Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Αικατερίνια-Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Κωνσταντάρα Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008



Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα
«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ…» και η χαμένη γενιά του Πολυτεχνείου

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε την Κυριακή, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ, η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα «Η τελευταία καληνύχτα…».Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, με βασικό ομιλητή τον συντοπίτη μας δημοσιογράφο-συγγραφέα Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, ο οποίος κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού, κάνοντας κρίσιμες παρατηρήσεις για την υπόθεση και τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος.
Επιπλέον, μέσα από μία πρωτότυπη διαδικασία ο κ.Μπικηρόπουλος περιέγραψε την ταυτότητα του μυθιστορήματος, παίρνοντας επί τόπου συνέντευξη από τον συγγραφέα. Για το πλούσιο βιογραφικό του Δημήτρη Κωνσταντάρα μίλησε ο φιλόλογος-ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Νίκος Νέστορας.
Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη είναι ένα μυθιστόρημα-απόπειρα του συγγραφέα να αποτιμήσει τη χαμένη γενιά του Πολυτεχνείου στην οποία εν πολλοίς ανήκε ο ίδιος και η παρέα του.
Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και συζήτησε για αρκετή ώρα με το αναγνωστικό κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.
Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άννα Αθανασάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΚ Θανάσης Λιακόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.