Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....

οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι εμπορικοί σύλλογοι υπενθυμίζουν σε καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των πωλούμενων με έκπτωση προϊόντων είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, το ποσοστό της έκπτωσης, που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό (και μαζί με το ποσοστό να γίνεται αναφορά ότι πρόκειται για έκπτωση, π.χ., "20% έκπτωση").

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Όπως τονίζουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιάννης Οικονόμου, «ειδικά κατά την περίοδο των εκπτώσεων, κάθε καταναλωτής οφείλει να γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του, αλλά και τι θα πρέπει να προσέχει, ώστε να επιλέγει σωστά, με βάση τις δικές του ανάγκες. Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

Οι πολίτες - καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν σωστή έρευνα αγοράς και βέβαια είναι απαραίτητος και ένας προγραμματισμός ανάλογα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός ή της καθεμιάς».
Μια πρώτη βολτα στον πεζοδρομο της Κατερινης και μπορειτε να διαπιστωσετε και την ποιότητα και τισ καλεσ προσφορές...