PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ...
Η ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ-ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ -ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ-
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ "ΑΣΤΙΚΑ" , ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ....
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ "ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ", ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ : Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...




*** ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΕΡΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ...
ΟΚ...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ...
***ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ,
ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ -ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ!!! - ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΑ..ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ...
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ..!!!!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ...

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑ "ΑΣΤΙΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ...
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΧΙ...




ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΔΥΝΟΣΑΥΡΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ..!

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διερευνά...

...τη σύμβαση του Δήμου Κατερίνης με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Α.ΕΣυνδυασμός Πράξη το Όραμα
Τη διερεύνηση της καταγγελίας του Συνδυασμού «Πράξη το Όραμα», για τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με την ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ, ζητάει με έγγραφό της από το Δήμο Κατερίνης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Το έγγραφο της Περιφέρειας, μαζί με την καταγγελία του Συνδυασμού, διαβιβάστηκε στο Δήμο Κατερίνης στις 28 Ιουνίου 2010. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάει από το Δήμο, όχι μόνο τις απόψεις του επί του θέματος, αλλά και να προσκομίσει σχετικά στοιχεία και αποφάσεις για τον κατά νόμο έλεγχο.


Ο Συνδυασμός «Πράξη το Όραμα», από τα μέσα του περασμένου Μάη, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, προέβη σε καταγγελία της εν λόγω σύμβασης με την οποία επιδοτείται το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ με 365.000 ευρώ ετησίως από το ταμείο του Δήμου, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή σε μια εποχή όπου συνάπτονται δάνεια το ένα μετά το άλλο για να καλυφθούν καθημερινές υποχρεώσεις του Δήμου, σκορπά αλόγιστα χρήματα για πελατειακές πολιτικές, τις οποίες βαφτίζει «κοινωνικές».


Στην καταγγελία επισημαίνουμε, πως παρά τις συνεχείς ερωτήσεις για το πόσοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν τον περασμένο έτος το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ και βάση ποιας μελέτης προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό, δεν λάβαμε καμιά απάντηση.


Η δημοτική αρχή με τη συγκεκριμένη απόφαση επιδοτεί το Αστικό ΚΤΕΛ με 0,40 ευρώ για κάθε εισιτήριο δρομολογίου εντός του Δήμου Κατερίνης, υπολογίζοντας ότι καθημερινά 2.600 συνδημότες μας χρησιμοποιούν (για μια φορά τουλάχιστον) αστική συγκοινωνία. Σε ετήσια βάση σημαίνει, ότι επιδοτούνται 910.000 εισιτήρια για μια πόλη 60.000 κατοίκων, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ζει στο κέντρο και δεν χρησιμοποιεί Αστική Συγκοινωνία, ενώ ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι δημοτών ανήκει σε κοινωνικές ομάδες που από το νόμο δεν υποχρεούνται να πληρώσουν εισιτήριο.


Όπως δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (και αναφέρεται και στη σχετική καταγγελία) επιθυμούμε την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, αρκεί αυτή να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και επί πραγματικών δεδομένων, τα όποια όφειλε ο Δήμος Κατερίνης να ζητήσει από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Α.Ε. και να τα θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σταθερή μας θέση είναι να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ελέγξει τα όποια στοιχεία. Αντί αυτού η δημοτική αρχή προτιμά να «χαρίσει» 365.000 ευρώ, ανταποκρινόμενη σε μια προσφορά ελάχιστων γραμμών και χωρίς να συνοδεύεται από κανένα στοιχείο, που να δικαιολογεί το όποιο κόστος.


Από την πρώτη στιγμή, είχαμε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει οσμή σκανδάλου. Πλέον έφτασε η ώρα να μάθουν οι πολίτες τι προηγήθηκε της συμφωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωση της έρευνας των καταγγελιών, θα αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της συμφωνίας.


Για τη Δημοτική Παράταξη «Πράξη το Όραμα»


Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αιτήσεις συμμετοχής για το διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός των Κρατικών Θεατρικών Βραβείων για το 2010 από το Υπουργείο Πολιτισμού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 2 Αυγούστου. Οι διακρίσεις αφορούν στο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου, το Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς και το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου.
Στην πρώτη κατηγορία θα δοθούν τρία βραβεία, με χρηματικό έπαθλο 9.000 ευρώ (Α’ Βραβείο), 5.000 ευρώ (Β’ Βραβείο) και 3.000 ευρώ (Γ’ Βραβείο). Για τους νέους θεατρικούς συγγραφείς και τους συγγραφείς Παιδικού Θεατρικού Έργου θα δοθούν τα αντίστοιχα βραβεία που συνοδεύονται από το ποσό των 8.000 ευρώ (Α’ Βραβείο), 5.000 ευρώ (Β’ Βραβείο), 3.000 ευρώ (Γ’ Βραβείο).
Τα έργα υποβάλλονται στην αίτηση με ψευδώνυμο σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα στη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου (Μπουμπουλίνας 20, τ.κ. 10682 Αθήνα). Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που θα συνοδεύει την αίτηση. Η τυχόν αναγραφή στην αίτηση ή στα αντίτυπα του έργου του πραγματικού ονόματος κι όχι του ψευδωνύμου συνιστά λόγο ακύρωσης της συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Πληροφορίες: Για περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-8201722 και 737.

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά ΚΚΕ

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ εξαπολύει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" λέγοντας χαρακτηριστικά :«Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό»!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχίζει: " Το πρόβλημα είναι ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά. Οι νεκροί της ΜΑΡΦΙΝ που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της".

Ο Θόδωρος Πάγκαλος θεωρεί επιβεβλημένη την κομματική πειθαρχία σε μείζονες πρωτοβουλίες όπως το Ασφαλιστικό. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να δημιουργήσει κοινωνικά αντίβαρα και αποδίδει στην οικονομική στενότητα τις ενδοκυβερνητικές κόντρες.

Απάντηση-σχόλιο του ΚΚΕ

Απάντηση-σχόλιο στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

"Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος, με όσα είπε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA", αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν", αναφέρει η ανακοίνωση.

Στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης ο Αντώνης Ρέμος

Σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση εμφανίζει τον Αντώνη Ρέμο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, εξαιτίας, όπως αναφέρεται, των χρημάτων που ο γνωστός τραγουδιστής έβαλε από την τσέπη του στην ΠΑΕ Ηρακλής, πριν αποχωρήσει από τη διοίκησή της...

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αντώνης Ρέμος μετέφερε από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στην ΠΑΕ περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, στα τρία χρόνια που διετέλεσε πρόεδρός της, με μοναδικό σκοπό να γλιτώσει την ομάδα από την χρεωκοπία. Φαίνεται όμως ότι βρέθηκε ο ίδιος στο χείλος του γκρεμού...

Όταν το καλοκαίρι του 2007 ο Αντώνης Ρέμος έπαιρνε το τιμόνι της ομάδας, τα χρέη του Ηρακλή άγγιζαν τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Τότε ο Αντώνης έβαλε πλάτη και προχώρησε σε διακανονισμούς με την εφορία και το ΙΚΑ δεσμεύοντας ουσιαστικά την προσωπική του περιουσία.

Τρία χρόνια μετά - και σύμφωνα πάντα με τη Real News - ο Αντώνης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία τεράστια οικονομική ζημιά, ενώ το έργο του στην ομάδα δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς του Ηρακλή, που δεν θέλουν να τον δουν μπροστά τους.

Μάλιστα στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει πρόσφατα συναυλία στη Βόρεια Ελλάδα, οι οπαδοί απείλησαν τον Ρέμο ότι εάν το επιχειρήσει η αντίδρασή τους θα είναι έντονη και μαζική.
ΝΟΟΖ

ΑΙΧΜΕΣ ΣΑΜΑΡΑ

Σαφείς αιχμές προς το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη και θετικές αναφορές στον Δημητρη Αβραμόπουλου περιείχε η ομιλία του Αντωνη Σαμαρά στο γήπεδο του Μπάντμιντον.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες να ψηφίοσουν σημειώνοντας ότι "την εκλογή την επέβαλε η βάση, κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών." " Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τέτοια «φέουδα».Κι όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι τώρα πια, με το άνοιγμα της εκλογής στη βάση,αυτοι οι μηχανισμοί έχασαν τον έλεγχο" υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμρας για να προσθέσει:Μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο το παλέψαμε.Μαζί το πετύχαμε.Κι ήταν μεγάλη νίκη δημοκρατικότητας

     Ο κ. Σαμαράς σε μια σαφή αιχμή προς το, Κων/νο Μητσοτάκη και τη γνωστή του δήλωση για το ονομα των Σκοπίων, τόνισε οτι "η ιστορία ασφαλώς δεν ξαναγράφεται,ούτε παραγράφεται. Αλλά και η Ιστορία δεν λησμονιέται. Ούτε σε δέκα ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια!"

«Βουτιά» 39,3% στην αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο


Μείωση 39,3% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 14.790 καινούρια οχήματα.

Κατά μέσο όρο, τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009 ταξινομούνταν 27.237 νέα αυτοκίνητα. Με βάση αυτά τα επίπεδα, η κάμψη της αγοράς αγγίζει το 45,7%.

Δεν θα υπάρξει αναδρομική επιβολή φόρου για τους ημιυπαίθριους

Δεν θα υπάρξει αναδρομική επιβολή φόρου που σχετίζεται με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση το νόμο 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μεταξύ ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικά θέματα που αφορούν στη φορολογική αντιμετώπιση των χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παγίως αντιμετωπίζει τα θέματα της φορολογικής διαχείρισής τους.

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ΥΠΕΚΑ σύσκεψη διευθυντών πολεοδομιών της χώρας, για περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα εφαρμογής του σχετικού νόμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γγ Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά, στελέχη του υπουργείου και οι εκπρόσωποι των πολεοδομικών διευθύνσεων Αχαρνών, Παλλήνης, Ελευσίνας, Περισσού, Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Σύρου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού της λειτουργίας των πολεοδομικών υπηρεσιών ώστε να λαμβάνουν ομαλά τις αιτήσεις και να προωθούν τις διαδικασίες υπολογισμού των προστίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ακόμη, έγιναν διευκρινήσεις για διατάξεις του νόμου και των σχετικών εγκυκλίων.

O δικηγορικός σύλλογος Αθηνών προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του μνημονίου!!!!!!

Τώρα αρχίζουν τα "γλέντια", αφού οι συνταγματολόγοι της κυβέρνησης θα
βρεθούν εκτεθειμένοι, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
θα πρέπει πλέον να αποδείξει πως είτε δεν γνώριζε τι εισήγαγε στη χώρα, είτε
γνώριζε και υπηρετούσε το σχέδιο εισβολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα......

Στην άσκηση ακυρωτικής αίτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών
διατάξεων του Μνημονίου και την προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν
εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν για την εφαρμογή του, προχωρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος
Αθηνών (ΔΣΑ).

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του
ΔΣΑ μεταξύ του προέδρου του Συλλόγου και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας
Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), με σκοπό την οριστικοποίηση των δικαστικών ενεργειών.

Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό
και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου
καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών "αναλάμβανει
την πρωτοβουλία, αναγνωρίζονας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του
ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των
θιγομένων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του
Μνημονίου.

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για "τη συνεργασία και με άλλους
επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς", με το αιτιολογικό ότι: "οι διατάξεις του
Μνημονίου είναι θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και εκ του λόγου αυτού,
αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης του
κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα".

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  .    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ –ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 7  ΙΟΥΛΙΟΥ  2010

                                                           Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ          
                                                                   Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                
                                                                           ΤΣΙΜΕΡΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                            

Πράξη το Όραμα



Συνδυασμός Πράξη το Όραμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διερευνά τη σύμβαση
του Δήμου Κατερίνης με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Α.Ε.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας του Συνδυασμού «Πράξη το Όραμα», για τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με την ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ, ζητάει με έγγραφό της από το Δήμο Κατερίνης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το έγγραφο της Περιφέρειας, μαζί με την καταγγελία του Συνδυασμού, διαβιβάστηκε στο Δήμο Κατερίνης στις 28 Ιουνίου 2010. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάει από το Δήμο, όχι μόνο τις απόψεις του επί του θέματος, αλλά και να προσκομίσει σχετικά στοιχεία και αποφάσεις για τον κατά νόμο έλεγχο.
Ο Συνδυασμός «Πράξη το Όραμα», από τα μέσα του περασμένου Μάη, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, προέβη σε καταγγελία της εν λόγω σύμβασης με την οποία επιδοτείται το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ με 365.000 ευρώ ετησίως από το ταμείο του Δήμου, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή σε μια εποχή όπου συνάπτονται δάνεια το ένα μετά το άλλο για να καλυφθούν καθημερινές υποχρεώσεις του Δήμου, σκορπά αλόγιστα χρήματα για πελατειακές πολιτικές, τις οποίες βαφτίζει «κοινωνικές».
Στην καταγγελία επισημαίνουμε, πως παρά τις συνεχείς ερωτήσεις για το πόσοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν τον περασμένο έτος το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ και βάση ποιας μελέτης προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό, δεν λάβαμε καμιά απάντηση.
Η δημοτική αρχή με τη συγκεκριμένη απόφαση επιδοτεί το Αστικό ΚΤΕΛ με 0,40 ευρώ για κάθε εισιτήριο δρομολογίου εντός του Δήμου Κατερίνης, υπολογίζοντας ότι καθημερινά 2.600 συνδημότες μας χρησιμοποιούν (για μια φορά τουλάχιστον) αστική συγκοινωνία. Σε ετήσια βάση σημαίνει, ότι επιδοτούνται 910.000 εισιτήρια για μια πόλη 60.000 κατοίκων, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ζει στο κέντρο και δεν χρησιμοποιεί Αστική Συγκοινωνία, ενώ ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι δημοτών ανήκει σε κοινωνικές ομάδες που από το νόμο δεν υποχρεούνται να πληρώσουν εισιτήριο.
Όπως δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (και αναφέρεται και στη σχετική καταγγελία) επιθυμούμε την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, αρκεί αυτή να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και επί πραγματικών δεδομένων, τα όποια όφειλε ο Δήμος Κατερίνης να ζητήσει από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Α.Ε. και να τα θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σταθερή μας θέση είναι να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ελέγξει τα όποια στοιχεία. Αντί αυτού η δημοτική αρχή προτιμά να «χαρίσει» 365.000 ευρώ, ανταποκρινόμενη σε μια προσφορά ελάχιστων γραμμών και χωρίς να συνοδεύεται από κανένα στοιχείο, που να δικαιολογεί το όποιο κόστος.
Από την πρώτη στιγμή, είχαμε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει οσμή σκανδάλου.  Πλέον έφτασε η ώρα να μάθουν οι πολίτες τι προηγήθηκε της συμφωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωση της έρευνας των καταγγελιών, θα αποκαλυφθεί κάθε πτυχή αυτής της συμφωνίας.


Για τη Δημοτική Παράταξη «Πράξη το Όραμα»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Την Τρίτη 6 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Πρόγραμμα Επιχορήγησης Αντιχαλαζικών Διχτυών για το 2010»


H εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010»


Ονόματα προσκεκλημένων:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΧΑΝΗΣ
Προϊστάμενος Εφαρμογών-Επικοινωνίας
ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης


ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πρόεδρος ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Συντήρηση του παλαιού δημοτικού σχολείου Κίτρους


Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας



          Στη δημοπράτηση του έργου συντήρησης του κτιρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Κίτρους προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων κτιρίων που υπάρχουν στο Νομό.
          Παρά το γεγονός ότι η συντήρηση των σχολικών κτιρίων είναι αρμοδιότητα των Δήμων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας θέλοντας να συμβάλει στην αναβάθμιση των συνθηκών διδασκαλίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πέρα από την κατασκευή νέων αιθουσών και σχολείων, προχωρά στη συντήρηση σχολικών μονάδων, καθώς τα χρήματα που δίνονται στους Δήμους για τη σχολική στέγη δεν επαρκούν.

          Το έργο δημοπρατείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με προϋπολογισμό 180.000€ και χρηματοδοτείται από το 5ετές πρόγραμμα Σχολικής Στέγης 2008-2012.

Ξαναβρήκαμε τον Αμοιρίδη!

Σε ρεπορτάζ της χθεσινής Ελευθεροτυπίας για τους βουλευτές που έχουν εκφράσει ενστάσεις για το ασφαλιστικό.

«Πολλοί θα ψηφίσουν με μισή καρδιά (σ.σ: το νομοσχέδιο)», γράφει η εφημερίδα «και κυρίως γιατί δεν θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα, αφού καραδοκεί και ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών. Με δηλώσεις τους στην Κ.Ε εξηγούν την ψήφο τους μερικοί απ' αυτούς που έχουν διατυπώσει ενστάσεις».

Μεταξύ αυτών ήταν και ο «σιβυλλικός», όπως τον χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ, βουλευτής του νομού μας, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα η εθνική συνείδηση οδηγεί τις αποφάσεις μας. Αύριο η ιδεολογική και κοινωνική μας συνείδηση επιτάσσει την ανατροπή, στο μέλλον, κάθε κοινωνικής αδικίας».

Για όσους δεν καταλάβατε, για λόγους εθνικής συνείδησης, θα ψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο.

Όπως και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού. Οι οποίοι βέβαια δεν εξέφρασαν και εξ αρχής καμία αντίρρηση. Προφανώς γιατί η … εθνική τους συνείδηση ήταν σε μεγαλύτερη εγρήγορση από αυτήν του Αμοιρίδη.

Η οποία, ξέρετε, υπαγορεύει ότι αν είναι να κάνει κάποιος θυσίες σ’ αυτή τη χώρα, που τη ρήμαξαν οι πολιτικοί, είναι οι μισθοσυντήρητοι (των τρεις και εξήντα) και οι συνταξιούχοι ( των … εξήντα).
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ντομινίκ - Στρος Καν στους Financial Times.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την παροχή πόρων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποκάλυψε ο Ντομινίκ - Στρος Καν στους Financial Times. Εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιτυχία ενός προγράμματος νέων μισθολογικών περικοπών και άφησε αιχμές για την καθυστερημένη αντίδραση των Βρυξελλών απέναντι στην κρίση...


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από τη λήψη σκληρών μέτρων. Όπως είπε, η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα έλυνε τα πρόβλημα της χώρας, δεδομένου ότι δεν είναι δημοσιονομικό αλλά αφορά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.



Δεδομένου ότι η υποτίμηση του νομίσματος είναι αδύνατη και η λύση της "εσωτερικής υποτίμησης" (ταυτόχρονη μείωση μισθών και τιμών) εμπεριέχει τον κίνδυνο πτώσης της κατανάλωσης, όπως παραδέχθηκε, πρότεινε πακέτο βοήθειας από τις Βρυξέλλες με στόχο το γεφύρωμα του αναπτυξιακού χάσματος με τη δυτική Ευρώπη.

Ο σκουπιδότοπος που έγινε πάρκο




* Η μετατροπή του σε πάρκο έγινε ώστε να μη ρίξουν ξανά σκουπίδια κάποιοι δημότες αλλά και για να υπάρχει ένας ακόμη χώρος αναψυχής



* Ο χώρος ονομάστηκε «πάρκο 28ης Οκτωβρίου», επειδή κοντά στο σημείο εκείνο η εθνική αντίσταση ανατίναξε ναζιστική αμαξοστοιχία

Σε πάρκο και χώρος αναψυχής μετέτρεψε ο δήμος Μεθώνης έναν αυθαίρετο σκουπιδότοπο που βρίσκεται κοντά στην παραλία της Μεθώνης και μάλιστα σε ύψωμα απ’ όπου μπορεί κανείς να βλέπει τον υγροβιότοπο της Αγαθούπολης και τμήμα του Θερμαϊκού κόλπου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Τ» ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, κ. Αντώνης Μπούμπουρας, με παρέμβαση που έκανε ο δήμαρχος κ. Κώστας Αβραμίδης, μια περιοχή που βρίσκεται σε περίοπτη θέση και που μέχρι πρότινος ήταν ένας χώρος ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών, μετατράπηκε σε πάρκο.
Στο συγκεκριμένο χώρο τώρα παίζουν τα παιδιά, ολόκληρες οικογένειες μεταβαίνουν εκεί τα απογεύματα αλλά και κάποιες άλλες ώρες για να χαρούν τη φύση, ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται το πάρκο και κάποιες φορές οργανώνουν πικ νικ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ’ αυτό το πάρκο υπάρχει στις ιδιότεχνες κατασκευές καθώς και στον ανεμόμυλο που κατασκευάστηκε όχι κατά παραγγελία αλλά από υπάρχοντα υλικά. Το χώρο συμπληρώνουν το κιόσκι, τα παγκάκια, τα τραπεζάκια, οι κατασκευές που περιέχουν με φυτά, τα φωτιστικά, οι κάδοι απορριμμάτων καθώς και ένα μνημείο αφιερωμένο στην 28η Οκτωβρίου, πλαισιωμένο από την ελληνική σημαία και τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μνημείο έχει σχέση με ένα γεγονός που συνέβη την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Εκείνη την περίοδο διέρχονταν από το σημείο μια σιδηροδρομική γραμμή που μετέφερε εφόδια για τους Γερμανούς κατακτητές. Η εθνική αντίσταση όμως χτύπησε δυο φορές αμαξοστοιχίες και κατέστρεψε ό,τι μεταφέρονταν προκαλώντας ζημιές στους Ναζί. Το ένα απ’ αυτά τα χτυπήματα έγινε 30 μέτρα ανατολικά από το σημερινό πάρκο, εκεί που ακόμη σώζονται τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών.
Για το λόγο αυτό, το πάρκο και το μνημείο είναι αφιερωμένα στην 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα έναρξης του πολέμου για την Ελλάδα εναντίον του ιταλογερμανικού άξονα.

ΠΗΓΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τους περιβαλλοντικούς δείκτες στα σχολεία, ένα πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με το καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή κ. Ματθαίο Σανταμούρη, ο δήμαρχοσ Κατερίνης αναφέρθηκε στα εξής στο τελευταιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:.

«Σ’ αυτή την προσπάθειά μας, όπως ξέρετε, σε πάρα πολλά ζητήματα οι πρώτες μελέτες βάσεις που γίνονται στο δήμο μας κι από εκεί καθιερώσαμε ως πρότυπο όλης της Ελλάδας τους περιβαλλοντικούς δείκτες, τη συνεργασία μας με το καποδιστριακό πανεπιστήμιο της Αθήνας και τον καθηγητή Ματθαίο Σανταμούρη και την ομάδα του.
Αυτά τα αποτελέσματα και οι μετρήσεις τα οποία ήταν πολύ χρήσιμα και μας δίνουν κατεύθυνση για όλες τις μελέτες οι οποίες θα αποτελέσουν με την κατασκευή και την εφαρμογή τους να δημιουργήσουν δείκτες που θα δείχνουν στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια πόσο βοηθούμε το περιβάλλον, γιατί εμείς τολμήσαμε, στην Ελλάδα δεν τόλμησε κανείς ακόμη, να έχουμε περιβαλλοντικούς δείκτες, να μετρήσουμε σε λίγα χρόνια τα μικροσωματίδια», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Πράσινο σχολείο» στην Κατερίνη




* Τρία νέα δημοτικά στον Άγ.Ευθύμιο, στο Βατάν και στην 25ης Μαρτίου



* Στο μέλλον, πρόγραμμα με περιβαλλοντικούς δείκτες στα σχολεία


Η κατασκευή ενός πρότυπου «πράσινου σχολείου» στην Κατερίνη, η προώθηση τριών νέων δημοτικών στις περιοχές Αγ. Ευθυμίου, Βατάν και 25ης Μαρτίου καθώς και η μελλοντική προώθηση ενός προγράμματος με περιβαλλοντικούς δείκτες στα σχολεία, αποτέλεσαν στοιχεία αναφορών του δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Μιλώντας για το πρότυπο «πράσινο σχολείο» ο κ. Χιονίδης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε μια πολύ σπουδαία δουλειά και βρισκόμαστε στην έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος για να κάνουμε ένα «πράσινο σχολείο».
Για το θέμα αυτό έδειξε ενδιαφέρον και η περιφέρεια και μας είπαν ότι στην περίπτωση που έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε, εκτός διαδικασίας, τον τρόπο, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως προς το ύψος του κόστους ή του κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο.
Σ’ αυτή τη λογική λοιπόν μπαίνουμε σε διαδικασίες ενός σχολείου το οποίο από το σχήμα του, τις διαστάσεις, τις μελέτες του φωτισμού, τις μελέτες της ταράτσας και της χρήσης των υλικών, πραγματικά θα είναι ένα πρότυπο πράσινο σχολείο».
Στη συνέχεια μίλησε για τα τρία νέα δημοτικά σχολεία: «Θα έχουμε τη χαρά μέσα στο μήνα Ιούλιο να καταθέσουμε για τα τρία δημοτικά σχολεία για τις περιοχές Αγίου Ευθυμίου, Βατάν – Μυλαύλακου και 25ης Μαρτίου. Προχωρούμε, λοιπόν, σ’ αυτή την κατεύθυνση».

ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο επιλογής την χαμηλότερη τιμή για την: «Προμήθεια, φόρτωση αμμοχάλικων» για την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια, φόρτωση, μεταφορά και διάστρωση αμμοχάλικων», προϋπολογισμού δημοπρατούμενης προμήθειας 108.920,00 ευρώ εκτός του ΦΠΑ (αριθ. μελέτης 18/2010).
Ο Διαγωνισμός θα γίνει στις 23-7-2010 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 11:00 (έναρξη) έως ώρα 11:30 π.μ (λήξη) στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλατεία Δημαρχείου Τ.Κ. 601 00 Κατερίνη) και στην αίθουσα του Δημοτικού. Συμβουλίου (1ος όροφος), ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Σε περίπτωση αγόνου αποτελέσματος ή αναβολής για οποιοδήποτε λόγο, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 2-8-2010 ημέρα Δευτέρα την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ











Δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο επιλογής την Σ υ μ φ ε ρ ό τ ε ρ η προσφορά για την: «Προμήθεια ενός (1) μεταχειρισμένου σαρώθρου χωρητικότητας 6Μ3 για το Δήμο Κατερίνης προϋπολογισμού 54.621,88 ευρώ εκτός του ΦΠΑ (αριθ. μελέτης 111/2009).
Ο Διαγωνισμός θα γίνει στις 23-7-2010 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 11:00 (έναρξη) έως ώρα 11:30 π.μ (λήξη) στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Πλατεία Δημαρχείου Τ.Κ. 601 00 Κατερίνη) και στην αίθουσα του Δημοτικού. Συμβουλίου (1ος όροφος), ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Σε περίπτωση αγόνου αποτελέσματος ή αναβολής για οποιοδήποτε λόγο, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 2-8-2010 ημέρα Δευτέρα την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΚΡΙΣΗ

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΤΕΙΣ ΜΕ ΠΑΤΩΣΕ...
ΦΕΤΟΣ, -ΠΡΟΧΘΕΣ- ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ, ΠΟΛΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΙΖΑΝ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ...
ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..!!

ΤΟ 50ρικο ΕΓΙΝΕ 10ρικο...

Στα 2.120,68 ευρώ "σκαρφάλωσε" τον Μάϊο εφέτος, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού , σε σχέση με τον Μαϊο του 2009, που κόστιζε 2.011,51 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,17 ευρώ , ποσοστό 5%, σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι εξαιρετικά χαμηλά.
 Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 23,4% έναντι 15,6% που συγκεντρώνει η ΝΔ.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, ΛΑΟΣ με 4,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 2,3%, «άλλο κόμμα» με 7,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 40,1%.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ?

23,4 ΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!!!ΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ...

15,6 Η ΝΔ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ?
ΑΦΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΝΕ "ΑΕΤΟ", ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.....

Στην Ολομέλεια της Βουλής tο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σε συνθήκες έντονης αντιπαράθεσης ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής προγραμματίστηκε να ξεκινήσει την Τρίτη.




ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει νέα γενική πανελλαδική απεργία στις 8 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα προχωρά σε απεργία και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Στο κέντρο της Αθήνας, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 11, στην Ομόνοια.



Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου καλεί όλους τους βουλευτές σε υπερψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.



Παράλληλα, συζητήσεις προκαλεί και η προαναγγελία του ότι «πολιτική μας επιλογή είναι να προωθήσουμε μία συγκεκριμένη τομή: Ολοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Και η απόφασή μας αφορά όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστών. Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες. Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».



Ο κ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει για την Τρίτη σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσει για «κοινωνικά αντίμετρα», με άλλα λόγια ένα «κοινωνικό δίχτυ», στα επώδυνα μέτρα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, τα οποία θα παρουσιάσει με ομιλία του την Τετάρτη, σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς.



Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το ασφαλιστικό αποτελεί τεστ για την κυβέρνηση, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα ψηφίσουν με μισή καρδιά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 2,5 ΜΗΝΕΣ 1, 5.....

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΩΣ Η ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ....ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ....

Κώστας Κουκοδήμος: «Ανακόλουθη και ασυνεπής η κυβέρνηση»


Με αφορμή απάντηση του υφ.Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια σε ερώτηση του Κ.Κουκοδήμου για το θέμα των εποχικών πυροσβεστών

Κώστας Κουκοδήμος: «Ανακόλουθη και ασυνεπής η κυβέρνηση»



Στα πρακτικά της συνεδρίασης της βουλής όπου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας είχε απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού κ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για το θέμα των εποχικών πυροσβεστών, παραπέμπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους 9 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν σχετική ερώτηση.

Ο κ. Κουκοδήμος, που υπέγραψε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, σχολιάζοντας τόνισε: «Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ανακόλουθη και ασυνεπής απέναντι σε χιλιάδες πολίτες, στην προκειμένη περίπτωση τους εποχικούς πυροσβέστες, τους οποίους αν και διαβεβαίωνε προεκλογικά για επίλυση της εργασιακής τους ομηρίας, σήμερα η λύση αυτή τοποθετείται από την ίδια την κυβέρνηση σε …βάθος χρόνου.

Αυτό προκύπτει αφενός από τη μη απάντηση του υφ.Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε ερώτηση που καταθέσαν 9 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον αρμόδιο υπουργό, αφετέρου από τα όσα λίγες μέρες πριν είχε πει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της συναδέλφου Ευαγγελίας Αμμανατίδου».

Ο κ. Βούγιας

Ο κ. Βούγιας σε έγγραφό του προς τους ερωτώντες βουλευτές αναφέρει: «Σε απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές κκ. Κ.Κουκοδήμος, Σ.Σπηλιόπουλος, Φ.Κουβελης, Θ.Λεβέντης, Ν.Τσούκαλης, Γ.Ψαριανός, Ν.Δένδιας, Ι.Ανδριανός και Ζ. Τζηκαλάγιας, σας γνωρίζουμε ότι, για το θέμα του εργασιακού καθεστώτος του εποχικού πυροσβεστικού προσωπικού, ενημερώσαμε την εθνική αντιπροσωπεία στις 17-6-2010 κατά τη συζήτηση της 935/14-6-2010 επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής κ. Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλιδου.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας διαβιβάζουμε αντίγραφα των πρακτικών της ανωτέρω συζήτησης».

Ειδικότερα στη Βουλή ο κ. Βούγιας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα πρακτικά ανακοίνωσε ότι όσοι ήδη υπηρετούν θα μονιμοποιηθούν σταδιακά ως το 2012 και μέσω του ΑΣΕΠ.

Ο Σπ. Βούγιας αναφέρθηκε στον "καινούργιο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για την Πυροσβεστική", ο οποίος "θα δώσει αντικείμενο στους συμβασιούχους πυροσβέστες". Θεώρησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν οι εποχικοί ενταχθούν "σταδιακά στις θέσεις που θα προκηρύσσονται μέχρι το 2012", αλλά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, η οποία πάντως θα περιλαμβάνει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Όσον αφορά το επίδομα που δεν πήραν 250 εποχικοί πυροσβέστες, ο Σπ. Βούγιας διευκρίνισε ότι χορηγήθηκε σε 4.858 πυροσβέστες και ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαίρεσε ορισμένους για τυπικούς λόγους και τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με το ΓΛΚ για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα.