Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σε 94 περιστατικά άντλησης υδάτων επενέβη χθες η Πυροσβεστική


Ανέτοιμα βρήκε τα Δ.Δ. Παραλίας, Ολυμπιακής Ακτής και Κορινού η πρώτη έντονη βροχόπτωση αφού τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους παραλιακούς οικισμούς του Νομού, με εικόνες που χθες θύμιζαν περισσότερο ...Βενετία.

Κεντρικοί δρόμοι σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή ήταν προσβάσιμοι μόνο με βάρκες, ενώ δεκάδες καταστήματα πλημμύρισαν.

Μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 94 κλήσεις για άντληση υδάτων, που αφορούσαν ως επί το πλείστον το Δήμο Παραλίας και την Ολυμπιακή Ακτή και ελάχιστες τον Κορινό και την Κατερίνη.

Επί ποδός βρίσκονται από χθες το πρωί και τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι της Ν.Α. Πιερίας, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και ολόκληρος ο μηχανισμός των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες της Ν.Α.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που προκάλεσε η έντονη χθεσινή βροχόπτωση, στο δημοτικό διαμέρισμα της Παραλίας, στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής, και σε μικρότερη έκταση στην περιοχή του Κορινού.

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας, τσάπα και γκρέιντερ, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα εργάστηκαν μαζί με τα μηχανήματα του Δήμου Παραλίας για να απεγκλωβίσουν το νερό που είχε πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της Παραλίας. Τις επόμενες ημέρες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή και τα μηχανήματα θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις σε όσα σημεία παρατηρούνται προβλήματα.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών, συντονίζοντας τις ενέργειες των μηχανημάτων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Παραλίας Γιώργο Κεραμιδιώτη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Δημήτρη Ζάχο. Μάλιστα, ο Νομάρχης είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα όπου τον ενημέρωσε για το μέγεθος του προβλήματος, και υπήρξε δέσμευση του κ. Τσιότρα για άμεση κάλυψη του κόστους των μηχανημάτων που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας συγκροτήθηκαν οι επιτροπές και τα συνεργεία, που θα προχωρήσουν άμεσα σε καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις των πολιτών, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν από τις διαδικασίες που προβλέπονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.