Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΟΜΙΛΙΑ TOΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ



























(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

Από τη Λάρισα στέλνουμε μαζί σήμερα μήνυμα δυναμικής, μαζικής συμμετοχής στους κοινούς μας αγώνες. Από την καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου στέλνουμε σ’ ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο μήνυμα θετικής επιλογής. Απαντούμε «ναι» στην Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος. Απαντούμε «ναι» στην Ελλάδα που προχωρά υπεύθυνα, στέρεα, αποφασιστικά. Απαντούμε «ναι» στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας, της σιγουριάς.


Ξέρουμε όλες και όλοι ότι στους μήνες που έρχονται κρίνονται ζητήματα καθοριστικά για το μέλλον του τόπου μας. Κρίνεται η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Κρίνονται οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Κυβέρνηση, όλοι στην Κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προβλημάτων. Ξέρουμε πού είμαστε. Ξέρουμε τα βάρη που άφησε πίσω του το χτες. Ξέρουμε την πίεση της διεθνούς συγκυρίας. Εφαρμόζουμε στοχευμένα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ακολουθούμε συγκροτημένο Σχέδιο, που οδηγεί με σιγουριά σε μια καλύτερη επόμενη μέρα. Βάλαμε στόχο να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία. Και δεν σταματούμε.


Παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, κρατήσαμε ψηλά τις αντοχές της Οικονομίας μας. Παρά τα τεράστια βάρη του δημόσιου χρέους, πάμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να είμαστε -και σίγουρα θα είμαστε- ανάμεσα στους νικητές της κρίσης. Έχουμε την τόλμη που χρειάζεται. Έχουμε το Σχέδιο που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε ένα και μόνο πρόταγμα, μια και μόνο μεγάλη προτεραιότητα: Το συμφέρον της Πατρίδας μας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Και την επιλογή αυτή δεν τη διαπραγματευόμαστε, δεν την αλλάζουμε, δεν την εγκαταλείπουμε.
Είμαστε η αξιόπιστη δύναμη της χώρας.
Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
Είμαστε δύναμη ευθύνης.
Δύναμη εμπιστοσύνης.