PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


Στην έκθεση «Πόντος – Δικαίωμα στη Μνήμη»
ο Νομάρχης Πιερίας

Την πολυθεματική έκθεση με τίτλο «Πόντος – Δικαίωμα στη Μνήμη», που διοργανώνουν στην Αστική Σχολή Αικατερίνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και οι Ποντιακοί Σύλλογοι της πόλης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Ο Νομάρχης ξεναγήθηκε στο χώρο της έκθεσης και ενημερώθηκε για το υλικό που εκτίθεται από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συγγραφέα και μελετητή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε και σεμινάριο για τη Δημοκρατία στον Πόντο, που εντάσσονταν στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο κ. Παπαστεργίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Φωτιάδη για την πολύχρονη ιστορική του έρευνα, ενώ ο συγγραφέας χάρισε στο Νομάρχη το τρίτομο έργο του «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα του μαρτυρίου των θυμάτων του Πόντου.

Η ΕΣΕΤ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ




Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Κίνα

Ελληνική Συμμετοχή στον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Με πρωτοβουλία της ΕΣΕΤ συμμετείχαν χορευτικά τμήματα και καλλιτέχνες από την Εύβοια. Στην πρόσκληση της επόμενης κινέζικης πρωτοχρονιάς κλήθηκαν να συμμετάσχουν πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες από την Πιερία.

Μπορεί για τον δυτικό κόσμο το έτος 2010 να ξεκίνησε την πρώτη Ιανουαρίου, για την Κίνα όμως και τις γειτονικές χώρες η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου και η Κίνα μπήκε στη χρονιά της τίγρης τηρώντας την παράδοση που την θέλει να χρησιμοποιεί το δικό της ημερολόγιο για τον υπολογισμό των γιορτινών ημερών. Με βάση αυτό το ημερολόγιο, το 2010 στην Κίνα είναι το έτος 4707.
Η πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και γιορτάζεται με το ανοιξιάτικο φεστιβάλ όπως ονομάζεται το σύνολο των εκδηλώσεων.
Στο Αλσος Τσαογιάγκ, το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ασίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πεκίνου, η Ελλάδα φέτος κατείχε δεσπόζουσα θέση κατά τη διάρκεια των επταήμερων εορτασμών για το νέο Κινεζικό Έτος.
Το έτος της Τίγρης ξεκίνησε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και επίκεντρο των εορτασμών στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν το άλσος Τσαογιάγκ, το οποίο επισκέφθηκαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκων του Πεκίνου. Κεντρικό θέμα των φετινών εορτασμός ήταν ο "Έρωτας", καθώς η κινεζική πρωτοχρονιά συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Στην κεντρική πλατεία του άλσους στήθηκε το "Αιγαιοπελαγίτικο Πάρκο", όπου μια πλειάδα από πίνακες με τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες, στήριξε την ιδέα του "έρωτα", δεδομένου ότι το Αιγαίο Πέλαγος θυμίζει ηχητικά τη λέξη "Αγάπη" στην κινεζική γλώσσα.
Οι επισκέπτες του άλσους ένοιωσαν το μπλε της ελληνικής θάλασσας και τον ρομαντισμό που αποπνέει.
Μέσα στο Αιγαιοπελαγίτικο Πάρκο χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας και «Αθανάσιος Κορφιάτης» του Δήμου Ιστιαίας, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα εκτέθηκαν έργα των Ευβοέων καλλιτεχνών, του γλύπτη Γιώργου Ρέτσα και του Ζωγράφου Βασίλη Χαλκιδιώτη.
Παράλληλα, δε, οι επισκέπτες του πάρκου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Προσφέρθηκαν ελληνικά παραδοσιακά μικρογεύματα με βάση το σουβλάκι.
Στην τελετή των εγκαινίων του Φεστιβάλ ο ήχος της παραδοσιακής ελληνικής καμπάνας των εκκλησιών ήχησε στο Αλσος Τσαογιάγκ από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα κ. Γεωργακέλο, μεταφέροντας ελληνικούς ήχους στο Πεκίνο και τις ευχές των Ελλήνων για το νέο κινεζικό έτος. Η καμπάνα αυτή που είναι το δώρο της Ελλάδας στην Κίνα παρέμεινε στο άλσος Τσαογιάγκ
Το Αιγαιοπελαγίτικο Πάρκο οργάνωσε εξ ολοκλήρου ιδιώτης (Ray Μcgarry) χωρίς να έχει καμιά ευθύνη και κόστος το Ελληνικό Κράτος.
Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου έχοντας εδώ και 4 χρόνια συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ κ. Λι Γιουπίν, συμμετέχει στην οργάνωση της αποστολής της ελληνικής αντιπροσωπείας από πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς που πάιρνουν μέρος στο Φεστιβάλ της Κινεζικής Πρωτεύουσας.
Η πρόεδρος της ΕΣΕΤ κ. Ν. Κομπορόζου αποδέχτηκε πρόταση των διοργανωτών για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της κινέζικης πρωτοχρονιάς του 2011. Με πρόταση του Γραμματέα του ΔΣ της ΕΣΕΤ κ. Γιώργου Κουκουλιάτα στην ελληνική συμμετοχή του 2011, θα συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες από την Πιερία.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ NOMOY ΠΙΕΡΙΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 10 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 7», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 8», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :
· Βελτιωθεί η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια
· Βελτιωθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
· Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
· Βελτιωθεί η επικοινωνία των γονέων στο σχολείο
· Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους
· Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
· Υποστηριχθεί η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων
· Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των τσιγγάνων, μουσουλμάνων, παλιννοστούντων και μεταναστών
· Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
· Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
· Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
· Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
· Βελτιωθεί η διαχείριση των οικογενειακών χώρων
· Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
· Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων έχει ως εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Υγεία και οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
3. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
4. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
5. Παιδί και νέες τεχνολογίες, διάρκειας 25 ωρών
6. Οικιακή οικονομία στην σύγχρονη Ελληνική οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
7. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
8. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
9. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
10. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις). Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί επιστήμονες στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο.
. Τηλεόραση
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
Θέματα διατροφής
Σημασία της σωματικής άσκησης
Ενήλικος και Νοσήματα.
Πολυφαρμακία
Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας.
Οδική ασφάλεια.
Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Παιδί
Σεξουαλική Αγωγή και Ενήλικος
Τρίτη ηλικία και οικογένεια
Διαχείριση ελεύθερου χρόνου.
Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Κινητή τηλεφωνία
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Κατανάλωση και Διαφήμιση
Οικογενειακός Προϋπολογισμός
Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση ακαδημαϊκών κλίσεων
Προώθηση της ισότητας των φύλων
Προώθηση της ισότητας των φύλων
Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών.
Συνεργασία γονέων-μεταναστών
Ψυχολογική Υποστήριξη
Αγωγή Υγείας
Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η Σχολή Γονέων αναπτύσσει τμήματα μάθησης σε όλους τους Δήμους του Νομού Πιερίας.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 πολιτών.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού ΠΙΕΡΙΑΣ , που στεγάζεται στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 14, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: ΕΛΕΝΗ ΡΙΝΤΟΥ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Τηλ./φαξ 235025605 (Τετάρτη 14:00-17:00/ Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-12:00 ) ΚΙΝ.6944204478

ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ


Κατερίνη 26 Μαρτίου 2010
Θ. Παπαγεωργίου:
Εγκαθίδρυση σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας

Πρόταση του Βουλευτή Πιερίας προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έναρξη από την Πιερία, του προγράμματος πιστοποίησης της μυδοκαλλιέργειας με αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας προϊόντος

Στην επιστολή του ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί πανελλαδικά ένα ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, από τη μυδοκαλιέργεια στο ράφι, με κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης, ώστε οι εκμεταλλεύσεις – επιχειρήσεις του κλάδου να παράγουν πιστοποιημένο ελληνικό προϊόν με αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας. Έτσι θα υπάρχει διασφαλισμένη ποιότητα και θα αναδειχθεί η ταυτότητα της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας.
Ακόμη ο κ. Παπαγεωργίου αφού περιγράφει τη διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί για την εγκαθίδρυση σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας, προτείνει να ξεκινήσει η πολιτική εφαρμογή ενισχυόμενης οικονομίας για δύο (2) έτη, στις μυδοκαλλιέργειες του Νομού Πιερίας μέσω του προγράμματος ΕΠΑΛ (Τεχνική βοήθεια).

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου

Κυρία υπουργέ,
Έχοντας ως κεντρική κατεύθυνση τη διασφάλιση της ποιότητας για την ανάδειξη της ταυτότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας, είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί πανελλαδικά ένα ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, από τη μυδοκαλιέργεια στο ράφι, με κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης, ώστε οι εκμεταλλεύσεις – επιχειρήσεις του κλάδου να παράγουν πιστοποιημένο ελληνικό προϊόν με αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας
Μέσω ενός εθνικού διακλαδικού σχήματος, δίνεται η δυνατότητα στην πολιτεία να ορίσει τον «πήχη» της ποιότητας και τις απαιτήσεις πιστοποίησης, έτσι ώστε να δώσει προστιθέμενη αξία στο μόχθο του παραγωγού, να προστατεύσει το περιβάλλον και να εξασφαλίσει τον καταναλωτή με ποιοτικό και επώνυμο προϊόν.
Η αντικειμενικότητα, η αμεροληψία και η ελεύθερη πρόσβαση στο υπό εγκατάσταση σχήμα (πράσινη βίβλος) θα εξασφαλιστεί με τη συμμετοχή συλλόγων φορέων μυδοκαλλιεργητών, του Εθνικού Φορέα Τυποποίησης στον τομέα της αλιείας (Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π.) αλλά και της δημόσιας διαβούλευσης που επιβάλλουν οι διαδικασίες αυτές.
Τα μύδια που θα πιστοποιούνται και θα φέρουν το εθνικό σήμα ποιότητας θα προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες που θα εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO (νέο). Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης θα ακολουθούν τις αρχές ISO 22000, το σύστημα θα υποστηρίζει την πλήρη ιχνηλασιμότητα και το προϊόν θα έχει συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω απαιτήσεις ήδη ελέγχονται σε ορισμένες περιπτώσεις χωριστά, έτσι ο στόχος του όλου εγχειρήματος είναι ο συντονισμός, η καθιέρωση αρμόδιας αρχής πιστοποίησης – επίβλεψης του σχήματος και η απονομή σήματος.

Κυρία υπουργέ,
Για την εφαρμογή των παραπάνω απαιτείται η εκπόνηση ενοποιημένων απαιτήσεων και ενός κανονισμού με τους όρους λειτουργίας του σχήματος πιστοποίησης, περιλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Για την υλοποίηση του όλου έργου απαιτείται η σύσταση ομάδος έργου για την εκπόνηση των ανωτέρω απαιτήσεων και κανονισμών για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.
Σε δεύτερο στάδιο προτείνεται η δημόσια διαβούλευση και σε τρίτο στάδιο, η πολιτική εφαρμογή ενισχυόμενης οικονομίας για δύο (2) έτη, στο Νομό Πιερίας μέσω του προγράμματος ΕΠΑΛ (Τεχνική βοήθεια)
Θανάσης Παπαγεωργίου
Βουλευτής Πιερίας

ORSON WELLES

Το τελευταίο του πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη θα κάνει ο γίγαντας της Έβδομης Τέχνης, Orson Welles, έστω και... μετά θάνατον. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, ανακαλύφθηκε χαμένο υλικό που θεωρούταν χαμένο για δεκαετίες.
Η ιστορία ξεκινά πριν από 25 χρόνια, λίγο πριν το θάνατο του Orson Welles, όταν ο συγγραφέας Robert X. Leed εξέδωσε ανεξάρτητα το βιβλίο του «Christmas Tails» και χρησιμοποίησε την εμβληματική φωνή του καλού του φίλου Welles για να ηχογραφήσει πέντε μπομπίνες με την ανάγνωση του βιβλίου. Όμως, εκτός από μερικά περιστασιακά αντίγραφα τα οποία συνόδευαν το βιβλίο, οι ηχογραφήσεις αυτές ξεχάστηκαν σε μια ντουλάπα στο σπίτι του στο Λας Βέγκας

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ


Σε πελάγη ευτυχίας πλέει αυτές τις μέρες ο Γιάννης Πλούταρχος. Δεν είναι μόνο που τα επαγγελματικά του πηγαίνουν περίφημα, αλλά επειδή περιμένει το πέμπτο του παιδί! Ο ακούραστος Γιάννης έχει βαλθεί να μετατρέψει το σπίτι του σε παιδικό σταθμό...Η σύζυγός του, Μαρία, είναι μόλις ενός μηνός έγκυος στο πέμπτο τους παιδί και ο Γιάννης πετάει από την χαρά του, που θα ξαναγίνει μπαμπάς. Άλλωστε εδώ που τα λέμε δεν αντιμετωπίζει και κανένα βιοποριστικό πρόβλημα, οπότε γιατί να μην κάνει παιδιά...Ο αγαπημένος τραγουδιστής είναι μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, ένα από τα πλέον αγαπημένα ζευγάρια της showbiz, που έχουν καταφέρει με εξαιρετική ευπρέπεια να κρατήσουν την προσωπική και οικογενειακή τιυς ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Περιμένοντας λοιπόν το πέμπτο του παιδάκι, ο Γιάννης Πλούταρχος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιστροφή του στις πίστες από τις 8 Απριλίου στο Acro, έναν ολοκαίνουριο χώρο στην Ιερά Οδό (απέναντι από το Vox) μαζί με τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τις Μέλισσες.Άλλωστε ήδη κυκλοφόρησε το νέο του album με τον... προφητικό τίτλο ''Προσωπικά Δεδομένα''.

www.nooz.gr

Τα φώτα σβήνουν το βράδυ του Σαββάτου για την Ώρα της Γης




Χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες στην Ελλάδα θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20.30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρας της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα στηρίξει την προσπάθεια της WWF κατεβάζοντας τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. «Η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη δράση είναι κάθε χρόνο και ισχυρότερη αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και το υπουργείο Εξωτερικών, σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα των υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας. Όπως ανακοίνωσε η WWF, τη Δευτέρα η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια δράση. «Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
»Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι».
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.
Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή 3.929 πόλεων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη συμμετοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης, ώστε η διεθνής κοινότητα να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία κατά της παγκόσμιας θέρμανσης στη διάσκεψη για το κλίμα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μεξικό.
Newsroom ΔΟΛ

ECONOMIST ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κεφάλαια 75 δισ. ευρώ χρειάζεται η Ελλάδα ως «δίχτυ ασφαλείας» για την ομαλή αναχρηματοδότηση του χρέους της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Economist, ποσό το οποίο απέχει πολύ από τα 25 δισ. ευρώ που φημολογείται ότι είναι το ύψος του «πακέτου στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον Economist, το πακέτο στήριξης είναι μία «προσωρινή λύση» για την ελληνική οικονομία, καθώς θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά, «κάτι που σημαίνει ότι ένα πολύ μεγαλύτερο ταμείο διάσωσης θα χρειαστεί για να αποφευχθεί η παύση πληρωμών».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοκιμάσει η Ελλάδα την τύχη της στις αγορές, καθώς -όπως δήλωσε στους Financial Times ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους - θα εκδώσει ομόλογο ύψους 5 δισ. ευρώ. Το ομόλογο θα είναι 3ετές ή 5ετές. «Δεν υπάρχει απόφαση ακόμα» λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου στο Reuters.

ΟΦΗ -ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0

Επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις για τον ΟΦΗ που επικράτησε 1-0 του Πιερικού στο "Γεντί Κουλέ", παρουσία περίπου 6.000 φίλων του.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 43ο λεπτό με τον Πόποβιτς να νικά από το σημείο του πέναλτι τον, εξαιρετικό σήμερα, Ο ΟΦΗ έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να "κλειδώσει" τη νίκη, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του αφενός δεν ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι στις τελικές τους προσπάθειες και αφετέρου ο τερματοφύλακας Γουμαγιάς του Πιερικού ήταν σε πολύ καλή μέρα.
ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Κωνσταντινίδης, Ζορμπάς (75’ Μπούρμπος), Αγρίτης, Κοκκινάκης (61’ Κατσικογιάννης), Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Πόποβιτς (88’ Χαραλαμπάκης), Νατσούρας, Μπερτίν, Ογκουνσότο.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Παστός, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Μαρτίνεζ, Πέντα, Ολγκίν, Παντελιάδης (54’ Ρέγες), Θάνος (74’ Φρέντερικς).
Διαιτητής: Χατζής (Δυτικής Αττικής)
Www.contra.gr