Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ από το in.gr

Την ώρα που ολοκληρώνονται οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της MIG για την Ολυμπιακή, προτάσεις κατέθεσαν την Τετάρτη οι Aegean καιη ιδιωτική αεροπορική εταιρία Chrysler Aviation.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aegean Airlines υπέβαλε πρόταση για την αγορά περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, ύψους 90 εκατ. ευρώ, και στοιχείων της τεχνικής βάσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, η Aegean εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Πάνθεον, στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της, που υπολογίζονται στα 60 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (Πάνθεον, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση) ύψους 210 εκατ. ευρώ υπέβαλε η Chrysler Aviation.

Η εταιρία εκφράζει ενδιαφέρον για αγορά και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής.

Μόλις χθες, Τρίτη, ανώτατο στέλεχος της MIG δήλωνε στο Reuters ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Πέμπτη» και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για ύπαρξη άλλου ενδιαφερόμενου σημείωνε ότι «δεν έχει εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος για την εξαγορά του πτητικού έργου της Ολυμπιακής».