Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Γερμανία και Βρετανία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα γρίπης των χοίρων

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση μετάδοσης της γρίπης των χοίρων εντός της χώρας. Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ιός ταυτοποιήθηκε σε γυναίκα από την Βαυαρία που δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό.

Η γυναίκα νόσησε έπειτα από επαφή με ένα από τα τρία άτομα που ασθένησαν από τη γρίπη των χοίρων στη Γερμανία έπειτα από ταξίδι στο Μεξικό.

Η γυναίκα από τη Βαυαρία, που σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει αναρρώσει πλήρως, είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα.

Το πρώτο κρούσμα του ιού σε ασθενή ο οποίος δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό, ανακοίνωσε και η Βρετανία. Ο άνδρας, κάτοικος πόλης στη Σκοτία, είναι ο δέκατος που νόσησε σε όλη Βρετανία, αλλά ο πρώτος που δεν είχε ταξιδέψει στο Μεξικό.

Η Δανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, το συγκεκριμένο πρόσωπο νόσησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

Στην Πολωνία ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που πριν λίγες μέρες επέστρεψε από ταξίδι στο Μεξικό, νοσηλεύεται στο Βρόκλαβ με συμπτώματα που προσομοιάζουν σε αυτά της γρίπης των χοίρων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.