Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ!!! Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Νομάρχης και μπράβο του


Σκληρή απάντηση έδωσε στον ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, με αφορμή την ανακοίνωση για την προκήρυξη της μελέτης της β’φάσης της μελέτης του δρόμου Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου, της γνωστής 13ης εθνικής οδού.
Να θυμίσουμε ότι η α’ φάση περιλάμβανε τη μελέτη από την Κατερίνη μέχρι το 16ο χλμ και είναι ήδη ολοκληρωμένη και η β’φάση που προκηρύχθηκε προχθες αφορά το τμήμα του δρόμου από το 16ο χλμ έως τον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως παράλληλα με την προκήρυξη της β’ φάσης της μελέτης, θα έπρεπε να δημοπρατηθεί η κατασκευή του πρώτου τμήματος του έργου, και όχι να παραπέμπεται το σύνολο του έργου για δημοπρασία το 2010 και χωρίς μάλιστα δεσμεύσεις για ένταξή του.
Ο συγκεκριμένος δρόμος, είπε ο κ. Παπαστεργίου, ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και όφειλε να τον περιλάβει σε εκείνα τα σημαντικά οδικά έργα ανάπτυξης για την ορεινή Πιερία, την ανάπτυξη του τουρισμού μιας και αυτός είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, για την διέλευσή τους προς την Ελασσόνα.
Καλώ, είπε ο κ. Παπαστεργίου τον ΓΓ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να δημοπρατήσει την α’φάση του έργου , λέγοντας πως "επιτέλους, η Περιφέρεια αποτελεί τμήμα του κράτους, της κυβέρνησης, και οφείλει και η κυβέρνηση να αποδείξει αν και κατά πόσο θέλει να υποστηρίξει την Πιερία και να της δώσει αυτό που δίκαια διεκδικεί έναντι άλλων νομών της Ελλάδας".