Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0


Παρά την ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αφού ουσιαστικά χρειάζεται μια νίκη στις δυο εναπομείναντες αγωνιστικές για να προκριθεί.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στην Ολλανδία την Αλκμααρ, πάει στους 9 πόντους και αν την ίδια ώρα η Σταντάρ δεν νικήσει στο Λονδίνο την Αρσεναλ, τότε οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται.
Αν ο Ολυμπιακός έρθει ισόπαλος στην Ολλανδία και η Αρσεναλ νικήσει την Σταντάρ τότε οι ερυθρόλευκοι πάνε στους 7 βαθμούς, η Σταντάρ μένει στους 4 και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα χρειαστούν μια ακόμη ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τους άγγλους για να προκριθούν, αφού σε ισοβαθμία με τους βέλγους αποκλείονται (2-1, 0-2).
Σε περίπτωση ήττας από την Αλκμααρ και νίκης της Αρσεναλ επί της Σταντάρ τότε ο Ολυμπιακός μένει στους 6 και η βέλγικη ομάδα στους 4. Επομένως, οι ερυθρόλευκοι θα χρειάζονται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αρσεναλ.
Αν δεν νικήσει την Αρσεναλ, τότε πρέπει η Σταντάρ να μην κερδίσει την Αλκμααρ στο Βέλγιο. Σ` αυτήην την περόπτωση όμως μπορεί να προκύψει ισοβαθμία με την Αλκμααρ όπου μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί.
Επίσης, θεωρητικά μπορεί να προκύψει και τριπλή ισοβαθμία στους 10 πόντους με Αρσεναλ και Σταντάρ Λιέγης (δυο ήττες της Αρσεναλ, δυο νίκες της Σταντάρ, ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και νίκη επί της Αρσεναλ). Eκεί αν οι ήττες της Αρσεναλ κι από Σταντάρ και Ολυμπιακό είναι στο γκολ τότε ο Ολυμπιακός μένει τρίτος στη διαφορά τερμάτων
Τέλος, μπορεί να προκύψει μέχρι και τριπλή ισοβαθμία στους 6 πόντους (δυο ήττες Ολυμπιακού, δυο ισοπαλίες της Σταντάρ και μια νίκη, μια ισοπαλία της Αλκμάαρ), οπότε και αποκλείεται ο Ολυμπιακός.



Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr