PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.....


Δίπλα σε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει την κίνηση και τον αθλητισμό είναι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...
Τα μέλη του, στηρίζουν κάθε αγώνα και κάθε ενέργεια που είναι υπέρ μαθητή, αθλητή, δασκάλου και γονιού.
Νέος σύλλογος, μεγάλο όραμα...

ker@ilidis

ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΠΑΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ;;;;;

Η Θαυματουργή εικόνα της της Παναγίας της Τήνου, η φήμη των θαυμάτων της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και τον Αύγουστο το νησί κατακλύζεται από πιστούς οι οποίοι μάλιστα ανεβαίνουν με τα γόνατα από το λιμάνι προς την εκκλησία.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει μία πολύ «θαυματουργή» θα λέγαμε γεωδαισία. Λίγοι είναι εκείνοι όμως που έψαξαν τι προϋπήρχε πριν το κτίσμα της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου.

Ο Ναός της Παναγίας της Τήνου, η οποία συμβολίζει την θηλυκή δημιουργική αρχή στην Γη, είναι κτισμένος επάνω σε αρχαίο θέατρο του Μεγάλου Θεού Διονύσου.

Αυτός ο Θεός που τρεις φορές γεννήθηκε, δέσποζε στην αρχαιότητα ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο όπου πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν τις παραστάσεις στο θέατρο του.

Στα προ Χριστού χρόνια, πριν ακόμα βρεθεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η Τήνος είχε ακριβώς την ίδια φήμη που έχει σήμερα.

Και μάλιστα όχι μόνο σε όλο το Αιγαίο αλλά και από όλα τα μέρη της Μεσογείου έφταναν άνθρωποι για να επισκεφτούν όχι μόνο το θέατρο του Διονύσου αλλά και τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στην θέση Κιόνια, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την σημερινή Παναγία της Τήνου.

Οι αρχαίοι προσκυνητές που έφταναν από μακρινούς και κοντινούς τρόπους, πρώτα έκαναν μία στάση στο θέατρο του Διονύσου. Εκεί βρισκόταν εκτός από το θέατρο και ένας μικρός βωμός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης.

Λίγο παραδίπλα υπήρχε η «Ιερή Κρήνη της Αμφιτρίτης», όπου όποιος έπινε νερό από αυτήν και έπασχε από μία ασθένεια γινόταν καλά. Η Πηγή αυτή υπάρχει ακόμα και σήμερα, και μάλιστα θεωρείται η θαυματουργή Πηγή της Παναγίας.

Τόσο οι ναυτικοί όσο και οι απλοί επισκέπτες έφταναν πρώτα στην Τήνο, έπιναν από το θεραπευτικό νερό, πλενόντουσαν με αυτό, επισκέπτοντο μετά τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, ειδικότερα οι ναυτικοί ευχαριστούσαν τον Ποσειδώνα και του ζητούσαν να διαφυλάττει τα ταξίδια τους στην θάλασσα.

Κατόπιν αναχωρούσαν για την γειτονική Δήλο για να αποδώσουν τιμές στον Θεό του Ήλιου Απόλλωνα και συμβολικά έφταναν στο νησί αφού πρώτα είχαν καθαρθεί από τον Ποσειδώνα στην Τήνο.

Πηγή: fimes.gr |  Tο διαβάσαμε εδώ

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΗΣ ...ΝΥΧΤΑΣ ΝΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΣ, ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ


Τέτοιες φωτογραφίες που το κλικ τους έγινε πριν 20 και πλέον χρόνια σε πίστα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν τον δρόμο στους νέους.
Σε εκείνους που βγάζουν μαχαίρια στους ανταγωνιστές για να ανέβουν και να διαπρέψουν.
Η ισχύς εν τη ενώσει...
Αυτό δείχνει η συγκεκριμένη στιγμή.
Μπράβο τους....
Κι ύστερα ο καθένας περπάτησε τον "ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ" και έκανε μεγάλα, χρυσά και πλατινένια βήματα!
Εύγε....

ker@ilidis

Η ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥ 1978 ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...!!!


Παρακάτω ένα σημείωμα του Χρήστου Τσιρίκα, που αφορά στη φωτογραφία του 1978 του Πιερικού μας από το Facebook...

Πιερικος 1978.Ανοδος..Αλλά υποβιβασμός λόγω των γνωστών γεγονότων.Βραβευση από συνδεσμο φιλαθλων Πιερικος.Απο αριστερά ο Πρόεδρος Παντελιαδης,ο εφορος Κουκλης,Κουιμτζιδης,Παπαδοπουλος,Ανεστης,Βασιλειαδης,Τσιρικας,Αλεφαντος Προπονητής,Καμπισιος μασερ,καθημενοι Κοξιδης που δεν κοντά μας πια,Δαδακος,Παπαιωαννου,Κουρουζιδης που μας 'εφυγε' πριν από λιγο καιρο και ο Πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων. Κάποιοι αλλοι συμπλέκτες δεν είναι στην φωτογραφία.Παρα τη βράβευση ήταν μια μαύρη μέρα για τον Πιερικο ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής . Έτσι για να μην ξεχνάμε.