Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Νίκου Κάκκαλου


Λιτόχωρο 17-9-2009


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.


Μετά τις αλήστου μνήμης εκλογές του 2007, επέλεξα για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας τον δρόμο της σιωπής. Σήμερα όμως και επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν τι κάνουμε, τι και ποιόν ψηφίζουμε και απευθυνόμενος στο πιο αδικημένο κομμάτι του ελληνικού λαού, στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας την «πάντα ευκολοπίστευτη και πάντα προδομένη», σ’ αυτούς που θα παραμείνουμε στο κόμμα και μετά τις 4 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, τους απαντώ το αυτονόητο: Θα δώσουμε τον αγώνα για μια αξιοπρεπή εμφάνιση της παράταξης στις εκλογές και γιατί όχι και για την νίκη ακόμα. Στο κάτω κάτω μια μάχη είναι μόνο.


Δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε το πώς και γιατί φθάσαμε ως εδώ. Σήμερα προέχει το συμφέρον του τόπου και της παράταξης που πάντα πρέπει να ταυτίζονται. Μια παράκληση και προειδοποίηση συνάμα θα κάνω μόνο. Ας είναι σεμνότεροι και ταπεινότεροι και ας ζητήσουν συγγνώμη από τους αγνούς Νεοδημοκράτες αυτοί που με τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους, τις πολιτικές και όχι μόνο, μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Ας σταματήσουν τις ηττοπαθείς τους δηλώσεις και ας πάψουν να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα.
Τους μεμψίμοιρους που τα φορτώνουν όλα στην ηγεσία, τους καλώ να κάνουν την αυτοκριτική τους και τους θυμίζω ότι με την δική τους ψήφο ο Νομός μας είχε την πολυτέλεια να εκπροσωπείται με τρείς βουλευτές, μεταξύ των οποίων και έναν υφυπουργό.
Σ΄ αυτούς που φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την Ν. Δημοκρατία ένα μόνο έχω να πω: Πριν αποφασίσεις ποιους θα διώξεις με την ψήφο σου, αναλογίζεσαι πρώτα ποιους πάς να επαναφέρεις.
Όσο για το ποιόν ψηφίζουμε απαντώ ότι και οι έξη υποψήφιοι και όχι μόνο ένας, είναι προσωπική επιλογή του αρχηγού. Στο χέρι μας είναι να στείλουμε «καθαρούς» και καλύτερους εκπροσώπους στη βουλή.
Προσωπικά θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Κόμματος για να δώσουμε όλοι μαζί τον ωραίο αγώνα για την Πατρίδα και την παράταξη. Ποτέ δεν είναι αργά.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ν.Κ. Κάκκαλος