Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝ




Να οδηγήσει τη χώρα σε δημοκρατική διέξοδο από την κρίση με την διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και υπερασπίστηκε το πρόγραμμα του κόμματός του, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών, αλλά δεν εκφράζει τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους».

Ανέφερε επίσης ότι θα στείλει το πρόγραμμα του κόμματος και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέκρινε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζητάει συναίνεση για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση από τους εξαθλιωμένους για συνέχιση της εξαθλίωσής τους, ούτε από τους απολυμένους, ούτε απ' όσους έχουν επισφαλή εργασία».


Εγκρίθηκαν οι προγραμματικές θέσεις

Με ψήφους 600 υπέρ και 137 λευκά, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ ενέκρινε τις προγραμματικές θέσεις που θα αποτελέσουν στη συνέχεια βάση συζήτησης στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, με ευρεία πλειοψηφία υιοθετήθηκε η πρόταση του Αλ.Τσίπρα, την πρώτη, τρίτη και πέμπτη θέση του ευρωψηφοδελτίου να καταλάβουν υποψήφιοι που θα προέρχονται από τον Συνασπισμό. Και στο θέμα αυτό οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.