλούν να το αποσύρει και να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό τις δαπάνες λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.



Η ΟΕΝΓΕ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε νέα απεργία, ενώ οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Βουλή τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ 3 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

ΕΧΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...
ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ", ΘΑ ΕΞΩΡΑ'Ι'ΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...
ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ...ΧΑΚΙ.!

ΤΙ ΕΦΕΡΕ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?



ΕΦΕΡΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΩΝ 400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ....

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ....Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΕΥΓΕΝΙΟΣ -ΤΑΤΣΗΣ

ΣΤΗ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ΣΗΜΕΡΑ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ....ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ....

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ...ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ...!
 ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ, ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΑΜΕ ΠΡΙΝ 20 ΜΕΡΕΣ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ...ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ: ΕΡΓΑ!!!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ - ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΡΕ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ...ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ!

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,


Σήμερα έλαβα από το μέλος της ομάδας μας Βαγγέλη Ζαμαντζά την ακόλουθη επιστολή-πρόταση για την οργάνωση μιας νέας δράσης, σχετικά με τα πεζοδρόμια της πόλης μας και την κίνηση των πεζών.

Η επιστολή του Βαγγέλη αποστέλλεται σε όλα τα μέλη της ΕΟΔνΠ και στα ΜΜΕ. Σας παρακαλούμε, όσες/όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την δράση αυτή, να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο μέχρι την 23η Ιουλίου 2010, απαντώντας στο μήνυμα αυτό.

Τα μέλη που θα δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τον τελικό σχεδιασμό της δράσης ως αυτόνομη ομάδα. Δηλαδή, η γνωστή πλέον διαδικασία που ακολουθείται εδώ και τρία χρόνια και αποτελεί βασική αρχή της ομάδα μας.

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

Κατ` αρχήν Ηλία, μόλις διάβασα το μήνυμα σχετικά με το ενδιαφέρον για ρεπορτάζ ξένου καναλιού μέσα από το οποίο θα προβληθούν οι δράσεις της ομάδας και κυρίως η άλλη εικόνα της χώρας μας και του νομού μας.


Ευτυχώς, αυτό το μήνυμα μου θύμισε την συνομιλία μας το απόγευμα και μου υπενθύμισε κάτι που μέρες τριγυρνάει στο μυαλό μου.


Οι περισσότεροι από μας, ζούμε στην Κατερίνη, εργαζόμαστε εδώ και αναγκαζόμαστε να κινούμαστε πεζοί, είτε για να πάμε στην εργασία μας, είτε για να ψωνίσουμε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.


Παρόλα αυτά η κίνηση του πεζού (μαζί και η ασφάλειά του) υπονομεύεται από τα σταθμευμένα οχήματα στον λεγόμενο "ζωτικό χώρο" του πεζού, στο πεζοδρόμιο. Η στάθμευση των οχημάτων στα πεζοδρόμια της πόλης έχει γίνει συνήθεια στους ασυνείδητους οδηγούς σε τέτοιο βαθμό που πλέον αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό (και νόμιμο), όχι μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που υποχρεούνται να διαφυλάξουν την ασφάλειά μας, αλλά ακόμα και από τους ίδιους τους πεζούς. Το ίδιο συμβαίνει και στα καινούργια πεζοδρόμια, όπου πλέον τα καταλαμβάνουν και με τις τέσσερις ρόδες τα οχήματα. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ανοίξει ένα ακόμη πεδίο δράσης.


Είναι ντροπή για μια πόλη η οποία πληρώνει εν έτη 2010 (για μια ακόμη φορά) κατασκευή πεζοδρομίων, οι πολίτες της να μην μπορούν να τα διασχίσουν. Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας ως πεζοί. Επειδή η Δημοτική Αστυνομία δεν τα βλέπει (ή δεν θέλει να τα δει) και επειδή οι πολιτικοί της προϊστάμενοι επιμένουν πως και οι ίδιοι επιθυμούν να μπει μια τάξη, προτείνω να συγκροτηθούν ομάδες πεζών-εθελοντών οι οποίες κάποιες ώρες της ημέρας και χωρίς προειδοποίηση, θα κάνουν βόλτα στην πόλη εντοπίζοντας οχήματα που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, κλείνουν ράμπες και σταθμεύουν σε θέσεις που απαγορεύεται, θα καλούν τη δημοτική αστυνομία και θα περιμένουν μέχρις ότου επιβληθεί το πρόστιμο.


Υπάρχουν συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι καθημερινά περνάνε ένα μαρτύριο που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια δράση.


Υπάρχουν δεκάδες γονείς που βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα με το καροτσάκι, που επίσης θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η πόλη προς το καλύτερο. Θα πρότεινα επίσης στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συμμετάσχει και ο Δήμος Κατερίνης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βούλησή του για απόδοση των πεζοδρομίων στους πεζούς.


Είμαι πεπεισμένος, πως μέσα από τον εθελοντισμό και την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ μπορεί κάτι να αλλάξουμε σ`αυτήν την πόλη. Θα θεωρήσω ως πολύ σημαντική επιτυχία το αυτονόητο... το να μπορούν οι πεζοί να περπατούν στα πεζοδρόμια. Δυστυχώς, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά για να "χτίσουμε" μια Ευρωπαϊκή πόλη...


Προώθησε την πρότασή μου και ας αποφασίσει η ομάδα.

Σε ευχαριστώ

Βαγγέλης Ζαμαντζάς

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ....ΤΩΡΑ,

ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΟΚΙΓΚ....
 ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ.....
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.....
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ,
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ..
.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ...
ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΣΦΑΛΤΟΣΡΩΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ
 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΣΟΥ ΩΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ....!

ΖΕΣΤΗ, ΖΕΣΤΗ, ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ..!

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ?

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ  ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΕΚΑΝΕ...ΕΦΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΩΝ...
ΓΡΑΨΑΜΕ, ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ....ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ....
ΙΣΩΣ ΤΟ "ΚΥΚΛΩΜΑ" ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...?
ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ...

Το Παπαγαλάκι της Πιερίας

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

- 16/17/18 Ιουλίου 2010 Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από τον Πολιτ. Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης . 16/7 Λαικό Πανηγύρι με χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρα.

- Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 ,Αντάμωμα Αηδημητρινών στον Αγ. Δημήτριο Πιερίας . Το πολιτιστικό αυτό διήμερο περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας , βιβλίου και παραδοσιακών προϊόντων ενώ το Σάββατο βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ξανθίππη Καραθανάση .

- Παρασκευή 16/7 Το ετήσιο Φεστιβάλ της Εστίας Πιερίδων Μουσών με συμμετοχή πολλών ξένων συγκροτημάτων,στην Κατερινόσκαλα Πιερίας και ώρα 21.15 με μια μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν τα συγκροτήματα Vectors /Λετονίας και Cununa Apusenilor /Ρουμανίας .


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

- Προγραμματισμένες ποδηλατικές ΑΠΟ-δράσεις από τον Σύλλογο « Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας»

Κάθε Σάββατο στις 19:00 συνάντηση για βόλτες εκτός πόλης Σημείο συνάντησης η πλατεία της Κατερίνης. Ευκαιρία για να γνωριστούμε και να αποδράσουμε!

- 16/17/18 Ιουλίου 2010 Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από τον Πολιτ. Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. 17/7 Λαϊκό Πανηγύρι με χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρα.

- Η Λέσχη Φουσκωτών κα Ταχύπλοων Σκαφών Μακρυγυάλου σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JET SKI που θα διεξαχθεί στην Παραλία Μακρυγυάλου στις 17 και 18 Ιουλίου 2010 / ώρα έναρξης 12.00 πμ.

- Τη διάσημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» θα παρουσιάσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ το Σάββατο 17 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στην επίσημη έναρξη του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Το έργο ανεβαίνει σε

μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου με τον Δημήτρη Πιατά στον επώνυμο ρόλο του Κυρ. Ιορδάνη (Αρχοντοχωριάτης).

- Σάββατο 17 έως Κυριακή 18 /7/2010 το 4ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας στο Αιγίνιο .

Σάββατο 17 /7 και ώρα 9.00μμ Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι από Αιγινιώτες Καλλιτέχνες , και στις 12.00 μμ Rock Συναυλία από τοπικούς καλλιτέχνες.

Κυριακή 18/7 και ώρα 9.00 μμ Βαλκανική μουσική συναυλία και στις 12.00μμ Rock/funk/reggae

- Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 9.00 μμ η 1η Συνάντηση Λαογραφικών Συλλόγων Β.Πιερίας στην Σφενδάμη στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφενδάμης " Η ΠΑΛΙΑΝΗ ".

- Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 ,Αντάμωμα Αηδημητρινών στον Αγ. Δημήτριο Πιερίας . Το πολιτιστικό αυτό διήμερο περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας , βιβλίου και παραδοσιακών προϊόντων ενώ το Σάββατο βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ξανθίππη Καραθανάση .

- Σάββατο 17/7 Το ετήσιο Φεστιβάλ της Εστίας Πιερίδων Μουσών με συμμετοχή πολλών ξένων συγκροτημάτων ,στην Ρητήνη Πιερίας και ώρα 21.15 με μια μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν τα συγκροτήματα Vectors /Λετονίας και Cununa Apusenilor /Ρουμανίας .


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

- Η Λέσχη Φουσκωτών κα Ταχύπλοων Σκαφών Μακρυγυάλου σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JET SKI που θα διεξαχθεί στην Παραλία Μακρυγυάλου στις 17 και 18 Ιουλίου 2010 / ώρα έναρξης 12.00 πμ.

- Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Ιουλίου , Πολιτιστικό Διήμερο στον Άνω Αγ. Γιάννη από τον Ποντιακό Σύλλογο του Άνω Αγ. Γιάννη " ΑΡΓΟΣ " στην πλατεία 9.00 μμ με εκδηλώσεις και παραδοσιακά εδέσματα .

- Κυριακή18/7 Θεατρική Παράσταση "ο Φίλιππον " του Στάθη Ευστρατιάδη από τον Θίασο Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Κατερίνης - ώρα 21.00, από τις Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού. Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

- Κυριακή 18 /7/2010 το 4ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας στο Αιγίνιο ,και ώρα 9.00 μμ Βαλκανική μουσική συναυλία και στις 12.00μμ Rock/funk/reggae

- Κυριακή 18/7 Το ετήσιο Φεστιβάλ της Εστίας Πιερίδων Μουσών με συμμετοχή πολλών ξένων συγκροτημάτων,στην Νέα Έφεσσο και Κονταριώτισα Πιερίας και ώρα 21.15 με μια μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν τα συγκροτήματα Vectors /Λετονίας και Cununa Apusenilor /Ρουμανίας .

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ",..

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ...
ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ....ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΜΕΣΑ...
3-5μμ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ...

Νανοτεχνολογία και στην Κατερίνη...

 τι σημαίνει υγρή νανοτεχνολογία.



Τώρα και στην Κατερίνη.

Χατζόγλου 32 (πριν τη νομαρχία).



Η Percenta AG σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παροχών για την επεξεργασία των επιφανειών στον τομέα της νανοτεχνολογίας. Ο στόχος είναι μία μακράς διάρκειας προστασία μέσω της ιδιαίτερης αυτής μεθόδου με βάση την χημική νανοτεχνολογία.Ανήκουμε παγκοσμίως στις πρώτες εταιρείες που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα και την κυκλοφορία σφράγισης επιφανειών με βάση την νανοτεχνολογία. Σας προσφέρουμε όλη την γκάμα των προϊόντων αυτών με τον τρόπο «κάντο μόνος σου» και τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Παρόλο που η εφαρμογή των προϊόντων που προτείνουμε είναι πανεύκολη στην χρήση, έχει σαν αποτέλεσμα να σας διευκολύνει στην καθημερινότητα σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με την δική μας συνεργασία, αλλά και με την στενή συνεργασία με τους καλύτερους ερευνητές και εφευρέτες της Ευρώπης, μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των πελατών μας και όσων εταιρειών συνεργάζονται μαζί μας.

Από την ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

TΑΞΙΔΙ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
Μία ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα σε πέντε σημαντικές μορφές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ελληνικής μουσικής, που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κατέκλυσαν το ανοικτό θέατρο του δημοτικού πάρκου.

Όχημα σε ένα ακόμα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ήταν η ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η οποία κατέγραψε μια ακόμα εξαιρετική μουσική βραδιά στην 4χρονη πολιτιστική της διαδρομή.

Ειδικότερα αυτή τη φορά αποδόθηκαν συνθέσεις των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σουγιούλ και Χιώτη.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρου Γιουμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «…Σε αυτή την εκδήλωση που προετοιμάστηκε με πολλή αγάπη και μεράκι, η παρουσία σας σημαίνει πολλά για τους μαθητές, τους καθηγητές, το προσωπικό του Ωδείου και για όλους όσοι συμμετέχουν στην προώθηση του πολιτισμού στην πόλη μας.

Εμείς ως Διοίκηση του Ωδείου, ο Δήμαρχος τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη υποστήριξή του, προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτήν την ποιότητα που και εσείς αναγνωρίζετε, για αυτό και μας εμπιστεύεστε χρόνια τώρα, τη μουσική παιδεία των παιδιών σας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Διευθυντή της ορχήστρας τον κο Παναγιώτη Λυμπανοβνό, που για άλλη μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή του στην υπεύθυνη δουλειά που κάνει.

Δεσμευόμαστε σήμερα ότι θα συνεχίσουμε - πάντα με τον ίδιο ζήλο - αυτά που προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο στους δημότες προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας….».
ΕΝΕΡΓΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα μιας εποχής που άφησε έντονα τα σημάδια της στο ελληνικό πεντάγραμμο ενθουσίασαν το κοινό, που συνόδευε τους ερμηνευτές σε όλη τη διάρκεια της εξαιρετικής μουσικής βραδιάς.

Γνώριμοι μουσικοί ρυθμοί αποδόθηκαν μοναδικά από τους μουσικούς της ορχήστρας και απογείωσαν το κέφι, στη μαραθώνια όπως εξελίχθηκε βραδιά.

Κατερίνη: Μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω έργων στην εθνική οδό

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός της Πιερίας, εξαιτίας των έργων συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με πρωτοβουλία του νομάρχη Πιερίας, κ. Γιώργου Παπαστεργίου.




Τα έργα που πραγματοποιούνται έχουν ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό και οι τουρίστες να ταλαιπωρούνται, κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.



Ο νομάρχης κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως η κοινή προσπάθεια των φορέων της Πιερίας για προσέλκυση του τουρισμού, η προετοιμασία, και η τουριστική προβολή, ουσιαστικά εξανεμίζεται, καθώς οι τουρίστες θα αναζητήσουν προορισμούς στους οποίους θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Aldi

Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά φέρεται να δρομολογεί η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi, εξαιτίας προβλημάτων στην εφαρμογή του επενδυτικού της προγράμματος στη χώρα.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν», στόχος της εταιρείας είναι να αποεπενδύσει και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2010. Η ηγεσία του ομίλου βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και τρεις ημέρες, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε χθες τους εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη.
Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, βασικός λόγος που οδήγησε την εταιρεία στην εν λόγω απόφαση είναι η αδυναμία εφαρμογής του επενδυτικού προγράμματος, το όποιο προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δημιουργία 42 καταστημάτων μέχρι και το τέλος του 2009 - από 38 που αριθμεί σήμερα – και δύο logistic centers σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εκ των οποίων η κατασκευή του δεύτερου δεν κατέστη δυνατή.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο δήμος προωθώντας την επιδότηση του εισιτηρίου δεν έκανε τίποτε άλλο παρά κοινωνική πολιτική και ανακούφιση πολιτών που είναι αδύναμοι οικονομικά και που δεν έχουν δυνατότητες για μετάβασή τους π.χ. από την Κατερίνη στην Κατερινόσκαλα με ιδιωτικό όχημα.

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στις μέρες της κρίσης που διέρχεται η χώρα και η Πιερία, αρκετοί δημότες και ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός εργαζομένων μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα του φθηνού εισιτηρίου που τους παρέχει ο δήμος Κατερίνης μετά τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τα αστικά ΚΤΕΛ.

Σε ερώτηση δυο δημοσιογράφων, γιατί δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστικού ΚΤΕΛ «για τις ληστρικές τιμές» των εισιτηρίων, ο κ. δήμαρχος έκανε λόγο για λαϊκισμούς, «στοιχημάτισε» μάλιστα ότι δεν υπάρχει φθηνότερο εισιτήριο από αυτό που παρέχει σήμερα ο δήμος στους δημότες του.

Και συμπλήρωσε τη φράση του λέγοντας ότι ο δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που επιθυμεί να ασκεί, επιδοτεί τη λειτουργία και μιας σειράς μονάδων, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, που αν δεν χρηματοδοτούνταν από το δήμο, θα έκλειναν.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των Ρομά

Η Πρωτοβουλία Πολιτών μετά τις κινητοποιήσεις των Ρομά στον καταυλισμό του Πέλεκα σαν συνέπεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης του καταυλισμού τους από τη ΔΕΗ, επισκέφθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία της και επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάντζιο τον καταυλισμό, για να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους συνδημότες μας Ρομά για ότι δεν μπόρεσε να κάνει για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Θεωρεί ντροπή για την κοινωνία μας το γεγονός ότι 50 οικογένειες με μικρά παιδιά, αρρώστους και γέροντες ζουν δεκαετίες σε ένα καταυλισμό με παράγκες χωρίς τα παραμικρά έργα υποδομής, με εξαίρεση μερικές βρύσες για νερό και δυο κολώνες για το φωτισμό του χώρου, μέσα στις λάσπες τη σκόνη παρέα με φίδια και ποντίκια στο έλεος των καιρικών συνθηκών.
Θεωρεί εγκληματική την αδράνεια των αρμοδίων αρχών που δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να προχωρήσουν σε μια κατασκευή οικισμού με έργα υποδομής για την στέγαση των Ρομά αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια, εθνικούς πόρους, παροχή δανείων στέγασης, σε μια διαδικασία ένταξης των Ρομά.
Καταγγέλλει ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί ανέχτηκαν αν δεν υπέδειξαν την κλοπή του ρεύματος για να έχουν τα στοιχειώδη μέσα οι Ρομά, αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν το γενικότερο πρόβλημα της εξαθλίωσης που ζούσαν στον καταυλισμό, αρνούμενοι να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία Οικισμού με έργα υποδομής, με παραχώρηση έστω της χρήσης τους.
Η λύση της κλοπής του ρεύματος εκτός από παράνομη είναι και επικίνδυνη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ρομά και των οικογενειών τους.
Ένας κίνδυνος που υπήρξε 5 χρόνια τώρα και όμως ήταν ανεκτός.
Επειδή σήμερα οι Ρομά βρίσκονται σε συνθήκες καύσωνα στον καταυλισμό χωρίς ρεύμα, χωρίς ψυγεία για τα φάρμακα, για το νερό και το γάλα των παιδιών, με κίνδυνο ακόμη και επιδημιών, προτείναμε για σήμερα, άμεσα, τώρα, στον Γενικό Δ/ντή του Δήμου της Κατερίνης την εγκατάσταση ενός λουομένου ή ενός κοντεϊνερ στο χώρο το οποίο θα ηλεκτροδοτηθεί ώστε να υπάρχουν εντός του ψυγεία για τις στοιχειώδης ανάγκες των Ρομά.
Σε δεύτερη φάση να λυθεί με λυόμενα έστω το πρόβλημα του Οικισμού ώστε να ηλεκτροδοτηθούν τα σπίτια και παράλληλα να γίνουν όλες οι προσπάθειες με πρωτοβουλία του Δήμου και με εθνικούς πόρους ή Ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να υπάρξει Οικισμός με όλα τα έργα υποδομής για τους Ρομά στα πλαίσια της ένταξής τους στην κοινωνία με παράλληλη σχετική επιβάρυνση ανάλογα με το εισόδημά τους των ίδιων των Ρομά σε σχέση όμως με την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων τους όπως η ανεργία.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και πρώτα από όλα την Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.
Καλούμε τους δημότες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των Ρομά με πνεύμα αγωνιστικής αλληλεγγύης θεωρώντας το δικό τους πρόβλημα, πρόβλημα της κοινωνίας μας.
Καλούμε φορείς, εκκλησία, οργανώσεις να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγυη τους στα πιο αδύνατα μέλη της κοινωνίας μας.

Εγκαινιάζεται η έκθεση χαρακτικών του Μουσείου του Λούβρου και η έκθεση γαλλικού βιβλίου

Το Σάββατο 17 Ιουλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με την παρουσίαση των χαρακτικών από τις συλλογές του Μουσείου του Λούβρου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο εικαστικό γεγονός. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που βγαίνουν εκθέματα από το Μουσείο του Λούβρου για να φιλοξενηθούν σε κάποιον άλλον χώρο. Το γεγονός αυτό έχει ήδη, προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού.
Η έκθεση χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στην αίθουσα Κλειώ θα φιλοξενηθούν χαρακτικά με θέμα τις Εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχουν φιλοτεχνηθεί από τους Gerard Audran (1640 - 1703) και Sebastien Leclerc (1637 - 1714). Στην αίθουσα Θάλεια θα φιλοξενηθούν γκραβούρες με θέμα τις γιορτές του "Βασιλιά Ήλιου" στις Βερσαλλίες από τους Israel Silvestre (1621 - 1691) και Jean Lepautre (1637 - 1714). Παράλληλα, στην αίθουσα Ερατώ θα διοργανωθεί έκθεση γαλλικού βιβλίου με τη συνεργασία Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, του Γάλλου Πρόξενου Christian Thimonier και των βιβλιοπωλείων "Μάτι" και "Νέστωρ".
Το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δήμου Δίου αποτελεί πλέον πυρήνα ανάδειξης της τέχνης καθώς από το 2005 έως σήμερα ζωντανεύει την πανάρχαια ελληνική τέχνη του ψηφιδωτού αλλά παράγει και πολιτισμό καθώς υποδέχεται εκθέσεις μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών. Φέτος για πρώτη φορά τολμά να παρουσιάσει στις αίθουσες του έργα τέχνης κορυφαίων ευρωπαίων καλλιτεχνών, στην φιλόξενη γη του Ολυμπίου Διός και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Ο κ. Παπαχρήστος
Ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος σε σχετική δήλωση ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Δήμος Δίου στο πλαίσιο συνεργασίας και συναδέλφωσης των λαών για το 2010 ανοίγει τις πύλες του για συνεργασία με την Γαλλία και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Κοινός Παρονομαστής, ο Μέγας Αλέξανδρος.
Οι δεσμοί του Δίου αλλά και της Μακεδονίας με την Αλεξάνδρεια κρατούν από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι δεσμοί με βαθιές ρίζες και λαμπρό μέλλον. Δεσμοί κοινής ιστορίας, κοινού πολιτισμού, κοινών στόχων. Παράλληλα, ο λαμπρός πολιτισμός της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να μην έχει αναφορά στον λαμπρό αρχαίο Μακεδονικό πολιτισμό και τον Μ. Αλέξανδρο.
Στο πλαίσιο αυτό ανοίξαμε μία γέφυρα συνεργασίας θεμελιωμένη επάνω στους κίονες του αρχαίου Μακεδονικού πολιτισμού. Σε συνεργασία με το Γαλλικό προξενείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης καθώς και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενούμε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση με εξαίρετους καλλιτέχνες όπως οι Gerard Audran και Sebastien Leclerc, Israel Silvestre και Jean Lepautre, όπου δίνεται η ευκαιρία μέσα από την τέχνη τους, να αναδειχθούν τα κατορθώματα της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου ενώ ταυτόχρονα, προβάλλεται και ο εξαίρετος Γαλλικός πολιτισμός ισχυροποιώντας έτσι, τους δεσμούς του Ελληνικού και Γαλλικού λαού".

ΜΠΕΣΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5

Η ΟΥΕΦΑ κληρώνει την Παρασκευή (16/7) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και στο ερώτημα Μπέσα ή Ολυμπιακός η απάντηση δόθηκε στο «Κεμάλ Στάφα». Οι ερυθρόλευκοι θυμίζοντας... γερμανική ομάδα, δε σταμάτησαν λεπτό να πολιορκούν την εστία της αλβανικής ομάδας, σταματώντας στα 5 γκολ επί της Μπέσα και μετατρέποντας τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε τυπική διαδικασία.

ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΙΣ ...ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ

Νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της Τσεχίας φέρνει η απόφαση γυναικών - μελών του Κοινοβουλίου να μετέχουν σε αποκαλυπτική φωτογράφιση. Οι βουλευτές που είναι μέλη συντηρητικής παράταξης λένε ότι θέλουν να δείξουν ότι οι γυναίκες που μετέχουν στην πολιτική εξακολουθούν να είναι θελκτικές.

Το ημερολόγιο του κόμματος για το 2011 περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες βουλευτών σε αποκαλυπτικές πόζες. Μιλώντας στη βρετανική Telegraph η βουλευτής κ. Αντρισόβα αναφέρει: "Η επιρροή των γυναικών στην πολιτική επεκτείνεται. Γιατί να μην δείξουμε ότι είμαστε γυναίκες που δεν φοβούνται να δείξουν την σεξουαλική πλευρά τους;" Η ίδια αναφέρει ότι στόχος επίσης του ημερολογίου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.
ΝΟΟΖ

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγες στον τραπεζικό χάρτη της χώρας με την πρόταση Σάλα για ταυτόχρονη εξαγορά των μετοχών του 77,3% της Αγροτική (ΑΤΕ) και το 33,04% του ΤΤ (που κατέχει το ελληνικό δημόσιο). Το προσφερόμενο τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 701 εκ. ευρώ και θα είναι με ίδια κεφάλαια.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι παρέλαβε επιστολή του κ. Σάλλα, την οποία εξετάζει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Η κίνηση αυτή του κ. Σάλλα συνιστά εξαγορά δύο κρατικών τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση είχε μιλήσει το προηγούμενο διάστημα για συγχωνεύσεις τραπεζών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος παρά τις επίμονες ερωτήσεις παρέπεμπε στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών. Στην ίδια γραμμή και η ΝΔ, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ εξέφρασαν την αντίθεσή τους.