Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ.....

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της νέας γρίπης περνά η Ελλάδα, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Προληψης Νοσημάτων: τα κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με την προπερασμένη.

«Όλες σχεδόν οι περιφέρειες της χώρας ανέφεραν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν» αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εβδομαδιαία έκθεσή του.
«Τα κρούσματα αυξάνονται σωρηδόν και τα σχολεία μάς ειδοποιούν διαρκώς, που σημαίνει ότι το πανδημικό κύμα είναι πολύ κοντά» δήλωσε στο Mega η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.
Από τα 3.189 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας, περίπου το ένα δέκατο (332) καταγράφηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Νοεμβρίου.
Οι αριθμοί αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διευκρινίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι επισκέψεις ασθενών στους γιατρούς παρουσίασαν επίσης μεγάλη αύξηση την περασμένη εβδομάδα και περίπου 4 στα 10 δείγματα (40,7%) αφορούν κρούσματα νέα γρίπης, συγκριτικά με 3 στα 10 (29,7%) την προπερασμένη εβδομάδα.