Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντάρα Καλή αρχή σύντροφοι!!!



Με τρώνε τα χέρια μου αλλά ΔΕΝ θα μουντζώσω. Ούτε θα κάνω κάποια άλλη χειρονομία. Με τρώει το στόμα μου αλλά ΔΕΝ θα βρίσω. Ούτε θα πω κάποιο άλλο "συναξάρι". Με τρώνε και τα δάχτυλά μου αλλά αυτά θα τα ...ξύσω στον υπολογιστή μου μ αυτά που ακούω και μ αυτά που διαβάζω. Όχι για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία , την υπονόμευση, την απουσία αυτοκριτικής και τα πισώπλατα μαχαιρώματα που συνεχίζονται αποδεικνύοντας ότι κάποιοι άνθρωποι ΔΕΝ μαθαίνουν ποτέ!

Αλλά για τη σειρά των σφαλμάτων, των ελλείψεων, των κενών, της ασυνεννοησίας, του εξυπνακιδισμού, της άκοπης και δωρεάν "μαγκιάς" που πουλάνε αυτοί που την πουλάνε, αποδεικνύοντας ότι ΟΥΤΕ αυτοί ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι και απλώς "έρραβαν τα κουστουμάκια τους" ή ...ξεσκόνιζαν τα σακκίδιά τους.
Οι 100 ημέρες φεύγουν, τρέχουν, κυλάνε σαν το νερό, οι νέες "διαδικασίες" δεν έγιναν κατανοητές ούτε από αυτούς που τις επέβαλαν, αγγίζουμε σιγά-σιγά τον ένα μήνα "στην εξουσία" και ακόμη οι υπουργοί δεν έχουν αντιληφθεί τις αρμοδιότητές τους, οι υφυπουργοί απλώς δεν έχουν αρμοδιότητες, άπαντες "ενημερώνονται" και "αναστέλλουν", και "ξαναβλέπουν" τις συμβάσεις, τα Υπουργεία και οι βασικοί φορείς δεν έχουν Γενικούς Γραμματείς και σε όλους τους "εποπτευόμενους οργανισμούς" τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι είναι ...υπό παραίτηση αλλά δεν παραιτούνται γιατί κάποιοι πρέπει να ...υπογράφουν τα έγγραφα...
Βεβαίως υπάρχει και η εξαιρετική περίπτωση του υπουργού Δικαιοσύνης, «Διαφάνειας» και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη που ολοκλήρωσε ταχύτατα την αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και ανακοίνωσε ότι τοποθετείται ο Γιώργος Δημήτραινας.
Καλή του επιτυχία.
Βεβαίως, αυτό που το troktiko γράφει πως πρόκειται για « συνεργάτη της γυναίκας του υπουργού και μέλος του κινήματος από το 1974», θα πρόκειται φαντάζομαι για απλή σύμπτωση.
Αλλά και ο άλλος «γρήγορος» της κυβέρνησης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, χαρακτήρισε "Αστεία τη ρύθμιση για την κουκούλα και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί "ράμπο" και "ζαρντινιέρες".
Ορθώς. Γι αυτό και διέταξε να τους δέρνουν και να τους συλλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ. Φοράνε δεν φοράνε κουκούλες. Αλάνθαστη μέθοδος.
Όσο για την κυρία Ξενογιαννακοπούλου, αυτή, για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη μαύρη τρύπα του χρέους της υγείας, την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την περί το περίφημο εμβόλιο της γρίππης "εθνική μας τραγωδία" ξαναθυμήθηκε το ...κάπνισμα και αντιμετωπίζει - λέει- το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσής του.
Έξοχα. Αντί να το επιβάλετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να καπνίζουμε και να ...ξεχνιόμαστε...