Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Ύστερα από οκτώ χρόνια «σιωπής», σήμερα η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ανανεωμένη, τεχνικά υπερσύγχρονη, γεμάτη μνήμες και θεατρικές προτάσεις, υποδέχεται τους θεατές στο εκ βάθρων ανακαινισμένο κτίριο Τσίλλερ, ένα εξαίρετο νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα, χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του κτιρίου Τσίλλερ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου -μαζί με τον Coti K., τον Ζάφο Ξαγοράρη, τον Αλέκο Γιάνναρο και τον Θάνο Παπαστεργίου- κατασκευάζει ένα έργο αξιοποιώντας απογυμνωμένους τους καινούργιους μηχανισμούς της Κεντρικής Σκηνής. 26 ερμηνευτές μετρούν και αναμετριούνται με τις διαστάσεις και δυνατότητες του χώρου σε ένα ειδικά σχεδιασμένο έργο που δεν θα μπορεί να παρουσιαστεί πουθενά αλλού.


Η Κεντρική Σκηνή με την προσθήκη του υπερσύγχρονου πύργου σκηνής αποτελεί τώρα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνάντηση δύο κόσμων, με διαχωριστική γραμμή την αυλαία.

Tο Πουθενά είναι ένα έργο για τον χώρο της θεατρικής σκηνής. Τον χώρο-μηχανή που μεταβάλλεται διαρκώς και καθορίζεται από την ανθρώπινη παρουσία, για να σημαίνει αμέτρητους τόπους, ενώ έχει σχεδιαστεί για να είναι μη-τόπος.

Το Πουθενά είναι ένα έργο μισής ώρας το οποίο θα παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα από Τετάρτη έως Σάββατο, στις 21:00 και στις 21:45 και Κυριακή στις 19:00 και στις 19:45, με ειδικό ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ.ΠΑ