Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τα μέλη της ΝΔ τάχθηκε ο Κ.Καραμανλής



Ξεκάθαρη θέση υπέρ της εκλογής προέδρου από τα μέλη της ΝΔ έλαβε ο Κ.Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Ο Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει από τον επόμενο αρχηγό.
Kάλεσε όλα τα μέλη του κόμματος να μην αναλωθούν στην εσωστρέφεια, ώστε το κόμμα να εκλέξει το ταχύτερο δυνατό πρόεδρο και να ασκήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο τέως πρόεδρος όρισε το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πρέπει όλοι να κινηθούν στη ΝΔ: ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη.
Μιλώντας για την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο, τόνισε ότι η παράταξη αυτή είχε πάντα την τόλμη και το σθένος να μιλά για τα σοβαρά και τα κρίσιμα του τόπου, χωρίς ποτέ να σηκώνει τη σημαία της ευκαιρίας.
Υπενθυμίσε τις θέσεις που ανέπτυξε στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, για την οικονομική κρίση, τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα (αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ), το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την τρομοκρατία.
Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων που δρομολόγησε η ΝΔ ως κυβέρνηση και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για αποφάσεις οι οποίες «απροσδιόριστα μετατίθενται για το μέλλον».
Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι το κόμμα θα στηρίξει αποφάσεις της κυβέρνησης που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα βρίσκεται απέναντι σε αποφάσεις που -κατά τη ΝΔ- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
«Η ΝΔ δεν θα σιωπήσει μπροστά στην ασυνέπεια και τις υπαναχωρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα των νέων με συμβάσεις Stage, την κατάργηση των υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στην απόφασή του να προκυρήξει πρόωρες εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον.
Τόνισε ότι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαβεβαίωσε τα μέλη του κόμματος ότι θα είναι δίπλα τους.
Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπαράστασή τους και τις «όμορφες στιγμές» -όπως τόνισε- που πέρασαν μαζί τα τελευταία 12 χρόνια.

Μετά το πέρας της ομιλίας Καραμανλή ακολούθησαν -με αλφαβητική σειρά- οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία.

in.gr