PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Έχω καταστραφεί ψυχικά από έρωτα».




Για τον έρωτα, τη δουλειά και τους άντρες που έχει συναντήσει στη ζωή της μιλάει σε συνέντευξή της η Άννα Βίσση ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως έχει καταστραφεί από έναν έρωτα.

«Ναι, έχω καταστραφεί ψυχικά. Έχω... νιώσει έως και θλίψη για πολύ καιρό». Ερωτηθείσα μάλιστα για το αν έχει θυσιάσει πράγματα για τους συντρόφους της, απαντά: «Έχω θυσιάσει πολλά πράγματα για τους άντρες. Έχω παραμελήσει οικογένεια και δουλειά. Έχω κάνει λάθη. Ο έρωτας είναι καταστροφή που έρχεται μια μέρα και στα τινάζει όλα στον αέρα».

Στην ερώτηση γιατί δεν παντρεύτηκε και γιατί δεν έκανε άλλο ένα παιδί η Άννα Βίσση δηλώνει στο Πρώτο Θέμα: «Αν ήταν να κάνω παιδί θα το έκανα τότε. Μετά έχασα την επαφή με την έννοια της τεκνοποίησης γιατί αφοσιώθηκα στη δουλειά μου. Όσον αφορά στον γάμο, δεν μου είναι εύκολο να συμβιώνω και δεν πιστεύω στην απόλυτη συμβίωση. Πιστεύω στη μερική συμβίωση. Να είμαστε μαζί και παράλληλα να έχουμε τον χώρο μας και το χρόνο μας ξεχωριστά».

Όσο για το αν της λείπει ένας σύντροφος… «Μου λείπει, αλλά θέλω να είναι σημαντικός. Νιώθω ότι προετοιμάζομαι για κάτι γλυκό και ωραίο που θα μου συμβεί σύντομα».

Η Άννα Βίσση μίλησε και για το ατύχημα στο κέντρο όπου εμφανίζεται λέγοντας ότι οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος καθώς δεν τσέκαραν αν είχε κατέβει τα σκαλιά ενώ εξομολογείται πως φοβήθηκε για τη ζωή της.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ, ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΊΡΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ...ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ! Έ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!

ΌΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΝ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ, ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΊΡΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ...ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ! Έ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!
Κοίτα τι του έβαλαν στο χέρι του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ οι δήθεν Έλληνες που αγαπούν την Ελληνική ιστορία!
Ά ΞΕΧΑΣΑ, ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΠΩ.... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΠΟΤΕ, ΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΙΤΣΙΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑ.... ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΓΙΟΥΜΙΔΗ ΚΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΠΗ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ;;;;

Βουτσάς: " Φταίμε κι εμείς"...






Ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μιλάει για τη δύναμη της τηλεόρασης, για τη σημερινή κατάσταση και δηλώνει: " Φταίμε κι εμείς"...

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε:...  

Πώς βλέπετε την κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο;

Η τηλεόραση έχει ένα μεγάλο ατού: έχεις στα χέρια σου το τηλεκοντρόλ. Αν δεν σου αρέσει κάτι, αλλαξέ το. Η κρατική τηλεόραση, παραδείγματος χάριν, έχει ωραία προγράμματα.

Προλαβαίνετε να δείτε τηλεόραση;

Βλέπω ειδήσεις, από τη μέση και κάτω. Σου μαυρίζουν, όμως, την ψυχή. Χαίρομαι που βλέπω ότι ο κόσμος κάνει πορείες και φωνάζει αλλά δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση.

Δεν φταίμε όμως κι εμείς οι πολίτες για την όλη κατάσταση;

Φταίμε κι εμείς, γιατί είμαστε φοροφυγάδες, έχουμε τέσσερα αυτοκίνητα και "ξεχνάμε" ότι οι συγγενείς μας πέθαναν για να εισπράττουμε τις συντάξεις τους. Γίνεται να ξεχάσεις ότι πέθανε η μάνα σου;

Όλοι είμαστε συμμέτοχοι στην απάτη και πρέπει να ξεσηκωθούμε. Όταν κάθονται δύο σε ένα τραπέζι, ο ένας τρώει και ο άλλος βλέπει, η συντέλεια του κόσμου θα έρθει απ΄αυτόν που βλέπει. Στην Ελλάδα, τσιμπολογάει και αυτός που βλέπει και βολεύεται. Αν αδειάσει το πιάτο, να δούμε τι θα γίνει...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012»





   
    Σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώθηκε περί ώρα 01:00’ της 12-12-2012 η προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας με κωδική ονομασία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» στην υπόγεια σήραγγα Κατερίνης, στο πλαίσιο τακτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του έργου στην εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη και προσωπικό της παραχωρησιούχου εταιρείας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, το ΕΚΑΒ και καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης παρέστη σε ρόλο παρατηρητή κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.



Η συγκεκριμένη άσκηση αφορούσε στη διαχείριση περιστατικού μείζονος σημασίας και συγκεκριμένα το σενάριο προέβλεπε τροχαίο ατύχημα με επακόλουθη πυρκαγιά και εγκλωβισμένα άτομα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, που είναι ο κλάδος που παρουσιάζει αντικειμενικά αυξημένη δυσκολία στην επιχειρησιακή λειτουργία. Σκοπός ήταν να δοκιμαστούν υπό συνθήκες ρεαλιστικής προσομοίωσης τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια και μνημόνια ενεργειών από τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των συστημάτων υποστήριξης, η πραγματοποίηση εξάσκησης του προσωπικού και η αξιολόγηση του βαθμού ανταπόκρισης, συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών.
Η άσκηση απέδειξε σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων, ενώ η αναγνώριση και διαπίστωση αδυναμιών που προέκυψαν θα βελτιστοποιήσουν την δράση σε ανάλογες περιπτώσεις πραγματικού συμβάντος.
Ο
Διοικητής

Δημήτριος Π. Πιερράκος
Πύραρχος



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ




Α’ Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος) Κατερίνη
www.facebook.com/groups/StekiPolitwn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (1998) Διάρκεια:124'



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Θα μείνει αξέχαστο, σε όσους συμμετείχαν στην προχθεσινή εκδήλωση, το αφιέρωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο hotel Mediterranian Village





  Θα μείνει αξέχαστο, σε όσους συμμετείχαν στην προχθεσινή εκδήλωση, το αφιέρωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο hotel Mediterranian Village, από το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας με συνδιοργανωτές το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία, με παραδοσιακά τραγούδια της Μικρά Ασίας, ερμηνευμένα από την καταπληκτική φωνή της Γλυκερίας, που την πλαισίωνε με μοναδικό τρόπο η Ορχήστρα Νέων Δίου, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή.
Ιδιαίτερο χρώμα πρόσθεσαν οι μικρασιάτικοι χοροί που χόρεψε το χορευτικό του συλλόγου, ενώ κλίμα συγκίνησης δημιούργησαν, το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στις οθόνες, καθώς και οι αφηγήσεις ιστορικών κειμένων και ποιημάτων από τους ηθοποιούς Κώστα Μυστακίδη και Τίνας Ιωαννίδου.
΄΄ Ήταν μια συγκινητική βραδιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ΄΄ δήλωσε στο τέλος της εκδήλωσης , ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, Γιάννης Βασιλειάδης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της.
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος. ευχαρίστησε το σύλλογο Μικρασιατών για την τιμή και τη ν εμπιστοσύνη προς το Φεστιβάλ, να συμβάλει στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ευχαρίστησε την Γλυκερία που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει στο αφιέρωμα για τη Μικρά Ασία, ευχαρίστησε επίσης τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Βασίλη Λάμπρου για την φιλοξενία, ενώ συνεχάρη την ορχήστρα , το χορευτικό τμήμα και τους ηθοποιούς για την άψογη παρουσία τους.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ...15ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ...ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Ο ...ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ!
ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Τώρα κερδίζει τα πάντα στην Πιερία!
ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ!!!
Μπράβο Κώστα μου....
 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΔΕ ΧΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ...15ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ...ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΤΉ ΚΑΝΑΡΗ;;;;

Έπεσε η Βάνα Μπάρμπα στο Dancing. Βίντεο -τούμπα...





Η Βάνα Μπάρμπα έπεσε στο τέταρτο live του Dancing With The Stars.
Στην αρχή της χορογραφίας, η Βάνα έκανε one woman show στη σάμπα και...

έπεσε!
Μέχρι να σηκωθεί η σταρ, η κάμερα πήγε αλλού και περίμενε.
Ατύχημα όμως ήρθε και στο φινάλε του χορού, με το μπούστο της ηθοποιού να... ξεχειλίζει από το ρούχο της!
Δείτε στο βίντεο τα δύο σε ένα ατυχήματα της Βάνας Μπάρμπα:













Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Ο ...ΧΙΟΝΙΔΗΣ!!!

Άρρωστος ο Σεβμιώτατος μας.... και δυστυχώς δεν προσφέρει ότι θα έπρεπε να προσφέρει ως Μητροπολίτης!
Ο Παπαστεργίου είναι πρώην κι η Νομαρχία του πάει περίπατο για την Πιερία μου!
Έμεινε μόνο Δήμος Κατερίνης και Σάββας Χιονίδης!!!
Έ ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ!!!
Εποχές ...κορδέλας και ...φιόγκων!
ΝΑ ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ....
ΆΝΤΕ ΡΕ ΣΑΒΒΑ ...ΜΟΝΑΔΙΚΕ ΚΙ ...ΑΙΩΝΙΕ!!! 

Οι νέοι φόροι για μισθωτούς & επαγγελματίες...





Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου και αύριο κατατίθεται στη Βουλή. Παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, οι διατάξεις του είναι διάσπαρτες από...
πρόσθετους φόρους για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ροκανίζει τα οφέλη.

Γεμάτο «παγίδες» πρόσθετων φόρων για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες είναι το τελικό σχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου. Το σχέδιο έχει σταλεί στην τρόικα και αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και, παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, θίγονται οι φορολογούμενοι με παιδιά καθώς για εισοδήματα υψηλότερα των 25.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις φθάνουν έως και τα 2.430 ευρώ τον χρόνο όπως φαίνεται και στους πίνακες που δημοσιεύει το «Εθνος».

Επιπλέον η κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυξάνει κατακόρυφα τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας και «ψαλιδίζει» σημαντικά τα οφέλη από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ που θα χορηγείται στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ...ΠΑΡΕΕΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;

ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΟΜΟΡΦΙΑ ...ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!!!
Να τι πρεσβεύουν οι της φωτογραφίας αυτής!
Εκεί κι ο Χάρης ο Μπικηρόπουλος, εκεί κι ο Λευτέρης ο Μωϋσιάδης κι ο Θέμης ο Σπυριδόπουλος ο Α΄κι ο Β΄ εκεί κι ο Κώστας ο Φυλοκώστας και τ άλλα παιδιά!!!
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ...ΠΑΡΕΕΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;; 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του κατηχητικού της ενορίας προφήτη Ηλία στο Κίτρος















Ά ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.....

Ξέρετε πόσοι εκεί έξω στην Πιερία μου νοσταλγούν εποχές ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ;
Τότε που εκείνος φώναζε κι οι άλλοι γύρω του έφτιαχναν;;;
Ξέρετε πόσοι λένε, που είναι ρε γ@μώτο μου ο βλάχος να "καθάριζε" σε ιστορίες καθημερινής τρέλας που γίνονται εκεί στις υπηρεσίες του τόπου μου;
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ!
Ά ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.....

τι κάνει ...!!!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Κατερίνης από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:



  1. Την αιφνίδια αύξηση του τέλους δικαστικού ενσήμου, που πρέπει να καταβάλλεται από τους πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς για τη συζήτηση των αγωγών τους.
  2. Την επιβολή παραβόλου επί του αντικειμένου της διαφοράς ασφαλιστικών μέτρων ενώπιων του Διοικητικού Εφετείου και του ΣτΕ.
  3. Την επιβολή παραβόλων ενδίκων μέσων (έφεση, αναίρεση, αναψηλάφηση) 200, 300 και 400 € αντίστοιχα, σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα.
  4. Τον πενταπλασιασμό των επιβαρύνσεων για το μεγαρόσημο.

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τους πολίτες σε βαθμό αποστερήσεως του δικαιώματός τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια, κατά παράβαση του άρθρου 20 του Συντάγματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης θεωρεί ότι οι παραπάνω διατάξεις είναι Αντισυνταγματικές και καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων.

Διατρανώνει, επίσης, την πλήρη αντίθεσή του προς τις εξοντωτικές διατάξεις που προωθούνται με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο (κατάργηση αφορολογήτου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών).

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης θεωρεί ότι η ψήφιση του τελευταίου μνημονίου με τις διατάξεις που περιέχει, εξαθλιώνει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες και οδηγεί στο μαρασμό της Ελληνικής κοινωνίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡ. ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ



           ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ…

 
   Αυτό επεσήμανε το ΔΣ του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου προς τα μέλη του, μεταφέροντας την έκκληση και την αγωνία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου για την προστασία των ανηλίκων από την κατανάλωση αλκοόλ. Η προστασία του μέλλοντός μας –φυσικά- και προέχει του όποιου κέρδους ή της τυπικής εφαρμογής ενός ακόμη νόμου. Αυτό επισημάναμε και στα μέλη μας με την επιστολή που ακολουθεί και έχει διανεμηθεί ήδη. Με την ευκαιρία, καλές γιορτές σε όλους, επαγγελματίες και πελάτες, με την αλληλεγγύη και το κοινό συμφέρον να υπαγορεύει κάθε μας βήμα στο μέλλον.

(Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή)


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας μεταφέροντας αίτημα συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων πολλοί είναι και μέλη μας, για ένα θέμα που και σημαντικότατο είναι (όπως η προστασία της νεολαίας μας) και αφορά τις σχέσεις μας με την τοπική κοινωνία, της οποίας θέλουμε να είμαστε αναπόσπαστο και ζωογόνο τμήμα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου, με επιστολή του που κοινοποιήθηκε ήδη και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, μας ζητεί να ενημερώσουμε όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που προσφέρουν αλκοόλ στην πελατεία τους να συμμορφωθούν με το σχετικό νόμο που απαγορεύει την προσφορά αυτή σε ανήλικους. Αφορμή για την έκκληση αυτή του Συλλόγου στάθηκαν –όπως περιγράφεται και στην επιστολή που επισυνάπτουμε- περιστατικά προσφοράς αλκοόλ σε ανήλικους, σε καταστήματα (bar, café, club) της περιοχής μας που δικαιολογημένα θορύβησαν τους γονείς-συμπολίτες μας.
Θεωρούμε ότι το θέμα είναι υψίστης σημασίας, αφού αφορά το μέλλον της κοινωνίας μας-ανήλικων παιδιών μας και κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την εφαρμογή του σχετικού νόμου, ακόμη και στη ζοφερή οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Τα  ελάχιστα κέρδη από την παραβίαση του νόμου δεν πρέπει να δελεάσουν κανέναν από μας, με αντίτιμο την έκθεση ανήλικων παιδιών στην κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, με δεδομένο ότι ζούμε και επιχειρούμε σε μια σχετικά μικρή κοινωνία και αγορά, δεν πρέπει η συμπεριφορά κανενός από μας να τροφοδοτήσει αντιπαραθέσεις στις οποίες θα είμαστε εκ των προτέρων παράνομοι. Θέματα που προκύπτουν από την πρακτική εφαρμογή του νόμου σε σχέση με την –λίγο,πολύ- γνωστή πελατεία μας που είναι ανήλικα παιδιά (πχ το πώς θα αρνηθεί ο επιχειρηματίας να εξυπηρετήσει πελάτη) έχουν ήδη ξεπεραστεί με τη βοήθεια των διατάξεων του σχετικού νόμου. Έτσι, και η απαίτηση επίδειξης ταυτότητας από τον επιχειρηματία λύνει όλα αυτά τα προβλήματα και ταυτόχρονα «γυμνάζει» τους ανήλικους σε υπεύθυνη και ενήλικη συμπεριφορά. Ταυτόχρονα όμως απαλλάσσει  τον επιχειρηματία από πιθανές ευθύνες και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Ελπίζουμε όχι απλώς στη συμμόρφωση με τα όσα ο νόμος επιβάλλει, αλλά στην υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς που να αποδεικνύει ότι πράγματι είμαστε το πιο ζωογόνο και φιλοπρόοδο τμήμα της κοινωνίας μας.   
   
                                                                 Με τιμή 
                                                                Το   Δ. Σ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ : ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ




   Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας πρόκειται υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 1-25 εργαζόμενους και καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της. 

Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης είναι διάρκειας 40 ωρών, γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας  και οι καταρτιζόμενοι επιδοτούνται με 5,00 ευρώ την ώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 2351101765 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ



Προς τον πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Δίου – Ολύμπου,
κ. Γεώργιο Κωτούλη.
Λιτόχωρο,
Δήμος Δίου Όλυμπου,
10-12-2012
Αξιότιμε κ. πρόεδρε,

τις τελευταίες μέρες γίναμε δέκτες ετερόκλητων πληροφοριών σχετικά με τον ΧΥΤΑ ή ΧΤΑ Λιτοχώρου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων), σχετική με τη λειτουργία του. Γίναμε επίσης αποδέκτες πολλών παραπόνων και αποριών σχετικών με την πληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό, αφού πέρα από τις σχετικές συζητήσεις – αναφορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή τη σχετική κατά νόμο ανακοίνωση, καμία άλλη πληροφόρηση δεν υπήρξε για το θέμα αυτό.



Το ενδιαφέρον των δημοτών, αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων (όπως κάτοικοι της περιοχής, εποχιακοί ή μόνιμοι) είναι εντονότατο και λόγω της πρόσφατης εξέλιξης του θέματος της αποκατάστασης μέρους του δημοτικού λατομείου στο Ξεροκάμπι. Η επιτροπή μας εκπροσωπεί εκατοντάδες δημότες και κατοίκους Πιερίας (περισσότεροι από 2.000 υπέγραψαν πρόσφατα κατά της απόθεσης του υλικού της TOSOH) και πάμπολλους φορείς και οργανωμένα σύνολα του Δήμου μας και της Πιερίας.

Εξουσιοδοτήσαμε τους δημοτικούς συμβούλους-μέλη μας, Κατερίνα Κουρίτα και Νίκο Λάππα, να σας μεταφέρουν το γραπτό μας αίτημα για τα εξής:
  • να υπάρξει ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα της τροποποίησης Π.Ο. του Χ.Υ.Τ.Α. που να δημοσιευτεί σε όλα τα τοπικά μέσα, συμβατικά και ηλεκτρονικά, του Δήμου ή του νομού, ανεξάρτητα από τη συχνότητα κυκλοφορίας τους με την οποία το κοινό θα πληροφορείται επίσημα και έγκυρα, σε απλή γλώσσα και πλήρως, τι πρόκειται να συμβεί με τον ΧΥΤΑ ή ΧΤΑ, τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα και τι απομένει να πραγματοποιηθεί και γιατί, αλλά και ό,τι άλλο ο Δήμος κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να ενημερώσει τους δημότες και το κοινό εν γένει
  • να υπάρχει ανάλογη ενημέρωση για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν το Δήμο μας – όχι μόνο η ελάχιστη δημοσίευση που ο σχετικός νόμος ορίζει για διοικητικές πράξεις κτλ – σε όλα τα τοπικά μέσα του Νομού και όχι μόνο τα ολιγόλογα Δελτία Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλες αφορμές.

Θεωρούμε ότι και τα προβλήματα των ημερών, αλλά και η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, οι δημότες, αλλά και άλλοι επηρεαζόμενοι, επιβάλλουν την πρακτική αυτή, η οποία μπορεί να βοηθήσει και στην πρόοδο των υποθέσεων που ήδη απασχολούν ή θα απασχολήσουν στο μέλλον, διαφωτίζοντας όλους μας, με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από τις καθημερινές τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης, υπάρχουν ήδη και λειτουργούν αρκετά ηλεκτρονικά μέσα που μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση του κοινού και μάλιστα ανέξοδα. Τεράστια συμβολή θα μπορούσε να έχει στο έργο αυτό και η ιστοσελίδα του Δήμου μας, η οποία –άγνωστο γιατί- δεν λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα.

Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία Δήμου, υπηρεσιών και δημοτών του και θα γίνει αποδεκτό από σας και στα δύο του σκέλη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.-


Με κάθε τιμή

Συντονιστική Επιτροπή
κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων
στον Όλυμπο
apovlhtastop@gmail.com


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο “ΖΕΥΣ” ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ



   Εγκάρδια υποδοχή από το αδελφοποιημένο σωματείο δρομέων Κύπρου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”





  Έναν επιπλέον συνδετικό κρίκο στην πιο ευγενική πλευρά του αθλητισμού που προσφέρει στον άνθρωπο η άσκηση, όταν αυτή μετατραπεί σε στάση ζωής πρόσθεσαν στην κοινή τους δράση τα αδελφοποιημένα σωματεία “Περικλής Δημητρίου” Κύπρου και ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”αντίστοιχα.

Αφορμή συνέχισης της γόνιμης συνεργασίας στάθηκε αυτή τη φορά ο μαραθώνιος της Λευκωσίας, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 09/12/2012 στην πρωτεύουσα της Μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Διοργανωτές της σπουδαίας αυτής αθλητικής συνάντησης ήταν ο Δήμος Λευκωσίας, το Ίδρυμα “Αθανάσιος Κτωρίδης”, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή της Αστυνομίας.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς εννέα μέλη του “ΖΕΥΣ” και δεκάδες δρομείς και εθελοντές του σωματείου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” με επικεφαλής τους Σωκράτη Σωκράτους(πρόεδρο σωματείο δρομέων Κύπρου), Χρήστο Μυστρίδη (Πρόεδρο ΖΕΥΣ), Δημήτρη Γρηγοριάδη(Γραμματέα ΖΕΥΣ).

Τα μέλη της αποστολής του “ΖΕΥΣ” υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Πάφου ο Στέφανος Κυριάκου (συνεργάτης παραρτήματος Πάφου), ενώ σε όλη τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής στην Λευκωσία τα μέλη του Δ.Σ. και οι συνεργάτες των παραρτημάτων του “Περικλή Δημητρίου” από όλη την Κύπρο παρείχαν εγκάρδια φιλοξενία και κάθε δυνατή διευκόλυνση στους αδελφούς τους από την Κατερίνη.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε τους: Τάσο Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρο, Κώστα Χειμωνή(έφορο εκδηλώσεων και άριστο γνώστη της ιστορίας του Πιερικού μας), τον ακούραστο Γιαννάκη Κόκκινο(Β.Ταμία), τον δευτεραθλητή του μαραθωνίου Πανίκο Στυλιανού (πρώτο νικητή του αγώνα “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ”), τον μικρό αλλά με μεγάλη προσφορά εθελοντή Γιάννο Χριστοδούλου, τους συνεργάτες των παραρτημάτων Γιώργο και Ανδρέα Πεττεμερίδη(Λεμεσός), Ανδρέα Συμεού(Λύμπια), Ρένα Πιτσιλλίδου (Θεσσαλονίκη), Θέμη Αβραμόπουλο (ΨΕΥΔΑΣ), τον εθελοντή Ανδρέα Πρωτόπαπα κ.α. μέλη και φίλους του σωματείου Δρομέων Κύπρου.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

“Ο αθλητισμός δεν βιώνει κρίση. 
Η συγκεκριμένη αδελφοποίηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι μπορεί να αποβεί δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και του αθλητικού ιδεώδους μεταξύ των μελών των δύο τόπων” σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Σωκράτης Σωκράτους, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε στην αποστολή του “ΖΕΥΣ”στην λέσχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

ΚΟΙΝΑ ΟΡΑΜΑΤΑ

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μυστρίδης τόνισε: “Είναι σημαντικό για εμάς τους ΄Ελληνες, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, να δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους αδελφούς μας στην Κύπρο και να μοιραζόμαστε κοινές προσπάθειες και κοινά οράματα, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, που περνά μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ευρύτερα. Παράλληλα,συγχαίρουμε και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την διοργάνωση του μαραθωνίου για την άρτια διεξαγωγή του”.


ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!

Με συγκινητικά λόγια για την ιερή φλόγα που από τον μαραθώνα μεταφέρθηκε στην πύλη της Αμμοχώστου για τον μαραθώνιο της Λευκωσίας μίλησαν οι κ.κ. Τάσος Κωνσταντίνου και Κώστας Χειμωνής αντίστοιχα εκφράζοντας την πίστη και την ελπίδα ότι δεν θα αργήσει η μέρα που η φλόγα αυτή θα περάσει και από την κατεχόμενη σήμερα Κύπρο, όπου ένας σύγχρονος Φειδιππίδης θα αναφωνήσει: Νενικήκαμεν!

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για εποικοδομητική συνεργασία που παρουσιάζει καθημερινά απτά αποτελέσματα έκανε λόγο ο Γραμματέας του “ΖΕΥΣ” κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΟΙ “ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΙ” ΚΑΙ Η... ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αξέχαστος σταθμός στην Λευκωσία για τα μέλη των δυο συλλόγων ήταν η θερμή υποδοχή των “Σιδηρόπουλων”, - όπως μας συστήθηκαν χαρακτηριστικά - στην οικία τους. Μία φιλόξενη ελληνοκυπριακή οικογένεια (του συμπατριώτη μας, από τη Γανόχωρα Γιάννη Σιδηρόπουλου) με θετική αύρα, που μας κέρδισε με την ζεστασιά της, την δημιουργικότητα όλων των μελών της σε πολλές εκφάνσεις των τεχνών (μουσική, ψηφιδωτό, ποίηση, μαγειρική κ.ο.κ.), που μέσα στη μιζέρια και το γκρίζο που μας περιβάλλει μας γέμισε αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί ευτυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τα μέλη της αποστολής του συλλόγου ΖΕΥΣ ευχαριστούν θερμά για την άψογη φιλοξενία τον πρόεδρο Σωκράτη Σωκράτους, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς τους εθελοντές του σωματείου “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”.

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον Διοικητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, καθώς και το ίδρυμα “Αθανάσιος Κτωρίδης”, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι ένας πολιτιστικός χώρος πρέπει να είναι “ζωντανό”κύταρρο πολιτισμικής δημιουργίας και έκφρασης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ
(ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΟΝΟ)


ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: 3:26:25
ΚΙΑΦΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ : 3:29:54
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΟΣ: 3:34:16
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡ.: 3:43:46.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:

ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: 2:00:43

ΔΡΟΜΟΣ 10 ΧΛΜ.

ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 58:33
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΥΖΟΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΙΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ 1:15:41.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ είχε η Ελένη Καϊμακάμη.

Αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες από τις ιστοσελίδες των δύο σωματείων και πιο συγκεκριμένα από τις εξής διευθύνσεις:




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ!!!

ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ....
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ;
ΜΗ ΜΙΛΑΣ.... ΜΗ ΓΕΛΑΣ... ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ!
ΌΣΑ ΜΟΥ ΧΕΙΣ ΤΑΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ!!!
Ά ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ!!! 

τιμοκατάλογος για ΄΄καλά΄΄ μαγαζιά





έρχονται χιόνια κλείστε καλά τα παράθυρα !!!




ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΧΡΥΣΑ»




Η Αίθουσα Τέχνης Χρύσα σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Τσεμπελή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 12.00-16.00
Η σειρά «Επιβάτες και Συνταξιδιώτες» αφορά στα άτομα και στις σχέσεις, στο βίωμα των στιγμών, που άλλοτε χαμένες κι άλλοτε πολύτιμες απαρτίζουν μια ζωή. Πρόκειται για στιγμιότυπα με σιωπηλούς γνωστούς-άγνωστους, κοντινές και μακρινές φιγούρες οι οποίες αποκτούν υπόσταση, δύναμη και εκφραστικότητα χάρη στις ιδιαίτερες ικανότητες της ζωγράφου.

Διάρκεια της έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2012 -15 Ιανουαρίου 2013




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο κούκος αηδόνι κοστίζει η Βουλή TV...!!!


Του Σωτήρη Μανιάτη

 Ορισμένοι κάνουν λόγο για σκάνδαλα διπλοθεσιτών -και μάλιστα σε δύο υπηρεσίες του Δημοσίου-, αργομισθιών,αποσπάσεων, υπέρογκους μισθούς τουλάχιστον την προηγούμενη δεκαετία και πάει λέγοντας. Αλλοι για πανάκριβο κανάλι μικρού σχετικά βεληνεκούς αλλά...υψηλού κόστους. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ακόμα και αχρείαστο. Η πραγματικότητα είναι ότι ...
ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής θα μπορούσε να θεωρηθεί απαραίτητος, ξοδεύει όμως σημαντικά ποσά και δυστυχώς φαίνεται να απευθύνεται σε ελάχιστους πολίτες.

Υπολογίζεται ότι η τηλεθέασή του δεν ξεπερνά το 0,3-0,4%, κατά μέσον όρο, δηλαδή προσελκύει το ενδιαφέρον 30 με 40 χιλιάδων τηλεθεατών. 
Υπάρχουν επίσης και διάφορα… περίεργα, αν μη τι άλλο, με τους πολλούς κωδικούς για να βρεις τελικά ποιο είναι το πραγματικό του κόστος, ποιοι εργάζονται, με τι συμβάσεις, σε ποιες θέσεις, αν υπάρχουν αποσπασμένοι κ.λπ. 
Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα κάποιοι ανέβαζαν το πραγματικό κόστος σε επτά έως και εννιά εκατομμύρια ευρώ! Ομως, έστω από τα στοιχεία που δίνονται, φαίνεται να ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε σύγκριση με το μέγεθός του και το πρόγραμμα του. 
Από το 2007 έως και σήμερα συνολικά το κόστος του καναλιού της Βουλής φαίνεται να κυμαίνεται από τρία έως και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή στην τελευταία εξαετία το μέσο του κόστος ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ, όταν τηλεοπτικοί σταθμοί τέτοιου προφίλ δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 700 έως και 800 χιλιάδες ευρώ. 
Το κανάλι βέβαια επιβαρύνεται με το κόστος ολόκληρου του κτιρίου της λ. Αμαλίας (περίπου 298.000 ευρώ ετησίως!), όπου καταλαμβάνει μόνο τον έναν όροφο. 
Το προσωπικό του την τελευταία εξαετία κυμαίνεται από 77 έως και 86 υπαλλήλους. Το 2011 είχε 82, ενώ φέτος 79 καθώς αποχώρησαν τρεις υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από τη Βουλή. 
Από αυτούς οι 45 είναι τεχνικοί, οι 12 δημοσιογράφοι, ισάριθμοι παραγωγοί και 13 διοικητικοί. Το συνολικό του κόστος πέρσι άγγιξε τα 4.000.000 ευρώ, ενώ φέτος και του χρόνου υπολογίζεται να φτάσει τα περίπου 3,6 εκατ. ευρώ. 


Το μεγαλύτερο όμως μέρος πάει σε μισθούς φτάνοντας σχεδόν τα 2.780.000 ευρώ (για το 2011). Δηλαδή, το μισθολογικό κόστος ξεπερνά το 70% του συνολικού προϋπολογισμού! Και όλα αυτά, χωρίς να ισχύουν (από το 2010) τα προνόμια προηγούμενων ετών όσων εργάζονται στη Βουλή με 15ο και 16ο μισθό καθώς όλοι πλέον έχουν υπαχθεί στο γνωστό ενιαίο μισθολόγιο.
 


Το κανάλι της Βουλής ξοδεύει και 600 χιλιάδες ευρώ για την εξαγορά δικαιωμάτων προγράμματος, ενώ διαθέτει 25 ρομποτικές κάμερες, τέσσερα μοντάζ, τρία στούντιο και πέντε κοντρόλ ρουμ.
 


Παρότι ορισμένοι βουλευτές έχουν κατά καιρούς εκφράσει αντιρρήσεις για τη λειτουργία της τηλεόρασης του Κοινοβουλίου και ειδικά για το κόστος του, μέχρι σήμερα κανένας από τους προέδρους της Βουλής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση, σε αναζήτηση λύσης που να οδηγεί σε σημαντική μείωση των χρημάτων που ξοδεύονται και μάλιστα σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.
 


Το κανάλι της Βουλής είναι χρήσιμο ώστε να έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση κάθε πολίτης σε όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε όμως κατ” αρχάς να περιοριστεί στις μεταδόσεις Ολομέλειας, επιτροπών κ.ά., καθώς και σε ορισμένες εκπομπές με περιλήψεις όσων συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο.
 


Υπό ειδική συμφωνία με την ΕΡΤ, για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική μείωση του κόστους, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να αναληφθεί από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να είναι μία ακόμη ανταπόδοση στους πολίτες.
 


Βαδίζοντας στην ψηφιακή εποχή θα ήταν δυνατόν να συμπεριληφθεί σε ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ και να συμπληρώνει ουσιαστικά το συνολικό πρόγραμμα.
 


Η ΕΡΤ επίσης με μια ειδική συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω οικονομίες κλίμακος, με κοινή χρήση χώρων και εξοπλισμού, απελευθέρωση άλλων χώρων με εμπορική αξία προς εκμετάλλευση και σε κάθε περίπτωση περίπου 3.500.000 έως 4.000.000 ευρώ θα αφαιρούνταν αυτόματα από τις προβλεπόμενες δαπάνες του προϋπολογισμού.
 


Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να ενδιαφερθεί κάποιος από τη Βουλή γι” αυτό το θέμα;



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Προετοιμασία για τα "Παραμυθένια Χριστούγεννα στον Κολινδρό" - ΦΩΤΟ : Ευριπίδης Θεοδοσίου







Η Λιτοχωρίτικη Παρέα μπορεί να αργεί αλλά δε λησμονεί! Θα συναντηθεί και πάλι την Τετάρτη, 12-12-12, στις 8.30 το βράδυ, στη Στέγη "των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών", Μπιζανίου 46, στην περιοχή του Παπαφείου στη Θεσσαλονίκη.





         
     Η Λιτοχωρίτικη Παρέα μπορεί να αργεί αλλά δε λησμονεί! Θα συναντηθεί και πάλι την Τετάρτη, 12-12-12, στις 8.30 το βράδυ, στη Στέγη "των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών", Μπιζανίου 46, στην περιοχή του Παπαφείου στη Θεσσαλονίκη. Πάντα με κέφι, σχολιάζοντας την καθημερινότητα και ξεπερνώντας την με καλό μεζέ και τραγούδι. Παρακαλούμε ενημερώστε όποιον Λιτοχωρίτη και Λιτοχωρίτισσα γνωρίζετε. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!
          Από το Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Σας ζητώ συγνώμη ...




...έγραψε, λίγο πριν αυτοκτονήσει...
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση τηςαυτοκτονίας του 52χρονου διευθυντή παραγωγής της Δωδώνης, στη γνωστή γαλακτοβιομηχανία.
Συγκλονιστικό όμως είναι και το σημείωμα που...
έγραψε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του firmani.gr, ο 52άχρονος στο γράμμα που άφησε στους δικούς του ανέφερε :...«Σας ζητάω συγνώμη για την απόφαση μου αυτή, σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε, αποφάσισε να αυτοκτονήσω γιατί η ζωή μου ήταν ανυπόφορη, συγχωρέστε με»..


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ



 



   Έρχεται στην Κατερίνη το Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα συναντηθεί με στελέχη και μέλη του κόμματος στα κομματικά γραφεία στο κέντρο της πόλης




Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ



Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ 

  Προηγείτα με 2% έναντι της ΝΔ

 
  Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε μια ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οποίος φαίνεται να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,1% στην πρόθεση ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,1%. 

Η Χρυσή Αυγή «εδραιώνεται» και αυτή στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Το 6,3% επιλέγει το άκυρο ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, καθώς προηγείται με 28,7% έναντι 26,1%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% έναντι 29,5% της ΝΔ.

Όσον αφορά το ερώτημα ποιος από τους δύο είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 34,8% έναντι 31,1% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 33,6% των ερωτηθέντων απαντά κανείς από τους δύο.

Όσον αφορά την εικόνα των πολιτικών αρχηγών, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.













Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ  ΛΑΓΙΟΝ