Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ"

SMS. . Έλαβα ένα sms, στο κινητό: «ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ...»...Τι εννοούσε ο αποστολεύς; Εσείς τι λέτε;

ΜΕΓΑΛΟ και καλό το αφιέρωμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, από το EUROPE 1, είδαμε πόσος κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα επισκέπτεται τις ομορφιές του νομού μας. Ελατοχώρι, Π. Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Αγιος Δημήτριος, Μ. Μηλιά, Λιτόχωρο, προορισμοί στα ...πόδια μας. Χαρείτε τις, αυτές τις μέρες, μαζί με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα...

ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ALCO για το περιοδικό «FANTOMAS» οδηγεί μεταξύ των άλλων στο παρακάτω συμπέρασμα: Ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου πείθουν τη νεολαία (18-24 χρόνων).. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμπνέει σιγουριά κι εμπιστοσύνη στους νέους. Το ποσοστό του ΚΑΝΕΝΑ φτάνει το 54%, ενώ Παπανδρέου και Καραμανλής δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα (24,1 έναντι 21,9%). Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε τον «Οδυσσέα» μας απέναντι στους «Κύκλωπες» της πολιτικής ζωής;

ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ με τον ΚΑΝΕΝΑ στο τιμόνι βρε αδέρφια μας, αλήτες, πουλιά;
ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΩ... Έμποροι και βιομήχανοι επαναφέρουν στο προσκήνιο τις προτάσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου με αντίστοιχη μείωση των μισθών, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2009.Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος φέρεται να πρότεινε να εφαρμοστεί, «λόγω της κρίσης» και σε «ακραίες» περιπτώσεις, η εργάσιμη εβδομάδα των 3 ή 4 ημερών και το υπόλοιπο ποσό του μισθού να καλύπτεται όσο είναι δυνατόν από την καταβολή αυξημένου (σε σχέση με τα 438 ευρώ) επιδόματος μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΟΑΕΔ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων στην ΕΡΜΟΥ στην Αθήνα...!
Με τέτοιους συνδικαλιστές πως να πάμε μπροστά... "Με τόσους ηλίθιους τριγύρω, πως να είναι ο κόσμος λογικός..." που λέει ο ποιητής...


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ... ΛΟΓΩ ΑΣΑΝΣΕΡ
Νέα δεδομένα για τις συντηρήσεις ανελκυστήρων επιφέρει η υπουργική απόφαση των Χρ.Φώλια και Σ.Καλαφάτη. Βάσει της απόφασης, αυξάνεται ο αριθμός υποχρεωτικών συντηρήσεων σε πολυκατοικίες μέχρι 4 ορόφους και μονοκατοικίες, ενώ μειώνεται ο αριθμός για μεγάλες πολυκατοικίες, επαγγελματικά και δημόσια κτήρια.
Έως τώρα οι συντηρήσεις για τις μονοκατοικίες ήταν 4 έως 7 φορές τον χρόνο και τις μικρές πολυκατοικίες, με ασανσέρ μέχρι 4 στάσεων, 7 ετησίως.
Βάσει της απόφασης, διπλασιάζεται ο μηνιαίος αριθμός συντήρησης ανελκυστήρων σε κάθε εξουσιοδοτημένο συνεργείο από 120 έως 240.


ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ... Σε λίγες μέρες αρχίζει ο δημόσιος διάλογος -όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός -για το νέο ποιοτικό λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός,(ας ...πάρουν βιταμίνες) η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει τίποτα και θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις. Θα μείνει στη θέση του ο Θρακιώτης για να συνεχίσει το ...διάλογο; Εμείς λέμε: Καταργείστε τις εξετάσεις για να μη φεύγουν στο εξωτερικό οι μαθητές ...Και όποιος θέλει να πάρει πτυχίο...να φτύνει αίμα στο ...διάβασμα. Αυτή είναι η καλύτερη μεταρρύθμιση.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. . Σε «Φίλιππος Β' ο Μακεδών» μετονομάζεται με απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ το εθνικό στάδιο «Γκράντσκι» της χώρας.

3η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ; Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σεΐχης Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι συμπαρίσταται στο κάλεσμα της ηγεσίας της Χαμάς προς τους Παλαιστίνιους, να ξεκινήσει η τρίτη «Ιντιφάντα».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη διατροφική καινοτομία της Creta Farm φιλοξένησε το CNN, στο πλαίσιο της ειδησεογραφικής εκπομπής World Report on Health, με αφορμή την πιστοποίηση των προϊόντων της ελληνικής εταιρείας από τον American Heart Association (ΑΗΑ). Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η μοναδική συνταγή της αντικαθιστά το λίπος με το αγνό κρητικό ελαιόλαδο, «προκαλώντας ανατροπή στα διατροφικά δεδομένα με τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας προϊόντων, τα υγιεινά αλλαντικά». Υπάρχουν και καλές ειδήσεις τελικά;

ΑΝΟΔΙΚΑ έκλεισε ο ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αθηνών... Υπάρχει ελπίς ή ζητείται ελπίς ;

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το «πλανητάριο» ο ΟΜΠΑΜΑ... Άραγε τι έχει να περιμένει ο κόσμος από τον «Μεσσία» της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, την ώρα που οι ιαχές του αιώνιου πολέμου ηχούν στα αυτιά μας, σε τόσες γωνιές της γης και αυτή την ώρα στη Γάζα;

Ο ΣΜΠΙΡΟΣ μου είπε, ότι επί ΠΑΣΟΚ όλα ξεκινούσαν από το υπόγειο και έφταναν στο ρετιρέ... Επί ΝΔ, όλα αρχίζουν από το ρετιρέ και φτάνουν το πολύ δυο ορόφους παρακάτω... και του απάντησα: Συ είπας.

Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ είπε ότι όλα είναι πακεταρισμένα, οι σκληροί δίσκοι αφαιρέθηκαν και οι Υπουργοί περιμένουν... περιμένουν... περιμένουν...



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, υγεία σε όλους, χαμόγελα και επιτυχίες και κυρίως αληθινή αγάπη... Μόνο η αγάπη μένει...Όλα τα άλλα χάνονται στη φθορά του χρόνου... ΕΙΘΕ το 2009 να ανατείλει η ελπίδα και η ειρήνη στον κόσμο.