Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Κανείς δεν θα αμφισβητήσει τον Κ. Καραμανλή

προγνωστικά για το αποτέλεσμα των εκλογών μπορούν νʼ ανατραπούν, αν δεν έχουν ήδη διαφοροποιηθεί σημαντικά, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής Αʼ Αθηνών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο naftemporiki.gr . Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε επίσης πως υπάρχει «σοβαρή και ουσιαστική συσπείρωση της ΝΔ», ενώ επανέλαβε πως, σε περίπτωση εκλογικής ήττας, δεν υπάρχει κανένας, ο οποίος θα αμφισβητήσει τον Κώστα Καραμανλή. Αναφερόμενη στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη χαρακτήρισε «ατυχέστατη στιγμή» τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
Εξηγώντας τον χαρακτηρισμό, επεσήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου θέτει σε αμφισβήτηση μια συμφωνία που υπέγραψε το ελληνικό κράτος, πρόσθεσε ότι προέβη σε μια αναίτια επίθεση εναντίον της Ρωσίας και τόνισε ότι αν ξεκινήσει και πάλι τη διαπραγμάτευση κινδυνεύει να παίξει το χαρτί εκείνων που δεν θέλουν τον αγωγό.
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο εξάμηνο, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, θα αξιολογηθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας το Δεκέμβριο, ενώ προχωρούν και οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
αναρτηθηκε από parapolitika.gr