Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ με τέσσερα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.


Η συνεδρίαση άνοιξε με συζήτηση για την εξαγγελία της κυβέρνησης που αφορά τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Σάββας Χιονίδης τόνισε πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη» προτείνοντας παράλληλα ο συγκεκριμένος φόρος να γίνει δυνητικός για τους Δήμους. «Πρόκειται για έναν απαρχαιωμένο νόμο. Ας μας αφήσουν να αποφασίσουμε τα τέλη και το ποια τέλη θέλουμε» είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Από τη μεριά του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο νόμο σημειώνοντας πως αρχικά ήταν 5% και μετά από διεκδικήσεις περιορίστηκε στο 2%. «Η κυβέρνηση κάνει πολιτική με τα χρήματα των δήμων», σχολίασε.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το δεύτερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε την πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας για τις ανάγκες της ΤΕΔΚ ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνεδρίαση -ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ - με αντιδράσεις από μέλη του Δ.Σ. για τον τρόπο που ΜΕΘΟΔΕΥΤΙΚΕ η συγκεκριμένη διαδικασία, από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Σάββα Χιονίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη θέση μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακής σχολής (Π.Ε.) και να έχουν σχέση με τον επικοινωνιακό τομέα. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για 12 μήνες και οι αμοιβές του θα αγγίξουν τα 17.000 ευρώ, το χρόνο.

Ο κ. Παπαχρήστος

Ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος σχολίασε τον τρόπο επιλογής του προσώπου που θα αναλάβει την επικοινωνία της ΤΕΔΚ επισημαίνοντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο άτομο δεν θα πρέπει να εργάζεται σε κάποιο μέσο ενημέρωσης, για να μην έρθει σε αντιπαράθεση η ΤΕΔΚ με τον τοπικό τύπο.

Ο κ. Αμοιρίδης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρθηκε σε διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, καθώς εδώ και καιρό ακουγόταν ένα συγκεκριμένο όνομα που προοριζόταν για τη συγκεκριμένη θέση. Παράλληλα τόνισε πως το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα επικοινωνίας θα πρέπει να είναι πραγματικός δημοσιογράφος, ενώ ζήτησε να βγει σχετική προκήρυξη στον τοπικό τύπο, ώστε να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.

Ο κ. Κεραμιδιώτης

Ο Δήμαρχος Παραλίας κ. Γιώργος Κεραμιδιώτης υπογράμμισε πως η ΤΕΔΚ έχει άλλες προτεραιότητες, ζητώντας παράλληλα να αναβληθεί το θέμα, αφού όπως είπε η συγκεκριμένη θέση δεν είναι και τόσο απαραίτητη για την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Πιερίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου

Ο Δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου ζήτησε να γίνει προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης, ώστε να πάρουν μέρος όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να αξιολογηθεί το πρόσωπο που επιλεχθεί.

Ο κ. Λιόλιος

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Κολινδρού κ. Βασίλης Λιόλιος έκανε λόγο για ένα «λεπτό ζήτημα» προσθέτοντας και αυτός πως το πρόσωπο που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση δεν θα πρέπει να εργάζεται σε μέσο ενημέρωσης.

Ο κ. Χιονίδης

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σημείωσε πως ήδη έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ, από τον Φεβρουάριο του 2008, για την πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας. Συμπλήρωσε, κλείνοντας, πως το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι ουδέτερο και δεν θα πρέπει να εργάζεται σε ανταγωνιστικό μέσο ενημέρωσης.