Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

AUSTRALIA NICK GIANNPOULOS TO MYKONOS OR MOVIE

Στη Μύκονο ο "Ελληνάρας"

Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Wog Boy 2: Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου», με πρωταγωνιστή το δημοφιλή Ελληνοαυστραλό ηθοποιό Νίκο Γιαννόπουλο, ξεκίνησαν στη Μελβούρνη και θα συνεχιστούν μέσα στο Σεπτέμβριο στη Μύκονο.

    Η ταινία αποτελεί συνέχεια του φιλμ «Wog Boy» του Γιαννόπουλου, που γυρίστηκε το 2000 και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Αυστραλία. Προβλήθηκε μάλιστα και στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Ελληνάρας». Σ΄εκείνη την ταινία, ο Γιαννόπουλος σατίριζε την προσπάθεια ενός Αυστραλού ελληνικής καταγωγής να επιβιώσει μέσα στην αυστραλιανή κοινωνία.

    Αυτή τη φορά, συμπρωταγωνιστής του θα είναι ένας άλλος αξιόλογος Αυστραλός ηθοποιός (ιταλικής καταγωγής), ο Βινς Κολόσιμο και οι δυο τους θα υποδύονται ομογενείς δεύτερης γενιάς, που επιστρέφουν στη Μύκονο από την Αυστραλία για να διεκδικήσουν μια κληρονομιά.

    Ο Νίκος Γιαννόπουλος έχει καθιερωθεί στην Αυστραλία (θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση) ως ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της χώρας, ενσαρκώνοντας συνήθως το «μεταναστόπουλο», που δεν το βάζει κάτω. Παρά τον ρατσισμό που υφίσταται, αγωνίζεται, αυτοσαρκάζεται, σατιρίζει τους Αυστραλούς και επιβιώνει.

    Σημειώνεται ότι ο Γιαννόπουλος ήταν εκείνος, που έδωσε την ευκαιρία στον Ράσελ Κρόου να κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη. Ο ομογενής πρωταγωνιστούσε τότε στην πολύ πετυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Acropolis Now», όταν έκανε πρόταση στο φίλο του -άσημο τότε- Ράσελ, να εμφανιστεί κοντά του, για πρώτη φορά στην αυστραλιανή τηλεόραση.

    Το 2000 ο Γιαννόπουλος ανακηρύχθηκε κορυφαίος κωμικός ηθοποιός της Αυστραλίας.

    Το σενάριο της ταινίας «Wog Boy2: Kings of Mykonos», έγραψε μαζί με τον Γιαννόπουλο, ο επίσης ομογενής Κρις Αναστασιάδης, ενώ και η σκηνοθεσία θα γίνει από Έλληνα της Αυστραλίας, τον βραβευμένο σκηνοθέτη Πίτερ Ανδρικίδη.

    Στο φιλμ θα συμμετάσχουν και ηθοποιοί από την Ελλάδα.

    «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το ταξίδι του "Wog Boy" θα συνεχιστεί στην Ελλάδα, την οποία λατρεύω και επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Εκεί, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, δύο καπάτσοι Ελληνοαυστραλοί θα ζήσουν ανεπανάληπτες περιπέτειες», δήλωσε ο Γιαννόπουλος.