PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Έ ρε, έρμα ....ταχυδρομεία! Μήπως να γυρίσουμε στο συστήμα της γιαγιάς μας ή να εκσυγχρονιστούμε;;;

Η Ιζαμπέλ εν δράση.....!!!!
Να γυρίσουμε στα συστήματα της γιαγιάς μας ή να εκσυγχρονιστούμε ??
Μετά από διαμάχες με τα ΕΛΤΑ Αθηνών και Αιγινίου μεσώ μαιλ, τηλεφώνου και αυτοπροσώπως επιτέλους έγινε σωστά η διανομή της αλληλογραφίας μας μετά από σχεδόν 2 χρόνια αλαλούμ !! ….
Εφόσον πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις και αναγκαστήκαμε να ταράξουμε τα νερά μεσώ Αθήνας για να εφαρμοστεί ο νόμος : Αν υπάρχει οδοσήμανση, οδοαρύθμιση, γραμματοκιβώτιο και ολοκληρωμένη διεύθυνση στο φάκελο πρέπει να γίνει διανομή της αλληλογραφίας ΚΑΤΟΙΚΟΝ.
Η οδοαρίθμιση και η οδοσήμανση υπήρχαν πριν 30 χρόνια στην Μεθώνη, Πιερίας .. Το έμαθα τότε, όταν ο ΟΤΕ μου ζήτησε την ακριβή διεύθυνση για να συμπληρώσω την αίτηση μου και να μας φέρει γραμμή και τηλέφωνο….
Ας φρεσκάρουμε την οδοαρίθμιση….
Η καινούρια οδοσήμανση με τις πράσινες πινακίδες υπάρχει εδώ και 7 χρόνια περίπου, απλώς πρέπει να άφησαν εκτός σχεδίου κάποια μικρά στενάκια…
Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν το έργο αυτό, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια…
Και μη τολμήσει να ξαναπεί κανείς ότι δεν μπορούν να βρουν τα σχέδια και τους χάρτες … εκτός εάν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχασαν σημαντικά δημόσια έγγραφα ή μήπως θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι πράσινες πινακίδες περάστηκαν χωρίς να έχει κατατεθεί πρόταση, μελέτη, έγκριση… Όπως και να έχει είναι σοβαρά πράγματα αυτά !!!
Γραμματοκιβώτια υπάρχουν σε πολλά σπίτια … Περνώντας από μόνο 2 δρόμους και την πλατεία μέτρησα τουλάχιστον 30 σπίτια με γραμματοκιβώτιο ( τις φωτογραφίες δεν τις ανεβάζω επίτηδες )
Ας γράψουν τον αριθμό του σπιτιού τους πάνω στο γραμματοκιβώτιο ( πρόχειρη αλλά αποτελεσματική δουλειά ) όσοι επιθυμούν να τους παραδίδεται ΚΑΤΟΙΚΟΝ η αλληλογραφία τους. Όσοι είναι πρόθυμοι μπορούν να αγοράσουν ένα γραμματοκιβώτιο ( περίπου 10 ευρώ ) και ας γράψουν και αυτοί τον αριθμό τους.
Οι άλλοι αν προτιμούν να ζήσουν όπως ζούσαν οι πρόγονοι τους και δεν τους ενοχλεί αν χάσουν γράμματα, αν χάσουν προθεσμίες πληρωμών και αν όλο το χωριό έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους…
Ας τρέξουν τώρα στο μπακάλικο και αργότερα στην πλατεία για να πάρουν την αλληλογραφία τους από τις θυρίδες τους….
ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ

Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω......

Ξανά το αστείο αυτό έχει παραγίνει....
Εκεί στα Αστικά.
Να δεις καρότσι γυναίκας, ή παππού με μπαστούνι, ή αναπηρικά να κατεβαίνει στο δρόμο καθώς δεν μπορεί να περάσει πεζοδρόμιο και να πάθεις την πλάκα της ζωής σου.
Φοβερό.
Κι οι γάιδαροι, παρκάρουν όπου γουστάρουν.
Βέβαια δεν είναι μόνο στα Αστικά, μα παντού.
Και στην Κατερίνη και σε όλη την επικράτεια.
Άντε κάποτε να τελειώσουμε.
Μήπως να ξανατυπώναμε αυτοκόλλητα;
Μήπως ξανά να τους κυνηγούσαμε;
Λέω μήπως;
Ποιους;.
Μα τους γάιδαρους....
χα χα χα

#kerailidis

Οι Βουλευτές και οι γυναίκες, θα πρέπει να προσέχουν τις περιφέρειες τους....


Επίκαιρη όσο ποτέ....
Οι Βουλευτές και οι γυναίκες, θα πρέπει να προσέχουν τις περιφέρειες τους....
Έ, ρε αμίμητε Κωνσταντάρα....
Μακάρι να σε άκουγαν....

#kerailidis

Μια ταμπελίτσα "ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" σαν όπως ο "φουκαράς" ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκεί στο Λιτόχωρο;;;; Έλεος ρε... • Κάποτε, όταν ήμουν κάτω από 20 χρόνων, είδα μια παρόμοια ταμπέλα....
 • Έγραφε WELCOME IN MAKEDONIJA....
 • Κι ήταν σχεδόν 10 μέτρα.... Τεράστια....
 • Κι ήταν μέσα στην τότε ...Γιουγκοσλαβία.
 • Και τότε είχα πάθει πλάκα.
 • Ρε τι είδαν τα τσακίρικα καταγάλανα ματάκια μου, σκέφτηκα.
 • Κι όμως.
 • Εγώ που μέχρι τότε, νομίζω πως ήταν 1982 ή 1983, νόμιζα πως ήμουν Μακεδόνας από την Κατερίνη, είχα πάθει πλάκα, που έβρισκα την πατρίδα μου, μέχρις εκεί....
 • Απίστευτο;;;;
 • Και τώρα;;;
 • Έ ρε γλέντια....
 • Μια μικρή ταμπέλα έβαλε, εν έτη 2016 ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, και αυτό μου θύμισε εκείνο το εικονάκι της ψυχής μου.
 • Ταμπελίτσα τώρα έβαλε ο Κώστας ο Δημόπουλος μπαίνοντας από Θεσσαλία για Μακεδονία κι εκείνοι τότε έβαλαν μια ΤΑΜΠΕΛΑΡΑ 10 μέτρα που έγραφε WELCOME IN MAKEDONIJIA!!!
 • Κώστα μου, από τη μια καλά έκανες, όμως από την άλλη, ή θα έπρεπε να το κάνουν κάποιοι άλλοι, μπαίνοντας από τα Σκόπια για εδώ, ή να έκανες έναν γίγαντα ....ταμπέλο!!!
 • Ξέρεις τι μου θυμίζει η ταμπέλα σου;
 • Τον "φουκαρά' τον Μ. Αλέξανδρο του Καρατζαφέρη εκεί στο Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο.
 • Έναν μικρό Μ. Αλέξανδρο....
 • Κι οι Σκόπιοι έκαναν έναν ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΓΑΝΤΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ...
 • Ρε πλάκα μου κάνετε;;;;
 • ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ....
 • Γράψε σαν όπως ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τότε ή σαν όπως στο ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ με τεράστιες πέτρες στον λόφο του Κάστρου του ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ "WELCOME IN MAKEDONIA" να τους φύγει όλους η ....klania!!!!
 • χα χα χα
 • Αν είναι να κάνεις ....κάνε!
 • Αλλιώς άστο...


#kerailidis

Γεια και χαρά αδέρφια ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ και προσοχή στο γραμματόσημο, μη και το σάλιο που το συνοδεύει είναι ...ροχάλα πηχτή σαν κρέμ καραμελέ και περσσότερο.


ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΥΠΟγράφει και ....ΓΡΑΦΕΙ ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

 • Όταν κάποια στιγμή καταλάβετε ρε ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ τι κάνατε στην Ελλάδα, τότε θα είναι αργά.
 • Κι η παρένθεση, που δεν πίστευα σε αυτή, σίγουρα θα είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
 • Θα χάσετε την ευκαιρία, λόγω ενός παιδιού, που έπαιζε τουβλάκια στο παιδικό του δωμάτιο κι έτυχε να είναι και Πρωθυπουργός.
 • Κάποιοι τον έκαναν Πρωθυπουργό, όμως εσείς το επιτρέψατε ώ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του δρόμου.
 • Και χάσατε το τρένο.
 • Εύγε σας.
 • Θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει τότε που θα γίνεται κι εσείς σκόνη και θρύψαλα σαν όπως ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ...
 • Κι εσείς δεν είσαστε ποτέ γίγαντας.
 • Μα χάρτινος πύργος...
 • Όταν θα έρθει το παιδί του Μητσοτάκη, εσάς θα σας πάρει ο αέρας.
 • Γι αυτό ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, προσοχή προσοχή.
 • Θα σας γράψω ότι έγραφα και στους ΔΕΞΙΟΥΣ και τους άλλους που κυβέρνησαν την ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ....
 • Να ξέρετε πως όλοι μαζί, στην Πλατεία Ελευθερίας θα γεράσουμε. Την Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ανεβαίνουμε και θα κατεβαίνουνε. Κι εμείς ο λαός θα έχουμε το κεφάλι ψηλά. Προσέχτε μη και σαν μας βλέπετε αλλάζετε πεζοδρόμιο. Προσέχτε μη και σαν μας βλέπετε κοιτάτε κάτω τα κορδόνια σας μη και λύθηκαν. Προσέχτε μη και σαν σας συναντά ο κυρ Κώστας ο μανάβης, ή η Έλλη η μοδίστρα, ή ο Τάσος ο υδραυλικός, σας φτύνει μη σας ...βασκάνει!!!
 • χα χα χα
 • Γεια και χαρά αδέρφια ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ και προσοχή στο γραμματόσημο, μη και το σάλιο που το συνοδεύει είναι ...ροχάλα πηχτή σαν κρέμ καραμελέ και περσσότερο.

#kerailidis 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 6ΧΙΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ;;;

Να τι έγραψε ο Βαγγέλης Ζαματζάς της EPTANEWS....
«Ειρωνεία» απέναντι στην ιστορία του τόπου, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους γερμανούς, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές Πιερίας, την ΝΕ και μέλη του Συριζα κατέθεσε -σε ξεχωριστή εκδήλωση-στεφάνι στο μνημείο του χώρου της εκτέλεσης των 43 συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η απόφαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για ξεχωριστή εκδήλωση στο μνημείο των εκτελεσθέντων, ήρθε ως αντίδραση στη «συνεχιζόμενη τακτική της πρόσκλησης», αλλά και στην παρουσία της ΧΑ στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος, χαρακτηρίζοντας την «ειρωνεία απέναντι στην Ιστορία και τους νεκρούς αυτού του τόπου.»
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως συνεχίζει να τιμά τους νεκρούς, δίνοντας καθημερινά μάχη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και τα μορφώματα τους στην ελληνική κοινωνία. «Ο λαός μας δεν ξεχνά τις ναζιστικές θηριωδίες και κλείνει την πόρτα σε όλους αυτούς που εκκολάπτουν καθημερινά με τον λόγο τους και τις πρακτικές τους το "αυγό του φιδιού". Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια ναζισμός», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή.

PIERIA-GR Και ώ τι ειρωνεία καλά μου αδέρφια εσείς να έχετε πλαγιάσει απόλυτα με την Μέρκελ στο ίδιο κρεβάτι του προκρούστη τον Έλληνα και να τον σφάζετε και να τον πετάτε από μπαλκόνια και να τον σκοτώνεται στην ανέχεια και την φτώχεια. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ.... Λυπάμαι για σένα ΜΑΥΡΕ που σε βλέπω σε αυτή τη φωτογραφία... Ώ μαύρε αγωνιστή της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του χθες και της δεξιάς τσέπης του σήμερα. Στη φωτογραφία εκτός από καθαρά παιδιά κι αγωνιστές του δρόμου, βλέπω και προσκυνημένους αριστερούς της καρέκλας και του 6χίλιαρου το μήνα από το "αίμα" του ΈΛΛΗΝΑ.