PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

KATERINH PIERIA




KATERINH PIERIA





ΣΙΣΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Γάλλο επιθετικό, με 2,5 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ περίπου 8 εκ. θα πάρει η Μαρσέιγ.

Ο Σισέ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη (18:00) με ιδιωτικό αεροπλάνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

ΟΣΚΑΡ...














Την απόφαση να διπλασιάσουν τον αριθμό των υποψήφιων φιλμ για Όσκαρ καλύτερης ταινίας από πέντε σε δέκα έλαβε η Ακαδημία. Η απόφαση θα ισχύσει για την επόμενη απονομή που θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Σιντ Γκάνις, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το συμβούλιο της Ακαδημίας έλαβε την απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των υποψήφιων ταινιών.

Ο Σ.Γκάνις πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες αξιόλογες ταινίες να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο της Ακαδημίας.

Η αλλαγή θα ισχύσει από την επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ που θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου 2010.

Η κίνηση αυτή αποτελεί επιστροφή στις πρακτικές των δεκαετιών του 1930 και 1940, οπότε 10 υποψηφιότητες δεν αποτελούσαν σπάνιο φαινόμενο.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης,

θα είναι ένας από τους τρεις παραλήπτες τιμητικών διδακτορικών διπλωμάτων, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Deree).

Ο κ. Θεοδωράκης τιμάται με επίτιμο διδακτορικό, τόσο για τη διαχρονική προσφορά του στην τέχνη, όσο και για τη συμβολή του στους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μαζί του θα τιμηθούν ο Τζον Μπραδήμας, πρώην πρόεδρος του New York University και επί 22 χρόνια μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς και ο Aντριου Aθενς, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού hellenicare.

Η τελετή αποφοίτησης θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 19:00 το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ η ΕΓΩ...!!!





τι πρόκειται να γίνει στις Δημόσιες υπηρεσίες μετά την 1η Ιουλίου με την απαγόρευση του καπνίσματος;
ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ...?

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ...
ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...?

ΟΜΠΑΜΑ -ΠΑΠΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθούν για πρώτη φορά τον Ιούλιο, μετά το τέλος της Συνόδου των G8 στη Λ'Ακουιλα ανακοίνωσε την Τετάρτη το Βατικανό.


Η συνάντηση θα γίνει στο Βατικανό το απόγευμα της 10ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.


Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει εκφραστεί υπέρ του δικαιώματος στις αμβλώσεις και της έρευνας στα βλαστοκύτταρα, θέσεις που έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Βατικανού, όπως και πολλών θρησκευόμενων Αμερικανών πολιτών, καθολικών και προτεσταντών.


Ειδικότερα, το ζήτημα της έρευνας στα βλαστοκύτταρα αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση το Αμερικανού προέδρου με τον Πάπα Βενέδικτο. Το 2001, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε ζητήσει από τον προκάτοχο του Μπ.Ομπάμα, τον Τζορτζ Μπους, να μην επιτραπεί η έρευνα σε αυτό το πεδίο.

Τον επόμενο Μάρτιο

αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον. Οι πρώτες εικόνες φανερώνουν ένα σκοτεινό, εφιαλτικό σύμπαν από αυτά που ο σκηνοθέτης αρέσκεται να κατασκευάζει.

Η ταινία θα είναι η έβδομη συνεργασία ανάμεσα στον Τ.Μπάρτον και τον Τζόνι Ντεπ που ερμηνεύει το ρόλο του «τρελού καπελά».

Στο ρόλο της κακιάς βασίλισσας η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, ενώ η Αν Χάθαγουεϊ ερμηνεύει την καλή «Λευκή Βασίλισσα». Στο ρόλο της Αλίκης η άσημη Αυστραλή ηθοποιός Μία Βαζικόφσκα.

Η εκδοχή του Τιμ Μπάρτον αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια της κλασσικής ιστορίας, σύμφωνα με την οποία μια 17χρονη Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων που αποτελεί έναν πιο «σκοτεινό» τόπο από εκείνον της ιστορίας του Λούις Κάρολ.

Ο Μπάρτον δανείζεται χαρακτήρες, στιγμές και σκηνές τόσο από το πρώτο βιβλίο του Λ.Κάρολ με ηρωίδα την Αλίκη, όσο και από το δεύτερο, το «Μέσα από τον καθρέφτη», ενώ έχει κάνει και τις δικές του δημιουργικές προσθήκες.

Παρά τις εφιαλτικές πρώτες εικόνες, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι η ταινία δεν θα είναι ιδιαίτερα τρομακτική για τους μικρούς θεατές.

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post-production και αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο.

Χωρίς κλήρωση

, αίτηση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα εφαρμοστεί για τη φετινή θερινή περίοδο 2009 και χειμερινή περίοδο 2009-2010, το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) του ΟΓΑ

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (συνολικής δαπάνης 1.360.000 €) απευθύνεται σε 80.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.




Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για τους δικαιούχους των προγραμμάτων, η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.


Επίσης, για πρώτη φορά, τα Δελτία Θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) που θα διανεμηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θερινή περίοδο 2009 ή για τη χειμερινή περίοδο 2009-2010.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2009 και τη χειμερινή 2009-2010.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009»,

με 586 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, θα μας παρασύρει σε μια μεγάλη γιορτή, συνδυάζοντας αρμονικά παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις, που θα είναι ελκυστικές για όλους.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» με 27 εκδηλώσεις που κορυφώνονται σήμερα, το πρόγραμμα «Πολιτισμός για Ολους» με 430 εκδηλώσεις, το «Αθηναϊκό Φεστιβάλ» με 118 εκδηλώσεις και το «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας» με 12 παραστάσεις.

Οι εκδηλώσεις «Πολιτισμός για όλους», που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου, αφορούν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σε 88 πλατείες και ανοιχτούς χώρους, σε όλη την πόλη.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού και η προσφορά ποιοτικών πολιτιστικών ερεθισμάτων στους Αθηναίους.

Φέτος, το Αθηναϊκό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Αττικού Αλσους -σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, στο Θέατρο Δόρας Στράτου, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

Εκατοντάδες παραβάσεις

διαπίστωσαν συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) κατά τη διάρκεια ελέγχων σε χώρους διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμων, βαπτίσεων κλπ) το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

Συνολικά ελέγχθησαν 147 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα -με έμφαση σε κτήματα και συναφείς χώρους- εκ των οποίων σε 46 διαπιστώθηκαν συνολικά 652 παραβάσεις. Συνηθέστερες ήταν η μη έκδοση αποδείξεων και η υποτιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αρκετές περιπτώσεις δόθηκαν προσκλήσεις για την προσκόμιση και άλλων στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παραβάσεις αρμοδιότητας άλλων υπηρεσιών, η Υπ.Ε.Ε. θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες.

Αρνείται

ότι πλήρωσε ποτέ για σεξ ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν μέσω κατηγοριών ότι κοιμήθηκε με πόρνη που είχε παραβρεθεί σε ιδιωτικά του πάρτι.

«Ποτέ δεν έχω πληρώσει γυναίκα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Chi ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι η μόνη αληθινή ικανοποίηση είναι η κατάκτηση μιας γυναίκας. Κατηγόρησε την πόρνη στο επίκεντρο του σκανδάλου ότι έχει πληρωθεί για να εξαπολύσει ψευδείς κατηγορίες εναντίον του, κάτι που η ίδια αρνείται.

Η Πατρίτσια Ντ’Αντάριο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε εφημερίδα ότι έλαβε πάνω από 1.000 δολάρια για να παραβρεθεί σε πάρτι στην κατοικία του πρωθυπουργού στη Ρώμη, μαζί με «χαρέμι» γυναικών, όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Λίγες εβδομάδες αργότερα ισχυρίζεται ότι κοιμήθηκε με τον Μπερλουσκόνι.

Η προσωπική ζωή του Μπερλουσκόνι έχει μπει στο μικροσκόπιο από τον περασμένο μήνα, όταν η γυναίκα του του ζήτησε διαζύγιο μετά από 19 χρόνια γάμου, κατηγορώντας τον για σχέσεις με ανήλικες γυναίκες. Η σχέση του με 18χρονο μοντέλο έχει απασχολήσει επί μακρόν τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο ίδιος τα κατηγορεί για λασπολογία εις βάρος του εν όψει τη συνόδου του G8 της οποίας θα είναι οικοδεσπότης τον ερχόμενο μήνα.

Πηγές: Reuters, BBC

Αλλάζει εικόνα το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης























Αλλάζει πλήρως «εικόνα» το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης με τους σχεδιασμούς της διοίκησης του κεντρικού δήμου. Μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων θεματικών πάρκων (Μουσικής, Νερού, Μνήμης, Ρόδων και Ήχου) ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τα επόμενα οχτώ πάρκα, στο τμήμα από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο μέχρι και το Βασιλικό Θέατρο.

Τα οκτώ νέα θεματικά πάρκα, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη μελέτη, θα είναι: του Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης, αυτή περιλαμβάνει τη διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων, ξύλινα και δάπεδα σκυροδέματος, πρασίνου και νερού, κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, τη δημιουργία αλέας όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Μεταξύ άλλων, στον Κήπο του Αλέξανδρου προτείνεται η ενοποίηση των τριών πάρκων που τον αποτελούν, με ανοιχτές επιφάνειες πρασίνου. Κυρίαρχο θα είναι το υγρό στοιχείο, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν χαμηλοί πίδακες νερού.

Στον Κήπο των Γλυπτών θα φιλοξενούνται μοντέρνα γλυπτά μεγάλου μεγέθους, ενώ θα κατασκευαστεί μια μεγάλη επιφάνεια νερού, με ειδικό νυχτερινό φωτισμό. Στον Κήπο της Μεσογείου θα υπάρχουν εσπεριδοειδή και αρωματικά φυτά του μεσογειακού τοπίου και το πάρκο θα αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο αναψυχής και περιπάτου, ενώ ο Κήπος των Εποχών θα είναι σπαρμένος με αγριολούλουδα και φυσική βλάστηση του ελληνικού τοπίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας ανέρχεται σε 36,5 εκατ. ευρώ. Η έγκριση της μελέτης του έργου ανάπλασης της νέας παραλίας και η απαιτούμενη πίστωση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Γρεβενά: 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Από τις 21 έως και τις 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 7η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που θα γίνει στο χώρο των κατασκηνώσεων «Κουρούνας», στους Φιλιππαίους Γρεβενών.

Την εκδήλωση χρηματοδοτεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών και συμμετέχουν λάτρεις των μανιταριών από τη δυτική Μακεδονία - κυρίως - αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τους επαΐοντες, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο γεγονός «μανιταροφιλίας» και «μανιταρογνωσίας» στη χώρα μας. Μάλιστα, φέτος θα συμμετέχουν και ρέκτες του είδους από τις ελληνόφωνες περιοχές της νότιας Ιταλίας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Το γνωστό άσμα λέει «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια» αλλά αυτό δεν πτοεί τους καλλιτέχνες που η άμμος αποτελεί γι αυτούς πηγή έμπνευσης για την κατασκευή μαγικών κάστρων και ηρώων παραμυθιών στην παραλία της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς.

Η δημαρχεία Μπουργκάς διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο στην παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Park.

Ένα τεράστιο δέντρο ύψους 8,5 μέτρων με θέματα από παραμύθια θα κυριαρχεί ανάμεσα στα γλυπτά από άμμο που θα φιλοτεχνήσουν 18 λάτρεις του είδους από την Τσεχία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Οι τρεις Βούλγαροι καλλιτέχνες είναι οι Ατάνας Στογιάνοφ, Λιούμπο Κότσεφ και Ντόμπριν Βάτεφ. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 28 αγάλματα στην άμμο, που για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιηθούν 3.300 τόνοι άμμου, δηλαδή 800 κιλά περισσότερα από πέρσι.

Ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να δημιουργούν στην άμμο γλυπτά που απεικονίζουν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, χαρακτήρες από τις ταινίες "Star Wars", "Shreck" και "Ice Age" (Εποχή των Παγετώνων).

Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 2 Ιουλίου με συναυλία και οι διοργανωτές αναμένουν να υπάρξει ενδιαφέρον και να προσέλθουν αρκετοί επισκέπτες αφού διαφημίζεται μέσα από τουριστικά γραφεία.

Η Πρόταση στην κορυφή του Box office

Η ρομαντική κωμωδία των στούντιο της Ντίσνεϊ με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ κυριάρχησε στα ταμεία των κινηματογραφικών αιθουσών της Βορείου Αμερικής το σαββατοκύριακό που μας πέρασε.

Η ταινία με θέμα την πλασματική πρόταση γάμου μίας σκληροτράχηλης μάνατζερ προς τον υφιστάμενο της για να αποφύγει μια δυσμενή μετάθεση, συγκέντρωσε 34,1 εκατομμύρια δολάρια και κατόρθωσε να εκτοπίσει από την κορυφή την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του καλοκαιριού το Hangover που έπεσε στη δεύτερη θέση με 26, 9 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων "Up-Ψηλά στον Ουρανό" παραμένει στην πρώτη τριάδα με 21,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η "προϊστορική" κωμωδία Year One ξεκίνησε να προβάλλεται αυτή την εβδομάδα και συγκέντρωσε στα κινηματογραφικά ταμεία 20,2 εκατομμύρια δολάρια.

Σύγχρονες πολιτικές σημειολογίες στην Guernica του Pablo Picasso




















Η εικαστικός Ειρήνη Παγώνη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, για την έκθεσή της με τίτλο ΄΄ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ GUERNICA του PABLO PICASSO΄΄.

Η έκθεση αποτελεί την εισήγηση της εικαστικού στο πλαίσιο του διεθνούς διαδικτυακού συνεδρίου, ΄΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ΄΄, που διοργανώνεται από την Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών και το οποίο θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις 24-27 Ιουνίου 2009.
Η Ειρήνη, Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών, έχοντας ως αφετηρία το θρυλικό έργο του Pablo Picasso, GUERNICA, εισηγείται ‘‘εικαστικά’’ για το πρόσωπο και τη φρίκη του πολέμου όπως μέχρι σήμερα τα έχει βιώσει η ανθρωπότητα και όπως αρχίζει να τα γνωρίζει σήμερα.



Δύο έργα – κατασκευές, από πλαστικές ύλες αλουμινίου διαστάσεων 7,68mΧ3,75m με διαφορετική πολιτική σημειολογία, το καθένα:

Πολιτική Σημειολογία I
Η χρωματική αντίληψη, η σύνθεση, όπως το έργο του Πικάσσο. Όλη η χρωματική γκάμα από το άσπρο ως το μαύρο, με ζεστά και κρύα άσπρα και μαύρα, με φωτεινά και φωτεινότερα λευκά με ζοφερά και ζοφερότερα μαύρα. Η φρίκη του Πολέμου όπως την έζησε η ανθρωπότητα τον περασμένο αιώνα. Η αποδόμιση του κοινωνικού ιστού, η καταστροφή του πολιτισμού, ο κατακερματισμός της ανθρώπινης ύπαρξης, ο θάνατος.

Πολιτική Σημειολογία II
Χρώμα το κόκκινο. Όλη η γκάμα του κόκκινου. Το σύγχρονο πρόσωπο του πολέμου. Ενώ το κόκκινο απαντάται στην φύση με σοφή οικονομία, εδώ αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις. Η φρίκη που απαντάται στο σύγχρονο πρόσωπο του πολέμου. Η εταιρειοκρατία, το αδυσώπητο πρόσωπο της στυγνής και μόνο οικονομικής παγκοσμιοποίησης, η αποθέωση των πυρηνικών εξοπλισμών, η καταστροφή του ίδιου μας του πλανήτη.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ κος. Βάσος Λυσσαρίδης, ο καθηγητής και ακαδημαϊκός κος. Δημήτρης Νανόπουλος και ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Θράκης κος. Γιάννης Κολοκοτρώνης.

ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα η Sarah Jessica Parker έγινε μητέρα για δεύτερη και τρίτη φορά αφού η παρένθετη μητέρα που αντικατέστησε την γνωστή ηθοποιό γέννησε δύο υγιέστατα κοριτσάκια.

Η μητέρα που "φιλοξένησε" τα δίδυμα της ηθοποιού και του Matthew Broderick έφερε στον κόσμο τα μωρά σε νοσοκομείο του Οχάιο και έτσι ο μεγαλύτερος πια γιος των ηθοποιών απέκτησε αδερφάκια.

Μετά από πολλές προσπάθειες των ηθοποιών να μεγαλώσουν την οικογένεια τους αποφάσισαν να προσπαθήσουν με παρένθετη μητέρα. Ο Matthew Broderick είναι πραγματικά ενθουσιασμένος το ίδιο και ο 6χρονος γιος τους.

ΞΥΛΙΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΟΣΤΩΝ

Μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων, για πρώτη φορά, κατασκεύασε το υλικό ενός προσθετικού οστού από ξύλο. Η δομή του ξύλου, που έχει πόρους και κανάλια, είναι παρόμοια με αυτήν του εσωτερικού των οστών. Μέχρι τώρα όμως το ξύλο θεωρείτο ακατάλληλο γιατί διαβρωνόταν και σάπιζε μέσα στο σώμα.

Οι Ιταλοί ερευνητές έλυσαν το πρόβλημα μεταμορφώνοντας τα δομικά συστατικά του ξύλου στο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα οστά, ενώ παράλληλα κατόρθωσαν να διατηρήσουν την φυσική πορώδη δομή του ξύλου. Η ανακάλυψη, με επικεφαλής την ερευνήτρια Άννα Ταμπιέρι, του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κεραμικών, περιγράφεται στο "Journal of Materials Chemistry" (Περιοδικό της Χημείας των Υλικών), σύμφωνα με τους "Τάιμς" του Λονδίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ






















Η Ελλάδα είναι μια κατ’ εξοχήν ορεινή χώρα, αφού στην επικράτειά της υπάρχουν περισσότερα από 300 μεγαλύτερα ή μικρότερα βουνά. Ο σημαντικότερος ελληνικός ορεινός άξονας είναι η oρoσειρά της Πίνδου, πoυ σχηματίζει τη «ραχοκοκαλιά» της ηπειρωτικής χώρας και έχει ως φυσική συνέχεια τα βουνά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Εξάλλου, τα περισσότερα νησιά αποτελούν, στην πραγματικότητα, τις βουνοκορφές της καταποντισμένης Αιγηίδος, πoυ κάποτε συνέδεε την ηπειρωτική Ελλάδα με τη Μικρά Ασία.

Τo ψηλότερο βουνό της χώρας είναι o (φημισμένος από την ελληνική μυθολογία) Όλυμπος (στη Μακεδονία), πoυ φτάνει τα 2.917 μέτρα (κορυφή Μύτικας), ενώ περίπου 40 ορεινά συγκροτήματα, σ’ όλη τη χώρα, υπερβαίνουν σε υψόμετρο τα 2.000 μέτρα.

Τα ελληνικά βουνά χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία τους, τα σπάνια τοπία και τα μοναδικά δάση τους, μερικά από τα οποία είναι από τα παλαιότερα φυσικά δάση της Ευρώπης. Λόγω του απαράμιλλου φυσικού τους πλούτου (σε χλωρίδα και πανίδα) πολλά από αυτά προστατεύονται ως Εθνικοί Δρυμοί, ενώ παράλληλα, τις τελευταίες δεκαετίες, με τις υποδομές που δημιουργήθηκαν αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν να απολαύσουν δραστηριότητες ορεινού τουρισμού.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΝΗΣΙΑ?

Με περίπου 18 πλοία να έχουν τεθεί εκτός, λόγω χρεών ή άλλων οικονομικών δυσχερειών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αρκετών νησιών του Αιγαίου καθίσταται αδύνατη για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, νησιά όπως η Φολέγανδρος, η Ανάφη, η Ικαρία, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Κως, οι Λειψοί, η Λέρος, η Σίκινος, η Πάτμος, η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα μετά την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τα θερινά δρομολόγια θα γίνουν με 18-20 λιγότερα επιβατηγά-οχηματαγωγά.
Έτσι, στα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου τα πλοία θα προσεγγίζουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται το πρόβλημα να γίνει εντονότερο από την αποδρομολόγηση και άλλων πλοίων.

Στην κατάργηση 275 θέσεων εργασίας προχωρά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

στο πλαίσιο των περικοπών που πραγματοποιεί το παλαιότερο αμερικανικό ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης εξαιτίας της μείωσης στις επιχορηγήσεις που λαμβάνει ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το Χάρβαρντ, το οποίο ανήκει στην Ivy League, την λίστα με τα οκτώ πιο γνωστά πανεπιστήμια στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προέβη στη λήψη αυτών των μέτρων προκειμένου να περιορίσει τον προϋπολογισμό του, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο μετά από την μείωση κατά περίπου 30% στην επιχορήγηση για το οικονομικό έτος 2009, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Οι μειώσεις αφορούν κυρίως διοικητικές, υπαλληλικές και τεχνικές θέσεις και θα πραγματοποιηθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε μέσω e-mail στους υπαλλήλους και στους καθηγητές η Μέριλιν Χάουζαμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού.

Αλλοι 40 υπάλληλοι εξαναγάστηκαν σε μειωμένο ωράριο.

Παρότι οι απολύσεις αφορούν τμήμα του προσωπικού του Χάρβαρντ, που αριθμεί 16.000 υπαλλήλους και καθηγητές, υπογραμμίζουν το πλήγμα το οποίο έχει υποστεί από την ύφεση το παλαιότερο αμερικανικό ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης και άλλα πανεπιστήμια που εξαρτώνται από επιχορηγήσεις και δωρεές.

Η επιχορήγηση που λάμβανε το Χάρβαρντ, η οποία ανερχόταν σε 37 δισεκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου του περασμένου χρόνου, είχε πέσει στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο και προβλέπεται στα τέλη του μήνα να μειωθεί περαιτέρω και να φθάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας της ρευστότητας των αγορών και των μειωμένων δωρεών.

Από τις επιχορηγήσεις χρηματοδοτήθηκε περίπου το ένα τρίτο του προϋπολογισμού για την λειτουργία του πανεπιστημίου το 2008.

Στο πλαίσιο του εορτασμού

της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου), το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει επιλογές από το φωτογραφικό εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω στο χώρο νέων μέσων του Μουσείου.

Η έκθεση, την οποία επιμελείται η Μαρίνα Τσέκου, θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 23 έως την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Παράλληλα, την Πέμπτη 25 Ιουνίου (στις 19:00) θα μιλήσει η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω, με θέμα «Ψυχοθεραπεία και Τέχνη στην Απεξάρτηση».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο νέων μέσων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΕΞΙΑ ΑΥΤΙΑ...!

Οι άνθρωποι προτιμούν να ακούν κάτι από το δεξί τους αυτί, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που επίσης διαπίστωσε ότι είναι πιο πιθανό κάποιος να κάνει κάτι που του λέμε, αν του το πούμε στο δεξί αυτί παρά στο αριστερό!

Η έρευνα, που έγινε από ερευνητές του ιταλικού πανεπιστημίου "Γκαμπριέλε ντ' Αντούντσιο", με επικεφαλής τους δρ. Λούκα Τομάζι και δρ.Ντανιέλε Μαρτσόλι, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Naturwissenschaften".

Οι επιστήμονες έδειξαν ότι, λόγω της ύπαρξης ασυμμετρίας στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, η οποία εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως στην καθημερινή ανθρώπινη συμπεριφορά, υπάρχει μια εγγενής, δηλαδή φυσική, ασυμμετρία και στις ακουστικές μας προτιμήσεις. Αυτή έχει ως συνέπεια το δεξί αυτί να υπερτερεί, σε σχέση με το αριστερό, όσον αφορά την εγκεφαλική επεξεργασία των ακουστικών πληροφοριών.

Για πρώτη φορά, οι ιταλοί επιστήμονες διεξήγαγαν σχετικά πειράματα όχι σε ένα ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον, αλλά σε ένα πολύβουο κλαμπ! Παρατήρησαν ότι οι θαμώνες του κλαμπ, στην προσπάθειά τους να ακουστούν από το διπλανό τους υπό τους ήχους της δυνατής μουσικής, ενστικτωδώς σε ποσοστό 72% του μιλούσαν στο δεξί αυτί.

Σε ένα άλλο πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν ένα τσιγάρο από εκατοντάδες θαμώνες, μιλώντας τους πότε στο δεξί και πότε στο αριστερό αυτί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήραν πολλά περισσότερα τσιγάρα από όσους είχαν μιλήσει στο δεξί αυτί, προφανώς επειδή αυτοί άκουσαν καλύτερα τι τους ζητήθηκε. Η προτίμηση για το δεξί αυτί αποδείχτηκε ακόμα πιο έντονη στις γυναίκες.

Η ακρόαση του κατάλληλου είδους μουσικής μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, οι όπερες -ειδικά του Βέρντι!- κάνουν καλό στην καρδιά, χαμηλώνουν την πίεση του αίματος και βοηθούν στην αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικά και εμφράγματα.

Η μουσική ήδη αξιοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία, καθώς αποτελεί μια εύκολη και φθηνή μέθοδο, που βοηθά τόσο το σώμα όσο και την ψυχική διάθεση των ασθενών, αλλά η νέα έρευνα, σύμφωνα με το BBC, έκανε ένα βήμα παραπέρα και διαπίστωσε ότι ορισμένα συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν ευεργετική επίδραση σε συγκεκριμένες ασθένειες.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Παβίας, υπό τον δρα Λουτσιάνο Μπερνάρντι, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Circulation" (Κυκλοφορία) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Οι εθελοντές της νέας έρευνας, φορώντας ακουστικά και όντας συνδεμένοι σε διάφορα όργανα μέτρησης, άκουσαν διάφορα κομμάτια κλασικής μουσικής (από την "Ενάτη Συμφωνία" του Μπετόβεν, από τις όπερες "Τουραντό", "Ναμπούκο" και "Τραβιάτα", μια καντάτα του Μπαχ κ.α.).

Επιβεβαιώθηκε ότι η μουσική που έχει γρήγορο ρυθμό, αυξάνει τον ρυθμό της αναπνοής, τους κτύπους της καρδιάς και την πίεση του αίματος, ενώ η μουσική με πιο αργό ρυθμό έχει τις αντίστροφες επιδράσεις. Όπως παρατηρήθηκε, κάθε μουσικό κρεσέντο, δηλαδή η σταδιακή ενίσχυση της έντασης της μουσικής, διέγειρε το σώμα των εθελοντών και οδηγούσε σε σμίκρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση της πίεσης του αίματος και των κτύπων της καρδιάς, καθώς και πιο γρήγορη αναπνοή. Όταν αντίθετα έπεφτε η ένταση της μουσικής, τα αγγεία διευρύνονταν, το σώμα χαλάρωνε, η καρδιά χτυπούσε πιο αργά και η αναπνοή γινόταν πιο αργή.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Συνάντηση είχε στη Γενεύη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, κ. Ζόραν Γιολέφσκι. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επισκέψεων που προβλέπεται να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός διαμεσολαβητής στις 6-7 Ιουλίου στα Σκόπια και στις 8-9 Ιουλίου στην Αθήνα.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι εξετάσθηκε αριθμός θεμάτων πάνω στα οποία θα διεξαχθούν οι κύριες συνομιλίες στην Αθήνα και στα Σκόπια. Ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι θα εργασθεί με τον καλύτερο τρόπο και με τις δύο πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε αργότερα στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας, δήλωσε ότι στη συνάντηση εμβάθυναν στα θέματα τα οποία μέχρι στιγμής λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Οι συναντήσεις, δήλωσε ο κ. Νίμιτς, θα συνεχισθούν και ελπίζω, τόνισε, για το καλύτερο.

Ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης, εξερχόμενος της συνάντησης μίλησε για τον προπαρασκευαστικό χαρακτήρα της συνάντησης, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του κ. Νίμιτς να συναντηθεί με τις δύο πλευρές στη Γενεύη μετά από την τεσσάρων μηνών διακοπή των διαπραγματεύσεων (λόγω των εκλογών στην ΠΓΔΜ) , ενόψει της μετάβασής του στις δύο πρωτεύουσες.

Σε ότι αφορά τη στάση της πλευράς της ΠΓΔΜ, ο κ. Βασιλάκης, ανέφερε ότι δεν διαπίστωσε κάποια μεταβολή στις θέσεις τους, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να εξευρεθεί αποδεκτή λύση.

Το Χόλλυγουντ στη Νίσυρο

.........και αφορμή φαίνεται να είναι το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη – Αργύρη, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και μεταφράζεται ταυτόχρονα στα αγγλικά. Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης James Ivory έχει δείξει ενδιαφέρον να μεταφέρει το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται στη Νίσυρο.

Το «Για την Αγάπη των Άλλων», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην πραγματική ιστορία μιας γυναίκας στη Νίσυρο, η οποία βίωσε την απογοήτευση του έρωτα συμπαρασύροντας στη συμφορά της ένα ολάκερο νησί τα μεταπολεμικά χρόνια.

Τα ήθη της εποχής και η ιστορία της Ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου περνούν ως υπόβαθρο στο μυθιστόρημα, που συγκλονίζει με τη γνησιότητα των ανθρώπινων χαρακτήρων και την αφοσίωση στις άκαμπτες παραδόσεις του νησιού της λάβας.

Η προσωπική θυσία της πρωταγωνίστριας θα λύσει τελικά τα δεσμά μιας ανθρώπινης καραμπόλας καταλήγοντας στη νομοτέλεια πως η «Ζωή είναι μεγαλύτερη απ’ την Αγάπη».

Το μυθιστόρημα, που είναι η πραγματική ιστορία της μητέρας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα Τζον Κατσιματίδη, με μυθοπλαστικές ωστόσο παρεμβάσεις, μεταφράζεται στην αγγλική γλώσσα από τους έγκριτους μεταφραστές Diane Thiel και Κώστα Χατζηλαμπρινό.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ...ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Ενα από τα σοβαρότερα κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες που κράτησαν περισσότερο από τρεις μήνες, από τα τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 39 άτομα και ειδικότερα, 37 Ελληνες ηλικίας 20 έως 56 ετών και δυο αλλοδαποί ένας από το Καζακστάν 22 ετών και ένας από την Αγγλία 59 ετών, οι οποίοι διαμένουν ή εργάζονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμα δέκα πόλεις στην Ελλάδα (Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Αμαλιάδα, Νεμέα, Μονεμβασιά, Πρέβεζα και Κέρκυρα).

Από τους 39 κατηγορούμενους συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω είκοσι, σε συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία "spider webb" που έγινε ταυτόχρονα στις παραπάνω πόλεις. Την ώρα που βρίσκονταν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και διακινούσαν σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας με βιασμούς ανηλίκων.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από ενημέρωση που είχε η Ελληνική Αστυνομία από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν 170 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών στο ιντερνετ, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσαν όταν διαπίστωσαν ότι στο διαδίκτυο υπήρχε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων "edonkeY", μέσω του οποίου γινόταν η διακίνηση του πορνογραφικού υλικού.

Οι είκοσι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ενας στους τέσσερις Αυστραλούς συνταξιούχους ζει σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Αυστραλία είναι η τέταρτη χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ με το υψηλότερο ποσοστό συνταξιούχων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μετά την Ιρλανδία, την Κορέα και το Μεξικό.

Αυτό, σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στην πολύ μικρή σύνταξη γήρατος που χορηγεί η Αυστραλία και η οποία είναι 25% μικρότερη από τις συντάξεις άλλων χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.

ΤτΕ: Αντέχουν οι τράπεζες

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πλέον ακραίες διαταράξεις , διαπιστώνει η πρώτη Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ωστόσο απαιτείται επαγρύπνηση καθώς όπως επισημαίνεται "η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει υψηλή παρά την ύπαρξη ορισμένων ενθαρρυντικών ενδείξεων."

Η άσκηση προσομοίωσης σε υποθετικές ακραίες καταστάσεις που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα εννέα τραπεζών οι οποίες αποτελούν το 80% του ενεργητικού του συνόλου των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων κατέληξε σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σκοπός της άσκησης αυτής που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν να αξιολογηθεί η ανθεκτικότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της διακοπής λειτουργίας του ομίλου του Ελεύθερου Τύπου, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση της ενημέρωσης στο χώρο της οποίας παίζονται άγρια παιχνίδια: Δεν μάθαμε τίποτε από τον Κοσκωτά», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι εφοπλιστές και επιχειρηματίες μπαίνουν στο χώρο των ΜΜΕ χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.


«Γίνονται μεγάλα παιχνίδια και κανείς δεν μιλά. Κανείς δεν αναλογίζεται πού πάει το πράγμα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση, και δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική απόφαση. «Ο πρωθυπουργός ασφαλώς και δεν έχει εμπλακεί», δήλωσε.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη εφημερίδα, είπε ότι τα πολιτικά πρόσωπα κατά καιρούς έχουν επαφές με εκπροσώπους από όλη τη σφαίρα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί και με άλλους εκδότες», πρόσθεσε.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Την άμεση λήψη μέτρων υπέρ των εργαζομένων του Ομίλου του «Ελεύθερου Τύπου», πρότεινε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, (ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης).

Ο κ.Αλαβάνος έκανε λόγο για κερδοσκοπικό τοπίο μέσα στον Τύπο, ενώ κατέθεσε σειρά προτάσεων για λήψη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων.


Μεταξύ αυτών, προτείνει να βρεθεί λύση σε όλο τον όμιλο του Ελεύθερου Τύπου με τη συμμετοχή των εργαζομένων και να ανακληθούν οι απολύσεις.


Ακόμη ζητά να κατοχυρωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τύπου, να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις «για το θέμα το διαπλοκής που έχει αφεθεί ασύδοτη μετά το φιάσκο του βασικού μετόχου».


Ζητά επίσης να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις κρατικές διαφημίσεις, να αντιμετωπίζονται οι επιχειρήσεις Τύπου ως ειδικού χαρακτήρα, να αναθεωρηθεί το πλαίσιο για τη δεσπόζουσα θέση και τις πολλαπλές ιδιοκτησίες στο χώρο του Τύπου και τέλος να συζητηθεί το όλο θέμα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

ΛΑ.Ο.Σ.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Σαρκοζί, για την απαγόρευση της κουκούλας στις διαδηλώσεις στη Γαλλία, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε:

«Η "ατζέντα Καρατζαφέρη" έχει πέραση στην Ευρώπη: μετά την πρόταση για μείωση του Φ.Π.Α η οποία υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση Μπράουν, μετά την πολιτική έναντι της Τουρκίας η οποία εφαρμόζεται ήδη από τη Γαλλία και τη Γερμανία, τώρα υλοποιούνται στη Γαλλία και οι προτάσεις Καρατζαφέρη για την κουκούλα. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή αρκείται σε μεσοβέζικες λύσεις».

ΚΚΕ. "Μέτρα προστασίας ανέργων"

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη "να εμπιστευτεί τη δύναμή της διεκδικώντας μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων, αύξηση των μισθών, σύγχρονα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα".

ΣΕ Συνέντευξη Τύπου με θέμα «οι οικονομικοί μετανάστες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι θέσεις του ΚΚΕ»,που παραχώρησε σήμερα η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:

"Η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό. Επιδεινώνεται από την κρίση αλλά θα εξακολουθήσει να αυξάνεται και μετά από αυτή. Χαρακτηρίζει όλες τις χώρες της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της - στην οποία συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν περιορίζουν την ανεργία, αντίθετα την τροφοδοτούν. Η ΕΕ και τα κόμματά της με την πολιτική της ελαστικής και προσωρινής εργασίας αξιοποιούν την ανεργία σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι "οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν να πληρώσουν αυτοί την κρίση και με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη να παλέψουν κατά των απολύσεων, κατά της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρηματοδοτεί τους μεγαλοεργοδότες αντί να προστατεύει τους ανέργους. Μπορούν και πρέπει να ξεσηκωθούν τώρα για να αποκρούσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος τους που έχει αποφασίσει η ΕΕ, την ελαστική μερική και ανασφάλιστη δουλειά".

ΠΑΣΟΚ: Στοχευμένες πολιτικές για την ανεργία

Στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπακωνσταντίνου και τόνισε ότι είναι "ένα φαινόμενο που δημιουργείται από την οικονομική συγκυρία και από τις σωστές ή λάθος πολιτικές".

"Μια πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας θα έπρεπε σήμερα να στοχεύει ιδιαίτερα στους νέους, όπως οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει εμείς για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για 4 χρόνια", υπογράμμισε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική για την απασχόληση και έκανε λόγο για "οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στην κρίση".

Ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στο κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου", είπε ότι "έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο, μια περίοδο όπου όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα, από τη μια της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και, από την άλλη βεβαίως, αρχίζουν και διαισθάνονται όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα της διεθνούς κρίσης".

Μίλησε για "διαφανείς, καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης, οριοθέτηση ρόλων και σεβασμό στην αποστολή τους".

ΣΕΧΤΑ: «Θα σας χτυπάμε χωρίς έλεος»

Απειλές εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και κατά των μαρτύρων στην υπόθεση δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, το πρωί της 17ης Ιουνίου, εκτοξεύει η «Σέχτα Επαναστατών» μέσω της επτασέλιδης προκήρυξής της, που δημοσιεύεται την Τετάρτη στα Νέα.

Η προκήρυξη, με την οποία η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα, χαρακτηρίζεται από την κυνική και σκληρή γλώσσα του συντάκτη ή των συντακτών της.

Η οργάνωση εξαπολύει απειλές κατά πάντων: «Ο εχθρός είναι παντού αλλά κυρίως είναι εδώ. Στα αστικά κέντρα, στα πλοκάμια της μικροοικονομίας των συντηρητικών στρωμάτων, στα κέντρα λήψης αποφάσεων του μεγάλου κεφαλαίου, στους θιασώτες της πολιτικής σκηνής, στα δημοσιογραφικά θεωρεία και τους εργολάβους τους, σε οτιδήποτε διαμορφώνει και συμμετέχει στην θεσμική ζωής της Ελλάδος» αναφέρουν, ενώ σε άλλο σημείο της προκήρυξης γράφουν:

«Έτσι τα ΄χαμε πει και οι πράξεις από' δω και πέρα θα σφραγίσουν τα λόγια μας με δεσμούς αίματος των εχθρών μας [...] Η πρακτική της εκτέλεσης εξυπηρετεί το πρόγραμμα της μόνιμης απειλής που είχαμε ήδη εξαγγείλει στην 1η μας ανακοίνωση. Από 'δω και πέρα οι πολιτικές εκτελέσεις περνάνε στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων μας. [...] Τώρα ξέρετε ποιος έχει σειρά... και η λίστα είναι μεγάλη κουφάλες, θα σας χτυπάμε χωρίς κανένα έλεος»...

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ "ΓΛΩΣΣΑ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ...

20.00-22.00 ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 ΚΑΤΕΡΙΝΗ και στο διαδικτυο www.e-radio.gr radio Enimerosi

ΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΠΙΕΡΙΑ