Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

TON SERNEI ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ DEBATE

Eπιμένει η Νέα Δημοκρατία για δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Καραμανλή με τον Παπανδρέου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έβαλε πριν από λίγο τον Ραγκούση να απαντήσει αναφέροντας ότι «η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει» αλλά ο Κουμουτσάκος θα επανέλθει τις επόμενες ώρες.

Ο Καραμανλής όπως είχε γράψει πρώτο το parapolitika.gr, θέλει τον Παπανδρέου μία ακόμη φορά σε τετ - α -τετ συνομιλία και μάλιστα τώρα που διάβασε τα θετικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, η ανάγκη είναι πιο επιτακτική. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξακολουθήσει να απορρίπτει το αίτημα και αυτή η στάση από μόνη της θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβερνητική πλευρά, καθώς αποδεδειγμένα πλέον ο Παπανδρέου φυγομαχεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κατηγορεί σε κάθε ομιλία του τον Παπανδρέου για την άρνησή του σε δεύτερο ντιμπέιτ και αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, τότε ο Γιώργος θα καθίσει θέλοντας και μη στο τηλεοπτικό πάνελ απέναντι του. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Καραμανλής θα έχει το πάνω χέρι και αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ καθώς θα έχει καταρριφθεί και η βεβαιότητα της «συντριπτικής νίκης» και αυτοδυναμίας.
Όπως αναφέρουν πρωθυπουργικοί συνεργάτες, ο Καραμανλής αν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το πετύχει, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Προς το παρόν έχει πετύχει να δείξει ότι ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος τρέμει τη δεύτερη αναμέτρηση.