Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Στις 21:30 θα κλείσουν οι κάλπες



Στις 21:30 «και έως ότου εξαντληθεί ο αριθμός εκείνων που αναμένουν να ψηφίσουν και που αναμένεται να ψηφίσουν» θα κλείσουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου αλλά και μετά τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το ηλεκτρονικό σύστημα.




Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, μαζική είναι η συμμετοχή ψηφοφόρων της ΝΔ στην εκλογική διαδικασία. Κομματικά στελέχη δηλώνουν ότι η προσέλευση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ εκτιμούν ότι συνολικά στη διαδικασία θα μετέχουν περί τους 500.000 πολίτες.



Εν τω μεταξύ, τη χειρόγραφη διαδικασία δεν αποδέχεται -όπως δήλωσε- ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Π.Ψωμιάδης, ο οποίος παράλληλα κατήγγειλε τραμπουκισμούς και παρεμπόδιση των ψηφοφόρων του.



Ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στη Ρηγίλλης και συναντήθηκε με την Εφορευτική Επιτροπή και τον Δ.Σιούφα, λίγο πριν από τις 14:00. Εξερχόμενος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και έκανε λόγο για θέματα της οργανωτικής και της τεχνικής επιτροπής.



Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να συμμετάσχουν στη διαδικασία και επισήμανε πως ο χρόνος, μετά και την παράταση της ψηφοφορίας, είναι αρκετός.



Η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει, οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισες έρχονται σε πάρα πολύ μεγάλους αριθμούς και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό. Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται υπομονή και είμαι σίγουρη ότι η ΝΔ θα δώσει το μήνυμά της».



Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ντόρας Μπακογιάννη Γ.Οικονόμου δήλωσε ότι τα οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζονται από την εφορευτική επιτροπή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαλάσουν την σημερινή διαδικασία.