PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Στις ντομάτες αρέσει να ακούνε φωνές, ιδίως γυναικείες

Δύο περίπου δεκαετίες μετά την περίφημη "ατάκα" του πρίγκιπα Καρόλου ότι στα φυτά αρέσει να τους μιλάνε -κάτι που είχε επισύρει διάφορα ειρωνικά σχόλια σε βάρος του- έρχεται τώρα μια νέα επιστημονική έρευνα να τον δικαιώσει. Η έγκριτη βρετανική Βασιλική Φυτοκομική Εταιρία εκτέλεσε ένα πείραμα διάρκειας ενός μήνα σχετικά με την επίδραση της ανθρώπινης φωνής στις ντοματιές και κατέληξε ότι τα φυτά όντως "ανταποκρίνονται" στις φωνές που ακούνε και μάλιστα προτιμούν τις γυναικείες!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν και συγκεκριμένες προτιμήσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των όσων ακούνε, σύμφωνα με τους "Τάιμς" του Λονδίνου, που συμμετείχαν στο πείραμα. Δέκα εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, έκαναν ηχογραφήσεις που περιείχαν την ανάγνωση αποσπασμάτων από το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σέξπιρ, την "Καταγωγή των Ειδών" του Δαρβίνου και άλλα έργα. Όπως διαπιστώθηκε, τα φυτά προτιμούσαν το Δαρβίνο από το Σέξπιρ!

Κάθε φυτό "άκουσε" κατ' επανάληψη τα ηχογραφημένα αποσπάσματα μέσω των ακουστικών μιας συσκευής MP3 που είχε προσαρτηθεί στη γλάστρα, χαμηλά στο επίπεδο των ριζών. Τα φυτά βρίσκονταν σε θερμοκήπιο και οι μετρήσεις έγιναν πριν, στη διάρκεια και μετά το πείραμα, ενώ για λόγους σύγκρισης υπήρξαν μετρήσεις και σε φυτά που δεν άκουγαν φωνές.

Νικήτρια του πειράματος αποδείχτηκε μια ντοματιά που αναπτύχθηκε περισσότερο από τα άλλα φυτά μέσα σε αυτό το μήνα του πειράματος, ενώ άκουγε τη Σάρα Ντάργουιν, μακρινή απόγονο του Δαρβίνου, να της διαβάζει το επαναστατικό βιβλίο του διάσημου προ-προ-προ-πάππου της. Το συγκεκριμένο φυτό μεγάλωσε περισσότερο όχι μόνο από τα υπόλοιπα του πειράματος, αλλά -το κυριότερο- κατά 1,6 εκατοστά πιο πολύ σε σχέση με τα φυτά της "ομάδας ελέγχου" που δεν είχαν ακούσει φωνές.

ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ

Eίναι γνωστό ότι εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα θα καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεώτερη μελέτη του Imperial College London εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι ερευνητές εξέτασαν την εγκεφαλική λειτουργία 20 υγιών ενηλίκων που δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα παχυσαρκίας. Κάνοντας χρήση της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), μελέτησαν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο των εθελοντών και επιχείρησαν να δουν κατά πόσο οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθησαν στην εξέταση αφού προηγουμένως δεν είχαν φάει πρωινό. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι ερευνητές τους έδειξαν φωτογραφίες με τρόφιμα υψηλής (πίτσα, κέικ, σοκολάτα) και χαμηλής θερμιδικής αξίας (λαχανικά, σαλάτα, ψάρια).
Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι όταν οι εθελοντές έβλεπαν τρόφιμα με πολλές θερμίδες, το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου τους ήταν περισσότερο δραστήριο.

Όταν όμως οι συμμετέχοντες 90 λεπτά πριν υποβληθούν στην εξέταση είχαν καταναλώσει πρωινό, οι επιστήμονες παρατήρησαν κάτι διαφορετικό. Το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου τους δεν φάνηκε να έχει καμία σημαντικά μεγαλύτερη δραστηριότητα όταν οι εθελοντές έβλεπαν τις φωτογραφίες με τα υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα.

Επίσης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν την ‘έλξη’ που ένιωθαν από τα τρόφιμα. Όταν είχαν παραλείψει το πρωινό, τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους κατείχαν οι τροφές με τις περισσότερες θερμίδες. Αντίθετα, όταν είχαν καταναλώσει το πρώτο γεύμα της ημέρας, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη προτίμηση στα υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα. Οι επιλογές των εθελοντών επιβεβαίωσαν τα ευρήματα της απεικονιστικής εξέτασης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο 91ο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον.

Πλήγμα για την "Κόζα Νόστρα"

Ένας από τους αρχηγούς της σικελικής μαφίας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ιταλικών αρχών με τους 30 πιο επικίνδυνους κακοποιούς, συνελήφθη στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Σαλβατόρε Μικέλι, 63 ετών, που καταζητείται από το 2001 για δεσμούς με τη μαφία και εμπόριο ναρκωτικών, συνελήφθη τη νύχτα στο Καράκας σε συνδυασμένη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας και της Ιντερπόλ.

"Η σύλληψη του Μικέλι είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Κόζα Νόστρα", δήλωσε ο Τζουζέπε Λούμα, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπισης της μαφίας.

Ο Μικέλι ανήκε στο δίκτυο του πανίσχυρου "νονού" Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Σύμφωνα με τον Λούμα επέβλεπε τις συμφωνίες που αφορούσαν το εμπόριο ναρκωτικών σε συνεργασία με την καλαβρέζικη μαφία και τα κολομβιανά καρτέλ.

Δημιουργείται ψηφιακή "Βίβλος" της βιοποικιλότητας του πλανήτη

Ένα ψηφιακό "εικονικό βιβλίο", που θα περιέχει όλες τις μορφές της ζωής στη Γη, ανέλαβαν, για πρώτη φορά, να δημιουργήσουν μια ομάδα συνεργαζομένων αμερικανικών και βρετανικών επιστημονικών φορέων. Το έργο, που θα είναι δωρεάν διαθέσιμο online στο Ίντερνετ, θα αποτελέσει ένα λεπτομερή παγκόσμιο "χάρτη" της χλωρίδας και της πανίδας και θα παρακολουθεί στενά τις διαχρονικές αλλαγές στη βιοποικιλότητα του πλανήτη.

Η τεράστια αυτή ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που αποκαλείται και "μακροσκοπικό παρατηρητήριο", θα περιλαμβάνει στοιχεία για διάφορά τοπικά είδη που θα συνεισφέρει το ευρύ κοινό, το οποίο καλείται να συμβάλει, με τον τρόπο αυτό, στην πληρότητα της "Βίβλου" της βιοποικιλότητας. Οι δημιουργοί της ευελπιστούν ότι μακροπρόθεσμα εκατομμύρια άνθρωποι ("πολίτες-επιστήμονες") από όλο τον κόσμο θα βάλουν το?χεράκι τους.


Το έργο θα συλλέγει στοιχεία σε συνεχή βάση και θα παρακολουθεί, μεταξύ άλλων, ποιες επιδράσεις υπάρχουν στα φυτά και τα ζώα της Γης από τις μεταβολές στην θερμοκρασία και την κλιματική αλλαγή. Στόχος επίσης είναι να "εκπέμπει" έγκαιρα σήματα προειδοποίησης για κατακτητικά ή επαπειλούμενα είδη, ενώ ακόμα θα μπορούσε, παρατηρώντας τις διαδρομές που ακολουθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα των πουλιών, να προειδοποιεί έγκαιρα για τον κίνδυνο σε πτήσεις αεροσκαφών εξαιτίας της απορρόφησης πουλιών από τους κινητήρες.

ΣΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Οι άνθρωποι που υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν το 2009 το ιστορικό όριο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Η επιδείνωση της κατάστασης αποδίδεται στην οικονομική κρίση.


Τα θύματα της πείνας αναμένεται να αυξηθούν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περίπου 11% στα 1,02 δισ., εκτιμά ο FAO, βασισμένος σε μελέτη της υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Ένα νέο free press,

με τίτλο Book Press και αντικείμενο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, το βιβλίο, κυκλοφορεί από σήμερα, 22 Ιουνίου. Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο, ανήσυχο κοινό, που αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας και δημιουργίας, και το οποίο δεν καλύπτεται ή δεν εκφράζεται από τα στενά «βιβλιοφιλικά» έντυπα.

Αν και σχεδιάστηκε και θα γράφεται από επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου (συγγραφείς κατά κύριο λόγο, αλλά και δημοσιογράφους), βασική στόχευση –όπως αναφέρει η ομάδα που το δημιούργησε- είναι η κινητοποίηση μιας κοινότητας ανθρώπων, αναδεικνύοντας την παιγνιώδη φύση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Βασικοί συντελεστές της έκδοσης είναι οι: Κώστας Κατσουλάρης (συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής), Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέας), Σπύρος Πολυκανδριώτης (σχεδιασμός και ανάπτυξη εντύπων) και Σωτήρης Βανδώρος (διδάκτορας Πολιτικής Θεωρίας και δημοσιογράφος).

Η Book Prees θα τυπώνεται σε 40.000 φύλλα. Θα διανέμεται δωρεάν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στα βιβλιοπωλεία και τα πολυκαταστήματα που πωλούν βιβλία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Επίσης, θα διανέμεται στο μετρό, σε επιλεγμένα καφέ, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων ή δράσεων (Φεστιβάλ Αθηνών, Μπιενάλε, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, κ.ά).

Η διανομή θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με σκοπό το έντυπο να είναι διαρκώς παρόν στα σημαντικότερα σημεία.

Νέο άλμπουμ ο Sting

Το νέο άλμπουμ του Sting θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2009, όπως ανακοίνωσε η έγκριτη εταιρεία Deutsche Grammophon. Το άλμπουμ έχει τίτλο «If On A Winter’s Night…» και είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη εποχή του καλλιτέχνη, τον χειμώνα. Πρόκειται για ένα σύνολο από ετερόκλητα παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και συνθέσεις του Sting, σε μια απόπειρα να αποδωθεί το χειμωνιάτικο πνεύμα ως ένα πνευματικό και διαλογιστικό μουσικό ταξίδι.

Deep Purple στην Ελλάδα

Λίγο πριν την εμφάνιση των Deep Purple στην Ελλάδα, οι fans του θρυλικού συγκροτήματος μπορούν να πάρουν μια γεύση από αυτό που θα ζήσουν από κοντά στις 22 & 23 Ιουλίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το νέο DVD που κυκλοφόρησε ήδη με τα highlights του μεγάλου Βρετανικού συγκροτήματος!!

Με στιγμές από τις πρώτες μέρες όταν ξεκινούσαν τη μουσική τους στην Αγγλία, το διπλό DVD, "History, Hits & Highlights", περιέχει σπάνιο και ακυκλοφόρητο μέχρι τώρα υλικό: συνεντεύξεις, live αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις του γκρουπ από το 1968 μέχρι το 1976!

Στο πρώτο DVD οι φαν μπορούν να βρουν εκτελέσεις των κλασικών κομματιών “Smoke on the Water”, “Speed King” και “Black Night”, ενώ στο δεύτερο πλούσιες και αποκλειστικές φωτογραφίες… λίγο πριν το παρελθόν συναντήσει το παρόν στις δύο μοναδικές τους συναυλίες στην Ελλάδα!

DEEP PURPLE

22/07/2009 TERRA VIBE PARK - VIBE STAGE, ΑΘΗΝΑ

23/07/2009 ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ευριπίδου σπαράγματα»

Βασισμένη σε αποσπάσματα, εκτεταμένα ή μη, από τις χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη είναι η παράσταση «Ευριπίδου σπαράγματα» συμπαραγωγή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων στις 27 Ιουνίου καθώς και στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Ιουλίου 2009.

Ως γνωστόν σώζονται ακέραια 19 δράματα του μεγάλου τραγικού. Υπάρχουν όμως και αρκετά σπαράγματα (αποσπάσματα) από πολλές τραγωδίες του, που δεν διασώθηκαν ολόκληρες. Αποφθέγματα, διδάγματα, μέρη διαλόγων, μονολόγων, χορικά, υλικό πλουσιότατο, άκρως ενδιαφέρον, ακριβώς γιατί προσφέρει ερεθίσματα, νύξεις, εξαιρετικά γοητευτικές στον μυστηριώδη και όχι ξεκάθαρο ειρμό τους.

Σώζονται εκτεταμένα μέρη από τα έργα: Υψιπύλη, Κρήτες, Ανδρομέδα, Φαέθων. Υπάρχουν όμως και ενδιαφέροντα μέρη από πολλές άλλες τραγωδίες όπως: Τήλεφος, Οιδίπους (με παραλλαγή του γνωστού μύθου), Βελλεροφόντης, Μελανίππη, κ.ά..

το ξυδι φαρμακο

ΕΡΕΥΝΑ από ιάπωνες ερευνητές υπό τον Τόμου Κόντο πρόκειται να παρουσιαστεί στο περιοδικό "Journal Agricultural and Food Chemistry" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρία.


Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ξύδι έχει θεωρηθεί παραδοσιακό φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει δε χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι το οξεικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.

Ποντίκια στο εργαστήριο που έκαναν διατροφή με πολλά λίπη και στη συνέχεια πήραν οξεικό οξύ, εμφάνισαν μέχρι 10% λιγότερο λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα ποντίκια, σύμφωνα με τους ιάπωνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το οξεικό οξύ (άρα και το ξύδι) έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεϊνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα.

Περαιτέρω πάντως έρευνες σε ανθρώπους θα χρειαστούν για να επιβεβαιώσουν την ωφέλεια του ξυδιού.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΡΑ

Η Oprah Winfrey, είναι πιο επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια στον κόσμο, ενώ όλοι την γνωρίζουν με το μικρό της όνομα.

Η διάσημη tv-star, με ετήσιο εισόδημα 200 εκατ. δολάρια, είναι ευρέως γνωστή και για την φιλανθρωπική της δραστηριότητα.

Η επιτυχημένη 55χρονη τηλεπαρουσιάστρια, έδειξε και πάλι την γενναιοδωρία της! Αυτή τη φορά, "έχτισε" ένα σχολείο, στη Νότια Αφρική, για να στεγαστούν και να μορφωθούν φτωχά κορίτσια από τη χώρα.

Η Ophah, έκανε ένα μίνι ταξίδι μέχρι την Αφρική, για να παραστεί στα εγκαίνια του σχολείου της, όπου την περίμεναν σε ενθουσιώδες κλίμα τα παιδιά που δικαιολογημένα έτρεξαν στην αγκαλιά της.

51 KROYSMATA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Άλλα τρία κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Και οι τρεις ασθενείς έχουν έρθει από το εξωτερικό και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 51, εκ των οποίων τα 18 έχουν ιαθεί πλήρως.

Τα τρία νέα κρούσματα:

- μια γυναίκα, 25 ετών, Αργεντινής υπήκοος, που ήρθε από την Αργεντινή,

- ένα αγόρι, 9 ετών, Αυστραλός υπήκοος, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία,

- ένα κορίτσι, 7 ετών, Αμερικανίδα υπήκοος, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΤΡΑΓΙΚΟ...!

Ένα βρέφος 11 μηνών πέθανε από αφυδάτωση στις 18 Ιουνίου κοντά στην πόλη Λουβέν, 30 χλμ. ανατολικά των Βρυξελλών, καθώς είχε ξεχαστεί για αρκετές ώρες από τον πατέρα του στο αυτοκίνητό τους, γράφει η φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Ο πατέρας του παιδιού, μηχανικός στο επάγγελμα, πήγε στη δουλειά του ξεχνώντας να αφήσει την μικρούλα Μπριτ στο βρεφονηπιακό σταθμό. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λουβέν επιβεβαίωσε σήμερα την πληροφορία αυτή.

Το κοριτσάκι έμεινε σχεδόν όλη την ημέρα στο αυτοκίνητο, ένα 4x4 με σκουρόχρωμα τζάμια, ενώ η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα έφθανε τους 21 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό Βέλγιο. Το παιδί πέθανε από τη "ζέστη και αφυδάτωση", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η μητέρα ήταν αυτή που βρήκε το κοριτσάκι νεκρό. Η μητέρα συνήθιζε, πριν πάρει το παιδί της από το βρεφονηπιακό σταθμό, να παίρνει το παιδικό κάθισμα από το αυτοκίνητο του συζύγου της το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης της εργασίας του στη βιομηχανική ζώνη Haasrode.

Γύρω στις 17.00 η μητέρα ανακάλυψε το κοριτσάκι, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά οι διασώστες να το επαναφέρουν στη ζωή.

"Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο κάτω από το ήλιο, βράζει. Ο συνδυασμός μιας τέτοιας ζέστης και έλλειψης νερού είναι ολέθριος", εξηγεί ο γιατρός εκτάκτων περιστατικών Λικ Μποκούρ στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Η εισαγγελία δεν προτίθεται να ασκήσει δίωξη σε βάρος των γονέων. "Δεν πρόκειται για κακοποίηση αλλά για ένα θλιβερό δυστύχημα", είπε ο αντιεισαγγελέας της Λουβέν, Φιλίπ Φοντέν.

ΑΠΟ nooz.gr

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ

Οι μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες θα συρρικνωθούν κατά τη διάρκεια του 2009, ενώ το πρόβλημα της ανεργίας θα παραμείνει, δήλωσε σήμερα ο Ανχέλ Γκουρία, επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Προβλέπουμε ένα πολύ δύσκολο 2009, με αρνητική ανάπτυξη στην ζώνη του ΟΟΣΑ. Το πρόβλημα της ανεργίας θα παραμείνει», δήλωσε ο κ. Γκουρία στην τηλεόραση του Reuters κατά τη διάρκεια συνέντευξης, στο περιθώριο συνεδρίου στο Παρίσι.

«Όταν η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, η απασχόληση θα συνεχίσει να συρρικνώνεται. Όταν έχεις μια πολύ βαθιά και απότομη πτώση της απασχόλησης, χρειάζονται να περάσουν χρόνια για να επανέλθει».

Ο ΟΟΣΑ αναμένει συρρίκνωση 4,3% των οικονομιών των 30 χωρών-μελών του οργανισμού το 2009 και 0,1% το 2010.

Πηγή: Reuters

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ CITY



























Ανακοινώθηκε επισήμως το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5. H ιδιοκτησία των δύο μέσων αποφάσισε να τεθούν σε εκκαθάριση οι δύο εταιρείες λόγω της συνεχιζόμενης ζημιογόνου δραστηριότητας.



«H συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας» της απόφασης, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται επίσης πως η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

πόλεμο στους σκαφάτους




















Μέτρα για την εξυγίανση στο χώρο των σκαφών αναψυχής, όπου παρατηρείται σημαντικής έκτασης φοροδιαφυγή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Πρόκειται για έναν τομέα που παρατηρούνται πολλές στρεβλώσεις, ενώ οι υφιστάμενες διατάξεις γίνονται αντικείμενο κατάχρησης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου, ανακοινώνοντας το περίγραμμα των μέτρων που αποφασίστηκαν.

Τα μέτρα, όπως διευκρινίστηκε, δεν αφορούν σε σκάφη έως και 10 μέτρα, καθώς και σε ιστιοπλοϊκά ως και 12 μέτρα.

Η «Σέχτα Επαναστατών»

ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση κατά του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια.


Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα και CD που φέρεται να εστάλη στην εφημερίδα Τα Νέα.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα, στις 17 Ιουνίου, οι υποψίες είχαν στραφεί στη «Σέχτα» , καθώς από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον ένα από τα όπλα είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ




















Εκδήλωση για τον Μέγα Αλέξανδρο, μπροστά στο άγαλμα του, πραγματοποιήθηκε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιστορικός-φιλόλογος Σαράντος Καργάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο μητροπολίτης στιγμάτισε τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να κατασκευάσει ιστορία και σημείωσε ότι «η Μακεδονία είναι μία, ελληνική, ανόθευτη και πατρίδα των Ελλήνων».

Ο νομάρχης είπε ότι η επίσημη πολιτεία έχει ξεχάσει τον Μέγα Αλέξανδρο και διαμαρτυρήθηκε για τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Η Μακεδονία δεν δημοπρατείται, δεν πωλείται, δεν νοικιάζεται».

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ























Μετά από τετράμηνη διακοπή, λόγω των προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ τον Απρίλιο και των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, συνεχίζονται τη Δευτέρα (22/6), στη Γενεύη, οι διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Στις 6 Ιουλίου, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια και δύο ημέρες αργότερα την Αθήνα, για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.


Η ΥΠ.ΕΞ.

Ελπίζω η σκοπιανή πολιτική ηγεσία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με μια διαφορετική λογική από αυτή του παρελθόντος και να αναζητήσει και εκείνη ένα κοινά αποδεκτό όνομα", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιεί στη Γενεύη, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για την ονομασία της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές Αθηνών και Σκοπίων Α. Βασιλάκη και Ζ. Γιόλεφσκι αντίστοιχα.

"Έχουν πάρει το μήνυμα από όλες τις κυβερνήσεις, ευρωπαϊκές και Νατοϊκές. Ελπίζω να έρθουν με μια διαφορική πολιτική λογική στη διαπραγμάτευση αυτή", πρόσθεσε η υπουργός, κατά την επαφή της με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βιετναμέζο ομόλογό της Φαμ Γκία Κιέμ.

ΛΑ.Ο.Σ. "Αποσπασματικά μέτρα"

«Ξανατοποθετείται απ΄ότι φαίνεται, ο κ. Μπαρόζο στη θέση του Προέδρου της Κομισιόν. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Ο ΛΑ.Ο.Σ - όπως και το 2004 - δεν πρόκειται να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωβουλή», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, σχετικά με την επανεκλογή του κ. Μπαρόζο ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών αναφέρει:

"Το κύριο από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν είναι η ομόφωνη πρόταση συντηρητικών και ορισμένων σοσιαλδημοκρατών ηγετών υπέρ του Ζ. Μπαρόζο για πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά η ομόφωνη απόφασή τους να εξαπολύσουν νέα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων".

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΥΝ

Εβδομάδα πυκνών και κρίσιμων διεργασιών για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά σήμερα με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης, κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παραίτηση ή όχι του κ. Α. Αλαβάνου.

Με επίκεντρο το θέμα της παραίτησης του κ. Αλαβάνου και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνεται η συζήτηση αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων τάσεων με τελευταίο παράδειγμα την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της ΚΟΕ, βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει ότι η ανάκληση της παραίτησης του κ. Αλαβάνου είναι μονόδρομος, ενώ ζητάει ενιαία ηγεσία, ουσιαστικά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και παράλληλα καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, να συγκεντρωθούν αύριο έξω από τα γραφεία όπου θα συνεδριάζει η Γραμματεία προς υποστήριξη του κ. Αλαβάνου.

Αντίθετα, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία και την ανησυχία των μελών και των φίλων για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με συλλογικό και εποικοδομητικό τρόπο για την ενίσχυση της πολιτικής παρέμβασης και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Την δική της άποψη αναμένεται να δώσει -σε συγκέντρωση που οργανώνει αύριο- η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, η οποια ζητάει επίσημα αλλαγή πολιτικής αλλά προς την αντίθετη κατευθυνση από αυτή που π.χ. ζητάει η ΚΟΕ.

"Σημαντικός ο ρόλος των νέων στελεχών"












Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως την ερχόμενη άνοιξη. Προσθέτει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. Δεσμεύεται ότι θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα ανεξάρτητα από παραγραφές. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει εγκληματικούς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην τρομοκρατία. Επισημαίνει ότι θα είναι σημαντικός ο ρόλος της νέας γενιάς των στελεχών του Κινήματος στην αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με τον Πρόεδρο ΠΑΠΟΥΛΙΑ




















Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, όπου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, με ελληνική πρωτοβουλία έγινε διεξοδική συζήτηση και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Κωδικοποιώντας τις αποφάσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων, να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών, καθώς και να υπογραφούν συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται και περνούν οι λαθρομετανάστες.

Μέχρι να υπογραφούν οι συμφωνίες αυτές, τόνισε ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι συμφωνίες και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν με χώρες προέλευσης και διέλευσης λαθρομεταναστών, όπως η Λιβύη και η Τουρκία, με άλλες χώρες που δέχονται λαθρομετανάστες, όπως η Ελλάδα. Το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, κατέληξε ο πρωθυπουργός, ανάγεται πλέον σε μείζον κοινοτικό και ευρωπαϊκό ζήτημα.

ΩΡΑ 13.15, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
"ΜΑΥΡΙΛΑ", ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΑ ...
ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ...
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ...

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ή ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ...
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...
ΤΟ ΚΕΠ....

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ...

3 -ΚΑΙ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ "ΤΡΕΙΣ" ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΝΔ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ....

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ "Η ΠΑΡΤΗ" ΤΟΥΣ...

ΣΤΑ .ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ...ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΙΣΑ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ...

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...
ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ..!

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΝΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

...ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...
ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ..ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ...
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ...ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ...
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...