Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΑΡΗΣ..ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ...

Ενημέρωση για τον διάλογο στην Παιδεία

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μπαμπινιώτη, για τις συζητήσεις περί της αναδιαμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού των σχολείων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής επειδή οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και συνέπεια και έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.

«Στόχος, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός.




Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα σχολεία θα κλείσουν λόγω του ιού της γρίπης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, δήλωσε ότι «υπάρχει διαρκής επαφή με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας» και υπογράμμισε ότι «το θέμα αφορά τις νομαρχίες». ARHS