Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ

Την προσοχή των εφήβων στους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Facebook επέστησε χθες ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος προειδοποίησε τους μικρούς Αμερικανούς ότι η καταχώρηση μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ στο μέλλον.




Οι συμβουλές του Αμερικανού προέδρου συμβαδίζουν με τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών που δείχνουν ότι ολοένα περισσότεροι εργαζόμενοι σε Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού στις ΗΠΑ ανατρέχουν στις τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, προκειμένου να αξιολογήσουν τις αιτήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.



Σε μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων μεταξύ του Ομπάμα και μιας ομάδας 14χρονων και 15χρονων μαθητών, ένας μαθητής του ζήτησε να τους πει μυστικά για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει πρόεδρος.



«Ας σας δώσω, λοιπόν, μερικές πολύ πρακτικές συμβουλές. Καταρχάς, θέλω όλοι σας να είστε πολύ προσεκτικοί με ό,τι ανεβάζετε στο Facebook, γιατί στην εποχή του YouTube οτιδήποτε κάνετε μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί κάπου κάποια στιγμή στο μέλλον», απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.



«Και όταν είναι κάποιος νέος κάνει λάθη και ανοησίες. Έχω ακούσει πολύ νέο κόσμο που ανεβάζει διάφορα στο Facebook και ξαφνικά όταν κάνουν αίτηση για μια δουλειά ανακαλύπτουν ότι έχει γίνει έρευνα [στο Facebook]», τόνισε ο Ομπάμα.



Πηγή: Reuters