PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ


ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ

ΛΕΥΚΟΣ -ΚΑΤΑΦΙΩΤΙΚΑ


ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ








ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Την Επαγγελματική Σχολή του Νοσοκομείου Κατερίνης επισκέφθηκε ο κ. Κουκοδήμος, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στις δομές υγείας του νομού Πιερίας.
Εκεί συναντήθηκε με τη διευθύντρια κ. Κούτλα-Πλατσά και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής και συζήτησε τα προβλήματα που εντοπίζονται κύρια στο κτιριολογικό. Η ΕΠΑΣ του νοσοκομείου στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτίριο, σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες ούτε για τους σπουδαστές ούτε για το εκπαιδευτικό προσωπικό.


Ο κ. Κουκοδήμος
Ο κ.Κουκοδήμος συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα μεταφοράς της Σχολής στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου, -στο κτίριο της αιμοδοσίας – καθώς αναβαθμιστεί υλικοτεχνικά σε άνετους χώρους, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους σπουδαστές, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου.
Η ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του νοσοκομείου Κατερίνης «τροφοδοτεί» πάνω από 2 δεκαετίες, νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Κατερίνης. Η σχολή αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για νέους από ολόκληρη την Πιερία που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, για σπουδές και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι σημαντικό δε το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι του Ιουνίου του 2010, απορροφήθηκαν για την επαγγελματική τους εξάσκηση, από το νοσοκομείο Κατερίνης!
Η ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Κατερίνης, μπορεί να γίνει « η βιτρίνα» του νέου νοσοκομείου, διοργανώνοντας, ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις για τους πολίτες της Πιερίας, σημειώνοντας πως η εμπειρία και οι γνώσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτήν αποτελούν εγγύηση για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και την ενημέρωση σε θέματα υγείας.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η αξιοποίηση της υλικοτεχνικής υποδομής και η εισαγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην εκπαίδευση των σπουδαστών, όπως απαιτούν οι νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "Κατασκευή Νέας Δεξαμενής Σβορώνου"

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το κύριο θέμα ήταν η έγκριση της δημοπράτησης του έργου "Κατασκευή Νέας Δεξαμενής Σβορώνου" η οποία και ορίστηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.




Το έργο διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού "Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος", εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.583.000,00 ευρώ.



Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ήταν η έγκριση της μελέτης "Κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων και καταθλιπτικών αγωγών Άνω Άγιου Ιωάννη" και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου. Οι ενέργειες για ένταξη σε χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης στο εν λόγω Δημοτικό Διαμέρισμα συνεχίζονται κανονικά.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου



Το έργο "Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση "Σβορώνος" με προϋπολογισμό 2.583.000 ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης δύο θαλάμων από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 συνολικού όγκου 6.000 κ.μ. στη θέση Σβορώνος, απέναντι από την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης με κοινό θάλαμο δικλείδων τον ήδη υπάρχοντα.



Η Δεξαμενή είναι κατά το μέγιστο βυθισμένη στο φυσικό έδαφος και για το σε ανωδομή τμήμα προβλέπεται επίχωση περιμετρικά με αμμοχάλικο. Κάθε θάλαμος θα έχει χωρητικότητα 3.000 κ.μ. και θα είναι εξοπλισμένος με στόμιο υδροδότησης, στόμιο υπερχείλισης και στόμιο εκκένωσης. Οι θάλαμοι επιλέγονται ορθογωνικοί με ωφέλιμο ύψος 3,50 μ. και διαστάσεις 21,00 * 41,00μ.

Εντάσσονται στο σχέδιο πόλης

Στις 23 Ιουλίου υπεγράφη - Το Σεπτέμβριο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης




Με 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το βράδι της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Τις εργασίες της συνεδρίασης παρακολούθησε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Μάντζιος και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων.



Ο κ. Μάντζιος στην αρχή της συνεδρίασης, κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητούσε να γίνει ειδική συνεδρίαση στην οποία θέμα συζήτησης θα ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.



Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αναφερόμενος στην αίτηση του κ. Μάντζιου επεσήμανε ότι τα οικονομικά του δήμου είναι ανοιχτά και προσβάσιμα προς κάθε δημότη, ωστόσο το αίτημα του κ. Μάντζιου δεν έγινε αποδεκτό από τους δημοτικούς συμβούλους αφού όπως είπαν για τέτοιου είδους ενημέρωση υπάρχουν τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων και των οργανισμών, που μπορούν να ενημερώσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μάντζιος είπε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί ως μια πράξη διαφάνειας, όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί η συζήτηση.
Προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Ουσταμπασίδης έθεσε δυο ζητήματα που αφορούσαν τη λειτουργία των κυλικείων των σχολείων σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα των προϊόντων και τις τιμές, και το ζήτημα της ανταλλαγής γης στην ενότητα του Καπνικού Σταθμού.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Απαντώντας ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης σημείωσε ότι για τα κυλικεία νομικά δεν μπορεί ο Δήμος να ελέγξει ούτε προς την υγιεινή ούτε ως προς τις τιμές. "Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα παρεμβάσεων αγορανομικών με αυστηρότερους ελέγχους" επεσήμανε ο κ. Χιονίδης και ζήτησε από τους προέδρους των οργανισμών να γίνει αίτημα προς την υγειονομική υπηρεσία της νομαρχίας να γίνει ένας έλεγχος λειτουργίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων για να δουν αν τηρούνται τα όσα προβλέπονται.

"Μέγα και κρίσιμο ζήτημα" χαρακτήρισε ο κ. Χιονίδης το θέμα της ενότητας του Καπνικού Σταθμού καθώς όπως είπε είχαν δεσμευτεί ότι χρωστάνε πάνω από 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης σε οικόπεδα σε αυτούς τους ανθρώπους στον Καπνικό Σταθμό. "Αυτοί οι άνθρωποι υπέστησαν ταλαιπωρίες για δεκαετίες. Εμείς είπαμε ότι δεν έχει ο δήμος ούτε σπιθαμή γης με τα σχέδια που έγιναν ώστε μπορεί να γίνει υποκατάσταση αυτών των οικοπέδων τα οποία τους οφείλουμε. Ουσιαστικά έγινε δήμευση. Αυτό που δεσμευτήκαμε είναι ότι θα εντάξουμε στο σχέδιο πόλης δημοτικές εκτάσεις για να δοθεί μια οριστική λύση.



Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι 23 Ιουλίου 2010 υπεγράφη το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κατερίνης. Δεν ξέρω για ποιους λόγους "έφυγε" στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 16 Σεπτεμβρίου σε μη εύλογο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι 1400 στρέμματα στην Ολυμπιακή Ακτή εντάσσονται στο σχέδιο πόλης. Όλη η περιοχή της εμποροπανήγυρης και όσες εκτάσεις έχει ο Δήμος, εντάσσονται στο σχέδιο πόλης. Ο χώρος δίπλα στο γυμνάσιο στο Κεραμίδι επί της επαρχιακής οδού, στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, επίσης εντάσσεται στο σχέδιο πόλης.



Όλα αυτά μας λένε ότι δίνουμε υπεραξίες σε δημοτική γη και από αυτά τα 2,5 χιλιάδες στρέμματα που κάποια είναι ρέματα και δρόμοι, 1400 στρέμματα μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Από αυτά 200 στρέμματα θα δοθούν ως αποζημιώσεις στους ανθρώπους στους οποίους οφείλουμε. Αυτές είναι λύσεις οριστικές που παράλληλα δίνουν ένα τεράστιο πλούτο στην πόλη μας ως υπεραξίες".



Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ



Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης σε πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης, τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έγκριση ανακατανομής χρηματοδότησης έργων, προμηθειών και μελετών από τη ΣΑΤΑ καθώς και μια σειρά εγκρίσεων έργων της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων

OI 3 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΟΥ...





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάντηση με την πρόεδρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Βαρβάρα Γαβρά είχε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς του νομού.
Ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε από την πρόεδρο της Μέριμνας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας, με κύριο αυτό της χρηματοδότησης της λειτουργίας της, και τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης» που καταργεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Όπως τόνισε η κ. Γαβρά, τα κονδύλια που διέθετε η Ν.Α. Πιερίας για την υποστήριξη της Μέριμνας δεν είναι βέβαιο αν θα μεταφερθούν στους δήμους ή τις Περιφέρειες και με ποιο τρόπο θα γίνεται η κατανομή τους.

Σημείωσε ακόμη, πως η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης είναι ένας από τους 21 πιστοποιημένους φορείς σε όλη την Ελλάδα για την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΚΕΚ.

Ήδη έχει καταθέσει φάκελο για την υλοποίηση προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο ολοκλήρωσε τις αποσφραγίσεις των προσφορών και αναμένεται η έγκριση του προγράμματος.

Συζήτησαν τέλος, το θέμα της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η Μέριμνα Παιδιού, για να καλύψει ακόμη και τα λειτουργικά της έξοδα.



Ο κ. Κουκοδήμος

Ο κ.Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης επί σειρά ετών, που έρχεται να καλύψει ουσιαστικά ένα «κενό» της ίδιας της πολιτείας που όφειλε να έχει τη μέριμνα και τη φροντίδα, των ΑμΕΑ.

Τόνισε πως ο ίδιος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης του Δ.Σ. και στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αποσαφηνιστεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης της Μέριμνας Παιδιού μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».



Δημότες του, αδελφοποιημένου με την πόλη μας, Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στο Δημαρχείο Κατερίνης




Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με την πόλη μας Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και δημότες της γερμανικής πόλης.

Την αποστολή, που υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης, συνόδευαν ο Δ/ντής Πολιτισμού-Αθλητισμού του Mάινταλ Udo Young και ο καταγόμενος από την περιοχή μας, Δημοτικός Σύμβουλος Μάϊνταλ ,Δημήτρης Ασαρίδης.

Ο κ. Σατραζέμης καλωσόρισε τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, κάνοντας λόγο για τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Κατερίνη και το Μάινταλ, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να δίνεται η ευκαιρία στους δημότες των δύο περιοχών να γνωρίζουν από κοντά τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης Κατερίνης και Mάινταλ και όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και ανταλλαγές σε πολιτιστικό κυρίως επίπεδο.

«Στα χρόνια που πέρασαν αναπτύχθηκε μια σχέση ειλικρινούς συνεργασίας και συναδέλφωσης ανάμεσά στις δύο πόλεις και μια πολύ αξιόλογη διαπολιτισμική επικοινωνία και αυτή τη σχέση σκοπεύουμε να καλλιεργήσουμε περεταίρω τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Σατραζέμης

Η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί οκταήμερη επίσκεψη στην πόλη μας, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Πιερίας.

Διαδικτυακή εφαρμογή παρακολούθησης εκλογικών δαπανών






Από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοινώνεται ότι η διαδικτυακή πύλη για την καταχώρηση των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών και υποψηφίων για τις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές λειτουργεί από τις 07 Σεπτεμβρίου.





Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και καλούνται όλοι οι υπόχρεοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και περιγράφεται στην ιστοσελίδα της «Διαφάνειας», η οποία είναι προσβάσιμη από το σχετικό σύνδεσμο που υπάρχει στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (www.ypes.gr- www.ekloges.ypes.gr ).



Τα στοιχεία που θα αναρτώνται στην πύλη είναι :

-Πλήρεις λίστες των υποψηφίων κάθε συνδυασμού.

-Τα έσοδα(από εισφορές και διάθεση εισιτηρίων)

- Οι δαπάνες

- Οι πληρωμές των δαπανών





Σημειώνεται ότι ειδικά για τους υποψηφίους παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης συνδέσμου που θα παραπέμπει στην προσωπική ιστοσελίδα του κάθε υποψηφίου χωριστά. Οι υποψήφιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα αυτή για λόγους προβολής και ενημέρωσης σχετικά με τις υπόλοιπες προεκλογικές δραστηριότητες(ομιλίες, συγκεντρώσεις κ.λ.π.).

Όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι αυτών οφείλουν να έχουν ανοίξει σχετικό λογαριασμό έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2010 και εφεξής να καταχωρούν όλες τις εκλογικές δαπάνες - έσοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου(σύμφωνα με την αριθμ. 50038 / 3-9-2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκδόθηκε στα πλαίσια του Νόμου 3870 / 2010), έως και τη λήξη της.

«Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία της φύσης!»


Με σύνθημα «Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία της φύσης!» και με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης ανέλαβε πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής.

Πρωταγωνιστές στην συγκεκριμένη δράση ήταν οι μαθητές(δύο τμημάτων)του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, με αφετηρία το ύψος της κεντρικής πλατείας.
Παρόντες στην Ολυμπιακή Ακτή ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, ενώ ο περιβαλλοντολόγος του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Βαρβαρέζος μίλησε στους μαθητές για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θεσμό της «γαλάζιας σημαίας».



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ



Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου τόνισε: «Βασικό κομμάτι της δράσης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρόμαστε ιδιαίτερα και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 14ου Σχολείου που πρωτοστατούν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία».



Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος σημείωσε: «Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στον εθελοντικό καθαρισμό της Ολυμπιακής Ακτής αποτυπώνει την συνεχώς αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών και μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον που επιφυλάσσεται στις θάλασσες και τις ακτές μας».

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ