PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ PIERIA2011@YAHOO.GR ΚΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΒΛΕΠΩ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22.00 ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

Ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ WWW.ATHLITIKOS.GR

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΥΓΕ... ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ...ΓΑΜΩΤΟ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Τελικά μήπως η Πιερία μου είναι για μεγάλα πράγματα; Τι δεν κατάλαβες ρε φίλε; Να αρχίσω; Ή μήπως θέλεις να τελειώσω; Έ, λοιπόν άκου. Κάνει ο Σάββας και κυρ Σάββας κι αφέντης τσουτσουλομύτης για πρώτη φορά πέρσι ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και γίνεται στην Πιερία χαμός στο ίσωμα. Κι ύστερα; Ύστερα δίνει βάση στο πανηγύρι που πριν χρόνια το είχε γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ξεσκίζει κι εκεί. Χαμός στο άλλο ίσωμα. Και… Και υπενθυμίζω πως την πρώτη χρονιά του που ανέλαβε Δήμαρχος, είχε καταργήσει με τη μια το Καρναβάλι του Αμοιρίδη. Κανένας ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί… Κι ούτε βέβαια και θα το καταλάβει. Και ξέρετε γιατί; Επειδή τον λόγο τον ξέρει μόνο ο ίδιος ο Σάββας. Που θα πάει όμως; Κι αυτό θα το καταλάβει κάποτε. Και θα το επαναφέρει. Σαν γιορτή, που την γουστάρουν τα παιδιά κι ύστερα οι μεγάλοι, γιατί την γουστάρουν τα παιδιά… Όχι για τίποτα άλλο. Κι ύστερα ήρθε η ώρα του κανονικού μας Πανηγυριού στην Ανδρομάχη. Κι εκεί έκανε το αυτονόητο και πάλι χαμός. Πρόσεξε τα παιδιά. Και; Και ξέσκισε και πάλι. Ενώ πριν ένα χρόνο αν περνούσες από έξω δεν θα έπαιρνες χαμπάρι ότι κάτι έχει εκεί δίπλα στο ποτάμι, τώρα; Φέτος; Χαμός. Έκλεισαν και πάλι οι δρόμοι και χαμογέλασε το χειλάκι των …παιδιών! Πρώτα των παιδιών κι ύστερα των μεγάλων. Γιατί τα παιδιά γέλασαν. Κι ύστερα; Ήρθε το πανηγύρι του Αιγινίου. Τι δεν κατάλαβες πάλι; Να γράψω; Όχι βέβαια γιατί κι εκεί έγινε χαμός. Μεγάλα πράγματα. Κι ύστερα; Πάλι η Έκθεση του Χατζηχριστοδούλου, όπου κι εκεί συνωστισμός στην προκυμαία. Ναι. Κι εκεί χαμός. Μήπως τελικά η Πιερία μου, είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί να έχει μεγάλους πολιτικούς; Λέω μήπως… ΥΓ: Ά, ξέχασα και το καλοκαίρι μου. Που στις παραλίες μας, έγινε χαμός, γιατί εκεί έκανε μεγάλα πράγματα ο Σύλλογος Ξενοδόχων με την Βαγγελιώ την Ξυπτερά και τα παιδιά της. Με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τα δικά της παιδιά. Με τους τρείς Δημάρχους… Εύγε. Κάτι γίνεται στην Πιερία μου…

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ pieria-gr.blogspot.com ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!


MERRY CHRISTMAS ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..!!!


Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Το γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης στο Σβορώνο Πιερίας θα επισκεφθεί η ομάδα και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:00 το πρωί προκειμένου να βρεθούν κοντά στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και να τους μοιράσουν δώρα αλλά και ευχές.

Επίσης την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα επισκεφθεί τη Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ (2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Ν. Εφέσσου).

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας κάνουμε γνωστό ότι δεχθήκαμε παράπονα από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, ότι δεν της επιτρέπεται να περάσουν τα βυτιοφόρα της συλλογής γάλακτος (γιατί είναι πάνω από 3,5 τόνους) από τον κόμβο του κλειδίου Ημαθίας ή από τον κόμβο του Κορινού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλέξουν το γάλα από τα χωριά που είναι στον οδικό άξονα Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου.

Παρακαλώ, επειδή οι επιπτώσεις ήδη είναι τεράστιες για την Πιερία, να επανεξετάσετε το ζήτημα άμεσα και να επιτραπεί η διέλευση καθημερινά σε ένα από τα τέσσερα βυτιοφόρα που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Οι αριθμοί των βυτιοφόρων είναι: ΚΟΗ 6861, ΝΕΚ 6563, ΝΕΒ 6594, ΝΕΒ 6597.

.................................................................................................................................................................

Αξιότιμες κυρίες Γεν. Γραμματείς,

Αξιότιμοι κύριοι,Μετά το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών και τον καθορισμό νέων Διαδρομών παρατηρούνται φαινόμενα έντονου αποκλεισμού της Πιερίας που πολλές φορές δεν αντέχουν στη λογική.
Έτσι η Τροχαία στην περιοχή της Ελασσόνας δεν επιτρέπει στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πιερίας να έλθουν στην Κατερίνη μέσω της 13ης εθνικής οδού Ελασσόνας –Κατερίνης και τους υποχρεώνουν να έλθουν στην Πιερία μέσω Κοζάνης – Βέροιας, περίπου 170 χλμ. επιπλέον. Το ίδιο αφορά και όλα τα τουριστικά πούλμαν που έρχονται στον νομό μας, καθώς και τα φορτηγά αυτοκίνητα που εδρεύουν στο Νομό μας (περίπου 750 φορτηγά που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Πιερίας) και μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς την Νότια Ελλάδα από την Κατερίνη. Επίσης επιχειρήσεις άλλων Νομών που δραστηριοποιούνται στην Πιερία π.χ. επεξεργασίας γάλακτος δεν μπορούν να έλθουν στην Δυτική Πιερία, δηλαδή στον άξονα του δρόμου Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου και πάλι λόγω αποκλεισμού από την Τροχαία στο ύψος του κόμβου του Κορινού και στον κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας, για να πάρουν το γάλα από τους κτηνοτρόφους, καθώς τα βυτιοφόρα είναι πάνω από 3,5 τόνους.
Κύριοι, αντιλαμβάνεσθε ότι με τις ρυθμίσεις που έχουν αποφασισθεί και με δεδομένο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει - πάνω από τρείς μήνες όπως ανακοινώθηκε - προκάλεσαν και θα προκαλέσουν τεράστια οικονομική καταστροφή σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικές ή μη στο νομό, το βάρος των οποίων δεν μπορούν να το επωμισθούν οι επιχειρηματίες και γενικά οι πολίτες Πιεριείς.
Τα παραπάνω επιβάλλουν την εκ νέου κυκλοφοριακή ρύθμιση, με γνώμονα την ασφαλή διέλευση, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την αξιοποίηση όλων των οδικών αξόνων από και προς την Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Παρακαλούμε σε επικείμενη σύσκεψη που θα αφορά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, να κληθούν και οι τοπικές πολιτειακές αρχές της Πιερίας, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν ούτε την ελάχιστη επίσημη ενημέρωση.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Νομαρχίας

Δώρα στα παιδιά των Νομαρχιακών Υπαλλήλων και ευχές στους εργαζομένους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας μοίρασε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο Διοικητήριο.
Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και τον Σύλλογο Εργαζομένων της Ν.Α. Πιερίας μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της Νομαρχίας αντάλλαξαν ευχές για καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο 2010.
Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση που γίνεται εδώ και 11 χρόνια και είναι αφιερωμένη στα παιδιά των υπαλλήλων αποτελεί μια ευκαιρία να τονιστεί η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των διοίκησης και των εργαζομένων.
«Είναι μια εκδήλωση που δίνει χαρά στα παιδιά που θέλουμε να αισθάνονται υπερήφανα που οι γονείς τους εργάζονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο Νομάρχης προσθέτοντας ότι σημασία έχουν πρώτα οι άνθρωπο και μετά οι αριθμοί.
Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Α. Πιερίας ο πρόεδρος Πασχάλης Μπουρσούκης ευχήθηκε σε όλους ό,τι καλύτερο για τον νέο χρόνο και ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης να λυθούν όλα τα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι αντινομάρχες Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και Χρήστος Γκουγκουρέλας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας Νίκος Βουλγαράκης καθώς και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεόδωρος Παυλίδης, οι οποίοι έδωσαν επίσης δώρα στα παιδιά.

Έκπληξη για τα παιδιά αποτέλεσε και η παρουσία του Άγιου Βασίλη που μοίρασε και αυτός δώρα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Πιερίας, σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων , το άστρο της Βηθλεέμ, να λαμπρύνει το νου και την καρδιά, οδηγώντας μας στο δρόμο της ελπίδας.

Ας κάνουμε ατομικά και συλλογικά ο,τι μπορούμε περισσότερο. Να προσφέρουμε με όλη την καρδιά μας, την αγάπη, τη χαρά, την ελπίδα.

Το 2010 να είναι ένα έτος ειρηνικό και δημιουργικό για όλο τον κόσμο, με υγεία και προκοπή. Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να κατακτήσουμε ατομικές και συλλογικές επιτυχίες.

Γιάννης ΑμοιρίδηςΒουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝΧριστούγεννα σημαίνουν…παιδιά, οικογένεια. Όμως πάνω απ’ όλα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη.

Ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ας ετοιμάσουμε τη δική μας φάτνη, στολισμένη με Αγάπη, Καλοσύνη, και Ελπίδα

Ας απλώσουμε τα χέρια και όλοι μαζί να κάνουμε μία ευχή για κοινωνική γαλήνη και ευημερία, για ένα αύριο πιο δημοκρατικό και πιο δημιουργικό.

Καλά Χριστούγεννα

Ευχές ..........Θανάσης Παπαγεωργίου Βουλευτής Πιερίας


Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου να γεμίσει τις καρδιές όλων μας, με ελπίδα, πίστη και αγάπη.
Ας υποδεχτούμε το 2010 με μια νέα ελπίδα για τη ζωή, για τον τόπο μας. Να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό, με υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο.Χρόνια Πολλά
Χαρούμενες Γιορτές

XMAS IN KATERINI....ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!