Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ...ΜΟΝΑΡΧΗΣ

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο κ. Καραμανλής λειτούργησε σαν μονάρχης

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο κ. Καραμανλής λειτούργησε σαν μονάρχης

Με μια δήλωση - «βόμβα» στο «Εθνος» το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, ο πρώην υπουργός κ. Γ. Κεφαλογιάννης παρεμβαίνει σήμερα στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Ο κ. Κεφαλογιάννης καταλογίζει την ευθύνη της εκλογικής συντριβής της ΝΔ προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον ότι «λειτούργησε σαν μονάρχης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα», ενώ μεταξύ άλλων προτείνει ακόμα και την αλλαγή του ονόματος της παράταξης, η οποία -όπως υποστήριζει- με τη σημερινή της μορφή έχει κλείσει τον κύκλο της. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, ο κυριότερος λόγος για την ήττα της 4ης Οκτωβρίου δεν είναι άλλος παρά ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Καραμανλής διαχειρίστηκε την εξουσία. «Λειτούργησε σαν μονάρχης τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα. Κυβέρνησε με μια μικρή παρέα και απομόνωσε όλους εκείνους που από αγάπη προς την παράταξη και προς τον ίδιο τού έκρουαν τον κώδωνα του κίνδυνου, χρόνια πριν από τη συντριβή», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Όπως επισημαίνει, ο νέος ηγέτης που θα εκλεγεί, πρέπει να έχει «καθαρό πρόσωπο. Να κινείται μακριά από μικροκομματικές επιλογές και να βάλει το "εμείς" πάνω από το "εγώ».
Όσον αφορά τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, ο κ. Κεφαλογιάννης τάσσεται υπέρ μίας ανοιχτής διαδικασίας με τη συμμετοχή όλων των Νεοδημοκρατών: «Μόνον έτσι θα τους πείσουμε ότι έχουν αποφασιστικό ρόλο και συμμετέχουν στα δρώμενα στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν την ευθύνη για την εκλογή νέας ηγεσίας», σημειώνει.
«Για τους Νεοδημοκράτες -συμπληρώνει- δεν πρέπει να έχει πρώτιστη σημασία το πρόσωπο στην ηγεσία όσο η καθαρότητά του και η απόφασή του να ενεργοποιήσει τους οπαδούς της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να επανακτήσει το κόμμα τα ερείσματά του στην κοινωνία».
Καταλήγοντας, ο κ. Κεφαλογιάννης εκτιμά ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας πρέπει να είναι η αλλαγή του ονόματος της παράταξης, η οποία -όπως υποστήριζει- με τη σημερινή της μορφή έχει κλείσει τον κύκλο της.
www.parapolitika.gr