Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Μπλόκα σε κομβικά σημεία...ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΟΛΟΙ...





-Κλειστός ο Μπράλος από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

-Ανοίγει και κλείνει η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος του χωριού Μοσχοχώρι

- Κλειστή στα Τέμπη, τη Νίκαια, τις Μικροθήβες και την Αλαμάνα παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ συνεχίζεται και ο αποκλεισμός στο Κάστρο Βοιωτίας. Διευκρινίσεις για τα μέτρα ζητούν από τον κ. Χατζηγάκη οι αγρότες των Τεμπών, δίνοντας περιθώριο ως το μεσημέρι του Σαββάτου.

-Κλειστοί παραμένουν οι συνοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα και της Εξοχής στις Σέρρες και στη Δράμα, ενώ κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός πριν το τελωνείο των Κήπων του Έβρου και στο ύψος των Κερδυλλίων και της Χρυσούπολης Καβάλας. Περιστασιακά κλείνει και ο δρόμος στο Ορμένιο Έβρου.

-Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον κόμβο Ν.Κερδυλίων, αποκλείοντας τη διέλευση της Εγνατίας Οδού για Καβάλα και Δράμα.

-Κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης και η κυκλοφορία προς και από την ΠΓΔΜ διεξάγεται μόνο από το τελωνείο της Νίκης.

-Ενισχύθηκε το μπλόκο στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδος με τη Βοιωτία και το μπλόκο στην Αλαμάνα.

- Συγκεντρωμένοι στον κόμβο «πράσινα φανάρια» παραμένουν αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου στις κοινότητες Μάλγαρων, Κύμινων και της Χαλάστρας τα τρακτέρ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στις πλατείες χωρίς να κλείνουν το δρόμο.

- Μπλόκα των αγροτών υπάρχουν ακόμη στην εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας στο ύψος της ΑΕΒΑΛ, στη γέφυρα του Στρυμόνα και έξω από το Κιλκίς και το Πολύκαστρο.

- Κλειστός και ο κόμβος της Χαλκηδόνας.

- Κλείνει ο κόμβος της Τρίγλιας στη Χαλκιδική.

-Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Χανίων - Ρεθύμνου, καθώς αγρότες του νομού εξακολουθούν να βρίσκονται στο μπλόκο που έχουν στήσει από την Τρίτη στη θέση Πλατάνι. Παράλληλα, απέκλεισαν το κτίριο που στεγάζει τις δύο οικονομικές υπηρεσίες του νομού καθώς και τα διοικητικά δικαστήρια. Αποφάσισαν να αποκλείσουν εκ νέου τη Δευτέρα την είσοδο των δύο δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών στα Χανιά, ενώ την ίδια μέρα θα μοιράσουν ποσότητες πορτοκαλιών σε πολίτες.

- Ακόμη τρακτέρ έχουν παραταχθεί επίσης στην αερογέφυρα της Νέας Εφέσου - Κορινού - Αιγινίου, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.



Αντιδράσεις κομμάτων και φορέων

Επιστολή απέστειλαν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την οποία ζητούν διευκρινήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα μέτρα που ανακοίνωσε.

Οι βουλευτές έκαναν λόγο για «εμπαιγμό, ρουσφετολογική διαχείριση και επικοινωνιακά τρικ, που έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες».

Το Σάββατο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο και τα μπλόκα στην Αλαμάνα και στις Μικροθήβες. Το πρωί της Κυριακής θα παρευρεθεί στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας και στις 5 το απόγευμα θα επισκεφτεί το μπλόκο στη Νίκαια.

«Με εκπτώσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αγροτικά μηχανήματα», τόνισε ο ΛΑΟΣ, προσθέτοντας ότι «με λύσεις ευκαιριακού χαρακτήρα, πρόσκαιρα μέτρα, μη εποικοδομητικά, όλα γίνονται για την ψηφοθηρία και όχι για να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών».

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΕΓΕΣ, χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα υπέρ των αγροτών.

Οι εξαγγελίες αυτές, επισημαίνει, έχουν ελάχιστη σχέση με τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών. Κατηγορεί, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο διάστημα των τελευταίων ετών, μετατρέπει τον ΕΛΓΑ από φορέα γεωργικών ασφαλίσεων των αγροτών, σε εργαλείο ευκαιριακής και κομματικής πολιτικής.