Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Νέα πρόσωπα στη Βουλή, αλλά και ηχηρές απουσίες δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από την καταμέτρηση των ψήφων, στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Δείτε αναλυτικά ποιοι εκλέγονται, με σειρά κατάταξης, αλλά και ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Από τη νέα Βουλή θα απουσιάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. όπως οι Γ. Αλογοσκούφης, Λ. Ζαγορίτης, Χρήστος Φώλιας και η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Ο Αλογοσκούφης δήλωσε ότι επιστρέφει στα αμφιθέτρα.

Α' Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Αθανάσιος Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου, Πέμη Ζούνη.
ΝΔ: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Φωτεινή Πιπιλή.

Εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΛΑΟΣ: Αθανάσιος Πλεύρης

Β' Αθήνας

ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Δημαράς, Μαρία Δαμανάκη, Μιλένα Αποστολάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Μπίστης.

ΝΔ: Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Καμμένος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Παπαθανασίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Εκτός μένουν: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κατερίνα Παπακώστα, Λευτέρης Ζαγορίτης, Αρης Σταθάκης, Θόδωρος Κασίμης.

ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης, Νίκος Παπακωνσταντίνου.
ΣΥΡΙΖΑ: Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γρηγόρης Ψαριανός.
ΛΑΟΣ: Γιώργος Καρατζαφέρης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βασίλης Οικονόμου, Παντελής Ασπραδάκης, Ντίνος Βρεττός.
ΝΔ: Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Νίκος Καντερές
ΛΑΟΣ: Μάκης Βορίδης
ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Λεβέντης

Α' Πειραιά

ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Καρύδης, Μανώλης Μπεντενιώτης
ΝΔ: Βασίλης Μιχαλολιάκος
ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου
ΛΑΟΣ: Βαΐτσης Αποστολάτος
ΣΥΡΙΖΑ: Θόδωρος Δρίτσας

Β' Πειραιά

ΠΑΣΟΚ: Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Γρηγόρης Νιώτης
ΝΔ: Αναστάσιος Νεράντζης, Γιάννης Τραγάκης
ΚΚΕ: Βέρα Νικολαΐδου
ΛΑΟΣ: Γιώργος Ανατολάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτης Λαφαζάνης

A' Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ στην Α΄Θεσσαλονίκης εκλέγει επτά βουλευτές οι οποίοι είναι οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Εύα Καϊλή, Σπύρος Βούγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος και Νίκος Γιαννόπουλος. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Από τη ΝΔ εκλέγονται πέντε βουλευτές: Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιώργος Ορφανός. Στην Α' Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος και ο Κώστας Καραμανλής. Από το ΚΚΕ εκλέγονται ο Γιάννης Ζιώγας και η Σοφία Καλαντίδου. Στην Α΄Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφια και η Αλέκα Παπαρήγα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κουράκης, ενώ από τον ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Αγγελος Κολοκοτρώνης.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει δύο βουλευτές στη Β' Θεσσαλονίκης. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Βασίλης Γερανίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης. Αντίστοιχα τις δύο πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχαν οι Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Σε εκλόγιμες θέσεις βρίσκονται για το ΚΚΕ ο Αγγελος Τζέκης, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και για τον ΛΑΟΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αχαΐα

Στην Αχαΐα εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι Απόστολος Κατσιφάρας, Κώστας Σπηλιώπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μιλτιάδης Βέρρας. Από τη ΝΔ οι Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Τσούκαλης και από τον ΛΑΟΣ ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Λακωνία

Στο νομό Λακωνίας εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και από τη ΝΔ της δύο έδρες καταλαμβάνουν ο Θανάσης Δαβάκης και ο Γρηγόρης Αποστολάκος. Εκτός Βουλής μένουν ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η ΝΔ χάνει δύο από τις τέσσερις έδρες που κατείχε τις οποίες μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Δ. Σαμπαζιώτης και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου. Στο ΠΑΣΟΚ πρώτος ήταν ο Δημήτρης Κουσελάς, ακολουθούσε η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Η πέμπτη έδρα του νομού πήγαινε στον ΛΑΟΣ με τον Αν. Ανατολίτη να προηγείται.

Αρκαδία

Στο νομό Αρκαδίας το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες. Εκλέγονται ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Ρέππας. Από τη ΝΔ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αργολίδα

Στο νομό Αργολίδας από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο Γιάννης Μανιάτης. Η ΝΔ καταλαμβάνει δύο έδρες και εκλέγονται ο Γιάννης Ανδριανός και η Έλσα Παπαδημητρίου.

Κορινθία

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες και εκλέγονται ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Αγγελος Μανωλάκης και η Κατερίνα Φαρμάκη. Η ΝΔ καταλαμβάνει μία έδρα και επανεκλέγεται ο Κώστας Κόλλιας. Εκτός Βουλής μένουν ο Αναστάσης Παπαληγούρας και η Αθηνά Κόρκα.

Δωδεκάνησα

Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, στα Δωδεκάνησα από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται 4 βουλευτές και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς. Από τη ΝΔ, που καταλαμβάνει μία έδρα από τις τρεις που είχε στην προηγούμενη βουλή, εκλέγεται η κ. Νίκα Ιατρίδη. Εκτός Βουλής μένουν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και ο Αναστάσιος Καραμάριος.

Τρίκαλα

Πρώτος σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ ήρθε ο Χρήστος Χάϊδος και ακολουθούν οι Χρήστος Μαγκούφης και Σούλα Μερεντίτη. Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Νίκος Λέγκας και Σωτήρης Χατζηγάκης.

Καρδίτσα

Με καταγεγραμμένους τους σταυρούς προτίμησης στα 296 από τα 324 εκλογικά τμήματα του νομού Καρδίτσας, προηγούνται από το ΠΑΣΟΚ οι Ντίνος Ρόβλιας, Νίκος Σαλαγιάννης και Μαρία Θεοχάρη και από την ΝΔ οι Κωνσταντίνος Τσιάρας και Σπύρος Ταλιαδούρος.

Λάρισα

Στο νομό Λάρισας, τρεις έδρες καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγονται ο Βασίλης Έξαρχος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Έκτορας Νασιώκας. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Χρήστος Ζώης. Εκτός μένει ο μέχρι πρότινος βουλευτής Κώστας Αγοραστός.

Ωστόσο, επειδή επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Λάρισα είναι ο Κώστας Καραμανλής μέχρι να αποσαφηνίσει ποια από τις δύο έδρες θα κρατήσει, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, τυπικά παραμένει μία εκκρεμότητα για τους δύο που εκλέγονται από τη ΝΔ στο νομό.

Από το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Αντώνης Σκυλλάκος και από τον ΛΑΟΣ ο Αστέριος Ροντούλης. Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει η Ηρώ Διώτη.

Αλεξανδρούπολη

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή-Τέντε, Παναγιώτης Ζαπάρτας και από τη ΝΔ οι Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Δράμα

Στο νομό Δράμας από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν ο Χρήστος Αηδόνης και η Χαρούλα Κεφαλίδου. Από τη ΝΔ εξελέγη ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Καβάλα

Στο νομό Καβάλας το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τρεις βουλευτές: τον Μιχάλη Τιμοσίδη, τον Δημήτρη Παπουτσή και τον Σάββα Εμινίδη. Τη μία έδρα της ΝΔ καταλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκτός Βουλής ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής.


Ξάνθη

Στο νομό Ξάνθης το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει δύο έδρες και εκλέγονται οι Μαντατζή Τσετίν και Σωκράτης Ξυνίδης. Η ΝΔ λαμβάνει μία έδρα και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός.

Φθιώτιδα

Στο νομό Φθιώτιδας, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες και η ΝΔ δύο. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Νίκος Τσώνης, η Τόνια Αντωνίου και η Κατερίνα Μπατζελή. Στη ΝΔ εκλέγονται ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Χανιά

Στο νομό Χανίων, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Ευτύχης Δαμιανάκης, Μανώλης Σκουλακης και Σήφης Βαλυράκης. Από τη ΝΔ προηγείται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ηράκλειο

Στο νομό Ηρακλείου, μέχρι στιγμής εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι Κεγκέρογλου Βασίλης, Αρναουτάκης Σταύρος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Στρατάκης Εμμανουήλ και Σκραφνάκη Μαρία. Από τη ΝΔ εκλέγονται οι Αυγενάκης Ελευθέριος και Μανώλης Κεφαλογιάννης και, τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ρέθυμνο

Στο νομό Ρεθύμνου από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μανώλης Όθωνας, ενώ στη ΝΔ επανεξελέγη η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ζάκυνθος - Γρεβενά

Τη μία έδρα του νομού Ζακύνθου καταλαμβάνει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος, ενώ τη μονοεδρική των Γρεβενών ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χαντάβας.

Ροδόπη

Στο νομό Ροδόπης το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες και η ΝΔ μία έδρα. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Χατζηοσμάν Αχμέτ και ο Πεταλωτής Γεώργιος. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σέρρες

Στο νομό Σερρών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκλέγουν από τρεις βουλευτές κι έναν βουλευτή εκλέγει ο ΛΑΟΣ. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Στάθης Κουτμερίδης και ο Μιχάλης Τσελέπης. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αναστάσιος Καριπίδης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Εκτός Βουλής μένει ο Αχιλλέας Καραμανλής. Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Ηλίας Πολατίδης.

Λέσβος

Ο Νίκος Σηφουνάκης εξελέγη βουλευτής στη Λέσβο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τη μία έδρα της ΝΔ κατέλαβε ο Σπύρος Γαληνός. Από το ΚΚΕ επανεξελέγη ο Σταύρος Σκοπελίτης.

Χίος

Τη Χίο θα εκπροσωπήσουν από το ΠΑΣΟΚ η Ελπίδα Τσουρή και από τη ΝΔ ο Κωστής Μουσουρούλης.