PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ψηφίστε τώρα ΟΛΥΜΠΟ και μέσω τηλεφώνου


















Αγαπητοί φίλοι του ΟΛΥΜΠΟΥ,


Μπορείτε τώρα να ψηφίζετε ΟΛΥΜΠΟ για τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης, από το σταθερό ή το κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τη νέα διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.

Ακολουθήστε τα εξής τρία απλά βήματα για να ψηφίσετε μέσω τηλεφώνου :





1. Καλέστε στο 0041 77 312 4041 και θα ακούσετε ένα ακουστικό μήνυμα

2. Στο τέλος του ακουστικού μηνύματος θα ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ήχο. Μετά τον ήχο, πληκτρολογήστε 324 που είναι ο τριψήφιος κωδικός που αντιστοιχεί στον ΟΛΥΜΠΟ.


3. Περιμένετε να ακούσετε το ευχαριστήριο μήνυμα, που επιβεβαιώνει ότι έχετε ψηφίσει τηλεφωνικά.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας, σύμφωνα με την Η.Π. 37111/ 2021 / 26-9-03 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1391 Β / 29-9-2003), ότι διαβιβάσθηκαν από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1) Η με αρ. Πρωτ. 4098 / 21 – 5 – 2009 Απόφαση για την υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υποκατηγορίας 4, της δραστηριότητας: «Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος», δυναμικότητας 150 κλινών, στο Δήμο Αιγινίου του Ν. Πιερίας (Πίνακας 6, Α / Α/ 10, Κατηγορία Β3).
2) Η με αρ. Πρωτ. 3884 / 22 – 5 – 2009 Απόφαση για την υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υποκατηγορίας 4, του έργου: “Ανόρυξη και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης, για λογαριασμό της “ΒΙΝΜΕΤ Α.Ε.”, προκειμένου να υδροδοτηθούν 4 κατοικίες, στην τοποθεσία “Γουμαρά” της κτηματικής περιοχής του Δ.Δ. Λιτοχώρου του Δήμου Λιτοχώρου Ν. Πιερίας.
3) Η με αρ. Πρωτ. 5593 / 22 – 5 – 2009 Απόφαση για την υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υποκατηγορίας 4, του έργου: “Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας” στο Ν. Πιερίας.
4) Η με αρ. Πρωτ. 5142 / 25 – 5 – 2009 Απόφαση για την υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υποκατηγορίας 4, της δραστηριότητας υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας 1 (*) με την επωνυμία “Μέδουσα” και με υφιστάμενη υδρευτική γεώτρηση, στη θέση “Παλιούρι” Αλυκών Κίτρους, στην εκτός σχεδίου περιοχή Δήμου Πύδνας Ν. Πιερίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ





















Με το ενδιαφέρον στραμμένο πλέον στην πορεία των εξαγωγών καλοκαιρινών φρούτων και λαχανικών, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εξαγωγική περίοδος στα χειμωνιάτικα φρουτολαχανικά, με εξαίρεση τα πορτοκάλια.

Στα καλοκαιρινά φρούτα μόνο τα καρπούζια εμφανίζουν μέχρι στιγμής αυξημένο όγκο εξαγωγών σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στα υπόλοιπα παρατηρείται κάμψη.

Π. Μακ Κάρτνεϊ : «Δευτέρες δίχως κρέας»




















Ο σερ Πωλ Μακ Κάρτνεϊ – μέλος του μουσικού συγκροτήματος των Beatles – και η οικογένειά του ξεκίνησαν μια εκστρατεία, στην οποία αναφέρονται σήμερα τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κόσμου, για «Δευτέρες δίχως κρέας» (Meat-Free Mondays. To save the planet) για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Μαζί με πολλούς άλλους αστέρες της μουσικής σκηνής ο σερ Πωλ Μακ Κάρτνεϊ προτείνει όπως καθιερωθεί μια ημέρα της εβδομάδας – η Δευτέρα – όπου δεν θα καταναλώνονται τροφές από κρέας, καθώς η κτηνοτροφία για την παραγωγή κρέατος συμβάλει κατά πολύ στη δημιουργία αερίων θερμοκηπίου, στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και στην κλιματική αλλαγή.

Εάν δεν αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, υποστηρίζει ο Μακ Κάρτνεϊ, τότε δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ανησυχούμε για το σημερινό περιβάλλον και αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

H εκστρατεία του Μακ Κάρτνεϊ βασίζεται σε έκθεση του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία:
• Η παραγωγή κρέατος παγκοσμίως παρότι συνεισφέρει κατά 1,4% στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν του κόσμου, συμβάλει κατά 18% στην παραγωγή αερίων θερμοκηπίου, που συνδέονται άμεσα με τις κλιματικές αλλαγές.
• Η παραγωγή κρέατος χρησιμοποιεί το 8% του παγκόσμιου πόσιμου νερού.
• 40 θερμίδες ενέργειας απαιτούνται για την παραγωγή μιας θερμίδας από βόειο κρέας, σε αντίθεση με τις 2,2 θερμίδες ενέργειας που απαιτούνται για την παραγωγή μιας θερμίδας από φυτικές τροφές.
• Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος ενοχοποιείται για μια σειρά καρκίνων.
• Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνθρωποι στον κόσμο κατοικούν συνήθως σε χώρες με αυξημένη κατανάλωση κρεάτων.

Ρώσοι τουρίστες προτιμούν τα ελληνικά νησιά...






















Κρήτη, Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Κέρκυρα, είναι τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα ελληνικά νησιά για τους Ρώσους παραθεριστές και τουρίστες.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος τουρισμού της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας της Μόσχας "East Line", Εβγένι Πολιτσούκ, στο πρακτορείο ειδήσεων "RATA - news".

Η εταιρία πραγματοποιεί "τσάρτερ" πτήσεις στo Ηράκλειo της Κρήτης από το 2002.

"Ξεκινήσαμε από μια πτήση την εβδομάδα και καταλήξαμε σήμερα σε οκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως", λέει ο κ. Πολιτσούκ

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για την Κέρκυρα, επισημάνει o ίδιος και προσθέτει πως οι τουρίστες που ταξιδεύουν με την εταιρία του δείχνουν προτίμηση στα ακριβά ξενοδοχεία, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ο κ. Πολιτσούκ εκτιμά πως "η Κως έχει πολύ μεγάλο μέλλον σε ό,τι αφορά το ρωσικό τουρισμό", ενώ επισημαίνει πως οι Ρώσοι είναι λάτρεις της Καλύμνου, της Πάτμου και γενικά των Δωδεκανήσων.

"Στα αμέσως επόμενα χρόνια, ο τουρισμός από τη Ρωσία προς τα ελληνικά νησιά αναμφίβολα θα αυξηθεί, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση", επισημαίνει ο κ. Πoλιτσούκ.

Απέσυραν διαφήμιση της νέας ταινίας Coco Before Chanel γιατί παραβιάζει τους νόμους κατά του καπνίσματος
























Μία διαφήμιση της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή της διάσημης σχεδιάστριας Κοκό Σανέλ αποσύρθηκε από τις εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ μετά από παράπονα ότι παραβιάζει τους νόμους για την απαγόρευση του καπνίσματος, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Η φωτογραφία δείχνει την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της ταινίας Οντρέ Τοτού, να υποδύεται την Κοκό Σανέλ και να φοράει μεταξωτές πυζάμες ποζάροντας προκλητικά με ένα τσιγάρο στο χέρι.

Σε νεώτερη έκδοση της εφημερίδας South China Morning Post εμφανίζεται η ίδια με προτεταμμένο το χέρι, πλην όμως το τσιγάρο έχει εξαφανιστεί.

Η Lark Film Distribution, η εταιρία, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση της ταινίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει τη φωτογραφία από τις διαφημίσεις στις εφημερίδες και να την αντικαταστήσει με την εκδοχή χωρίς τσιγάρο μετά από τα παράπονα που διατυπώθηκαν.

«Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία»

Νάρκες, θαμμένες από ξεχασμένους πολέμους, εξακολουθούν να ακρωτηριάζουν ανυποψίαστα θύματα στην Ασία, στα οποία προστίθενται συνεχώς θύματα αναπηρίας από πρόσφατα ναρκοθετημένες περιοχές και στρατιωτικά μέτωπα.

Γι αυτό, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία» - Emotion Pictures, που εγκαινιάζεται την άλλη Παρασκευή, 19 τρέχοντος, στο Μουσείο Μπενάκη επί της Πειραιώς, θα περιλαμβάνει στο διαγωνιστικό του τμήμα αντιπολεμικές ταινίες με πρωταγωνιστές θύματα πολέμων, όπως η πολυβραβευμένη ταινία του Φίλ Ντόναχιου, που εστιάζει στην περίπτωση του Τόμας Γιανγκ, του Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος πολέμησε στο Ιράκ και ύστερα από σοβαρό τραυματισμό, έμεινε παράλυτος.

Στο Φεστιβάλ θα διαγωνισθούν τριάντα ταινίες από είκοσι χώρες. Συμμετοχή είχαν υποβάλει 200 ταινίες. Στις 22 του μηνός η αυλαία θα «πέσει» με τη μικρή πιανίστα από την Κορέα, Yoo Ye Eun, το «παιδί θαύμα με τύφλωση», η οποία θα παίξει στο πιάνο αγαπημένα της κομμάτια.

Θεραπευτικές ιδιότητες

στην νευροεκφυλιστική ασθένεια του Πάρκινσον ενδέχεται να έχει η συστηματική ενασχόληση με την παιχνιδοκονσόλα Nintendo Wii. Σε έρευνα του ο αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής σχολής της Georgia, Ben Herz διαπίστωσε ότι με την χρήση της μπορεί να επέλθει θετικό αποτέλεσμα στην ταυτόχρονη πραγματοποίηση ενεργειών, στα ανακλαστικά, καθώς και σε μια σειρά από δεξιότητες που σχετίζονται με την κίνηση. Αυτές ακριβώς οι κινητικές δεξιότητες είναι που επηρεάζονται από την ασθένεια. Επίσης σημαντική ήταν και η συνεισφορά της στην μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης που συνυπάρχει με την Πάρκινσον.

Επειδή η συγκεκριμένη μηχανή ανταποκρίνεται στις κινήσεις του παίκτη, εκείνος έχει την ικανοποίηση της άμεσης συμμετοχής συνολικά με το σώμα του καθώς και της παρακολούθησης των αποτελεσμάτων στην οθόνη της. Μερικά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα είναι το σπάσιμο αυγού, η κίνηση της ρακέτας του τένις και το ρίξιμο της μπάλας μπόουλινγκ. Να θυμίσουμε ότι το ρεπερτόριο της παιχνιδοκονσόλας περιλαμβάνει σε προσομοίωση διάφορα σπορ και δραστηριότητες που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ


























«Ταρίφα» στις αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη από τροχαία ατυχήματα προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρίες, για να περιοριστούν «υπερβολές και ανισότητες», όπως αναφέρουν, που προκύπτουν από τις δικαστικές αποφάσεις.

Το σχέδιο προωθείται στο πλαίσιο της συμφωνίας άμεσου διακανονισμού ζημιών από τροχαία ατυχήματα (το λεγόμενο φιλικό διακανονισμό) μέσω του οποίου οι παθόντες από τροχαία αποζημιώνονται απευθείας από τη δική τους εταιρία και όχι από την εταιρία του υπαίτιου για το ατύχημα.

Η πρόταση των εταιριών, όπως ανέφεραν σε σχετική εκδήλωση, είναι να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια που θα προσδιορίζουν το ύψος των αποζημιώσεων λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο φιλικό διακανονισμό σχεδιάζουν και άλλες τροποποιήσεις στις προδιαγραφές του συστήματος, ώστε να καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις ατυχημάτων. Εξετάζεται συγκεκριμένα να ενταχθούν και ατυχήματα με περισσότερα από δύο αυτοκίνητα (καραμπόλες) που σήμερα εξαιρούνται, όπως επίσης να αυξηθούν τα ανώτατα όρια ύψους υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών που ισχύουν σήμερα προκειμένου να ενταχθεί ένα τροχαίο στο φιλικό διακανονισμό. Τα όρια σήμερα είναι 6.000 ευρώ για υλικές ζημιές και 9.000 για σωματικές βλάβες και προτείνεται να αυξηθούν σε 9.000 και 12.000 ευρώ αντίστοιχα.

Αιτία για την αύξηση είναι η αντίστοιχη άνοδος, από 1ης Ιουνίου, των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης σε 500.000 ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και ανά ατύχημα για τις υλικές ζημιές, αύξηση που οδήγησε και σε ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα.

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Δεκατέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 180 τραυματίες είναι ο απολογισμός σφοδρής χαλαζόπτωσης στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και περίπου 9.700 σπίτια καταστράφηκαν από τις καταιγίδες που προκάλεσαν ζημιές 450 εκατομμυρίων γουάν (47 εκατομμύρια ευρώ), επισήμαναν οι αρμόδιες αρχές

Η χαλαζόπτωση και οι καταιγίδες, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, διήρκεσαν σχεδόν δύο ώρες, διευκρίνισε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Αλλη χαλαζόπτωση στις αρχές Ιουνίου είχε προκαλέσει το θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον διακοσίων.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ




























Δεν σταμάτησαν να αστράφτουν τα φλας στη θέα της πανέμορφης νεαρής ηθοποιού Megan Fox, όταν περπάτησε στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας Transformers στη Γερμανία.

Η μελαχρινή καλλονή θάμπωσε τα πλήθη με την άκρως αποκαλυπτική τουαλέτα της σε αρχαιοελληνικό στυλ.
Το βαθύ σκίσιμο στο πλάι άφηνε ακάλυπτο το ένα της πόδι, ενώ είναι εμφανές ότι η Megan… άφησε τα εσώρουχα σπίτι.

www.theacropolismuseum.gr.














Ξεκίνησε σημερα η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Μουσείου, www.theacropolismuseum.gr.

Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του.
Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό χάρτη, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα.

ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ...ΣΚΥΛΟ ΤΟΥΣ



















Δύο μαθητές, φίλοι, που έπαιζαν στις όχθες ενός ποταμού στη δυτική ακτή της Αυστραλίας στάθηκαν πολύ τυχεροί όταν ένας κροκόδειλος 3,5 μέτρων προτίμησε να ορμίσει στο σκύλο τους, σ' ένα 10χρονο μαύρο λαμπραντόρ αντί σε εκείνους, αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου.

" Ήταν ένα μεγαλόσωμο σκυλί 40 κιλών και πολύ βαρύτερο σε σύγκριση τουλάχιστον με ένα από τα παιδιά", δήλωσε ο υπαστυνόμος Μάικ Ουέλς για την επίθεση που σημειώθηκε στον ποταμό Μέι κοντά στο Ντέρμπι της Δυτικής Αυστραλίας.

"Ο κροκόδειλος βγήκε από το νερό άρπαξε το σκυλί και το έσυρε στο νερό", δήλωσε ο Ουέλς, στην εφημερίδα The West Australian.

ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ


























Μέχρι τώρα περίπου 350 πλανήτες έχουν ανακαλυφθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα (γι' αυτό λέγονται εξωπλανήτες), όμως όλοι βρίσκονται μέσα στα όρια του γαλαξία μας. Τώρα, για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι εντόπισαν τον πρώτο πλανήτη σε κάποιον άλλο γαλαξία, συγκεκριμένα της Ανδρομέδας.

Ο μακρινός εξωπλανήτης φαίνεται να είναι περίπου εξαπλάσιος σε σχέση με τον αέριο γίγαντα του δικού μας ηλιακού συστήματος, το Δία. Η ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας, υπό τον Φρανσέσκο ντε Πάολις, σε συνεργασία με ερευνητές από την Ελβετία, την Ισπανία και τη Ρωσία, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Monthly Notices" της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ..!

Ενας 14χρονος μαθητήσ στη Βρετανία, δέχτηκε ξυστά στο σώμα του το θραύσμα ενός μετεωρίτη που έπεσε από το διάστημα με την αστρονομική ταχύτητα των 48.000 χλμ. την ώρα, αλλά δεν έπαθε τίποτα!

Ο μαθητής, που είχε τύχη βουνό, καθώς πήγαινε στο σχολείο του, χτυπήθηκε ξυστά από τον μετεωρίτη, που του άφησε απλώς ένα σημάδι στο χέρι του. Το διαστημικό θραύσμα κατέληξε το μακρύ ταξίδι του στο πεζοδρόμιο δίπλα στον μαθητή, δημιουργώντας έναν μικρό κρατήρα μερικών δεκάδων εκατοστών, που έβγαζε καπνούς από την δύναμη της πρόσκρουσης με το έδαφος, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι άνδρες στη Βρετανία έχουν κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο απ' ό,τι οι γυναίκες, κυρίως εξαιτίας του τρόπου ζωής, αλλά και της στάσης τους απέναντι στην αρρώστια, αποκαλύπτει έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο τρόπος ζωής των ανδρών, η αμέλεια που συχνά επιδεικνύουν απέναντι στα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας και οι αραιές επισκέψεις τους στο γιατρό, αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, γράφουν οι συντάκτες της μελέτης αυτής, την οποία εκπόνησαν από κοινού το Αντικαρκινικό Δίκτυο Βρετανίας (NCIN), το Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο Βρετανίας (Cancer Research UK) και το Κέντρο Ανδρικής Υγείας (Men's Health Forum).

ΤΑΡΑΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ


Αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τις δηλώσεις Μανώλη περί συγχώνευσης ΝΔ και ΛΑΟΣ σε ένα νέο πολιτικό φορέα της Κεντροδεξιάς, στον οποίο θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Κύκλοι της Ρηγίλλης αποδοκίμασαν τις απόψεις του βουλευτή, σχολιάζοντας ότι πολλοί ήρθαν και έφυγαν, αλλά η ΝΔ αντέχει. Έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες για τις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανώλης.




Μιλώντας στη Real News ο κ. Μανώλης, είπε ότι "αυτό πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές. Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα".

Ο βουλευτής Αργολίδας επανήρθε την Κυριακή με δηλώσεις του στις κάμερες, λέγοντας ότι μιλάει για ένα σχήμα, το οποίο θα συμπεριλάμβανε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αγωνίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΝΔ θεωρούν πως οι δηλώσεις Μανώλη υπονομεύουν τη «γραμμή» που χάραξε ο πρωθυπουργός.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ Ο κ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ Ο Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ...
ΟΠΟΤΕ...

Ο ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
















Σε 335,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τον Μάιο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές, σημειώνοντας αύξηση 23,5% σε σχέση με το προηγούμενο μήνα του ίδιου έτους.

Σε τεμάχια ανήλθαν σε 34.112 σημειώνοντας αύξηση 22,97% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 (Μάιος 2008) οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν αύξηση 248,46% σε τεμάχια και 228,46% σε αξία.

Το προοδευτικό σύνολο τεμαχίων των ακάλυπτων επιταγών για την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μάιου 2009 ανήλθε σε 132.357 και σε αξία 1,3 δισ. ευρώ.

Στις απλήρωτες συναλλαγματικές τα τεμάχια τον Μάιο ανήλθαν σε 12.414 σημειώνοντας αύξηση 18,49% σε σχέση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους και 23,91% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Σε ποσά σημείωσαν αύξηση 16,89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους και 30,32% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2008.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο την Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης» (λόφος Προφήτη Ηλία).

Ανακοίνωση

















Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 12:30 συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του ισογείου επί της οδού Τσόχα 7.

Σύσκεψη για τη γρίπη στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ




















Συνεδρίασε το πρωί η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας. Στη συνέχεια, ο κ. Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έχουν φθάσει τα 20, κυρίως λόγω της τουριστικής κίνησης. Από τα 20 περιστατικά, τα οκτώ έχουν ιαθεί πλήρως.

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη που έχει πάρει η νέα γρίπη καθώς και για τα μέτρα θωράκισης της χώρα μας, που τη διασφαλίζουν από την κλιμακούμενη ανάπτυξη της νόσου.

Ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, σημειώνοντας ότι είναι θετικό πως όλα τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για τον μήνα Σεπτέμβριο οπότε και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε ετοιμότητα, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες και έχουν ετοιμαστεί μεγάλα νοσοκομεία, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πρόταση συνεργασίας ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ..!



























Πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ καταθέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το ερώτημα είναι «ή κυβέρνηση Καραμανλή-Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Παπανδρέου».

«Λέω λοιπόν στον κ. Καραμανλή. Πάμε να κυβερνήσουμε με 160 βουλευτές και ο κ. Καραμανλής απαντά: ‘μόνος μου κι ας πάω στους 85’. Αυτό λοιπόν το ‘γινάτι’ του Καραμανλή αφαιρεί αυτόματα το δικαίωμα έκφρασης από πολλούς βουλευτές» τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης.

Απαντώντας εξάλλου στην υπουργό Εξωτερικών κ. Θ. Μπακογιάννη, που τον χαρακτήρισε ακραίο λαϊκιστή, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι «είμαι τόσο αυθεντικός λαϊκιστής που εγώ και η οικογένειά μου δεν ορμήσαμε ακάθεκτοι στις αποθήκες της Siemens [..] Η κ. Μπακογιάννη πιστεύει ότι εκβιάζοντας τον Κ. Καραμανλή θα γλιτώσει τον έλεγχο. Όταν μιλήσει η παρέα της -κ.κ. Χριστοφοράκος, Καραβέλας, Δημητριάδης-, δεν θα έχει που να κρυφτεί. Καλύτερα λοιπόν ‘καιροσκόπος’ παρά κερδοσκόπος».

ΣΥΝ:Εγκρίθηκε η εισήγηση ΤΣΙΠΡΑ


























H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τόσο την εισήγηση, όσο και το κλείσιμο του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα, αντίθετα καταψηφίστηκε το κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΠΕ, κατά τη διήμερη συζήτηση μίλησαν 125 στελέχη του ΣΥΝ. Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί στις οργανώσεις και τις Νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος κυρίως στην Ανανεωτική Πτέρυγα, διερωτήθηκε "τι προτείνετε", αφού ούτε θέμα ηγεσίας έθεσε, ούτε συνέδριο ζήτησε για αλλαγή πολιτικής και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, η ΚΠΕ θα συνέλθει εκ νέου.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα με ανακοίνωσή της, αμέσως μετά τη λήψη των εργασιών της ΚΠΕ τονίζει ότι πρότεινε η αναζήτηση των αιτίων της εκλογικής ήττας να στραφεί στην πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα. Πρότεινε αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος, απολύτως εφικτές και πραγματοποιήσιμες στο πλαίσιο της γενικής μας κατεύθυνσης. Δυστυχώς, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις αυτές, επισημαίνει η ανακοίνωση και εκτιμά ότι "το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη".

ΚΚΕ: "Αντιδραστική πολιτική"



















"Η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες, αλλά από την αντιδραστική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΕΕ. Το άγριο κυνήγι των μεταναστών δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης που διαρκώς θα μεγαλώνει και θα οξύνεται", τονίζει το ΚΚΕ.

Η λύση, αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, βρίσκεται στην κοινή δράση Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών. Άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης των εργαζομένων και των λαών.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων"





















Η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Υπενθύμισε τα βήματα που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - δημιουργία συνοριοφυλάκων, ενίσχυση λιμενικού σώματος, σύναψη συμφωνιών επαναπροώθησης με την Τουρκία- και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει εντελώς ανοικτά τα σύνορά μας και δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια εφαρμογής των διμερών συμφωνιών». Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και «όχι καλλιέργεια φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία».

Εξάλλου, σε γραπτή δήλωση-παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τα οκτώ μέτρα για την μεταναστευτική πολιτική, που συγκροτούν το σχέδιο του κινήματος
Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια



Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ.Μ.Καρακλιούμη. «Σε όλα τα θέματα δημόσιας τάξης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο εμείς δε λησμονήσαμε στην προεκλογική περίοδο. Έχουμε μιλήσει για γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες. Έχουμε μιλήσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα προσέλθουμε στη συνάντηση»,τόνισε.

KAΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:"Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια"


























Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς τόνισε, ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα γίνει σε λίγες μέρες μια μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο.

Ηδη, πρόσθεσε, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολύ θετικό τρόπο ρίχνουν το φως τους πάνω στην Ελλάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στα αριστουργήματα του Μουσείου.

Εχουμε κάνει, είπε, όλη την προετοιμασία που απαιτείται και γι'αυτήν ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά, το Σάββατο.

Ο κ. Παντερμαλής από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου θα είναι λαμπρά, αλλά συγχρόνως θα είναι οικεία, αφού εκτός από τους επίσημους, τρεις ημέρες θα δέχεται τον ανώνυμο πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Μάρμαρα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αν θα έρθουν κάποια μέρα στο Μουσείο, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ενώ σε άλλο ερώτημα για την κρίση στη ΝΔ, ο υπουργός Πολιτισμού είπε, "είναι πολύ σημαντικό το θέμα για να πούμε ο,τιδήποτε άλλο".

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ





















ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ"...

Ημέρα του πατέρα υπάρχει, και μάλιστα από το 1910. Και εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

'Υπεύθυνη' για την καθιέρωσή της ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα έξι παιδιά της οικογένειας. Το 1966 ο Lyndon Johnson ανακήρυξε, με προεδρικό διάταγμα, την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου Ημέρα του Πατέρα, και το 1972 ο Richard Nixon την καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό.

Και μπορεί όλες αυτές οι παγκόσμιες ημέρες να έχουν συνδεθεί, στο μυαλό των περισσότερων, με την εμπορευματοποίηση συναισθημάτων και εορτών, ο αντίλογος, όμως, λέει πως ορισμένες φορές χρειαζόμαστε μια αφορμή για να θυμηθούμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε κάποια πρόσωπα.

«Υπέρ της διαφορετικότητας – Κατά των διακρίσεων»

Την έναρξη του δημοσιογραφικού διαγωνισμού «Υπέρ της διαφορετικότητας – Κατά των διακρίσεων» κήρυξε για έκτη συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το βραβείο μπορούν να διεκδικήσουν οι δημοσιογράφοι τόσο των έντυπων όσο και των ηλεκτρονικών μέσων. Βραβεύεται το ταλέντο των επαγγελματιών της ενημέρωσης οι οποίοι, μέσω της αρθρογραφίας τους, συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των οφελών που προκύπτουν από την ποικιλομορφία και την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω θρησκείας, πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, γενετήσιου προσανατολισμού και φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής.

Το φετινό βραβείο περιλαμβάνει μια ειδική κατηγορία για άρθρα που επικεντρώνονται στο συσχετισμό μεταξύ φτώχειας και διακρίσεων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους δημοσιογράφους της ΕΕ, οι οποίοι μέσω της δουλειάς τους, συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των οφελών που προκύπτουν από την ποικιλομορφία και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στην εκστρατεία για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Υπέρ της διαφορετικότητας. Κατά των διακρίσεων» με την οποία προάγεται η πολυμορφία και η καλύτερη ενημέρωση για τα δικαιώματα προστασίας από τις διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, τον Ευρωπαϊκό Νεανικό Τύπο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Πέρυσι δυο δημοσιογράφοι μοιράστηκαν το βραβείο από την εφημερίδα Le Monde στη Γαλλία και την εφημερίδα, Jyllands-Posten της Δανίας αντίστοιχα. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα Media 4 Diversity αναφέρεται στο βραβείο δημοσιογραφίας ως ένα παράδειγμα καλής πρακτικής που δείχνει «την ισχύ των κινήτρων που προέρχονται από μια κοινότητα που χαράσσει πολιτικές μέσω πρωτοβουλιών – και παράλληλων μέτρων χρηματοδότησης».

Τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν από τις 30 Νοεμβρίου 2008 έως τις 31 Αυγούστου 2009, είτε σε έντυπα είτε σε ηλεκτρονικά μέσα της ΕΕ, είναι επιλέξιμα για το διαγωνισμό. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν στη διεύθυνση http://journalistaward.stop-discrimination.info. Μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής συμμετοχών, εθνικές κριτικές επιτροπές θα συνεδριάσουν και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ για να επιλέξουν τα καλύτερα άρθρα. Στη συνέχεια, από τους 27 νικητές σε εθνικό επίπεδο, μια ευρωπαϊκή επιτροπή θα επιλέξει τα τρία καλύτερα άρθρα και το νικητή του πανευρωπαϊκού βραβείου δημοσιογραφίας. Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα κερδίσει 4.500 ευρώ, ο νικητής του δεύτερου βραβείου θα κερδίσει 3.000 ευρώ και του τρίτου 2.000 ευρώ.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα απονεμηθεί και ένα ειδικό βραβείο. Φέτος, ένα χρόνο πριν από το 2010 που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα βραβευτούν άρθρα που επικεντρώνονται στις διακρίσεις και στη φτώχεια. Για να είναι επιλέξιμα για αυτό το ειδικό βραβείο, τα άρθρα πρέπει να επικεντρωθούν είτε στον τρόπο με τον οποίο οι διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού μπορούν να οδηγήσουν στη φτώχεια είτε στον τρόπο με τον οποίο η φτώχεια μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις. Ο νικητής του ειδικού βραβείου θα κερδίσει 2.500 ευρώ.

«Οι διακρίσεις συνεπάγονται απώλεια ταλέντων και άρνηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων» δήλωσε ο κ.Vladimír Špidla, Επίτροπος της ΕΕ για τις ίσες ευκαιρίες. «Τώρα είναι η στιγμή να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Χρειαζόμαστε όλους τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και για να ανακάμψει η οικονομία της Ευρώπης. Το βραβείο αυτό, που απονέμεται για έκτη χρονιά, βοηθά στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όσον αφορά τα δικαιώματά τους για την ίση μεταχείριση και προβάλλει το δημοσιογραφικό ταλέντο στην Ευρώπη».

FACEBOOK PARTY στο GOLD Club στην ΠΑραλία Κατερίνης
















ΤΟ ΠΡΩΤΟ FACEBOOK PARTY στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ...ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ GOLD CLUB ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΝ ΝΔ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ...
ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 23.30 !
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ...
ΙΣΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΑΥΤΟ ΈΧΟΥΝ ...ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΕΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...