Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ- ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, βράδυ,
στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ- ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ»
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, το βράδυ, εκδήλωση-ομιλία με ομιλητή τον Διατροφολόγο- Διαιτολόγο Βασίλη Καπετανάκη, με θέμα «Διατροφή και Παιδί- Παιδική παχυσαρκία».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι π. Σωκράτης Ξενίδης και Ευάγγελος Γιαννίκης, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Γιάννης Δάφκος, ο Διευθυντής του 13ου Σχολείου Κατερίνης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Καραϊσκος, δάσκαλοι, μικρός αριθμός γονέων και κηδεμόνων, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ του σχολείου και του Συλλόγου, ενώ στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Γιάννης Τσιμπονίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Το σημερινό μας θέμα έχει να κάνει με ένα ζήτημα που χωρίς αμφιβολία όλους μας, μας απασχολεί, ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι λέμε πως δεν μας αφορά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που είναι η 16η Οκτωβρίου, και επειδή εκτιμώ πως ο ρόλος της διατροφής των παιδιών-μαθητών μας είναι πολύ σημαντικός, διοργανώσαμε την εκδήλωση-ομιλία με τον συντοπίτη μας Διατροφολόγο Διαιτολόγο Βασίλη Καπετανάκη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την προσφορά που κάνει στο σχολείο μας, με θέμα την ομιλία που ακολουθεί.»
Στην συνέχεια ο Διατροφολόγος Διαιτολόγος Βασίλης Καπετανάκης αναφέρθηκε με εξαιρετικό τρόπο, στο θέμα «Διατροφή και Παιδί- Παιδική Παχυσαρκία», προβάλλοντας σχετικές διαφάνειες, ενώ στο τέλος της ομιλίας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους γονείς, στις οποίες απάντησε με αναλυτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά φρέσκων φυσικών χυμών πορτοκαλιού, στους παρευρισκόμενους γονείς και μαθητές, προσφορά από την αντιπροσωπεία των προϊόντων «ΟΛΥΜΠΟΣ» στο Νομό Πιερίας, του κ . Σάββα Σιβρίδη.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ευχαριστεί και δημόσια τους χορηγούς της εκδήλωσης-ομιλίας: την αντιπροσωπεία γαλακτοκομικών προϊόντων «ΟΛΥΜΠΟΣ» στο Νομό Πιερίας και την «ΣΕΚΕ Α.Ε.»