PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τι κρίση είναι αυτή ρε γ@μώτο μου;;;;;;;;;;;

Πως να πληρώσω ρε γ@μώτο μου την επιταγή;;;; Λες να τα καταφέρω;;;;; Λες να το κλείσω το μαγαζί;;;; Τι να κάνω ρε γ@μώτο μου...........
Ότι και να πούμε εκεί στο Δήμο ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ καλή λύση δείχνει να είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Κατά την ταπεινή μου άποψη ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ  Ο ΜΑΘΗΤΗΣ (Φαρμάκης) ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ( Παπαθανασίου) ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! Και έμπειρος είναι και αύθαρτος... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.....

Στηρίζω ΚΤΕΛ Πιερίας και Κυριάκο Καραβέργο..... Βέβαια και όλους εκεί, οδηγούς, τεχνικούς και διοικητικούς  και τους ΦΩΝΑΖΩ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;

Οι ΕΛ.Π.ΠΙ., ο Σ.Ε.Ο. Κατερίνης και η ομάδα Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα με την στήριξη του καταστήματος ‘’Extreme sports & Ποδήλατο’’ Κατερίνης σας προσκαλούν σε έναν φιλικό, εναλλακτικό, ποδηλατικό, οικογενειακό αγώνα περιπέτειας: M.T.B., OFF ROAD TREKKING, CYCLOCROSS,την Κυριακή 22 Μαίου 2011 στο πλατανόδασος Νεοκαισάριας 7ο Km Κατερίνης-Ελασσόνας.
Τελικά έρχεται κι ο Στέργιος Τόκας για Βουλευτής..... Και στις τελευταίες του εμφανίσεις στο γυαλί πάει μιά χαρά. Λέτε να είναι αυτή τη φορά μέσα στην τριάδα;;; Βέβαια θα μου πείτε, γιά ποιά τριάδα μιλώ και για ποιούς Βουλευτές... Σ αυτούς η φάπα σε λίγο θα πέφτει σύννεφο κι είμαι σίγουρος πως σε λίγο τους υποψηφίους θα τους ψάχνουμε με κιάλια! Στέργιο θέλεις να γίνεις Βουλευτής;;; Κι ώ του θαύματος, απαντά: ΟΧΙ..... Σπάσε πλάκα.....

Τι Φορούσε Πριν Γίνει Catherine;

stroumfita


Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι ασχολούνται μαζί της. Γιατί όχι; Εξάλλου η Kate Middleton είναι η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας. Όμορφη, νέα και μάλλον πανέξυπνη αφού κατάφερε να «τυλίξει», που θα έλεγε κι η γιαγιά μου, τον Πρίγκηπα William της Αγγλίας.
Πάμε να δούμε μαζί τις καλύτερες εμφανίσεις...

ΤΙ ΠΡΩΙΝΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ;;;



STROUMFITA




Τι πρωϊνό να δώσω στα φυτά μου; Νερό από αυγό και σπανάκι φυσικά! Μην πετάξετε το νερό μέσα στο οποίο έχετε βράσει αυγά ή σπανάκι. Περιμένετε να κρυώσει και προσφέρετε το στα φυτά σας. Είναι εξαιρετικά δυναμωτικό!

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΙ ...ΣΑΒΒΑΣ Ο ...ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!!!

Οργασμός στον 2ο όροφο του ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ... Οργασμός όχι βέβαια ...σεξιστικής υπόστασης, πλην όμως ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ! Ο τομέας ευθύνης του Αντιδημάρχου Νίκου Παπαζιώγα, εν πλήρη ΔΡΑΣΗ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;;; ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΣΕ ...ΔΡΑΣΗ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΣ ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!!!

«Κυριακή στο χωριό», 22/5 στη Λεπτοκαρυά.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στους Παλιούς Πόρους, τη μαγνητοσκόπησή της από την ΕΡΤ και την προβολή αυτού του παλιού και πανέμορφου οικισμού μέσα από την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», μια ακόμη περιοχή του δήμου Δίου-Ολύμπου θα μαγνητοσκοπηθεί και προβληθεί μέσα από το 3ο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.
Η «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ», ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ.
Πρόκειται για...

Ο δεκάλογος της ομορφιάς


1 - Μην κρατάτε το θυμό μέσα σας.
(αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και αντανακλά στο πρόσωπό σας)
2 - Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την ομορφιά σας.
Γι΄ αυτό τρώτε άφθονα φρούτα, σαλάτες και λαχανικά, που εκτός από τις απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες Α, Ε, Β, C, περιέχουν ιχνοστοιχεία που είναι άκρως απαραίτητα για την ομορφιά σας.
3 - Να επιβάλλετε...

Πάρθηκε η οικοδομική άδεια του εκθεσιακού χώρου(μουσείο) στο Μακρύγιαλο

Κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολτισμού η οικοδομική άδεια και τα τεύχη δημοπράτησης του εκθεσιακού χώρου στο Μακρύγιαλο.Ένα όνειρο ζωής πήρε σάρκα και οστά.Ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας έδωσε μάχη για να υλοποιηθεί το συγκεκριμμένο έργο με την πολύτιμη συνεργασία του δημοσιογράφου Λάγιου Απόστολο των μελετητών και των αρχαιολόγων που δούλευσαν μέρα νύχτα για την ολοκληρωσή του.
Σήμερα το πρωί η Βουλευτής κ. Μίχου Μαρία και ο πρών Δήμαρχος Μεθώνης κατέθησαν την οικοδομική άδεια και τα τεύχη δημοπράτησης στο Υπουργείο Πολιτισμού.Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί η μέγιστη βοήθεια του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού αλλά και του Δημάρχου κ. Πολύζο Βαγγέλη.Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους.Τέλος το έργο θα δώσει μεγάλη δυναμική και τουριστική προβολή στην Βόρεια Πιερία.

Επιστρέφονται οι παλιές εγγυητικές στους αγρότες

Δημοσιεύτηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και επιστρέφονται στις επόμενες μέρες οι εγγυητικές προηγούμενων χρόνων που είχαν καταθέσει οι αγρότες για την μετάκληση αλλοδαπών εργατών γης.
Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου εδώ και δύο χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις (επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς, ερωτήσεις στη Βουλή, συναντήσεις, συσκέψεις και συζητήσεις για το θέμα) γνωστοποίησε και ζήτησε – κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις - να λυθούν τα προβλήματα που

Προτάσεις για θέματα Δήμων και Δημοτικών Υπαλλήλων


Προτάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Δημοτικές Υπηρεσίες, την λειτουργία των Δήμων και σε θέματα Δημοτικών Υπαλλήλων έκανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 18 Μαΐου 2011, στη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις».
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως με αυτό το νομοσχέδιο θα λυθούν πάρα πολλά από τα προβλήματα στις σχέσεις πολιτών και δημοσίου. Μέχρι σήμερα οι πολίτες στην επαφή και τη σχέση τους με το Δημόσιο και τις Δημόσιες Υπηρεσίες πάρα πολλές έχουν ταλαιπωρηθεί, έχουν δοκιμαστεί, έχουν χάσει ώρες, έχουν μια δυσπιστία απέναντι στην παροχή υπηρεσιών.
Σε επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε προτάσεις που αφορούν:
Καθήκοντα υπαλλήλων των ΚΕΠ
Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου «στο...

ΑΕΚ Άργους - Πιερικός Αρχέλαος

Θανάσης Μολυβδάς:
«Έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι του Σαββάτου»
Το Σάββατο στο Άργος στις 5,30 μ.μ.
Συνεχίζονται τα δύσκολα παιχνίδια για τον Πιερικό Αρχέλαο. Αν όμως το έμψυχο υλικό της ομάδας πιστέψει στη νίκη, τότε ο αγώνας -όπως και όλοι- στο Άργος με την ΑΕΚ δεν θα έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.
Πρέπει ο Πιερικός Αρχέλαος να επιστρέψει, απαραίτητα, με νίκη από την Πελοπόννησο, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει και δεν χωράει πλέον θεωρίες για την παραμονή του στην Α2. Με την πρόσφατη αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα με την ανάληψη καθηκόντων από το Θανάση Μολυβδά και την υπόσχεση των καλαθοσφαιριστών για μη επανάληψη των λαθών τους, ίσως τα επιθυμητά αποτελέσματα γίνουν πραγματικότητα.
Για τον αγώνα του Σαββάτου ο νέος προπονητής του...

Γιά να δούμε τι θα δούμε από τις δύο Αντιδημαρχίες του Γουμίδη και του Μπουρονίκου

Αλέξανδρος Γιουμίδης Αντιδήμαρχος Κατερίνης

Νίκος Μπουρονίκος Αντιδήμαρχος Κατερίνης
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΟΥΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ...ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ!!! ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ;;; ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ Σ ΑΝΩΤΕΡΑ...

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


ΜΙΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ......JULIA ROBERTS

Στρουμφίζει η...... Stroumfita

TIPS




STROUMFITA





Αν μέσα στα τασάκια σας βάλετε λίγη μαγειρική σόδα, τότε μεγάλο μέρος της - οσμής του τσιγάρου θα εγκλωβιστεί στους κρύσταλλους της, και όχι στο σπίτι σας!
ΡΟΥΦΙΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ...................
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΡΟΚΥ ....ΛΕΪΝΑΣ ...ΜΠΑΛΜΠΟΑπόστολος

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΕΪΝΑΣ.... ΡΟΚΥ ΜΠΑΛΜΠΟΑ..... ΡΟΚΥ Νο 11, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ..... ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ; ΑΣΤΟ.... ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ Ο ΡΟΚΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.... ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;;;;

ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΚΑΛΟΙ, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ!!! ΛΕΪΝΑΣ.... ΦΙΛΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.............


ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ


Ιδέες για μπαλκόνια, εξωτερικούς χώρους, κήπους και τα λοιπά από ένα blog αγαπημένο που λέγεται Purple Area και αν δε το έχεις υπόψη, να περάσεις να το δεις αξίζει. Πρόκειται για τη φίλη Susan από τη Σουηδία που ανεβάζει φοβερές φωτογραφίες πάντα και τι να λέμε τώρα, δε χρειάζεται συστάσεις το Σκανδιναβικό design. Θα βρεις κυρίως ιδέες τέτοιου τύπου και πολύ thrifted vintage chic Σήμερα όμως θα δείξουμε προτάσεις για μικρές γωνιές έξω από το σπίτι αλλά θα εμπνευστώ και για το νέο γραφείο του Rdeco που ετοιμάζεται και κοντεύει επιτέλους και θα το δείτε μαζί με την αυλή του.

Ιδέα: ένας τοίχος ντυμένος με ξύλινες σανίδες και ράφια

Ιδέα: βάλε παγκάκι αντί για καρέκλες Κάνει πιο πολύ χώρο και είναι πιο cosy.

Ιδέα: Ένα παλιό κομό που έγινε ενυδρείο και θέση για γλαστράκια।
Ιδέα ή απόψη: κούνια μαγική।
Ιδέα: Τα παγκάκια σκαλάκια κάνουν και για αρωματικά βότανα και ότι άλλα μικρά φυτά θέλεις



















πηγή:rdecο

Στρουμφίζει η........Stroumfita

ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝ;;;;; Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ.....


Έ ρε ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.... ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝ... ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝ;;;;; Που θα πάει;;;; ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.... ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝ;;;;

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ


Μνήμη και ψάρια, πάνε μαζί

Η διατροφή πλούσια σε ψητά – μη τηγανητά - ψάρια μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από ζημιές που μπορούν να οδηγήσουν σε άνοια και εγκεφαλικό

Ερευνητές, υπέβαλλαν έκθεση στο κλαδικό περιοδικό Neurology , με την οποία έχουν διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικοι των οποίων η διατροφή περιλαμβάνει τρεις ή περισσότερες εβδομαδιαίες μερίδες ψημένου τόνου και άλλων ψαριών υψηλών σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τα λεγόμενα «σιωπηλά» τραύματα εγκεφάλου, που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της γνωστικής ικανότητας και το αγγειακό εγκεφαλικό.

Μία εγκεφαλική αλλοίωση, ή μια περιοχή νεκρωμένη από θρόμβο, προκαλεί ένα τμήμα χαλασμένου ιστού στον εγκέφαλο, συνήθως από έλλειψη ροής αίματος στην περιοχή. Το τραύμα μετονομάζεται ως «σιωπηλό» εάν αναπτύχθηκε σε κάποιον που δεν είχε ένα αναγνωρισμένο εγκεφαλικό ή μια παροδική ισχαιμική επίθεση, αποκαλούμενη και μίνι-εγκεφαλικό. Τα «σιωπηλά» τραύματα εγκεφάλου είναι πολύ κοινά, ειδικά καθώς ένα άτομο γίνεται ηλικιωμένο. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σκέψης, απώλεια μνήμης και εγκεφαλικό.

«Προηγούμενα συμπεράσματα έχουν δείξει ότι τα ψάρια και τα έλαια των ψαριών, μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του εγκεφαλικού, αλλά αυτό είναι μια από τις μελέτες που εξετάζει μόνο την επίδραση των ψαριών στις νεκρωμένες περιοχές από θρόμβο του εγκεφάλου σε υγιή, ηλικιωμένα άτομα, …» λέει σε ένα δελτίο ειδήσεων ο Jyrki Virtanen, PhD , RD, στο πανεπιστήμιο του Kuopio στη Φινλανδία,.

Για τη μελέτη, ο Virtanen και οι συνάδελφοί του, εξέτασαν τα αποτελέσματα Μαγνητικής τομογραφίας (MRI) του εγκεφάλου 3.600 ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και πάνω, που δεν είχαν ιστορικό εγκεφαλοαγγειακής ασθένειας. Πέντε έτη αργότερα, οι ερευνητές ξαναεξέτασαν 2.313 άτομα που είχαν συμφωνήσει με τη συνέχιση της έρευνας και τους υπέβαλαν σε ερωτήσεις για τη διατροφή τους, όπως την ποσότητα ψαριών που έτρωγαν.

Αφού συνέκριναν τις μαγνητικές και ανέλυσαν τις διατροφικές πληροφορίες, η ερευνητική ομάδα έμαθε ότι οι ενήλικοι που έτρωγαν μη-τηγανισμένο τόνο και άλλα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τουλάχιστον τρεις φορές εβδομαδιαίως, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο σχεδόν 26% για «σιωπηλά» εγκεφαλικά τραύματα από εκείνους που επέλεγαν τέτοια τρόφιμα λιγότερο συχνά.

Η κατανάλωση μίας μόνο μερίδας ψαριών ανά εβδομάδα, είχε επίσης ένα προστατευτικό όφελος. Οι ενήλικοι σε αυτήν την κατηγορία, μείωσαν τον κίνδυνο «σιωπηλών» τραυμάτων εγκεφάλου κατά 13%.
Εκείνοι δε, που επέλεξαν την τακτική κατανάλωση ψαριών, είχαν επίσης λιγότερες αλλαγές στη φαιά ουσία του εγκεφάλου τους.

«Τρώγοντας τόνο και άλλους τύπους ψαριών, φαίνεται να βοηθά στην προστασία από την απώλεια μνήμης και το εγκεφαλικό, αυτά τα αποτελέσματα δεν βρέθηκαν σε ανθρώπους που έτρωγαν τακτικά, τηγανισμένα ψάρια,» λέει ο Virtanen . «Περισσότερη έρευνα απαιτείται ως προς το γιατί αυτοί οι τύποι ψαριών μπορούν να έχουν προστατευτικά αποτελέσματα, αλλά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA φαίνεται να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο.»

Εκτός από τον τόνο, ο σολομός, το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι σαρδέλλες, και οι αντσούγιες είναι όλα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

ΠΗΓΗ: LIFEINBALANCE.गर

Στρουμφίζει η.......STROUMFITA

Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο

«Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο»: με το σύνθημα αυτό τιμάται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την παχυσαρκία στις 21η Μαΐου, με … στόχο να προτρέψει τα παχύσαρκα άτομα να αλλάξουν το διατροφικό τρόπο ζωής τους, αλλά όχι ν΄ακολουθήσουν αναγκαστικά μια από τις νέες δίαιτες που είναι στη μόδα. Κάποιος θεωρείται υπέρβαρος όταν ο δείκτης μάζας του σώματός του ξεπερνά το 25, παχύσαρκος όταν ξεπερνά το 30, ενώ ιδιαίτερα παχύσαρκος όταν ο δείκτης αγγίζει το 35.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα κρούσματα παχυσαρκίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε σχεδόν τριάντα χρόνια παγκοσμίως. Η παχυσαρκία πλήττει 500 εκατομμύρια ενήλικες, περισσότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ σε 1,46 δισεκατομμύριο ανέρχονται οι ενήλικες που ταλαιπωρούνται με παραπανίσια κιλά. Στην Ευρώπη ένας στους δύο ενήλικες είναι υπέρβαρος και ένας στους έξι είναι παχύσαρκος.

πηγή: medicalnews.gr

ΜΙΑ ....ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.... Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ΚΙ ΗΜΩΝ!!!